Komentari

herojnoba.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • geomir

    Hvala, heroju naš!

    Sad si mi prijateju da posla, ali neka - "tko radi ne boji se gladi",
    A osim toga, od prvog maja se "odmaram" i već san dobio "ozbiljne" kritike
    na račun toga. :-)))
    Nadan se da ću prije stvarnog odmora napisat dvi riči na tvoj osvrt.

    avatar

    16.07.2009. (11:35)    -   -   -   -  

  • Ivo Lola Ribar

    Da, pročitao sam komentare na tvoj zadnji post;-)))))))))))
    Dobro je, samo polako.
    Pozz.

    avatar

    16.07.2009. (12:36)    -   -   -   -  

  • edo

    Poslao sam ti email. Pozdrav!

    avatar

    16.07.2009. (12:52)    -   -   -   -  

  • edo

    Drago mi je da ti se moja pripovjetka dopala, napisao sam je i prvi puta objavio na blogu prije otprilike dvije godine. Naravno da, osim početnog citata prije početka same priče, nisam posuđivao ništa iz Biblije, vjerojatno se ta rečenica (veliš Marko 3,5) nekakvom slučajnošću sama našla na mjestu na kojem je i trebala. Vjeruj mi, zaista je tako, mada ja u slučajnosti baš i ne vjerujem... Potražio sam to što si naveo u Evanđelju po Marku, ali nisam pronašao.
    Pozdrav i čitamo se!

    avatar

    16.07.2009. (15:24)    -   -   -   -  

  • Ivo Lola Ribar

    Marko stavlja velik naglasak na Isusove osjećaje, za razliku od drugih evanđelista ("srdito ih je sve naokolo pogledao" "ožalošćen zbog tvrdoće njihovog srca"). Ako pogledaš izvještaj o istim događajima u drugim evanđeljima, vidjet ćeš da su tamo samo prepričani događaji, a Marko više promatra Isusa kao osobu i njegove osjećaje. Zato sam to mislio.
    Marko 3. glava, 5. redak.
    Pozz. ;-))))))

    avatar

    16.07.2009. (15:31)    -   -   -   -  

  • edo

    Da, to je istina. Markovo je Evanđelje najkraće, ali je pisano populistički i jednostavno. Onako kako i treba, da ga ljudi (kojima je ono, uostalom, i namijenjeno) što bolje razumiju i da im bud na najbolji način prezentirano/približeno.

    Pozdrav! :)

    avatar

    16.07.2009. (17:55)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    "Dakako, to ne znači da je nemoguće biti vjernik i znanstvenik u isto vrijeme. Ostali blogeri naveli su mnoge od njih. Ja ću dodati još jednoga: Michaela Behea, profesora biokemije na Sveučilištu Lehigh u Pennsylvaniji. Objavio je knjigu Darwinova crna kutija — biokemijski izazov evoluciji. Kritičari koji ne uspijevaju znanstveno opovrgnuti njegove tvrdnje, na kraju mu uvijek prigovore da je dopustio svojim vjerskim uvjerenjima da utječu na objektivnost njegove znanstvene prosudbe, budući da je profesor Behe Rimokatolik."

    Kriticari su odavno itekako mogli opovrgnuti njegove tvrdnje - na isti nacin kao i on: Hipoteticki bez dokaza, ali sa gomilom ravnopravnih argumenata protiv - zato je njegova teorija i proglasena pseudo-znanoscu. Lako ti je tvrdit nesto bez dokaza i trazit druge da dokazu protivno - duznost dokaza je njegova! On je i sam 2001. priznao da mu se potkrala greska, a Suzanne Sadedin je onda 2006. u kompjuterskoj simulaciji dokazala da sve to moze objesit macku o rep.

    avatar

    19.07.2009. (23:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...