Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • E-SABOR

    Čini se, barem po sinoćnjem Otvorenom na HTV-u da su stvari izmakle kontroli. Vladajući se opravdavaju da zakon nije dobro napisan, pa su ga oni kao poštovali, ali presudno je bilo savjetovanje sa sudom, kad već Državno odvjetništvo nije željelo u tome učestvovati...Država je svojevremeno ustrojavana kao feud sa dvjestotinjak vlastelina. Oni koji su sve to prihvatili i naslijedili nastavili su živjeti u srednjem vijeku, a tamo nema ni e-mailova, ni e-sabora, ni interneta. Odatle tako ležerni odnos prema svijetu koji za njih nije ni postojao sve do srednjoškolskih i studenskih prosvjeda u proljeće ove godine. Najgore je što se sada na isti način priprema taj veliki skup. Internet je odjednom postao moćno i "opasno" sredstvo koje ne mogu kontrolirati. I umjesto da se priklone, kao što kažete zdravorazumskom rješenju, da daju što manje povoda za prosvjede oni su svom silinom udarili u čvrsti "vakuum". Ne bih im volio biti u koži, no tko što radi, sebi radi.

    avatar

    02.12.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • fanny

    E moj Sagi, što da više na ovo kažem...
    I što da nadodam, sve si rekao, kapa dolje :)))))))))

    avatar

    03.12.2008. (00:24)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Kao i obichno ne bi se sporio s nichim iz izvrsnog teksta ali bi, ako smijem, postavio par pitanja na koja sam nikako ne mogu dokuchti imalo logichni odgovor.
    Prvo je, protiv chega se gradjani Hr sada konkretno bune (ili bi se recimo bunili po ulicama, jol internetima)? Protiv DrIva kao osobe, protiv politke njegove vlade, protiv drushtveno/politichkog sustava, protiv finacijske krize, protiv gradnje mosta, protiv ukidanja bezveznih Bozichnica ili domjenaka koji su i tako samo jeftino preseravanje.
    Ne bi htio nikog uvrijedit ali koliko ja uspijevam razumjeti iz onog shto prochitam ili chujem jedino mogu zakljuchiti da su i gradjani Hr (poput, recimo, americhkih) grdno oboljeli od "sindroma seksualno izfrustrirane zene". One shto lomi po kuchi, kupuje shto joj ne treba i stiska gas pred semaforom a dala bi i Puju i Muju samo da joj ga konachno netko drugi umochi. Uz sav moj pozamashni prezir prema hadezeju i DrIvu meni sve skupa najvishe slichi na onu "lomim chashe ruke mi krvave" i nikako mi ne ide u glavu da se ama bash nitko ne moze sjetiti nicheg konstruktivnog. Ili je mozda odgovor “there has never been such a depth of scientific illiteracy and basic innumeracy as we see today” shto vecheras prochitah od jednog americhkog profesora i shto bi moglo objasniti da ni vlast, ni oporba, ni narod nisu dorasli zadatku "omoguchiti pristojan zivot" koji je u biti toliko jednostavan da su ga, recimo, kroz nekih 10 godina uspijeli ostvariti oni koji su s Jozom Marshalom doslovno izashli iz shume crnogorice uglavnom znajuchi pisat slova (naravno, bez x i y) i brojit do 100 pa osnovali drzavu. Koja je, btw, svakog dana bila sve bolja dok je ne preuzeshe mudraci tipa ovih koju Hr vode vech desetljeche-i-po. Gdje se odgovor nameche sam po sebi, tj. da je dobar choban bolji od losheg doktora znanosti a valjda su ljudi to nekad u povjesti i znali kad su formulirali onu "ne bi mu dao da chuva dvije koze".

    avatar

    03.12.2008. (06:27)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Mudro zbori Hebatga. Prosvjed protiv koga? To je kao kad dijete padne, pa mama tuče kamen... Već je odavno prošlo vrijeme za imenovanje bande lopovske, da ne kažem za dizanje kuke i motike protiv istih. U skladu sa svim navedenim, dobro poznatim i elaboriranim faktima... od toga tko je banda lopovska do toga kakva je kontrola medija na snazi... čak je i zkgf prestao pisati. Jednostavno više nema smisla pi*ati u vjetar. Vrijeme je za druge stvari...

    avatar

    03.12.2008. (09:01)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Dofurat cu ti pecenog piceka zamotanog u novine u Petrinjsku. :))))))))) Tako se radilo u mojoj familiji tijekom dugog proslog stoljeca... bojim se da su i to onemogucili izgradnjom Remetinca...
    A opet, tko zna, mozda budemo skupa u celiji. Budemo kartali snapsl i marijas, kao Svejk. ;)))))))

    avatar

    03.12.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • fanny

    Bem ti, zatvori nam ionako puni, kud buju nas sve potrpali.
    Što se tiće onih 1 400 000 priključaka na internet, kad naletim na kojekakve forume, mogu ti reći da i na tom mediju ima popriličan broj budaletina, nepismenih, zadrtih i bez suvisle argumentacije za svoje nakaradne stavove.
    I što kazaše i Hebatga i Manga - gdje je alternativa - ako ode Ivo, koga gore. Ili ćemo još uvijek po onoj - bolje i manje zlo. Puno toga je ušlo u debelu fazu sje*avanja svega što nam je moglo donijeti prosperitet i imali smo sve prirodne uvjete da ga donese. I kao što sam već nebrojeno puta kazala - može nam pomoći samo čarobnjak, čak se ni u Davida Coperfielda ne bih kladila, radije na Harry Pottera... Ili kakva čvrsta ruka, jer očito pod takvom najbolje funkcioniramo.
    Što se kartane tiće, što se mene tiće igra se - belot, poker, šnaps, raub, remi, crni pero. Ostalo bute me naučili :)))
    Još nešto, 5.12. slavim 46-ti, blago meni :)))

    avatar

    03.12.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, odlično si postavio pitanje. Protiv čega se u stvari bunimo? Pa prvo treba postavit pitanje što je u ovoj organizaciji države i regulative dobro? Sorry, ali trenutno mi ništa ne pada na pamet!!!
    Ako pogledaš npr. pravo i pravnu praksu, rezultanta je civilizacijska katastrofa. Pred zakonom nisu niti približno svi jednaki, sudska praksa prvenstveno pogoduje interesnim skupinama, što bogatije one bile, to veća lakrdija u sudnicama. Financijski sektor doslovno radi što mi padne na pamet. Zdravstvo je u totalnoj anarhiji i doslovno počiva na savjesti pojedinaca koji ispravno shvaćaju hipokratovu zakletvu. Penzioni fondovi su opustošeni ( budući penzioneri nemaju pojma što ih čeka ) financijskim inžinjeringom. Školstvo je ajd, još kako tako. Građani se nemilosrdno legalizirano pljačkaju na svakom koraku a dužnosnici vlasti im se podrugljivo smiju gomilajući po npr. dvadesetak milijuna kuna osobnog bogatstva od svoje dužnosničke plaće u par godina. I zbilja imaš pravo, u stvari ne znam protiv ćega bi se bunio od tolikog govna, odnosno, teško je odrediti redosljed. Principijelno, protiv društveno političkog sustava se nemam što buniti ali itekako mogu protiv onih koji su ga izvrgnuli ruglu. Tu su stvari jasne, od 18 samostalnih godina, 14 godina je bila na vlasti ista klika. Osobno, poslovno, 2002 - 2004 su mi bile bolje godine a poslovno nisam niti ovisan niti vezan uz bilo kakvu politiku. Činjenica je da se tih godina igralo malo više fer. Osobno mislim da je sadašnja vlast najveća nesreća za hrvatski narod koja mu se mogla dogoditi.
    Hrvatska, na žalost, nema trenutno političara sa vizijom i ambicijom da Hrvatsku pretvori u modernu, demokratsku, uređenu državu ali to nije razlog da se ovima dozvoli da rade što hoće. Pragmatično, postoji veće i manje zlo, sasvim je razvidno što je veće zlo a za manje ćemo još vidjeti.
    I da, apsolutno sam protiv sadašnjeg parlamentarnog sustava i predsjedničke fikus funkcije. Polupredsjednički sustav mi je puno prihvatljiviji...:)

    ...@ Manga, protiv koga? Pa u ovoj situaciji je čak i malo zastrašivanja "ulicom" dobrodošlo. Ostalo sve znamo i pretresli smo temu i previše puta...:)

    ...@ Ludlud, surfali bumo pomoću stika ko u reklami i nebumo se dali van...:)))))))) Nutra dobro, imaš krov nad glavom, hranu i vodu a i nitko te ne nervira uplatnicama...:))))))))))

    ...@ Fanny, ti bolesnici koje spominješ se prvenstveno skupljaju na večernjaku i jutarnjem, osobno mislim da je to i pravo mjesto za njih...:)))))))))

    avatar

    03.12.2008. (15:03)    -   -   -   -  

  • fanny

    Nađe ih se po svuda, manje-više. Čak i o temi o kojoj nemaju pojma - nađu nešto s*ati.
    Večernji i Jutarnji ne čitam, njihove forume pogotovo, tamo se svaka tema završi na raspravi Hrvati - Srbi. Nemreš vjerovat' da je to moguće, ali doslovce svaka tema.
    A pravopis i gramatika - užas jedan.
    Znam, to su oni koji su kupili kompove samo da kažu da ih imaju :)
    Predsjednik u budućnost ne bi smio biti fikus, samo me malo zaboli glava od same pomisli tko bi se sve mogao kandidirati...

    avatar

    03.12.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    Glede "fikus funkcije". Do proshlih presjednichkih izbora i ja sam vjerovao da je presjednik "fikus" ali tada sluchajno upadoh u razgovor sa prijateljem koji vrlo dobro poznaje detalje i on me uvjeri da presjednichka funkcija (po onom shto joj zakon nalaze/omoguchuje) nije "fikusna". To shto ju je "lezi lebe" Mesich napravio takvom jer njega u biti nikakav ozbiljni posao ne zanima, je druga pricha. Njemu je dovoljna i prizemna demagogoija da bude najpopularniji politichar. S tim da su mu protukandidati na izborima bili josh gori. Gdje je zalosni dio priche da i narod nema skoro blage veze (kao ni ja do tog razgovora) o chemu se ustvari radi jer ne postoji nitko kome bi mediji dali prostora da bar pojasni stvar.
    Prije par tjedana sam u jednom baru u NYC-ju malo razgovarao s jednom mladom lijechnicom iz Zgb-a i jednom zenom koja je radila "u vrhu vlasti" i za nekih pola sata su mi izvanredno objasnile osnovni problem hrvatskog zdravstvenog sustava chije rijeshenje ne zahtjeva bash previshe pameti nego samo nechiju volju da se razbiju postojeche navike duboko usadjene u svijest struke i gradjana. Gdje je osnovno pitanje da li se moze nachi netko tko ima muda i struci, i narodu otvoreno rechi ono shto je istina i ignorirati pizdarije tipa "demokratsko odluchivanje". Koje neki polupismeni strvinari po medijima neprestano prosipaju u cilju nechije trenutachne koristi a u ukupnom zbroju na svachiju shtetu.
    Sve u svemu, gdje god se okrenesh dolazish do zakljuchka da postoji nevjerojatna konfuzija glede analize bilo chega shto je imalo bitno a 70 godina poslije WW2 glavne medijske teme su sranja tipa partizani-ustashe, ovaj lijevi-onaj desni. Pa ne pozeljeti da svi zavrshe "ko konfete".

    avatar

    03.12.2008. (18:19)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Usput, ovako jedna "bespolicharska".
    Da sam ja u Hr ja bi se bunio protiv sustava a ne protiv odredjenih vlada ili pojedinaca jer, kao dosljedni pristalica danas nevoljenog hegelijanizma, chvrsto vjerujem u postojanje "uzrochno-posljednichne veze" koja se u politici manifestira time da loshi sustav ne moze rezultirati dobrom vlaschu a da, nasuprot tome, dobar sustav rezultira dobrom vlaschu jer kriteriji sustava pogoduju jednom ili drugom rezultatu.
    Mozda meni "nisu svi doma" ali nikako drugachije sebi ne mogu objasniti chinjenice da, recimo, u Hr sve ide snaopaka iako po prvi put njom vlada netko vrlo pristojno obrazovan i u svakom sluchaju jedni dosad koji za sebe moze tvrditi da je "svjetski chovjek", da je Njemachka od nekih Brandt-a i Schmidt-a spala na bezveznu babetinu, da Italijom vlada vrlo tragi-komichni lik, Francuskom mali bezveznjak, SAD-om totalni idiot (kojeg che zamjeniti "propovjednik nade") a da najloshiji rejting ima onaj koji je vjerojatno daleko najvrijedniji G. Brown i koji je u svakoj situaciji pokazao da zna shto radi ali mu prizemna propaganda ne ide od ruke.
    Sve u svemu, dok se ne srushi neoliberalni kapitalizam moze se birat i nebirat, protestirat i neprotestirat jer od toga nikakve koristi nema a chini samo shtetu jer ostavlja dojam da je neshto moguche promjeniti na bolje u istinskom "menjshevichkom" stilu.

    avatar

    03.12.2008. (21:26)    -   -   -   -  

  • fanny

    @hebatga - kako si samo opisao lidere svjetskih sila. Stvarno, svako na svoj način - čudak. Stvarno je paradoksalno kad ustanoviš da je naš premijer bjelosvjetski čovjek. Osim toga njega krase - mačje osobine. Da, mačje. Još jučer bila je priča da ne voli brojka od 5000 ljudi (facebook-ovaca). Svako bi pao u bed nad tom brojkom deklariranih ljudi. Ali ne i naš Ivo. Već danas, njegov stranački dežurni tata-mata za sva pitanja - dr. Andrija Hebrang - okrenuo to u njegovu korist. I sad je Ivo sretan, jer ga ne voli 5.000 ljudi, a svi ostali ga vole :)
    Stvarno majstorski preokret. Dočeka se Ivo kao mačka, uvijek na noge.
    Naš aktualni predsjednik imao je ovlasti da prekine jednu veliku prevaru, prije godinu dana, čak štoviše da spriječi da do nje dođe. Tu se srozao. Znam, nije imao konkurenciju u protukandidatima. A tko će na slijedećim izborima doći na njegovo mjesto, pitanje je sad. Već sad me boli glava...
    A oni s mudima i mozgom, takvi nemaju pristup u našoj politici. S takvima nema lova u mutnom, tko će im dati da priđu vlasti...

    avatar

    03.12.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ fanny
    >Stvarno je paradoksalno kad ustanoviš da je naš premijer bjelosvjetski čovjek.<
    Pa iskreno, jest da mi DrIvo debelo ide na kokota ali da me imash s nekim ostavit mjesec dana u stanu prije bi odabro njega nego ikoga od ovih drugih. Iako nisam "od onih njegovih". Zamisli bit s Bushmanom, Merkelovicom ili Berluskonijem. Skochio bi kroz prozor drugi dan.

    avatar

    03.12.2008. (22:43)    -   -   -   -  

  • borgman

    treba vidjeti ovaj spotić bijesa prvog, sa i.inim alter egom u glavnoj ulozi :-) Točkica me čuva od privođenja :-)

    avatar

    03.12.2008. (22:52)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...dakle ovak, komunicirao sa nešto ljudi i ostao iznenađen. Svi se spremaju ić na prosvjed, i oni od 25 i oni od 55, firme idu kolektivno poslije posla!?! Kako izgleda, moglo bi se lako dogodit da se napuni trg...:)

    avatar

    03.12.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebtga, objektivno, naš prezidente je ostario i počeo se "gubiti". Zdravstvo je u banani jer ga izmuzu mangupi sa strane. Npr. kupuješ neki skupi medicinski aparat i u natječaju postaviš sve normalno osim jednog detalja koji je karakterističan samo za proizvod koji želiš da bude izabran, obično bezvezan, mora imat širinu 2281,2mm. Pinke i ostalo se onda lako dogovore a cijena nije problem. I sve je po zakonu. Zakonski je i ako napišeš u natječaju da prodavatelj mora vozit beemve te i te registracije. A o tome da se stvari plaćaju nakon godinu dana da i ne govorimo, nije to bez veze, cijena se može tada višestruko napuhati a zarada fino raspodijeliti. Ispričat ću ti i jedno osobno iskustvo sa natječajem, "s onu stranu pameti"...:)))))))

    avatar

    03.12.2008. (23:25)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Borgman, vidio i valjao se, jutarnji ga je cenzurirao, skinuli su ga u roku odmah...:))))))

    avatar

    03.12.2008. (23:27)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Ochekujemo detaljni izvjeshtaj sa prosvjeda. Samo nemojte da bude ono "nema shore, nema shege". Hebemti prosvjed gdje nitko ne fasuje.

    avatar

    03.12.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...citat sa prošlog prosvjeda, viče raja postrojenom specijalcima: " mi vas nećemo gađat gumenim mecima!", nisu intervenirali...:)

    avatar

    03.12.2008. (23:36)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    Sagi tekst ti je za pet! Ali komentari, koma! Dečki kaj vam je? Izađite iz papuča! Ovo što govori Hebiga i Manga (nisam pročitala sve, samo detalje, imam frku!) pokazuje dezorijentiranost i neinformiranost u prostoru i vremenu. Kao da je komentar nastavak vijesti iz s medija, a to je šturo i često bitno ne dotaknu. Mediji su zna se, čiji, a oni koji nisu, taktiziraju.

    Ništa u našoj jadnoj, napaćenoj Hrvatskoj ne valja! (Sigi je to bolje rekao!, Sigi imaš analitičarskog smisla spojiti „posude“ Pet!))
    Svi prosvjedi su protiv: KORUPCIJE u svim vidovima. To je zajednički nazivnik svih prosvjeda! Da podebljam korupciju, lijepo ju je nazvao Kardinal „grijeh struktura“ i s Gradskim poglavarstvom, koristeći sukob interesa gradskih tijela, uzeo ono što misli da mu pripada! Hic!. Svi oni, uvjetno rečeno; njih „dvjesto“ i oni oko njih, uvjereni su da im pripada sve, i više…a naši izabrani misle da smo kad smo dali svoj glas njima predali, i dušu i tijelo, i da budemo kuš!!!

    Tako je zastupnik Skupštine Grada, Rožić, koji danas reklamira demokraciju, poručio u jednom građanskom sporu sa Gradskim poglavarstvom da oni znaju skrbiti za građane i da najbolje znaju što građani trebaju. ( a građene koji ne misli tako nazvao nemoralnim, zamislite, kud cilja? Na lomaču! Kamenovati ih treba!) Najgore je što im svima dozvoljavamo da nam uzimaju pamćenje!!!!

    Na izborima ne pobjeđuju većinom, nego od ono malo što dođu na izbore, pa od njih većina…je takva manjima da se sramim za one koji su lijeni doći…i vode spiku….i tako se ništa neće promijeniti, sa mnom i bez mene isto…smrznem se na to…a laprdaju…laprdaju neistinama. (zar je teško nazvati organizatora i pitati, npr nazvala sam Gong i dobila podatak o Bandićevoj pobjedi na izborima. To sam i stavila u jednom postu na blogu Jučerašnjih, Zašto se s tim podatkom često ne ide u javnost?…zna se! Da se zaboravi. Jer tamo čući recept! I ispiru nam mozak!

    Hebiga, ti si meni simpa, puno energije uložiš, ali omakne ti se ponešto što ne drži vodu, ovdje čak i vrijeđa, i odvodi temu u krive tokove.

    Ono za ženskama umoćit je neukusno i rodna uvreda. Ako vi dečki budete na tu loptu igrali kad vam pomanjka metafore i nebute uljuđeni i ljudi pa zajedno s nama u zajedničkom interesu jednako potegnuli ili onoliko koliko ko može, ne bute vidli … znate što…već bute osuđeni na dr….!
    (Srami se! Pročitaj Wilhelma Reicha, pa buš vidio kako politika manipulira s libidom u političke svrhe, s oba spola.)

    Evo ja…meni je bolje leći i čitati dobru knjigu.. pripremat se za unuke jer one su prvi potrošaći mog vremena, društvena aktivnost druga!, ali ja odem na prosvjede, jer moj je doprinos ( i u ime vas koji nemrete mrdnut jer treba prehranit obitelj, u mirovini sam) barem toliki da dodam malo više strepnje njima gore. Prije toga se informiram. Tako sam bila na dvije Gradske skupštine i pratila sjednicu. Zapisivala sve i ne moraš diplomirati psihologiju da skužiš kako se „igraju“, a stolci sigurni! A kad je klopa na redu, e tad je prava demokracija švedskog tipa! (švedski stol!)
    Tako na prosvjed pred Skupštinom, jedno jutro u 8 sati, bilo je maglovito i hladno, bilo nas je osmero, šest aktivista i moja prijateljica i ja, kao građanke. Tema: odvojenost Gradskog poglavarstva i Skupštine od građana!
    Rekli su nam: Imate izbore! Ha!

    Da li znate za prosvjed mislim 13.11.2009 pred Gradsko poglavarstvo. Nas petsto smo šetali s prijateljem Goranom oko Poglavarstva i zatim nas tristo predali prigovor o smanjenju pješačke zone u centru. Da li znate kako su zaštitari htjeli gaziti, tući…Da li su oni vlast, pitam ja vas?
    Trebamo se probuditi! Samo kad se probudimo za koga glasat? Ja nemam kandidata kojem bih dala glas, ali ići ću na izbore jer ne mogu dozvoliti da neka imena koja poznajem kao štetočine i svojim nedolaskom i ne dam glas!

    avatar

    04.12.2008. (12:30)    -   -   -   -  

  • fanny

    E dečki moji, Redakcija je to sve obradila s tipično mudre, ženske strane. A to vama muškima nedostaje.
    Što se izbora tiće, tu se u potpunosti slažem, taman da sam sva u gipsu,nekako bi došepsala na biračko mjesto. Nalemala bih svakog koji ne koristi jedino što mu pripada - biračko pravo.
    Da se pred godinu dana izašlo u većem broju na izbore u Hrvatskoj, slika bi bila posve drugačija. A nova postava na vlasti, barem ne bi bila gora od ove koju imamo. Žalosno je da tako moramo razmišljati, ali sve je bolje od ovih koji nas posve sigurno vode u propast...

    avatar

    04.12.2008. (14:53)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ redakcija & fanny
    Ne znam za Mangu ali ja se uvjek podvrgavam drugarskoj kritici. Ostalo mi iz doba AFZ-a.
    >Izađite iz papuča<
    Izasho bi ja ma ne smijem od nje. Biti "papuchar" je sudbina nasheg doba. Bolje papauchar nego izbijenih zuba.
    >Srami se!<
    Ma ja sam sramezljiv i tako, i tako pa se sramim i bez da mi se naredi.
    >Pročitaj Wilhelma Reicha, pa buš vidio kako politika manipulira s libidom u političke svrhe, s oba spola<
    A chime bi drugo mogla manipilirati? Mozda ravijenom ljuskoj svijesti. Reko meni prijatelj povjesnichar "nije za vjerovat ali kad god udjesh u bit nekog povjesnog dogadjaja uvjek dodjesh ili do neke materijalne koristi, ili do nechije mande". Dva osnovna ljudska impulsa, biti sit i produzavati vrstu.

    >A to vama muškima nedostaje<
    E moja Fanny kad bi pocheli brojit shto sve nama nedostaje svi bi serveri krahirali.
    >Nalemala bih svakog koji ne koristi jedino što mu pripada - biračko pravo.<
    A jesam ja baksuz pa bi me svaka lemala. Glasachko mjesto josh nisam vidio a kako stvari stoje i nechu. Da sam imao priliku glasati za Clinton-a, (shto nisam jer 92-e nisam imao drzavljanstvo a 96-e bio negdje "Bogu iza ledja" u Africi) ili Mandelu bio bi glasao ali za sve ostale NJET TOVARISHI. Nisu oni dorasli tome da od mene prave idiota i prodaju mi njihove debilne fore. Bio sam ja bolji od njih i u shkoli, i u sportu, i u ulichnim tuchama, i u galebarenju, i u zaradjivanju para, a bio bi bolji i u politici kad bi me to zanimalo pa glasanje za sitne manipulante smatram uvredom vlastitom integritetu.
    >A nova postava na vlasti, barem ne bi bila gora od ove koju imamo<
    Ovo ja nikako ne mogu razumjeti jer mi izgleda kao da netko kaze "ja sam sa glupanom/glupachom ali ima josh glupljih". Shto se mene tiche, teorija "najmanjeg zajednichkog nazivnika" ne dolazi u obzir pa kud puklo, puklo. A gdje moze puknut, to da budem siromashan, bijen, hapshen, ranjen. Sve prije prozivio i, ovako s distance, mi ne izgleda bash neshto strashno. A definitvno bilo zanimljivije nego ovo sada.

    avatar

    04.12.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  • just for me

    čitam, pa čitam, pa čitam....slušam, pa slušam, pa slušam, a zapravo mi ništa više nije jasno, mislim mi smo već tako duuuuuuuuuuuuuugo u krizi "stezanja remena" da više ne znam jel ima tko rupicu viška da mi posudi ili bum opet zakrpavala stari olinjali koji je već puknuo desetak puta....ma, ne bunim se ja što nemam ovo, ono, jer fakat nemam, a opet da, u meni raste tihi revolt kada počnem gledati vijesti, čitati novine i pratiti zbivanja oko sebe, iskreno, isto mi je, ja sama ne mogu ništa, drugi samo šute, klimaju glavom, čak više niti ne kukaju jer su se odrekli svega....ja sam se odrekla kupovine knjiga, odlaska u kino, više ne popijem onu jednu kavu nakon posla i sve rijeđe idem po kazališnim predstavama, koncertima, izložbama, da ne kažem kako mi je dovoljna šetnja centrom grada kada su trgovine zatvorene, pa da u izlogu pročitam nedostižnu cifru nekog tamo modela koji mi se čak niti ne sviđa, što opet znači sretna sam jer me ne privlače fascinirajući modeli što vise na lutkama, a onda me niti ne šokiraju ljudi koji to sebi mogu i kupiti jer im je kupovna moć unatoč stezanju remena ostala ista, što znači da se bit kupovine, prodaje, zarade i muljaže vrtoglavo diže u odnosu na one koji nemaju i koji nikada neće imati, hm, sada se pitam, a kaj to mene onda sve muči, a gnjavi me, iskreno ne osjećam se dobro i pun mi je kufer svega...možda sam previše stegnula remen, hehe, polako se počinjem osjećati poput ona tri majmuna, ne vidim, ne čujem i ne pričam.....blago takvima :), a time meni.....čekam...a do tada vježbam biti nevidljiva, da remen izdrži :)

    avatar

    04.12.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • fanny

    Dragi moj hebatga-papučaru, hvala na priznanju. Tako opisuješ svoju bolju polovicu da počinjem sumnjati da te zlostavlja :)
    Normalno da nisi izlazio na izbore, ja bih te nalemala da jesi. Dijaspora nema pravo glasa, što se mene tiće.
    Ako idemo logikom da čekamo da nam se konačno pojavi netko u politici koji nam je skroz po ćefu, ovi će nas dovesti na prosjački štap. Dakle - s njima dolje, pod svaku cijenu.
    Ovi su se pokazali do 2000-te, pa ponovo nakon 2003. Osim njima, nama je sve gore. Pa onda, nije li vrijeme da odu? Pogotovo kad se zna da ih je na vlast prije godinu dana dovela - depresivna nezainteresiranost birača koji su ostali doma i odaziv svih živih i mrtvih iz BiH dijaspore.
    A to što na biračkom spisku nema nekog svježeg, tko obećava (i ne samo to), odavno se zna da pošteni, sposobni i nepotkupljivi ne žele u politiku.
    A da ćemo preživjeti, uopće ne sumnjam, mi smo majstori preživljavanja, to nam je u genima.
    Živ ti meni bio, tamo preko velike bare i ne boj se, kod tebe bih s lemanjem napravila izuzetak :)))

    avatar

    04.12.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Redakcija & Fanny, ono kaj vi ne kužite je da sve ima svoj tok i redosljed. Ovo sutra bu samo bezazlena generalka što će neminovno uslijediti u prvom kvartalu sljedeće godine. Para nema, apetiti ostaju isti, država će pojačati represiju nad svojim građanima i stvar mora puknut masovkom i prijevremenim izborima. E to je ono što bih ja volio vidjet, prijevremene izbore, da friščić i adlešička završe gdje spadaju zajedno sa čitavom kamarilom...:)

    ...@ Just for me, možeš ti još malo stegnut remen, ima se još lufta...:)))))))))))))))))))

    avatar

    04.12.2008. (22:23)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ fanny
    >Tako opisuješ svoju bolju polovicu da počinjem sumnjati da te zlostavlja<
    Nije to zlostavljanje nego "primjena odgojnih metoda".
    >kod tebe bih s lemanjem napravila izuzetak<
    A ne, nema izuzetaka. To uvjek vodi u korupciju.
    @ sagi
    >da friščić i adlešička završe gdje spadaju<
    Ako ti se da, daj mi reci zashto mislish da su ovo dvoje sirotnih neshto posebno krivi. Stvarno nemam pojma.
    I ja mislim da che dochi do prijevremenih izbora samo mi sve neshto vishe mirishe na "talijanski model". Ono 40 vlada u 50 godina.

    avatar

    05.12.2008. (00:40)    -   -   -   -  

učitavam...