Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Cranberrie

    joj draga... ne znam kaj bi ti rekla... kao što znaš nemam djece ali moja seka ima klipana starog baš kao ovaj tvoj...
    i seka se igra policajca: provjerava jel pio, jel pušio... gdje je bio, s kim... ima sve brojeve od svih dečkiju s kojima se druži... a njen se fala bogu još ne usudi ne doći doma na vrijeme...

    znam da je bilo drugo vrijeme kad sam ja imala 16 ali isto su nas starci vozili, a sa 17 smo već išle van u grad gradskim prijevozom a i nije bilo mobitela... dobra stara vremena...

    avatar

    20.04.2009. (17:10)    -   -   -   -  

  • NENA

    Kao majka 16 i pol godišnjaka primjetila sam da je on velik i odlično kosi travnjak, ali je zapravo dijete, pa kad ide van, pokušavam unaprijed dogovoriti dolazak, ostanak, povratak, i to svaki put ispočetka, jer sam primjetila da mu treba osvijestiti njegove postupke. Dakle, možeš van, ali se javi, i naznači kad i kako se vraćaš, ili javi da bi ostao još sat vremena, i javi da dođemo po tebe... Nema mi goreg nego glumiti rospiju koja zivka dijete na telefon.

    avatar

    20.04.2009. (17:25)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Nista mi ne govori imam jednog od 17 godina kod kuce pa problema milijún.
    Izlazak svake subote pa je probao nekoliko puta do 2 sata ali ja sam rekao da sam zvao policiju i da je njemu sa 17 dozvoljeno samo do ponoci.
    Nema sna dok se kuci ne vrati :))

    avatar

    20.04.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    hahaha dobro došliiiii dragi roditelji u klub...hahahaha...samo strpljenja, najteže je prvih pet godina, poslije već ide nekako....znam iz iskustva...hehehe...

    avatar

    20.04.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    joj, ja s 16 nisam bila biser... ali doma sam uredno uvijek bila u 1. a u 1 i 15 već sam kroz prozor i sa štiklama u ruci opet bježala u nightlife...,

    avatar

    20.04.2009. (17:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    jao koja zahvalna tema majkomila, ček da vidiš kad se zalaufam ;0) kao mali uvod prisjećanje na moje roditelje i njihov metod prilikom našeg odgoja:
    ˝mama-tata ja bih na koncert/na rivu/rođendanski parti
    gdje je koncert, kad je koncert, do kad traje koncert, s kim ćeš na koncert, kako ćeš na koncert????
    tu i tu, tad i tad, do tad, s tim, lako ću-ovako ću,
    to je kasno - ne ideš na koncert
    ja se naravno nadurim
    oni me prostrijele pogledom
    kraj priče - ne idem na koncert˝ (pa durila se ne durila ;0)
    ej kad se sjetim da su me moji samo trebali pogledat i priča bi bila gotova, ma kakvo piće, kakva raskalašenost, kakvi noćni izlasci - nije mi ni padalo na pamet usudit ih se ne poslušat. a gledam današnje roditelje koji se ili boje vlastite djece ili s njima pregovaraju ili ih podmićuju ili u očaju preklinju - ma kakvi pregovori milavammajka!?! kakva su ovo vrimena došla?
    kao što bi moj dida reka - ili ćeš kako ti ja kažem ili te neće bit ;0)))))

    avatar

    20.04.2009. (17:58)    -   -   -   -  

  • Blue Marine

    Mislim da bi se na ovo moja mama samo nasmijala.
    Ja imam 15 godina, a sestra jednu manje i ona izlazi ponekad s frendicom u šetnju vikendom i u kino, dok ja jednom mjesečno uopće odem u grad zbog zabave.
    Nikada se nisam napila niti bila na bilokakvom partyu i jedina stvar zbog koje se mama mora brinuti su ocijene u školi.
    Da sam ja majka stvarno ne bih znala što napraviti s djetetom koje ide na 'ko zna kakva mjesta vikendom i 'ko zna što radi. Vjerojatno bih ga ostavila doma neka sluša klasičnu glazbu sa mnom.
    Mislim da bi tinedjžere trebalo pustiti u tim godinama nek' se izdivljaju, valjda će kasnije postat zrele i odgovornije osobe. Ponekad je i samo dijete krivo bez obzira koliko mu puta roditelji ili odgajatelji ponavljali (takvi me slučajevi živciraju).

    avatar

    20.04.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  • barba

    a moga je prespavati kod frenda i doci sutra dan oko podne...ma ko da san ja bija bolji, samo sam sa 16 i po dobija batine kojih se jos sjecan.

    avatar

    20.04.2009. (19:25)    -   -   -   -  

  • katalona

    Moj gospodin sin ima 15 godina i sinoć sjedimo kod rodbine na rođendanu i domaćica nam nalila po čašicu tj. čašu prošeka. A moj pametnjaković, ni pet ni šest, srkkkk iz moje čaše pa srkkkk iz očeve......ma u sekundi strusio obje....Majke mi mile, da mi se nisu odsjekle i ruke i noge bila bi ga bacila na pod i iscipelarila....jebeš pedagoški pristup kad me bacio u ludilo......
    E da, imam ti ja i kćer od 19 godina... e draga moja, čekaj da ti žensko dijete stasa za kontracepciju pa da vidiš kako sjede izbijaju preko noći.....uhhhhhh
    Htjedoh reći, sve je to normalno! Mi smo bili isti, ako ne i gori!!!

    avatar

    20.04.2009. (19:41)    -   -   -   -  

  • PartizAna

    Ja se sekiram i muči me nesanica kad mi mačak odluta a s godinama je sve gore, pa tako mislim da će moj sin/kći mladost provesti zavezani za krevet ili radijator a ne landrati i nacvrcavati se dok bih ja spavala :D.

    avatar

    20.04.2009. (20:26)    -   -   -   -  

  • jja

    Nije lako sa djecom u takvoj dobi. Ali si me iznenadila (a i moja frendica koja me isto tako neku noc panicno nazvala, jer njena mala zna doci kod nas kad se one posvadjaju) - da nemas brojve telefona roditelja deckiju s kim izlazi. nadam se da ih do danas imas, zlu ne trebalo.

    Na post od ispod - zvuci kao super zenski dan!

    avatar

    20.04.2009. (20:26)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    mogu si zamisliti kako si se osjecala, tada se ne moze spavati.
    i teska pitanja. hm. ja bih vjerojatno poput tebe vozikala hrpu njih ili bih skepticna kakva jesam, nakon jedne ovakve lazi trazila da mi se da i broj telefona od tog navodnog tate ali i od prijatelja. da, kontrolirala bih telefonske brojeve klinaca s kojima se druzi.
    kako se smiju napiti`? ako bi se ponavljalo, da bilo bi kazne. kazna bi npr. bila da dodjem u 1 po njega autom pa nek si misli drugi put :). a ovo zadnje - bas kao sto velis, drugi ne rade svoj posao.....neka te ne bude briga za njihovu osudu. glavno da je tebi savjest cista i da radis najbolje sto mislis.

    avatar

    20.04.2009. (20:40)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ah, odgajati je teško - i maloga psa, a kamoli odgojiti ljudsko biće; i to na pravi način....
    Ja sa šesnaest nisam imala porive napijanja; izlazaka - uvijek mi je bilo draže vrijeme
    provesti uz knjigu...
    No, muška djeca su valjda drugačija...Ne znam što bih rekla - no, sigurno je da bih na
    neki način kaznila neodgovorno ponašanje....Nešto što je njemu bitno - pa b idući put
    razmislio....
    Pusa, pozdarv od Luki+Goldie :))))

    avatar

    20.04.2009. (21:15)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Moja princeza uskoro puni 17. Do sad nismo imali problema s izlascima. Nikad nije došla pijana doma, znam gdje izlazi (barem MISLIM da znam), s kim, a i živimo u samom centru Opatije pa je začas doma. Za sada
    smije biti vikendom do 2.00 vani (a to je obilato koristila sada preko praznika).Imam broj nekih njenih frendica
    ali nemam od svih. A i te cure se svaki dan svađaju pa ne pričaju pa se opet mire tako da nikad ne znaš
    s kim su na ratnoj nozi. Srećom, curke žive u našoj ulici pa nikad ne ide sama kući.
    Ali zato sada ima dečka..... pa sam s jedne strane mirnija a s druge mi nije baš svejedno. Veliki razgovor o seksu smo obavile, ali tko u tim godinama sluša roditelje..... Potpisujem Modesti. Rijetko tko uspije biti
    autoritet svom djetetu.

    avatar

    20.04.2009. (21:47)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Kad sam ja imala 16, uvijek bismo si naručile prijevoz od nekog od roditelja, nije mi padalo na pamet da sama noću tumaram kući ili da se vozim s pijanim prijateljima. Ponekad smo išle u grupicama tramvajem kući, ali mi smo u gradu pa je to lakše i sve je bliže. To je, recimo, jedna od mana života na selu - sve ti je udaljeno i ne možeš tramvajem otići na drugi kraj grada u diskač, već moraš pomno organizirati prijevoz. To je još i OK dio.

    Međutim, hm... S jedne strane - ako ste se dogovorili da se javi SMS-om, trebao bi to poštovati (čak i ako si popije), a s druge - mi tada još nismo imali mobitele pa se nismo iz diska mogli javiti roditeljima, već smo u zadano vrijeme došli kući. Ja sam sa 16 smjela biti do 3. :) Da sam to ijednom prekršila, ne bih idućih mjeseci smjela ići van za kaznu, znala sam da će tako biti pa sam se držala dogovora.

    Možda d aprobate s tim pa će vam ubuduće priređivati manje trenutaka brige ako zna da slijedi sankcija i to doista sankcija? :)

    avatar

    20.04.2009. (22:26)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    mislim da je to neizostavni dio odrastanja. taj odnos roditelji-dijete. mislim da sam ipak bila pametna jer sam u metropoli bila sama sa bratom (10 godina stariji) u tim sredjneskolskim godinama pa me valjda to opamecivalo da ne pretjerujem. iako sam jednom ulazila kroz prozor u stan jer su frendici bili ukrali jaknu u (sad vec davno preminulom) klubu 101 press, a tamo su bili i moji kljucevi.

    avatar

    20.04.2009. (22:40)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Ajmeee, živaca ti bilo :) Ja znam što sam sve radio sa 16 :))))

    avatar

    20.04.2009. (22:47)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Sva sreća da me to čeka tek za više od 10 godina :-)))))

    avatar

    21.04.2009. (09:11)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    citajuci post gotovo mi je drago sto nemam tih problema :)))))))))))))))

    avatar

    21.04.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    Moja ima 16, ali izlaske do 3 ne dopuštam i amen. Mi smo udaljeni od centra 4-5 km, no nema busne linije poslije 21 h, a nedjeljom je nema uopće, tako da ja ili muž u dogovoreno vrijeme odemo po nju.
    E sad, što se tiče odgajanja....ne može biti čovjek pametan jer sve ovisi o karakteru djeteta. Možeš primjenit sve metode, od razgovora, nagrade, kazne ili pljuske....ali ako dijete ne poštuje autoritet može se samo zatražit u krajnjoj mjeri pomoć socijalne službe.
    U tvom slučaju mislim da to nije potrebno, al kazna od mjesec dana NE-izlazaka, svaki put kad "zabrije" bi pomogla. Samo treba biti dosljedan. Ja dakle sa izlascima nemam problema, al zato mučim drugu muku....al ne mogu javno o tome.
    Želim ti puno strpljenja, živaca i upornosti.

    avatar

    22.04.2009. (10:53)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    I zaboravih dodat, ovi današnji Zakoni koji "kao" štite djecu od roditelja zlostavljača" su "medvjeđa usluga" svim roditeljima, jer tko štiti roditelje od djece zlostavljača koji svojim postupcima, i ponavljanim izgredima psihički i materijalno zlostavljaju svoje roditelje, znajući da im nitko ništa ne može. Pozivaju se na svoja prava, a obaveze zanemaruju apsolutno, prema roditeljima imaju riječnik kao sa suparnicima na ulici, profesore vrijeđaju ili ignoriraju njihov autoritet, bježe od kuće, redaju loše ocjene itd.itd. i još se prijete onim telefonima za pomoć zlostavljanoj djeci.
    MODESTI BLEJZ- tvoj komentar me oduševio. Da je više ovakvih kao ti i da je pokoja točka zakona na roditeljskoj strani onda bi naši problemi sa tinejdžerskim hormonima bili pjesmica. A ne, danas nebi smio krivo pogledat svoje dijete već ti je policija i socijalna služba za vratom.
    Roditelj da djetetu dvije vruće po guzici jer ga ne poštuje ni za suvu šljivu, a ono nazove telefončić..i iskopa ti socijalnu službu na vrat.. I onda bi im ja dopustila nek si zadrže svu tu djecu pa nek si ih odgajaju. Mislim da bi se toliko prekrcali da bi ubrzo promijenili taj zakon i molili nas da si uzmemo djecu nazad.
    Ovo danas je prevršilo svaku mjeru i roditelje od ljudi sa autoritetom pretvorilo u krpene lutke s kojima se djeca poigravaju.

    avatar

    22.04.2009. (11:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...