Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • husky

    Kaj se tiće one prijašnje žene za koju misliš da nije proizvela to što prodaje; postoji mogućnost da plodove uzgaja cijela obitelj, a bakica prodaje na pijaci s obzirom da je stara i ima manji stupanj iskoristivosti na polju obasjanom suncem nego na pijaci pod suncobranom.
    Pišem to iz razloga što poznajem nekoliko seoskih obitelji na kontinentu koje funkcioniraju na takav način.

    avatar

    30.08.2009. (21:33)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Baš sam se i ja htjela uplesti s komentarom o istoj bakici, ali, sjetivši se svoje bake, koja je sa 75 i više godina u ogromnim gumenim čizmama preko visokih ljestava penjala na staru šljivu ( njima grane rasti tek na visini od 3, ako ne i 5 metara ) ... moja majka je sada u njenim godinama i uglavnom leži. Ja sam već s 40 spala na kauč. Čini mi se da općenito ubrzano starimo i obolijevamo, kao vrsta ... stres i ludilo oko nas direktno na to utječu.

    Jako mi se sviđaju tvoja zapažanja, što ne "sudiš", već otvaraš raznolike mogućnosti uzroka ljudskog ponašanja. To je rijetkost, nažalost. Šteta što nisi pitao onog čovjeka ... kao, kupio bi rakijicu, pa ... malo po malo ... ukoliko bi on uopće htio odgovarati. Čini se zaista da mu je izrazito, izrazito teško.

    avatar

    31.08.2009. (15:09)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Izmjenio sam nekoliko riječi s prodavačem rakije. Ipak sam skupio toliko hrabrosti i, zamisli, nije me pojeo. Zaista je samo prodavač tuđe robe ( i ja sam do danas bio projektant za tuđu tvrttku, upravo dolazim k sebi nakon "proslave" zadnjeg radnog dana), plaćen je prema prometu i zato je cijeli dan na pijaci. Eto i on spada u "ljude" (stavljam u navodnike ne zato što smatram da on nije "ljud"-čovjek, već što ga je društvo natjeralo da bude robot koji prodaje da bi preživio) kojima se život svodi na to da stoje uz tezgu, blagajnu, pokretnu traku, za katedrom, da bi proizvodili, prodavali, tumačili robu svojim poslodavcima samo da sebi osiguraju egzistenciju. I kakva je onda tu razlika između čovjeka i životinje. Nikakva! Život se i jednom i drugom svodi na borbu za preživljavanje, razmnožavanje da bi na kraju umro, nestao sa svijeta. A ono što čovjeka razlikuje od životinje, umjetnost, pjesništvo, književnost, balet, muzika, ostaje za većinu ljudi nedostupno jer moraju trošiti vrijeme na borbu za goli opstanak. A mi svi, koji imalo imamo sreće da baš nismo 100% u takvoj situaciji, vodimo veleumne rasprave o velikim bjelosvjetskim zavjerama (iako su i one u stvari najobičnija borba da se zavlada drugima - princip borbe za vlast vođe čopora) i mislimo da ćemo s time nešto promijeniti. Oprosti na ovim grubostima ali u takvom sam raspoloženju nakon oproštaja u tvrtki. I sam sam bio prodavač uz tezgu. Doduše na malo višem nivou, ali ipak samo prodavač uz tezgu.

    avatar

    31.08.2009. (20:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...