Nešto je tako jednostavno i jedinstveno u svemu tome,čisti senzibilitet i senzualnost bjeline ,a iza svega jedna povijest tako vidljiva u stolu i na njegovoj površini .Nekome nevidljivoj ili neprimjetnoj površini ,a zapravo tako snažno vidljivoj prepunoj sažetog kultiviranog života.Obrisi jedva dodirnih bijelih linija ,ali osjetilnih negdje iz dubine stola kao da izranjaju i ponovo utranjaju.Mene teško mogu zavarati.Kao neka sofisticirana jedva ,jedva,jedva vidljiva paučina ,kao tkanje svilenih niti u koje je tako izvjesno poniranje prema ruži vjetrova.Bijeloj prozračnoj ruži znanja ,vjere i srčanosti,a dodao bi i ljubavi.Šilok ili oštro,bura ili grego..... tako ublaženi kao friži nekog duha koji je crtao priborom iskonske neobično nježne duše.Kao da nije želio ili željela povrijedit nikog i ništa oko sebe zračeći svojom blagošču.Gotovo prozirni obrisi,propulzivni.Ne znam zašto me sve to navodi stalno na izrazito prijemčivu opnu tradicije nečeg dobrog,jakog u spoznaji ,nekog tko je u fundamentu živio puno prije i ostavio duboki trag.Nešto mi nije rečeno o nekome ? Možda griješim ,ali vidim kroz to nekog suptilnog ,nekog tko nije bio provincijalac jer umjetnik ne može biti provincijalac.Povijest je krhka kao i bića koja su je ispunjavala ćisteći baš svaki kutak duhom humanizma.Ne mogu se izrazit do kraja o onome što vidim i kroz što ponirem.Dostojevski je rekao da se osjećaj ne može izrazit riječima ,ali se zato sasvim sigurno dokaz o mom poniranju kroz stol i njegovu površinu duboko u povijest ,-obiteljsku povijest potpuno manifestiraju u mindelima u cukaru u kontinuitetu senzibiliteta bjeline i neodoljivog okusa prapočetka.Hvala na tom osjećaju i taktilnim tragovima koje isčitavam sa krajnjim zadovoljstvom poštovanja i ljubavl.
11.12.2008. (00:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
HAHAHAHAHa...evo još jedan korčulanin...hehe...i ja sam samo neznnam u kojem smo dijelu korčule...evo ja san lumbardez..posjeti mene i možda ćeš doznat iskle san...
12.12.2008. (17:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lucy013
Isprobano prema tvom receptu i ispali su odlicniiiii :) Hvala i sretan Bozic!!!!
26.12.2008. (12:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Slijepac"
Nešto je tako jednostavno i jedinstveno u svemu tome,čisti senzibilitet i senzualnost bjeline ,a iza svega jedna povijest tako vidljiva u stolu i na njegovoj površini .Nekome nevidljivoj ili neprimjetnoj površini ,a zapravo tako snažno vidljivoj prepunoj sažetog kultiviranog života.Obrisi jedva dodirnih bijelih linija ,ali osjetilnih negdje iz dubine stola kao da izranjaju i ponovo utranjaju.Mene teško mogu zavarati.Kao neka sofisticirana jedva ,jedva,jedva vidljiva paučina ,kao tkanje svilenih niti u koje je tako izvjesno poniranje prema ruži vjetrova.Bijeloj prozračnoj ruži znanja ,vjere i srčanosti,a dodao bi i ljubavi.Šilok ili oštro,bura ili grego..... tako ublaženi kao friži nekog duha koji je crtao priborom iskonske neobično nježne duše.Kao da nije želio ili željela povrijedit nikog i ništa oko sebe zračeći svojom blagošču.Gotovo prozirni obrisi,propulzivni.Ne znam zašto me sve to navodi stalno na izrazito prijemčivu opnu tradicije nečeg dobrog,jakog u spoznaji ,nekog tko je u fundamentu živio puno prije i ostavio duboki trag.Nešto mi nije rečeno o nekome ?
Možda griješim ,ali vidim kroz to nekog suptilnog ,nekog tko nije bio provincijalac jer umjetnik ne može biti provincijalac.Povijest je krhka kao i bića koja su je ispunjavala ćisteći baš svaki kutak duhom humanizma.Ne mogu se izrazit do kraja o onome što vidim i kroz što ponirem.Dostojevski je rekao da se osjećaj ne može izrazit riječima ,ali se zato sasvim sigurno dokaz o mom poniranju kroz stol i njegovu površinu duboko u povijest ,-obiteljsku povijest potpuno manifestiraju u mindelima u cukaru u kontinuitetu senzibiliteta bjeline i neodoljivog okusa prapočetka.Hvala na tom osjećaju i taktilnim tragovima koje isčitavam sa krajnjim zadovoljstvom poštovanja i ljubavl.
11.12.2008. (00:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
REDIVAN post
12.12.2008. (07:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GUŠTANJE
Super, i mi ih spremamo,pozdav
12.12.2008. (08:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marko...
HAHAHAHAHa...evo još jedan korčulanin...hehe...i ja sam samo neznnam u kojem smo dijelu korčule...evo ja san lumbardez..posjeti mene i možda ćeš doznat iskle san...
12.12.2008. (17:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lucy013
Isprobano prema tvom receptu i ispali su odlicniiiii :)
Hvala i sretan Bozic!!!!
26.12.2008. (12:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...