Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • onakojatrcisvukovima

    Baš lijepi post!

    avatar

    25.10.2008. (13:59)    -   -   -   -  

  • Neverin

    malo sladunjavo a?

    avatar

    25.10.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    nimalo, u ovakvim stvarima treba ići do kraja, istresti osjećaje, inače zvuče kao prazne deklaracije.... (podsjetilo me na Scipija Slatapera o kojemu sam čitao svojedobno)

    avatar

    25.10.2008. (19:57)    -   -   -   -  

  • ElectricFrog

    Odličan post!!!
    Svaka ti čast. Multikulturalnost je zakon.

    avatar

    25.10.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  • fasklnkldsviosmkdvkovkdsmp

    Uh, dva posta u tako kratkom roku ili ćoravim. -_-

    Ali nisam vas nazvala Barba, već sam vam se obratila kako bi i svakoj starijoj osobi
    iz poštovanja. Ne morate biti stari da bi vas netko poštovao. Čak ni ne morate biti. =)
    Ali ajmo reći, da vas poštujem, vas mog blog kolegu. :D
    Zbog dobrovoljnih komentara i eto tako.

    Nah ne znam. I mene kada upute primjedbu kako "filizofiram", ali ne shvaćam, kako da to
    shvatim. S jedne strane, to bi mogao biti kompliment, ako ga tako shvatimo, ali zapravo
    mi žele reći da pričam gluposti. :D
    Tko zna što će biti od ikoga od nas. Trenutačno mnogo filozofirate. Ali tako je to kad
    si student valjda, i kad si to možeš dopustiti. =p

    avatar

    25.10.2008. (23:23)    -   -   -   -  

  • fasklnkldsviosmkdvkovkdsmp

    Inače nacionalnost je jako glupa stvar. :D
    Ja ću se pokušati izvući odavde čim nabavim uvjete. =)
    Zar je važno tko smo? xD Mislim po nacionalnosti.
    Moji i tvoji geni dijele 99,9% sličnost. Onaj 0,1% je onaj nekakvi drukčiji redosljed
    zbog čega sam ja ipak ja a ti ipak ti. A nacionalost je iluzija, baš to. xD
    Čak nije ni u tih 0,1 posto. Zbog toga nisam ja Hrvatica ni ti Talijan. To je samo prostor,
    samo zemlja. -_-

    avatar

    25.10.2008. (23:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    onda smo i ja i ti sunarodnjaci po umu :)

    avatar

    26.10.2008. (11:21)    -   -   -   -  

  • fasklnkldsviosmkdvkovkdsmp

    Ehm, usne su tu da bi lakše prihvatili hranu? =D

    Da, slično i ovdje. Treba se dogoditi dovoljno stvari i treba dovoljno vremena proći
    da sve nađe svrhu u mojim mislima kako bih nakon nekog vremena sjela i napisala
    taj post. -_-

    Ajde dobro, ti. =)

    Da, kako ćeš platiti zalazak sunca ili svježinu zraka?

    Communia > Komunizam? xD

    avatar

    26.10.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ne mogu se složiti sa tvojim pogledom da je najjednostavnije podviti rep i otiči dok situacija ne legne. Uvijek bih se pitao: Nije li moj prijatelj poginuo upravo spašavajuči moju kuću, roditelje, braću, prijatelje ili upravo zbog toga što nisam bio ovdije da mu pomognem kada je bilo najpotrebnije. Najlakše je podvinuti rep i pobječi. A gdje je savjest?
    Što se pak tiče Rijeke ona je konglomerat naroda i narodnosti, vjerovatno jedan od najvećih u bivšoj truleži. Njen joj je to položaj dao. Poslije drugog je rata Rijeka imala tek četrdesetak tisuća stanovnika. Največi dio ostatka do sadašnjeg broja došao je poslije '45. Normalno bi bilo očekivati da u takvoj sredini svi žive za grad u kome se nalaze, da žive i svoje posebnosti koje su donijeli a bez namjernog nametanja te posebnosti kao posebnog statusa.
    Sjećam se razgovora u busu dviju starih fiumanki. Pričale su o tome šta su kuhale pak jedna u jednom trenu zastane i upita svoju sugovornicu: Come si ciama palačinka? Pa zar u pizdu materinu nije mogla jednostavno reči da je pekla palačinke? A čitav je bus morao slušati kako su one eto Fiumanke koje ne žele svoj jezik oblatiti tako prozaičnom riječju kao što je najobičnija palačinka.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    26.10.2008. (12:56)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nisam ni rekao da je jednostavnije podviti rep i otići ali vjeruj mi radije bi svoje voljene osobe gledao žive i zdrave negdje u Švicarskoj nego osakačene ili mrtve tamo gdje smo rođeni. Znaš zašto su ovi vlasi preživjeli kao narod na obroncima Učke? oni kao ilirsko-rimsko stanovništvo uvidjeli su opasnost od barbarskih napada pa su uzeli sa sobom sve što se dalo uzeti sa sobom i naselili još dan danas negostoljubive krajeve. Mislim da je Branko Fučić (pokojni povijesničar umjetnosti) bio kod jednog od njih koji mu je objasnio kada bi se opasnost opet pokazala oni bi uzeli svoje stvari i opet otišli jer nemaju što izgubiti ako odu, samo ako ostanu.
    A što se tiče starih fiumanki pa sam si rekao , stare su...a što si stariji sve ti je teže savijat vlastito mišljenje u korist razuma. Ali to ćeš naći i kod i hrvatskih bakica... šta da it kažem valjda znaš kako to ide. Na Korčuli me ugostila jedna obitelj i ponudli smo sve i svašta no mater familias te obitelji me cijelo vrijeme gledala šutke a kad je progovorila imao sam šta čuti. Lijepo je rekla da su partizani opljačkali sve i da je bilo dobro dok su bile ustaše. A sad se ja pitam kakve ustaše pobogu ako je Korčula prodana taljanima? Mislim da snaga argumenta jednostavno ne vrijedi za nekoga tko je odlučio odavno što je apsolutna istina kako si više ne bi postavljao neugodna pitanja.
    Btw i ja pričam na dijalekt sa prijateljima i alteriram taljanski i hrvatski i meni je to drago, još bi mi bilo draže da znam i mađarski i njemački ma i kineski ma bilo koji jezik, što više to bolje.

    može jedan filmski prijedlog? Flags of our fathers, pogledaj si ga preporučujem ga toplo

    avatar

    26.10.2008. (13:21)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kako je Draga Čehinja, usput rečeno prva učiteljica češkog u Rijeci vjeruj da nemam ništa protiv osobnosti manjina, pa i sam pod stare dane njen sam učenik. No namjerno nametanje je nešto što ni ona ni ja sebi nikada ne bismo priuštili. O tome sam govorio i mislio kada sam spomenuo fiumanke.
    O obrani kraja koji mi je poklonio najljepše trenutke, u kome sam proveo život mišljenja nam se očito razlikuju. Sječam se kada sam u bivšoj truleži morao služiti vojsku u smederevskoj palanci kako sam svaki slobodan tren pokušavao udahnuti miris mora i kamena...Uzalud
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    26.10.2008. (13:45)    -   -   -   -  

  • DsK

    moram bit bezobrazna i ne procitat post jer jurim na bus za Zg :(
    ali samo kratko: nisam ni znala da si promijenio adresu dok se nisi javio! jesi ziv, zdrav, lud ko uvijek? :)) kako zivot?

    avatar

    26.10.2008. (13:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    naša mišljenja se možda razlikuju jer ti razmišljaš o obrani doma, okučnice, prijatelja, obitelji.. a ja rat vidim samo kao jednu mašineriju koja se hrani ljudima, pokrenuta od vladajućih u državi koji zasigurno neće dati svoj život radi opče stvari, mislim da je ovaj posljednji rat (post festum) najviše razočarao baš one koji su se borili za opču stvar a sada su marginalizirani nakon što su bili iskorišteni. Što se tiče nametanja.. slažem se sa tobom bilo kakva vrsta nametanja mi je odurna od užancih, vjere i jezika. No nitko nikad ništa nije naučio kako bi rekao Strčić

    a kamen i more, misliš da ja to ne mirišem? samo jednom kad postanem topovskom meso.. kako ću mirisati more i slušati crvčke?

    avatar

    26.10.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @dsk, znaći sad ako pogledam kroz prozor mogu te vijeti kako trčiš sa kuferom do stanice? :)
    kad mso se zadnji put čuli? ah da kad sam kopao po uljari u Barbarigi, e pa od tada sam još dosta iskopavanja odradio skoro pa godinu dana neprekidnog rada, toliko mi je pasalo imati vlastite šolde a sad opet ovisim o starcima što se tiče faksa pošto sad pratim prvu godinu specjalizacije i teško mi pada opet grijati stolicu ali eto i to se mora samo nek vrijeme proleti, a život? čudan u najmanju riječ, kao da živim na ničjoj zemlji, čas je to dobro a čas loše

    avatar

    26.10.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Znaš...čovijek ima i neke ciljeve i ideale za koje živi čitav svoj život. Jedan je od mojih ciljeva bio istrgnuti se iz one truleži. Ni jedan se tren nisam osjetio mesom koje netko baca pred topove u ime "svojih" ciljeva. Nisam želio rat koji nam je bio nametnut. No izdao bih svoje ciljeve i čitav svoj život da sam se tada jednostavno okrenuo i otišao. Pa ni sada se ne osječam iznevjerenim. Svoje sam učinio. Život nam ponekada jednostavno nameče određene situacije i samo o nama ovisi koliko smo spremni prihvatiti izazove.
    Imaš pravo...Ljepota je u različitosti. Ako se u svemu slažemo tada vjerovatno netko od nas nije iskren. I ako se u svemu slažemo tada zapravo i nemamo temu o kojoj možemo razglabati. A sva su mišljenja jednako vrijedna. Takav je i moj predzadnji post u kome nisam nikoga mislio vrijeđati već samo podastrijeti svoje mišljenje želeći čuti i tuđa mišljenja o jednoj vječitoj temi.
    Još jedan pozdrav

    avatar

    26.10.2008. (15:09)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jasno mi je što mi želiš predočiti
    imam i ja svoje ideale za koje vjerujem da vrijedi poginuti koje sam ugradio u svoj život i ne braniti ih bi znalilo izdati samog sebe pa čemu onda nastavit živjet sa znanjem da si se odrekao onoga što di drži kičmu, ja sam samo htio reći da zbog ove države ne bi htio da itko da svoj život jer nije dostojna. Sve te lijepe ideje o nevisnosti, o slobodi su previše puta pregažene u ovih 18 godina da bi i dalje vjerovao da to sjeme može izniknuti u sadašnjem stanju. Ja ti govorim o tome da ne želim dati sebe i druge jer netko u fotelji tako odlučio. Ta jebena vlast postoji radi mene a ne ja radi nje. I onu Kennedyevu: da ne pitaš što može zemla učiniti za tebe već da se zapitaš što ti možeš učiniti za zemlju imalo bi smisla kad bi bogatstvo bilo pravednije raspodjeljeno a ovako prisutstvujem svakim danom deformiranju nečega što bi trebalo postojati za opče dobro a ne oligarhija u kojoj bakice kopaju po kontejneru. Previše je tu dostojanstva zgaženo da bi se išao boriti za ovog Leviatana

    avatar

    26.10.2008. (15:24)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @more ljubavi inače ne slušam taljanske pijesme jer mi nisu baš nešto ali Farizio de Andre' je iznimka i baš imam jednu pjesmu koja sadržava sukus mojih razmišljanja

    preptostavljam da razumiješ taljanštinu

    Dormi sepolto in un campo di grano
    non e' la rosa non e' il tulipano
    che ti fan veglia dall'ombra dei fossi
    ma sono mille papaveri rossi.
    Lungo le sponde del mio torrente,
    voglio che scendano i lucci argentati
    non piu' i cadaveri dei soldati
    portati in braccio dalla corrente.
    Cosi' dicevi ed era inverno
    e come gli altri verso l'inferno
    te ne vai triste come chi deve
    il vento ti sputa in faccia la neve.
    Fermati Piero, fermati adesso
    lascia che il vento ti passi un po' addosso
    dei morti in battaglia ti porti la voce
    chi diede la vita ebbe in cambio una croce;
    ma tu non lo udisti e il tempo passava
    con le stagioni a passo di giava
    ed arrivasti a varcar la frontiera
    in un bel giorno di primavera.
    E mentre marciavi con l'anima in spalle
    vedesti un uomo in fondo alla valle
    che aveva il tuo stesso identico umore
    ma la divisa di un altro colore.
    Sparagli Piero, sparagli ora
    e dopo un colpo sparagli ancora
    fino a che tu non lo vedrai esangue
    cadere in terra a coprire il suo sangue
    e se gli sparo in fronte o nel cuore
    soltanto il tempo avra' per morire
    ma il tempo a me restera' per vedere
    vedere gli occhi di un uomo che muore.
    E mentre gli usi questa premura
    quello si volta, ti vede e ha paura
    ed mentre imbraccia l'artiglieria
    non ti ricambia la cortesia.
    Cadesti in terra senza un lamento
    e ti accorgesti in un solo momento
    che il tempo non ti sarebbe bastato
    a chieder perdono per ogni peccato.
    Cadesti in terra senza un lamento
    e ti accorgesti in un solo momento
    che la tua vita finiva quel giorno
    e non ci sarebbe stato un ritorno.
    Ninetta mia crepare di maggio
    ci vuole tanto troppo coraggio
    Ninetta bella dritto all'inferno
    avrei preferito andarci in inverno.
    E mentre il grano ti stava a sentire
    dentro alle mani stringevi un fucile
    dentro alla bocca stringevi parole
    troppo gelate per sciogliersi al sole.
    Dormi sepolto in un campo di grano
    non e' la rosa non e' il tulipano
    che ti fan veglia dall'ombra dei fossi
    ma sono mille papaveri rossi

    avatar

    26.10.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Ova zadnja rečenica "mi smo sunarodnjaci po umu...", ne znam da sam čula mudriju i ljepšu izjavu u zadnje vrijeme...., hej pa znaš da je super taj mix gena, kultura i sve to, nisi barem opterećen nacionalizmom, važno je poštivanje, samo to, da ljudi se poštuju iznad nacije i to je to, a to ovim slamnatim glavama balkanskim teško da će ikada postati jasno jer ako nisu izvukli pouku iz krvoprolića, a iz čega će? Doduše ja mislim da su one komunističke radne akcije bile super ideja, ja bi tako sve nacionaliste poslala da umjesto da promoviraju svoje nazadne ideje pune mržnje putem medija i pera da lipo odu kopati kanale, pa bi se gladni i prljavi brzo pobratimili.....velike rvat'ne i velikosrbi ma daaaaaj da nije tragično smijala bih se......

    a što se tiče starijih ljudi, baš je lipo tako moći popričat s nekim čovjekom koji ima pamet i iskustvo i radostan je kad može to podijeliti s mladima, jer nisu svi takvi, ima ih i nadmenih koji samo žele "balavcima" soliti pamet,zato su ovi mudri dragocjeni, super što imaš takvog čovjeka za razgovor!

    što se tiče komentara na mom blogu, drago mi je da si odgovorio, i ne , ne bi me udavio s iglom ni lokomotivmo hahahahah, dapače voljela bih da jednom popijemo kavu.,

    Bome sad sam ja tebi vratila ovom komentarčinom hahahahhahh...poz!

    avatar

    26.10.2008. (19:48)    -   -   -   -  

  • missillusion

    I da, da ovdje izbije opet rat, ufff, potpuno dijelim tvoj stav, nema šanse da bih ostala i učinila bih sve u mojoj moći da nitko moj ne ostane, a sad ću reći zašto, zato jer je sve to borenje za "samostalnost i domovinu" se nakon ovog rata pokazalo , da prostiš, kao goli kurac! A zašto? Zato jer naša država je sve osim slobodna i samostalna i pritom ne mislim na aktualna događanja ove perzverzne mafije (nek se ubiju svi, majku im lopovsku), nego na našu ekonomsku situaciju koja nas je već otjerala u stoljetno ropstvo...i za što se boriti onda? Da možemo objesit zastave na kuće i svirat nekog novog thompsona? ne hvala, ustaštvo i četništvo su meni ogadili svaku misao o potrebi obrane domovine, zapravo zašto bi se debili iz fotelja opet trudili ratovati, nabavljati dijamante(pardon oružje) jer da, debili foteljaši su i zakuhali rat, kad jednostavno mogu baciti atomsku i nek sve ide u k. Zašto? Radi love, rat je bio potreban da bi se stvorilo tih 100 bogatih obitelji koje su nam na najkurvinskiji način došle glave i kruha, a i radi onako škicanja na tuđi teritorij.
    Evo neću više, obećajem hihi....

    avatar

    26.10.2008. (19:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @missillusion nemoj ti meni ovdje se skužavat radi dužine, piši sestro koliko ti srce želi
    da, super su radne akcije u zamjenu za sendvič, ručak što god već, počneš cijeniti uz posao prave stvari a ljudi do tebe koji se znoje postaju ti drugovi do groba jer se zajedno u istoj muci
    barem je tako meni kada radim sa svojima...
    i još da ti kažem o tom čovijeku, rođen je u beogradu i imao je 4 godina kada su štuke napale grad, tata se bacio na klinca kako bi vlastitim tijelom zaustavio metke da ne dopru do njega. Naravno da bi za to i ja dao život bez razmišljanja, ko iz šale ali ovo drugo.. za koga? za šta? čemu? da ja bacim svoj život kako bi netko protrljao ruke na dobivenu firmu, beneficiju? Pljunem ti na to. Svatko kuje vlastiti život, i tko misli da mu je ideal dati život radi nečeg takvog ja poštujem njegovu odluku ali ne može to isto od mene tražiti na osnovu toga što imamo isti komad papira na kojem piše "državljanstvo: hrvatsko" pa šta sa time? to je meni samo administrativna značajka, naravno da neću plačati porez nekoj drugoj zemlji ako živim tu ali tu svaka spona prestaje.
    Vođen logikom onoga koji zagovara rat jer sam hrvat šta bi trebao reći za ove koji ubijaju u vrijeme mira druge hrvate? Jesu li oni veleizdajice? Neprijatelji države? Mislim da da. Pa koj kurac ih ne uhapse? već moram čitati u novine kako se bezobrazni opčinski/županijski/vladin dužosnik izvukao na neku mizernu ili nikakvu kaznu a ubio je nedužne ljude zgazivši ih mrtav pijan (na moj i tvoj račun se vijerovatno i nalokao). Jebote takva država! Ona služi po meni samo radi komunalija, i ostalih opčih potreba. Samo radi tega

    avatar

    26.10.2008. (20:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    eee da zaboravio sam spomenut reginu elenu, njezini postovi bez dlake na jeziku su mi sjajni a i logični, a jebat ga kad mi blog nije dopustio da napišem više od 5ooo slova

    avatar

    26.10.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • Athena Air

    Liberalizam kojeg podržavam, no obično ne donosi nikakve konkretne promjene kakve svim tim narodima, hm, trebaju. Ali je zdrav. Dobar ti post!

    avatar

    26.10.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    eeh da pozabio sam i tebe dodati na listu onih koje rado čitam, ti boga ko mi sve neće doći još na pamet

    avatar

    26.10.2008. (20:58)    -   -   -   -  

  • evelyn :)

    ajme u ovom trenutku nemam vremena za čitanje ovog posta, ali dajem obećanje da ću se vratiti i pročitati ga što prije budem mogla -_-

    tesktovi za audiciju? možda si dobio krivi dojam o meni...akademija ja san, prijamni je tek malkice dalja budućnost. ja sam ti (tek) drugi razred srednje škole. =)

    potpisujem misli o nadanjima. nada je nešto prelijepo :D

    avatar

    26.10.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Imam i ja post posvećen upravo tim "papaveri rossi" koji su kosti svoje prosipali Europom za neke koji su se kasnije debelo kurčili.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    27.10.2008. (00:06)    -   -   -   -  

učitavam...