Komentari

topsicret.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • pametni zub

    ne mogu odgovoriti generalno jer ti se priče prilično razlikuju. ja (jako) volim one kraće, enigmatične i atmosferične. manje mi se sviđaju one s (po mojem mišljenju) viškom zapleta i raspleta

    avatar

    22.05.2009. (20:32)    -   -   -   -  

  • marchelina

    1. Priče su mi
    d)dobre
    e) nježne

    2. Pričama nedostaje
    ponekad su prekratke.

    3.Priče mi se sviđaju zato što...imaju dušu.

    4. Napravite rang listu mojih priča ako vam se da (od 1-10)
    Ovo je težak zahtjev, nije lako rangirati priče, svaka je svoja. Ali izdvajam neke meni najljepše:
    Misli otuđenika
    Volio bih
    Podvezica
    Ema
    Moja prva ljubav
    Škrinja
    Tri žene
    Polje snova
    Konji
    Uhoda

    5.Vraćam se uvijek iznova čitati priče koje piše Topsicret jer ima nešto...neka čežnja, neka..tananost, krhkost ljudske duše u njima..

    avatar

    23.05.2009. (01:18)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Odabrati misiju pisca, vlastitim izborom - ma kakva bila uzročnost, jest nezahvalna misija. Paradoks sporazumijevanja usta i ušiju koji su toliko blizu, a potom i uma kao poveznice njih, najočitiji je kod pisaca. Pisci bi trebali biti bilo budućnosti. Riječ stvara, ali riječ i ubija. Usuđujem se reći kako je nagon u biću pisca nadahnuće. Kako bi se taj nagon razvio i utjelovio mora postojati hrabrost. Osjetiti nadahnuće je dar. Imati hrabrost je izbor. Neimanje hrabrosti ubit će dar. Neimanje dara ubit će hrabrost.
    Pisati nekome, po mome, značilo bi dodirivati trajnost budućnosti. Tko to može? Onaj koji je slobodan od stega stvarnosti koje su stavile i stavljat će generacije ljudstva koje žele živjeti samo svoju sadašnjost, ne mareći mnogo za bilo koga poslije sebe. Tu je novi paradoks - obraćati se njima u nekoj mesijanskoj pozi. Jer, potrebno je preživjeti s darom koji ne želi slušnost većine. Preživjeti značilo bi biti cijenjen, popularan, veći od drugih, imati tuđu pozornost!? Ili, preživjeti - vlastitom osobnošću usprkos, glede, i unatoč ruži vjetrova koju kroji vulgus mutabile, pokazivati svijet kakav doista jest!? Želi li se dodirivati budućnost može se ići linijom dvorskog slikara Velasqueza koji je svoj dar dao u službu, ali je osobenim izrazom to služenje prezreo. Ili, poput van Gogha biti shvaćen tek stoljeće poslije? Potom pitanje: populistički ili elitistički? Osjetilnom jednostavnošću ili umnom apstrakcijom? Nježnom Jesenjštinom ili Eliotovskim razudbenim ekspresijama?
    Pisac ne može služiti. Ne može biti službenik pisanja. I služiti i služba nastali su iz istog korijena riječi - sluge, onoga koji sluša, koji je poslušan. Pisac mora biti sloboda, ako je drugačije tada je službenik. Tada je komercijalist.
    Najreprezentativnija mi se učinila Škrinja.

    avatar

    23.05.2009. (09:54)    -   -   -   -  

  • svismoisti

    umjetnik je umjetnik, pisao slobodan ili kao sluga, njegova djela nadžive njega i njegove
    suvremenike, kao i njegove gospodare. nekada su umjetnici stvarali uglavnom za naručioce,
    a vrijeme je kasnije pokazivalo čije djelo ostaje, čije djelo nadahnjuje i zadivljuje generacije
    poslije.

    avatar

    23.05.2009. (22:24)    -   -   -   -  

  • Decy

    1.c
    2.ništa im ne nedostaje, jer svaka ima svoj ritam
    3.naravno-sviđaju, jer me 'zakuju' za stolac
    4......
    5.....jer znam da me čeka dobra priča, kroz koju me on 'vuče za nos' da ja mislim jedno, a na kraju ispadne drugo:))

    SRETNO!!!!!!!!

    avatar

    24.05.2009. (18:43)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    Smijem li biti brutalno iskrena? Uopće nije važno kakve su ti priče, nađeš li kakvu vezu objavit ćeš. U nedostatku veze, pokušaj upisati tečaj kreativnog pisanja kod nekog našeg poznatijeg autora, kad inkasira naknadu za poduku, preporuči te nakladniku, a posebno ukoliko si u stanju naći sponzora ili nekako namaknuti sredstva koja će pokriti troškove štampanja. I još nešto - ima mnoštvo autora koji su objavili knjigu-dvije, ali u malim nakladama, koje su većim dijelom skončale u skladištima, jer izdavači nisu bili zainteresirani poraditi na distribuciji. Zaradi se ne nadaj, osim ako se ne probiješ među privilegiranu režimsku piščad. A radiš li za slavu, ne treba ti izdavač, imaš net.

    avatar

    25.05.2009. (12:56)    -   -   -   -  

  • odmak

    Meni su uglavnom dobre. Ne znam pisati kratko. To nije moj fah. Ako i pišem toliko se izmućim i na kraju nisam zadovoljna. Kratka priča je kao pjesma, mora bti izbrušena do visokog sjaja. Ja te čitam, a nije da nisam zahtjeva. Ima u njima nešto milo. Jasno je da treba izbrusiti. kako ne znam.
    Ne znam koliko se na kvaliteti i takvom načinu pisanja gubi pišući blog. Puno toga ne znam. Mislim da je Zona tu kompetentnija. Sviđa mi se kako piše Zub. I misiluzion.To je što se tiće priča i poezije za objavljivanje sa bloga. Naravno i Zona. Ostalo je... dobre teme, zgodna razmišljanja, ne znam u koju kategorju to smjestiti. Ti si dobar. Mislim da ima potencijala za objavljivanje.

    avatar

    01.06.2009. (12:42)    -   -   -   -  

  • pisaljka

    Priče su mi: dobre i zanimljive.
    Ovako od oka ništa im ne nedostaje,malo su ponekad rečenice preduge i opširne.
    Može to u više kraćih rečenica.

    Mislim da sam time sve rekla.

    Sretno!

    avatar

    05.06.2009. (19:39)    -   -   -   -  

  • Wall

    mislim kao i Zubo, s tim da mi se sviđaju i one ženskaste priče, možda i više od muških.

    avatar

    05.06.2009. (20:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...