Komentari

saralara.blog.hr

Dodaj komentar (82)

Marketing


  • no angel

    Strašno je to što pišeš, tvoja opsesija vjerskim, religijskim i inim urotama protiv vaše ljubavi zastrašuje me - sad je i roditeljski vjerski background (valjda ipak unutar katoličanstva) kriv za sve... Ustvari, ne znam zašto sam osjetila uopće potrebu da ovdje ostavim nekakav trag, vjerojatno da se osobno uvjerim (tvojom reakcijom) da njen osjećaj da je teroriziraš nije iracionalan...
    eto, rukavica je bačena...

    avatar

    17.11.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • srda

    ccc

    avatar

    17.11.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  • Paracelzus

    Možda Nacional ne laže, možda ne laže sud, možda je Ljubo zaista tukao Magali i ona nije pala niz stepenice, a možda Ljubine curice lažu kada kažu da vole svojeg tatu. Ali to Magali i njenima nije dovoljno, pa sada treba i samoga Boga utjerati u laž, jer se prilikom vjenčanja kaže "neka čovjek ne rastavlja ono što je Bog spojio". Treba dokazati da Bog nije spojio ono što je spojio, ili da je On napravio pogrešku, jer tako žele oni, nepogrešivi.

    avatar

    17.11.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • ivano

    Po kanonskom pravu, pretpostavka za razvrgnuce crkvenog braka bila bi i " presucivanje dusevnog oboljenja" pri ulasku u brak.

    avatar

    17.11.2008. (14:10)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    Neki potezi te žene su van svakog razuma. Voli li ona uopće ikoga? Voli li sebe? Ili je posve raspršena i izgubljena u nekim čudnim sumaglicama svog razuma? Strašno nešto. Kada bi ovo čitao netko "odgovoran" tko je ovdje povlačio poteze kad su djeca prošle godine otišla s Magali bi li se makar na tren, onako intimno u sebi, pitao :"Pa što smo to učinili?!" Ili se kostrijet neljudskosti, jednom ispleten oko razuma i srca, više ne može zbaciti?
    Gdje li će toj ženi duša, njoj i svima oko nje koji podržavaju i podstrekavaju njezinu neuračunljivost?

    avatar

    17.11.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • PartizAna

    Pozdravljam Magali, Saru i Laru!

    avatar

    17.11.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • kojitukac

    E, to sto zena zeli dati anulirati brak, to je naravno i bilo za ocekivati. To me potkrepljuje u misljenju da je Cucic gad kojeg se zena i pred Bogom zeli odreci da pocne normalno zivjeti.Badava mu je i dalje blatiti zenu, pricati o njenim roditeljima, itd. O kakvom Bogu ti ovdje nama pricas? Ti, koji si velik broj zena unesrecio ( vjerojatno si ih i sve tukao), s nekima se vjencavao, pa razvjencavao,nekima manipulirao u svrhu suucesnistva, djecu maltretirao ( ni javiti ti se ne zele), psihicki zlostavljao- eto ,ni sad joj mira ne das- o kakvom ti Bogu pricas ? Ti si obicni notorni lazljivac, paranoik, manijak i vrag kojem samo rogovi fale! Nego, reci tom svom Mauricu neka istjera tog vraga iz tebe, pa da se okanis zene. Ili ajde u psihijatriju.

    avatar

    17.11.2008. (14:33)    -   -   -   -  

  • paracelzus i pozdrav ali

    Ti si jedini neuracunljiv u toj cijeloj prici. Trebalo bi i uspomenu na tebe zatrti, dosta si bola nanio ljudima! A, osim toga, sto tebe briga koga ona voli i da li koga voli? Pusti zenu na miru, manijace jedan ( ali ocito tebi Bog ne da mira i tvoja savjest) . Brini se sobom i svojom bolescu.

    avatar

    17.11.2008. (15:40)    -   -   -   -  

  • lady

    Vidi, vidi, kako ga je zabolilo sto ona zeli ponistiti crkveni brak!? Tko bi pomislio da on moze pokazati osjecaje? Doduse, nespretno upakirane u predbacivanja, gomilu lazi ,optuzbi, ali ipak... Vidi se da mu nije svejedno... Nije to mala stvar, ipak je to znak da ga se otarasila na sve moguce nacine...

    avatar

    17.11.2008. (15:48)    -   -   -   -  

  • forever i pozdrav

    Ma, gledaj ti, on nas spomenuo u tekstu kao potencijalne neprijatelje! Jesi li se uplasio, bijedo? Buuuuuuuuuh, pazi se, stize Baba Roga................iz inozemstva!

    avatar

    17.11.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • ivano

    Gospodine Cucicu, zasto smo lakovjerni ako vas doboronamjerno pitamo za bivse zene i djecu i njihovu simptomaticnu sutnju u svezi vas i vase trenutacne situacije? Pa i s njima ste nekom vezom vezani bili, ako ne pred oltarom ( da ne kazem pred Bogom), a ono bar pred zakonom? Jer,kad se vec tako hrabro eksponirate u javnosti, sigurno ni nemate sto kriti. No, svo ovo vrijeme mi se ta tema cini nekako tabuiziranom s vase strane, mogli bismo pomisliti da te bivse zene i djeca ni ne postoje. Bilo bi zanimljivo cuti zasto je to tako? Odgovor da one nemaju nikakve veze s ovom situacijom mi se cini previse banalnim ( i naivnim). Molim nekoga tko zna nesto s tim u vezi, da me prosvijetli

    avatar

    17.11.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    @ivano
    Ovaj čovjek vodi neviđenu bitku za svoju djecu i to s njihovom majkom i pravosudnim i represivnim organima vlasti u Hrvatskoj. Razvukli su ga kroz sve medije, osobito u vrijeme dok je ta sramotna operacija "otmi mu djecu i otjeraj ih u Francusku" trajala. Pokušajte se staviti u njegov položaj : biste li svoju obitelj štedjeli od toga maksimalno što možete ili biste ju izlagali svemu onome što su naši mediji, nemoralni i neprofesionalni i neobjektivni u stanju napraviti?
    Jedan od ovih gore lapće o najstarijoj kćeri koja ne kontaktira s ocem (inače - otac joj je priuštio visoko obrazovanje i od lani je, prema pisanju Jutarnjeg, na specijalizaciji u Americi). Naslov u Jutarnjem je bio otprilike ovakav : " Čučić dužan najstarijoj kćeri alimentacije u iznosu od 25.000 kn!"; Podnaslov, nešto sitnijim slovima, otprilike : "Ne zna se je li plaćao ili nije". Onda u tekstu, otprilike " Sudski vještak utvrdio da je na Tinin račun sjelo 22.000, a Tinina baka je svjedočila da je Ljubo nešto davao i u gotovini, sigurno više nego preostale 3.000 koliko se utužuje". Kad se uzme u obzir pisanje Nacionala koji je na nekoliko stranica donosio tekstove sročene jezivo jednostrano, jer nikada nisi mogao pročitati što na te tekstove ima reći Čučić, pa onda na jednoj od TV gdje je izrezano pitanje novinara koje glasi je li učinio nešto djevojčicama kad ne želi reći gdje su (nakon nekoliko mjeseci je netko , valjda omaškom , pustio i to pitanje), ali je ostavio prizor u kojem vidno iznervirani Čučić viče da živi za svoju djecu i da im nikada ne bi naudio .Taj prizor , bez novinarskog pitanja, rabljen je kao ilustracija Čučićeve "neuračunljivosti", perfidno i bezobrazno). I sad bi Čučić trebao izložiti svoju djecu, majku, bivše supruge takvom nečem, bez ikakve garancije da će to doprinijeti nečem pozitivnom? Svaka mu čast što se bori sam , a uz njega je njegova sadašnja supruga i odvjetnica.
    I još nešto. Postoji nekolicina, tri ili četiri osobe koje se daju lako prepoznati po izrazito niskoj razini komentiranja, ispodprosječnom fondu riječi i nenormalnoj, strastvenoj mržnji, koje bolesno uživaju u nesreći ove obitelji. U konačnici, nije nesretan samo Ljubo , nego i djevojčice, pa i Magali koliko god bila svjesna ili nesvjesna toga. Savjetujem da se ta pljuvačina zaobiđe, jer je prostačka, neplodonosna i beskorisna. Živi ako ju se ne ignorira i ako se netko prevari pa uđe u polemiku.

    avatar

    17.11.2008. (20:13)    -   -   -   -  

  • pozdrav forever paracelzu

    - pozdrav- Po fondu rijeci dalo bi se opet zakljuciti da nas Ljubo opet sam sebi pise. Imas vremena vrtiti po rjecnicima- tu u toploj misjoj rupici, skriven od pravde i zakona, nista ti vise ni ne preostaje. Bas je dirljiva ta tvoja briga za bivsu djecu i zene, tko te ne zna situaciju, mogao bi ti i povjerovati! Ha ha, kaze, " bez garancije da ce to doprinijeti necem pozitivnom". Kako nece doprinijeti, tek tada bismo imali pravu, kompletnu sliku naseg Ljube Veleposlanika, sigurno da bi je oni svojim " iskustvima iz prve ruke" upotpunili! Glupane jedan, bolje bi ti bilo brinuti se o svom dusevnom zdravlju a ne o fondu rijeci! Ti si obicni bolesni smrad kojeg treba zakopati duboko u zemlju da ne gadi okolis!

    avatar

    18.11.2008. (07:38)    -   -   -   -  

  • forever

    Sada više ne znam što bih uopće mislila o Magali. Oduvijek je bila čudna....ali reći tako nešto i ostati svoja, teško...To sve skupa je jedna velika nesreća. Samo znam da bih se na njenom mjestu bojala Boga.
    Ne znam, ali nije ni važno, da li je to pokrenula svojevoljno ili na nečiji nagovor, no mogla bi tim postupkom najviše štete nanijeti upravo sebi. Ja se ustvari pitam koliko su njoj djevojčice zaista bitne, koliko je ona uopće ozbiljna žena, i što se s njom dešava.
    Nisam baš uvjerena da će lako i brzo postići to što želi, ako uopće i ona sama to zna.

    avatar

    18.11.2008. (16:59)    -   -   -   -  

  • NITI NE ZNAŠ ŠTO TE SA MNOM SNAŠLO

    Žena sam, u braku sam , problema imamo ni manje ni više nego ostali.
    Kad god sam se okretala drugima da mi pomognu na kraju se svodilo da sam dobila po nosu i nikada baš nikada nisam u potpunosti mogla prenijeti situaciju onakvu kakva stvarno je.

    Ali jedno je vrlo bitno u braku ,a to je željeti i naučiti pregovarati.

    Ne želim prosuđivati imenovanog a niti nju jer ih ne poznajem da bih išta mogla tvrditi.
    No moj osobni stav ipak je skrojen prema nekim djelima a to su :

    Reakcija imenovanog u jednom trenu pred kamerama u totalnom rastrojstvu i snažnoj verbalnoj agresiji navodi me da zaključim ako je to ponašanje jednog školovanog diplomate kakva je onda njegova kućna diplomacija kada bi mu voljena "digla tlak"

    No sličnu reakciju smo vidjeli i kod još jedne "štićenice" udruga za zaštitu zlostavljanih žena i pitala sam se zašto se tako grčevito bori protiv "lažnih " optužbi. Ako si čist pred samim sobom onda ćeš i smirenim argumentiranjem postići više od histeričnog pljuvanja po partneru.

    Zato poštovani imenovani !

    Pokušajte se odmaknuti od svog osjećaja žrtve i odvrtiti film svoga braka unazad do "sretnih dana" i proanalizirati što vas je oboje navelo na destrukciju i dokažite ljubav prema djeci primjerenom komunikacijom i dogovorom kako da popravite štetu nanesenu djevojčicama obostranim otimačinama kao da se radi o prljavim gačama a ne dvije princeze koje to definitivno jesu jer još u svemu tome mogu i dalje voljeti.
    Nije lako, jako dobro to znam ali isto tako znam da i vrijedi truda jer djeca to zaslužuju.

    Ako i moraju prihvatiti rastavu neka to bar bude ljudski jer mi smo im modeli od kojih uče !!!

    avatar

    19.11.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • pobjeda razuma

    Stasno je to sto se dogodilo vama, tebi i tvojim kcerima. Nisi ni mogao bolje proci :( Da si na primjer mogao vjerovati da ce biti tako lose pa se tom prilagoditi i nekako taktizirati mudrije, lukavije...

    Sistem je takav. Osobno sam doprinio radanju RH u ratno doba.
    Na zalost nacija je bila bila bolesna i prije, bolest se ocituje u objesti i bahatosti.
    Zivoti nasi prolaze u besmislenim i uzaludnim borbama.

    A sad o ovim dezurnim komentatorima koji bljuju gadosti. To su propali jugo-oficiri i udbasi koji svoju potrebu da budu sluge nekim novim gospodarima zadovaljavaju tako da postupaju po lekcijama: specijalni rat, koje su naucili na POIVU .( politicko i obavjestajno vaspitanje :)

    sorry bad guys, ali ubuduce cete se osjecati jako bjedno, dolazit ce vam zlo i pri samoj pomisli da nesto napisete jer ste prokazani, sorry

    Pa kakav je to sistem?

    Postoji jedna mala ali mocna(da ucini zlo) nisa u tom sistemu: prostor za rezimske vjestice. To su nezadovlj(e)ne zene, nesretne i na kratko ih cini radosnim dok imaju priliku napraviti kakvo zlo svome smrtnom neprijatelju: muskarcu, kolateralna zrtva djete

    Neke takve zene uspiju, zaista uspiju ucinit nekog muskarca potpuno podloznim i poslusnim, ali jako jako malo njih. Onim drugima koje ne zadovolje tu svoju potrebu ostaje ogromna ogromna ogromna frustracija.
    Ali koji to muskarac nece u roku odmah ispariti iz njihovih pandzi? Naravno svaki.

    E jedini ranjivi muskarci su oni koji nastoje biti uz svoju djecu. Takvi su specificnom, ambivalentnom polozaju koji ih dovodi do toga da budu zlostavljani godinama. (do puberteta djeteta)

    Jednako kao sto ocevi ne mogu napustiti svoju djecu isto tako mnogi svjesni i savjesni gradani dali su svoj obol u stvaranju RH iako su znali kako ce grozno biti zivjeti vecini u buducnosti..
    Kmetovi medutim rade i ne stignu se bunit se samo kad su prezauzeti, kad im svo vrijeme odlazi u pokusaje da zarade kako bi vracali dugove, a pristup znaju im je onemogucen tako sto imaju tabue. Da da ti tabui se osvjezavaju redovito :) Veliki, glavni tabu je jedna isto tako malecka drzavica istocno od nas s kojom imamo cudne i neracionalne ideje. (ali to ovisi o cenzusu)

    Jedan drugi tabu onaj mali u sluzbi Vjestica, interesantan za nase kceri, je onaj
    (Znamo, tocno je da na dnu drustva imamo muskarce koji se nisu sposobni nositi sa izazovima zivota. Ali to je samo jedna strana medalje, medutim nase drustvo zeljno jednostavnih rjesenja je radosno prihvatilo "istine" servirane od vjestica)

    Muskarac je zlostavljac. Muskarac tuce zenu. Zena je zrtva. Zena je posve nevina zrtva.
    Zrtva treba starozavjetno naplatiti dug, ali jos i vise.
    Zrtva ne smije pomislti da je mozda suodgovorna za nastalu nesrecu pa traziti gdje to krene krivo kad nastaju te svadje.
    Zrtva ne smije priznati da je gledajuci to malo hladne glave zapravo ona radi svoga jada trazila svadu.
    Zrtva jednom uhvacena u mrezu Vjestica: nema povratka.
    Vjestice ce se pobrinuti za nju u interesu svojih vlastitih visih interesa.
    I nema povratka, jer znate muskarci su zli, oni su zlostavljaci

    A sad o vlasti, o korupciji i kako izaci iz toga zacaranog kruga..

    Hrvatskoj naciji je lako prodati bele bubrege. Hrvatska nacija ce radosno kupiti svoje vlastite stanove i jos misliti da je to bilo jeftino. Hrvatska nacija ce pozdraviti razvaljivanje svoje ekonomije. Zasto? Evo ovako: da dobijemo svi po nesto, pa jos to jednostavno nije dobro!
    Naravno da cu bas JA koji sam pametniji, lukaviji i prepredeniji dobiti znatno vise nego ovi papci oko mene! Pa dobro mozda ja bas nisam sposoban, ali daj da crkne krava pa da ni ovi oko mene ne dobiju nista, jer ja sam tako zavidan da cu puknut!!

    Da da dragi moji, zloba zavist ljubomora i ostali niski osjeceju su nas jedini pogon.
    Kod nas zivi sretno uvjerenje da smo naj naj na svjetu u svemu, ali u istoj recenici vec se cuje nesto sto odaje duboko vjerovanje da smo totalno inferiorni bilo kome, "vani" bilo kojoj "zapadnoj" drzavi.

    Mi ZNAMO da je cjelokupna vlast korumpirana, znamo da se nista tu ne moze ucinti.

    Sad medutim vidimo da ni mi mali ljudi vise necemo moci uzivati sitne korupcijske pogodnosti : nema vise doktoru odnjeti kuverticu, nema vise gospon policajca udobrovoljit sa 100 kuna, nema vise zagararantirati upis potomku na "elitni" fax

    To je to!
    Elita je rezervirala, kako spada vlast za sebe.

    Dakle sad elitni suci, birani odvjetnici, posveceni drzavni sluzbenici mogu radit sto im se prohtije.

    Je li to bas tako?
    Nije!
    Upravo ovakvi borci kao Čučić ce zbrisati ovo stanje svijesti gdje postoji poznata istina i dozvoljena istina.
    Danasnji srednjoskolci i osnovci ce se organizirati koristeci naravno internet i za njih nece biti problem istjerati iz misije rupe kakvog bahatog suca ili bilo koju individu skrivenu iza institucije.
    (oni jer nas narod je na zalost iskompromitiran. Vecina je spremna uciniti kakvo nedjelo iz koristoljublja. Nauceni smo dehumanizirati onoga ko ce tu biti ostecen)

    avatar

    19.11.2008. (00:39)    -   -   -   -  

  • forever

    @pobjeda razuma
    Slažem se s dosta gore navedenog, Čučić ne pristaje na bezumlje, i u pravu je. Bilo bi dobro i korisno da već jednom i ljudi progledaju, ali previše su mlitavi, bezvoljni da bi išta učinili.
    Čučić je postupio razumno, i Bogu hvala da se našao izvan domašaja "moćnika", prvo, jer zašto bi on to godinu dana odsjedio, drugo, teško da bi živ izašao iz zatvora, i što bi bilo?
    Nikome ništa, jedan manje. Tako se ustvari u ovoj državi razmišlja, što je stravično. Jer, normalno je, kao da seprimjerice, djevojka "izgubi" u Dubrovniku, a oni je počinju tražiti nakon desetak dana, i to zato što joj je cijela obitelj stigla iz Australije?????? Ljudski život jako malo vrijedi ovdje, no ovaj slučaj Australke sam navela samo kao jedan od mnogih.....Što uopće nakon toga stranci mogu misliti o nama?
    U Čučićevom slučaju, gdje ga mediji sustavno blate, Čučić je postao, tv spikerima sinonim za "zna se o kome pričamo, zlostavljač, otmičar, i pitaj Boga što sve ne, mada u razgovoru s ljudima mislim da im nije to baš ispalo kako su zamislili. Ljudi se pomalo pitaju, a pitat će se još i više, izgleda da vrijeme radi svoje, čime je taj čovjek zaslužio da mu se otimaju djeca, da ga gone kao zvijer, blate na sve moguće načine, uskraćuju ljudska prava, želeći od njega stvoriti prototip čudovišta, koje, eto, sad i bježi pred zakonom, ma zamisli, molim te...te priče ni maloj djeci više ne mogu prodati pod istinu. Dobro je da Čučić nije pristao na laž, zbog sebe i zbog drugih, primjerice - zbog vlastite djece, kojom ga ne znam iz kojeg suludog razloga ucjenjuju....i to je nešto najniže što uopće čovjek može zamisliti. @ niti ne znaš što te.....
    Mislim da je Čučić učinio sve da se dogovori s Magali, no nije išlo...badava nešto forsirati, bio bi vrlo naivan kad bi mislio da će ona ispoštivati dogovore, već je više puta pokazala što je kadra učiniti. Upravo mu je poručila da se nema namjeru dogovoriti s njim, makar bi morala, jer su u pitanju djeca, no očito je ona na jedan ovakav način / a to bih ja nazvala destrukcijom/ pokazala kako je "završila" s ocem svoje djece. Tu je bespredmetno analizirati što se to dogodilo u braku, koji je sklopljen iz ljubavi, kamo je sve to nestalo, lakše je "zaboraviti", i zbrisati iz Francuske s djecom i njenim zaručnikom. Ona ima mentalni sklop kakav ima, i nikad neće moći prihvatiti stvari koje bi morala i htjeti i moći prihvatiti - upravo zbog djece.
    Svima lijepi pozdrav, uz isprike ako mi se gdjegod potkrala greška, brzo sam pisala..

    avatar

    19.11.2008. (03:45)    -   -   -   -  

  • lady

    POZDRAV se slaze sa FOREVEROM, vidi, molim te. FOREVER, vjestice jedna uspaljena, pusti Magali i djecu na miru, brini se o svojoj kceri i o svom propalom zivotu, a svoga POZDRAVA nagovori na lijecenje, to ti je bracna duznost. Okanite se drzave i korupcije, ovdje se radi o sudbini jedne zlostavljane zene i djece. Toga muljatora treba zatvorit, on sramoti Hrvatsku, samo on i takvi. Cinjenica je da je pravna drzava u slucaju njega pravo postupila, i tko mu je kriv? Sto je godinama sijao, to sada zenje. I stenje, skriven od ruke zakona. Smradu jedan bezvrijedni...

    avatar

    19.11.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Zanimljiv je podatak da preko 85% pretucenih zena ili njihovih muzeva kaze kako su one zapravo pale niz stepenice. Sta je bilo s onim udarile se u vrata???? A sto se tice zrtava i mucitelja, uglavnom vazi ona stara: tko jaci taj i tlaci. U svakomslucaju curicama je bolje s religioznom majkom nego sa ocem monstrumom.

    avatar

    19.11.2008. (10:17)    -   -   -   -  

  • g

    "Kabulske price"
    "Zanimljiv je podatak da preko 85% pretucenih zena ili njihovih muzeva kaze kako su one zapravo pale niz stepenice."
    O cemu ti to, tko je radio ta istrazivanja. BABE? To je ono svaka je treca pretucena, ma jeste, kako da ne. Ta su istrazivanja takva samo da bi se dobio novac drzave i eu. Samo ih novac zanima. Kako se zove ona iz Rijeke sto je krala od "zlostavljanih zena" i kupovala sebi stanove, aute, namjestaj.

    Pogledaj istrazivanje koje je napravila voditeljica Poliklinike za djecu doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander. I ako je 89% zena spremno optuziti djeteovog oca za pedofiliju, onda je sigurno vec postotak onih zena koje su spremne reci da su one same zrtva. Lakse je to vec uvjeravati dijete da je zrtva oca.

    89 posto prijava protiv očeva je lažno

    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,25,,134567.jl

    Bez obzira što se utvrdi da je majka nagovorila svoje dijete da kaže kako ga je otac seksualno zlostavljao, sud dodjeljuje skrbništvo majci

    ZAGREB - “Tata me dira, ne želim kod njega živjeti”, uvjeravala je majka da joj je dijete to povjerilo. Bilo je to u trenutku razvoda braka i početka borbe za skrbništvo. Ubrzo je utvrđeno da je riječ o čistom pokušaju manipulacije djetetom i lažnoj prijavi. Takvih prijava lažnima se, samo u zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece, pokazalo čak 89 posto!

    Konkretno, od 102 djece koja su u navedenu ustanovu došla prošle godine prema prijavi o sumnji na seksualno zlostavljanje i u tijeku brakorazvodnih parnica, sumnja na zlostavljanje obradom stručnjaka utvrdila kod njih 11 posto.

    Samo im je papir bitan
    To je sindrom SAID, kaže psihologinja Gordana Buljan Flander
    U svim ostalim slučajevima potvrđeno je da zlostavljanja nema ili je nedokazana sumnja. Potonje znači da zlostavljanja gotovo sigurno nema, ali pojedinci ne odustaju od svojih namjera te nerijetko promijene instituciju kako bi, što se kaže, dobili papir.

    Postao je to, objašnjavaju stručnjaci, sve češći instrument izigravanja sustava. No nije riječ o domaćem”proizvodu”. Kako objašnjava voditeljica Poliklinike, doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander, u Americi je takvo ponašanje odavno definirano i naziva se sindromom SAID. U prijevodu ta kratica znači “seksualne optužbe u razvodu” te se napominje da do takvih optužbi uglavnom dolazi nakon rastanaka i početka zakonskog postupka razvoda.

    Manipulacije djecom
    Na problem “neutemeljenih prijava roditelja radi zanemarivanja ili zlostavljanja djeteta usmjerenih protiv drugog roditelja” upozoravaju i iz Ureda pravobraniteljice za djecu. Zbog svega navedenog upravo Ured pravobraniteljice i Poliklinika organiziraju stručnu raspravu pod naslovom “Manipulacija djecom tijekom razvoda” koja će se održati početkom idućeg mjeseca.

    Aktivnost je to kojom se, navodi se u najavi, pokušava riješiti problem učestale manipulacije djecom nakon raspada obiteljske zajednice. Među izlagačima bit će i imena iz sudačkih redova jer je upravo Sud adresa na kojoj se nerijetko susretnu s lažnim ili isforsiranim prijavama za nasilje u nekvalitetnim razvodima.

    Inače, cijeli je sustav, kako doznajemo, manjkav u ovakvim slučajevima s obzirom na to da nakon što struka utvrdi da je riječ o manipulaciji sve što mogu učiniti jest proslijediti prijavu za sumnju na emocionalno zlostavljanje institucijama za socijalnu skrb.

    B.a.B.e. su skeptične
    Iako je, naime, odgovaraju stručnjaci, nagovaranje i uplitanje djeteta u sukob oko razvoda emocionalno zlostavljanje, sankcija u pravilu nema. Istraživanje pokazuje i da je kod 67 posto djece koja su došla s prijavom zlostavljanja izlazna dijagnoza bila - problemi u bračnim odnosima.

    - U slučaju razvoda koji nije zreo djeca definitivno najviše stradavaju. Prema podacima malo izražavam skepsu, kaže Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e.

    Više od polovice pedijatara nije nikad posumnjalo
    Više od polovice pedijatara, 57 posto, i 54 posto liječnika drugih struka u Hrvatskoj vrlo rijetko nailazi na sumnju na zlostavljanje i zanemarivanje djece. Rezultat je to istraživanja koji je Poliklinika provela od studenoga prošle do svibnja ove godine, a u kojemu je dotad sudjelovalo 78 pedijatara i 512 liječnika školske, opće i obiteljske medicine. Da posumnja na zlostavljanje djece odgovor “ponekad” dalo je 39 posto pedijatara i 21 posto drugih liječnika.

    avatar

    19.11.2008. (10:30)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    - pobjeda razuma
    Reci ti meni kakav je to borac Cucic? Ta elita o kojoj on govori, i sam joj je pripadao, sam se njezinim pravilima igre sluzio, misleci da ce moci i tuci zene, i maltretirati djecu, i sto sve ne , jer je on " neko i nesto" u toj bagri.. I, napokon, nakon toliko godina mucenja, zena se uspjela iskoprljati iz te, kako je rekla, od pocetka bolesne veze, uspjela se pravno izboriti za svoju djecu, uspjela cak i njega zasluzeno kazniti, sad ce se cak i crkveni brak anulirati ( ako se dokaze da je bio psihicki bolestan, za sto ce se kad-tad naci svjedoci), dakle, uspjela ga se otarasiti na svim poljima, i sto sada? Cemu te njegove bljuvotine o politici, politicarima, Hrvatskoj, bivsoj zeni, njezinoj rodbini? Nista tebi to ne vrijedi. Koga ti to mislis zaslijepiti svojim lijepo zvucecim rijecima? Tebe je jednostavno sokiralo to sto je drzava na tebi pravno postupila, sto nista nisu pomogle tvoje titule,tvoja poznanstva, ni tvoj fond rijeci. Visoko letio, nisko pao. Ali, tebe nije za kriviti, ti si covjek bolestan. Nego, kako si glup, zasto si ne das napraviti iskaznicu PTSP- tebi je siguno nitko ne bi osporio? A mogao bi lijepo i dalje tuci Magali, gdje god je sretnes, mogao bi prijetiti smrcu, otimati? Ovako si stvarno ispao papak. Naseg Veleposlanika zena satjerala u kut.

    avatar

    19.11.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  • za g

    -g
    Sta lupetas stalno o nekim statistikama i postotcima? Ako je majmun pravomocno osudjen, sigurno je sud imao osnove da ga osudi. Osim toga, ako laze koza, ne laze rog: postoje i fotografije i tonski zapisi o tome. A ako djubre nece da prizna, to je druga stvar. Pokazuje stalno da je djubre. Neka zahvali tuzilastvu da mu nisu pravodobno oduzeli putovnicu.

    avatar

    19.11.2008. (10:55)    -   -   -   -  

  • Babe

    Primitivac jedan, tebe bi trebalo po kratkom postupku. I tu vjesticu koja te brani.

    avatar

    19.11.2008. (10:57)    -   -   -   -  

  • g

    Ha, ha, ha, ha....

    Pa cijela politika, zarada i svrha postojanja vas BABA i ostalih tkz zenskih udruga se zasniva na statistikama. Svaka treca je prebijena, svaka druga je ovo, ono. "neka istrazivanja kazu da je...." i onda ubacite sta vam odgovara. Idioti, nitko vam vise ne vjeruje u te vase statistike, pretjerale ste, zar ne razumijete.

    I sada kada se ustanovilo da su vam statistike pogresne, lazne, izmisljene, sada vam vise ne odgovoara govoriti o statistikama. Za ovo istrazivanje se zna tko ga je radio (zena!!!), gdje, kada, sve.

    A to sto je on osuden. Pa cijela zemlja + EU kazu da nam je pravosude korumpirano, da je lako potplatiti sve i dobiti presudu u svoju korist. Samo treba imati veze.

    O cemu vi to. Ili pravosude samo radi kada njega proglasava krivim, a u drugim slucajevima je pogresno.

    Ha, ha, ha, ha....

    avatar

    19.11.2008. (11:15)    -   -   -   -  

  • g

    Za sve koji zele znati sta se krije iz "borbe protiv obiteljskog nasilja" neka pogledaju ove stranice:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Erin_Pizzey

    Prone to Violence, by Erin Pizzey
    Full text of this ground-breaking book on-line
    http://www.menweb.org/pronevio.htm

    Riding the Donkey Backwards: Men as the Unacceptable Victims of Marital Violence
    http://www.dewar4research.org/DOCS/dky.pdf

    http://www.google.com/se arch?q=erin+pizzey

    U kratko, Erin Pizzey je zena koja je otvorila prvu sigurnu kucu. I sve je to bio humanirani rad, besplatno, bez politike, novaca, zarade, dok feministice nisu nanjusile novac i mogucnost zarade.

    Ide se tim putem da se treba osuditi par visoko rangiranih muskaraca za nasilje, a onda je i svaki drugi nasilnik.

    A sve se svodi da ima puno nasilja, a puno nasilja zahtjeva izdasne donacije udrugama koje se bave borbom protiv nasilja.

    Gdje bi svi ti ljudi inace radili. U tvornicama, trgovinama, skladistima, kao i mi svi drugi i primiali bi placu 4-5.000 kn. Ovako zaradjuju 20.000 kuna, kupuju kuce/stanove, aute .... kao ona iz Rijeke ili Pule.

    avatar

    19.11.2008. (14:18)    -   -   -   -  

učitavam...