Komentari

returnofalterego.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • Davno Zaboravljeni Andeo

    Ah, Juga, Austrija, Jugoton, Amaterski filmovi studenata Jugoslavije (savrsena djela) sve je nekako bilo vise u tom "Jugotonu" a sto ces, tako je bilo u bratstvu i jedinstvu, bili smo jaki na glazbenoj sceni, bilo nas je mnogo. Kada toliko ujedinjenih zemalja djeli jezik, sve sto je iole dobro mora biti probijeno i uspjesno.

    Nisam od colica i ekipe, vise me pali rock, cak i domaci jugo rock!

    Pozz

    avatar

    10.03.2009. (03:33)    -   -   -   -  

  • Ipanema

    Fotke su ti izvrsne!
    Plesačice - podsjetile me na ratno doma i rane devetesete. Caritas je odlična usporedba :D

    avatar

    10.03.2009. (09:58)    -   -   -   -  

  • Amorfia

    fotke su izvrsne!!!

    avatar

    10.03.2009. (11:41)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    hvala, hvala. ali zaista, ovo su najlošije fotke koje sam napravila u zadnje vrijeme -čovječe!

    avatar

    10.03.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • BB Incognito

    ajde da napokon naiđem na istomišljenika! bila, vidjela, nikako oduševljena... već sam pomislila da ja nisam normalna :))))

    avatar

    10.03.2009. (13:49)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    pozdrav

    avatar

    10.03.2009. (20:22)    -   -   -   -  

  • otrovna jabuka

    neznam uopće što bih rekla... očito smo vrlo različita kategorija publike. ako sebe vidiš kao više od normalne publike, ja sam onda iz ovog posta sebe našla negdje daleko ispod te normale. ali to me i ne čudi previše. :) poštujem drugačije mišljenje, ali ovaj post je skoro pa 100% suprotan mom doživljaju. za jednu godinu si me promašila u kategoriji premladih da bi se sjećali kako je izgledalo prije, ali kao da nisi... jer stvarno i znam samo ono malo što sam negdje mogla čuti ili pročitati. slažem se da je izgledalo kao da je dugo očekivan koncert koji će nas rasturit... ali moj doživljaj je bio da je to čola i uspio. bez obzira što on ima skoro punih 58 godina, imala bih još jedan komentar o čolinom rasturanju, al nek ostane na ovome. >:)

    avatar

    10.03.2009. (21:08)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Prepoznala sam potpuno sve što pišeš o Čoli. Ja sam prošle (oli je to bilo več pretprošle) bial na nhjegovom koncertu u Beču i ostala isto tako kao i toi pomalo zbunjeno-razočarana. Pa sam i napisala mejl na njegovu stranicu i zapitala je li Čola u Beču narodnjački raspoložen, ili jje to sad njegov đir? A isto sam otišll s dječjom nostalgijom. NAime, negdje 78. sam bila na svom prvom koncertu u Domu sportova i to je bio upravo njegov koncet, imala sam šest godina. I ostala zaljubljena čitavo djetinjstvo u njega. A nostalgiju je nekada očito bolje ostaviti...da ostane tamo gdje joj je i mjesto...u prošlosti. Pozdrav

    avatar

    10.03.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Kladjenje kao biznis

    U ovome glazbeno - političkom postu jedino se može odati priznanje fotografiji.

    avatar

    10.03.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    On definitivno nije moj izbor, pa da me i sam pozove na besplatan koncert.
    Tako da se čudim malo tebi koja se čudiš za to što si doživjela :)))

    avatar

    10.03.2009. (22:27)    -   -   -   -  

  • niki

    Zdravko Colic je bio i ostao bosanac ( ne u losem smislu, vec u smislu pastirskog roka).Dok je saradjivao sa beogradskom ekipom, bio je odlican, (hence lokice, evrovozja, Kornelije kovac, Korni Grupa etc..), a vec duze vremena beogradskom scenom vladaju bosanci (bregovic i bratija) gde Colic i pripada.
    U beogradu se cajke neslusaju vise nego u Zagrebu. U urbanom miljeu, muzicki ukus je vise pitanje mentalnog sklopa a manje geografske ili nacionalne pripadnosti.

    avatar

    10.03.2009. (22:59)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @otrovna jabuka - vjerojatno nisi posve povezala onaj moj dio teksta gdje spominjem svoje iskustvo u posjećivanju koncerata (ja to naime radim kao urednik galzbenih priloga u magazinima T3 i MOBIL media) što ti automatski diže kriterije, pa u tom kontekstu onaj izraz "normalan posjetitelj" - dakle, ne mislim da si ti "nenormalan" posjetitelj, ti si jednostavno posjetitelji koji voli sve stilove koje je Čola izmiješao i koja možda nije doživjela mnogo različitih koncerata i nema to iskustvo.

    avatar

    11.03.2009. (11:07)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @ monoperajka i bugenvilija - volim Čolu u stvarima koje su "urbaniji" pa čak i etno ili gipsy zvuk, ali ne kada te iste stvari ili dodatne koketiraju sa "cajka" stilom. bugi - da mu to sada nije đir onda ne bi na koncertu bilo onih 10tak pjesama koje su pokvarile sve. u tom pogledu sam ostala iznenađena, jer ne poznajem njegov novi opus pa nisam bila sasvim na to pripremljena :-)

    avatar

    11.03.2009. (11:10)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @ Klađenje kao biznis & niki - moj post nije nimalo politički orijentiran, da jest ne bih išla na koncert, nego je činjenica da su cajke i turbo folk potekli iz Srbije prvenstveno i da se je odlaskom tamo Čola (nemojte mene pitati zašto, otkud ja znam) zalijepio za taj stil, a istvoremeno sam subjektivno sigurna da je ostao u Sarajevu, da ne bi. Vrlo volim i cijenim dosta srpskih izvođača, dakle ja glazbu s politikom ne prtljam.

    avatar

    11.03.2009. (11:25)    -   -   -   -  

  • ronin

    ... prava beskompromisna kritika. super taku te volim.
    kaj se tiće Čole ja znam za njegov "dugogodišnji izlet" u cajkuša stil pa me ni ne svrbi da odem na koncert no, svakako imam razumijevanja za zaluđenost ženskog svijeta njime.

    avatar

    11.03.2009. (11:30)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Meni on nije nikad bio nešto. Frigaš pjevača/icu koji mora iz pete vadit glas.

    avatar

    11.03.2009. (11:52)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Losem kurcu i dlaka smeta.
    Vidim zamjeras mu neke greske u pjevanju pa mozda bi vise voljela da je i on pjevao na playback kao Mick Jagger ili Madona ?
    Ma koje stilove muzike voljeli i ma sta mi pricali u bivsoj drzavi a i sada bilo je samo nekoliko pjevaca kojima treba skinuti kapu a tu je svakako i Zdravko Colic,
    Mada je ostao zivjeti u Beogradu on je u dusi ostao Sarajlija i nikada ni nakon toliko godina nije promijenio svoj jezik i dijalekt koji su mnogi promjenili nakon samo nekoliko godina, a takvih koji recimo Kajkaju imas pun Zagreb.
    Malo je pjevaca na prostorima cijele bivse drzave koji mogu napuniti toliku dvoranu kao on.
    Ja ga postujem i kao muzicara i kao covjeka i zao mi je sto nisam mogao otici na taj koncert.

    avatar

    11.03.2009. (15:16)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... A sve što je Čolić trebao napraviti je skupiti svojih 20 najjačih stvari i otišao bi u legendu ...

    A kako bi se DODVORIO rulji jugonostalgičara kao i rulji koja VISI po nardnjačkim klubovima ?

    Kvalitet i kvantitet nikad nisu išli ruku pod ruku !

    avatar

    11.03.2009. (17:13)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @ Kengur - ja njemu pjevanje nikako ne zamjeram, nešto si krivo povezao. pjevao je do jaja.

    avatar

    11.03.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    @ promatram, razmišljam ne mora neko biti "Jugonostalgicar" ako rado slusa muziku iz tog vremena. Pogresno je takvo razmisljanje.
    Trebam li da bi bio bolji hrvat zaboraviti sve one godine koje su bile do 91 ?
    Ja to i necu i ne zelim.
    Kako slusam sa ljubavlju Olivera i Misu, tako slusam i Mikija Jevremovica, Colica, Ambasadore, Cod, Pepel in Kri i ne vidim zasto nebi trebao.
    Colic je legenda bio i ostao i za razliku od vecine HR pjevaca sa nase estrade on je imao i kvalitet i kvantitet hitova :))

    avatar

    11.03.2009. (20:59)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @ kengur - slažem se s tobom, ja se prošlih vremena ne sramim i u širem kontekstu nego samo radi muzike.

    avatar

    11.03.2009. (23:26)    -   -   -   -  

  • "rulja"

    Jako je lijepo bilo koga nazvati "ruljom" pa bili to i jugonostalgičari ili oni koji "vise po narodnjačkim klubovima". Prom-razm - a tko si ti da tako ljude etiketiraš? Sram te bilo! Bolje ti je da malo manje razmišljaš.

    avatar

    12.03.2009. (00:58)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    @ Return of ALTEREGO i ne treba se stiditi ipak je i u ono vrijeme bilo puno lijepih stvari koje ne treba zaboraviti a i sto se tice muzike bila je puno puno kvalitetnija nego ova danas.
    Kako si i sama napisala ako gledamo kroz muziku, ploce su se prodavale u milijunskim tirazima a to danas i MP i Seve i svi ostali mogu samo sanjati.
    Primjera radi samo jedan Miso Kovac prodao je preko 30 milijuna ploca :)))

    avatar

    12.03.2009. (07:21)    -   -   -   -  

  • Istomišljenica

    I ja bijah tamo, i da, potpisujem sve što si napisala. Na trenutke se pretvarao u žestokog rokera, a na trenutke sam imala feeling da sam na srpskoj svadbi (i to lošoj). Moju omiljenu novu pjesmu "Svadbarskim sokakom" je otpjevao kao po kazni, a i sam zvuk tijekom cijelog koncerta je varirao. Na trenutke je bila kao neka jeka, a one filharmoničare sam samo vidjela, al ne i čula. I plesačice su bile preloše - kao da su uvježbale tik pred koncert. Ako si pogledala DVD s Marakane koji smo (kao) dobili na ulazu, onda si mogla vidjeti da je ovo bilo 3 koplja ispod. Hvala Bogu da sam kartu dobila, jer da sam je kupila požderala bih se. I još to, čovjek bez stila - najbolje ga opisuje. Jedino za glas i stas (još uvijek) moj duboki naklon. Eto, hvala što si napisala ono što sam i ja doživjela.

    avatar

    12.03.2009. (14:07)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    @ Istomišljenica - iskreno, već sam se zabrinula da sam bila previše kritična ...drago mi je da mi je dojam dobar.

    avatar

    12.03.2009. (15:26)    -   -   -   -  

učitavam...