Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • bastet

    Lijepi pozdrav, dragi prijatelju! Eto me opet k vama! :)

    avatar

    01.09.2009. (11:09)    -   -   -   -  

  • husky

    Slažem se s usporedbom, uz primjedbu da sve navedeno stoji ako čovjek iz života izuzme drugarstvo, ljubav (u svim njenim oblicima) i sve ono kaj čini život lijepim i sadržajnim.
    A vjerujem da svaki čovjek to ima, u većoj ili manjoj mjeri, pa tako i ti.

    Reče jednom moj kolega da je osnovna razlika između čovjeka i životinje to što čovjekovo stvaralaštvo nadilazi stvaralaštvo životinje u umjetnosti. Da pojasnim: dabar stvara most, i čovjek stvara most; u tom pogledu između njih nema razlike (u filoozofskom smislu).
    Ali dabar nemože stvarati umjetnička djela, nemože se baviti kiparstvom, slikarstvom, glazbom, književnošću.

    Pa tako i ti, ako si došao do "fertiga" kroz stvaralaštvu u domeni životinjskih dostignuća, tek je sad prilika da počneš kartati s kartama koje imaš u domeni čovjekovih dostignuća, a to je umjetnost.
    Mislim da si dobio dobre karte i da trebaš krenuti i izvući što više štihova.
    Prirodno je čovjeku ako 40 i kusur godina stvara kao životinja, i sam počne misliti da je jedan od njih, da ne postoji ništa više. Ali to je iluzija, treba samo malo bolje otvoriti oči i prepustiti se oslobođenju od ispunjenja egzistencijalnih obveza.
    U današnjem društvenom uređenju trebaš raditi životinjski i dobrano se istrošiti da bi mogao početi igrati novu partiju šnapsa, onu ljudsku. Došao si do nivoa da to možeš.
    Mnogi ne dođu do toga, odu prije druge partije, drugi opet nisu svjesni svoje ljudskosti da bi krenuli u istraživanje tih dijelova sebe, pa ni nezapočinju drugu partiju.
    Ti ispunjavaš oba uvjeta, treba se samo odvažiti i krenuti hrabro naprijed.

    avatar

    01.09.2009. (21:23)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Prekrasan tekst, iako tužan ... mada za to i nema toliko razloga, kako ti je to izvrsno, izvrsno objasnio @ husky's blog ... zaista ti se pruža druga prilika da sada stvarno budeš slobodan i živiš po svom izboru ... odslužio si radni vijek, podigao djecu, pomagao majci dok je trebalo ... molim lijepo, sada je konačno došao tvoj red da si budeš na prvom mjestu. :)

    avatar

    02.09.2009. (15:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...