Komentari

tricenasesvakodnevice.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • levant

    tja. kad se smislene jedinke udruže da naprave nešto dobro za svijet oko sebe onda to ima smisla ma što god da rekli zakleti individualci. sam ne možeš. smislene jedinke zajedno mogu.
    zato ja volem one koji nisu vukovi samotnjaci. koji su proživjeli svoje samotnjaštvo i otišli korak dalje. pa rekli "aha. sam sam, ali sam ne mogu napravit svjetsko čudo. no ako pronađem još takvih kao što sam ja onda bismo zajedno možda nešto mogli napraviti". toliko od mene hvala na pažnji....:)))

    avatar

    06.04.2009. (11:40)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ levant: ___ tja. meni sad jasno da ti mene ne voliš. a ja nećem biti drugo do li vučica samotnjačica. jer jedino tako mogu. sa sobom i ostalima :o) i mene ne zanima raditi svjetska čuda. a kad me ne zanima, ne moram se ni udruživati. ja pomognem ako mogu sama. na individualnom nivou. a za svijet se ne može napraviti ništa dobro, jer ono što je dobro za jednog nije za drugog, što je dobro za jednu grupu, nije za drugu, jer koliko god se udruživali tijekom povijesti, nikada dobro bilo nije. ma što oni koji nisu vukovi samotnjaci o tome mislili :o) izlazim i na bis ako treba :o))))))

    avatar

    06.04.2009. (11:59)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Ja sam ti odgovorila već neki dan, kad sam rekla da ne treba previše preispitivati život i razmišljati o svrsi postojanja. Život treba živjeti, po ničijim kalupima, jer je jedinstven i neponovljiv. Uživajmo u tome bez prevelikih filozofiranja.
    Meni je na primjer, najveća satisfakcija da sam uspjela komentirati prije Povucipotegni. Sad ti reci, zar se ne znam veseliti malim stvarima?:))

    avatar

    06.04.2009. (12:12)    -   -   -   -  

  • primakka

    slažem se, život znači BITI u svakom trenutku. a kako što bolje biti svoj i bolji, ovisi o načinu tumačenja znakova koji nam se nude - znak tuge, nesreće, radosti, bolesti, izbora...
    kad čovjek odlučuje kao član grupe, znači da su mu važni interesi grupe. a kad je sam sebi odgovoran za ono šta radi, onda je bitan sam sebi. na ovaj svijet smo došli kao pojedinci, a takvi i odlazimo. onda je valjda važno ostaviti svoj otisak. pa čak i kad nam se čini da ga ne ostavljamo - on je tu jer vlastiti neizbor nas također određuje.
    e, jesi me navukla.;-)))))))

    avatar

    06.04.2009. (12:29)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    ovo je stvarno ozbiljan post. šit fulvusica me pretekla, pa kud ide ovaj svijet?! :)
    krenula sam čitat još prije vuru, al je riknul net i eto, sudba je htjela da bude ovako pa sam peta. peta od sedam :)

    avatar

    06.04.2009. (13:27)    -   -   -   -  

  • levant

    ma volim ja tebe. ipak i unatoč. tak! :)

    avatar

    06.04.2009. (13:35)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Volim vukove samotnjake. Volim što sam i sama takva.
    A ako mi se nekad u životu i desi da postanem dio grupe, volim biti alfa lupina, pa sam onda opet u neku ruku sama. A veći smisao života mi nije važan osim ovog što sam naprosto tu.

    avatar

    06.04.2009. (14:12)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Ti si druga (koju čitam) da je u posljednje vrijeme spomenula Frankla... Ali imam dojam da su ga u Našoj Maloj Zemlji prije nas pročitali Vladari... Nije, što oni mogu učiniti za nas, nego ... nnnda. Eto. Egzistencijalizam i logoterapija. Eto.

    avatar

    06.04.2009. (16:36)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Frankla sam, svojevremeno, upijao s velim guštom. Njegove riječi su me otvorile prema nekim novim svjetovima. A njegovo iskustvo konc.logora nam govori kako se čovjek može izdignuti i iznad najtežih (krajnjih) situacija. Možeš ti nama i češće pokazati svoju ozbiljnju stranu. I ona je zanimljiva. :o)

    avatar

    07.04.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • levant

    tja. ja to ne razumijem. to da smo svi individue, svaka sama po sebi posebna to je već rođenjem dato. to se podrazumijeva. međutim član si neke grupe htio ti to ne htio. prvo si u familiji, zatim si u radnom odnosu, zatim si uvijek i stalno član neke grupe. mislim da je veća mudrost biti član grupe a ostati samostalan nego se povlačit i biti vuk samotnjak.
    no ja očito nešto ne razumijem. koja je fora biti vuk samotnjak? u čemu je tu ideal? što je tu posebno? naravno da ako se mičeš od grupe da nećeš biti povrijeđen a toga se svi bojimo. i naravno da ćeš biti alfa jer se nemaš konkurenciju. meni to sve nije neka velika mudrost. po meni mudrost je da uspiješ biti u grupi, da u njoj uspijevaš egzistirati a pri tome da zadržiš to samotnjaštvo.
    fakat ne razumijem koji je domet biti vuk samotnjak?
    to treba, to je potrebno u nekom periodu života to da. zato da bi se mogla iskristalizirati osobnost. međutim kad se ona iskristalizira, kad znaš tko si , moraš se vratiti "među ljude".
    ne kužim i bok.

    avatar

    07.04.2009. (11:07)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @_ fulvus: to ! :o)
    @_primakka: "vlastiti neizbor nas također određuje" - itekako. rekla bih da je mnogo više ljudi određeno upravo na taj način :o))))
    @_povuci-potegni: više nisi peta od sedam. samo si peta :o)
    @_dordora2: i ja ih volim. i sebe volim. volim ja i ovce, samo kaj sam radije s vanjske strane tora :o)
    @_Shelly Kelly: mislim da u Našoj Maloj Zemlji Vladari ne znaju čitati :o)
    @_izvorni_život: pazi da ne bude, jer ste vi to tražili :o)
    @_levant: i kaj da ti ja sad delam. ne kužiš i bok ! glavno da kužim ja i ostali vukovi i vučice samotnjaci. ima, fala bogu, i nas dovoljno :o)

    avatar

    07.04.2009. (13:40)    -   -   -   -  

  • levant

    tja. ne moš me sam tako odpilit. jer nisi mi dala odgovor. nemaš ga ili što? ako je samotnjaštvo u bijegu od odgovora....
    najveća mi je enigma ta alfa ženka. jebemti koji je domet biti alfa ženka ako si sam? bez konkurencije. neš ti. onda smo svi alfa ženke i alfa mužjaci. povućemo se u svoj svijet i kažemo : ja sam alfa ženka. nije mi to jasno, nema logike, a ti mi odgovor ne daješ nego pobjegneš. ako je vuk samotnjak bježanje od pitanja onda meni to ne dopada.
    di su argumentirani odgovori? di je tu proizvod razmišljanja i promišljanja. meni se čini da je to bijeg. a jedinke koje bježe ....od koga bježe? i zašto? to te ja pitam.

    avatar

    07.04.2009. (14:26)    -   -   -   -  

  • levant

    a mogla bih ja odmah i dati odgovor. jer ga znam. no neću.
    htjela bih čuti od vukova samotnjaka. odgovor. ali nema ga. odgovora mislim.
    dobro. kidam nalijevo. dosta je mene za današnji dan. :))))

    avatar

    07.04.2009. (14:29)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ levant:___ma levantice, draga, meni ti zvučiš ko neka alfa ženka. a s njima ti se ne vrijedi argumentima boriti. ni promišljati odgovore. zato bolje pobjeći :o) to je odgovor na "od koga" i "zašto" :o))))

    avatar

    07.04.2009. (16:20)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    mislim da je vrijeme da ti poželim lijepu srijedu koja stiže za samo 7 sati i 15ak minuta :)

    avatar

    07.04.2009. (16:47)    -   -   -   -  

  • fulvus

    draga moja nisamjaodavde, oprosti mi na znatiželji, ali ja jednostavno ne shvaćam zašto je vuk samotnjak pobjegao iz grupe a sad ima neku teoriju o mudrosti. da citiram: "mislim da je veća mudrost biti član grupe a ostati samostalan nego se povlačit i biti vuk samotnjak. "
    Eto, kako mudrost samu sebe demantira. Inače, danas čistim garažu, sutra je srijeda, a volim da mi je srijedom čisto:)

    avatar

    07.04.2009. (16:58)    -   -   -   -  

  • levant

    hebat ga, porazila si me do nogu...:)))

    avatar

    08.04.2009. (14:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...