Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • luki 2

    Ja definitivno navijam za Obamu, no bojim se da će pobijediti protivnički tabor :(((
    Pusa, pozdrav, hvala na odličnom postu! Vole Te Luki+Goldie :)))

    avatar

    03.10.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • romantales

    Gospođa Palin mi nije niti najmanje simpatična, uglavnom zato što je moj osobni dojam da je njena uloga u politici da provodi nečije naloge, ništa više; na žalost ne vidim ju sposobnu za samostalno odlučivanje i to nema veze s mojim političkim stavovima koji se po ničemu ne dotiču njenih. Ovogodišnju predsjedničku kampanju svi sa zanimanjem pratimo, već od prje, a pogotovo nakon 9/11 svima je jasno da posljedice izbora američkog predsjednika na globalnom planu svi osjećamo. Amerikanci će odlučiti, a ukoliko republikanci dobiju izbore svi ćemo plaćati misu da predsjednik izdrži zdravstveno do kraja mandata.
    No, kao ženu moram reći da me užasno smeta što Palinovoj politički protivnici pod nos stavljaju kako koristi obitelj (i novoreođeno Down dijete) za svoju političku promociju. Muškarci to rade oduvijek, redovno se naslikavaju u obiteljskom krugu, svi odreda se predstavljaju kao "papučari", najljepše im je doma i sl. stereotipi, a kada to isto učini žena, onda je to jeftina politička reklama. S druge strane, Clintonovoj su pod nos stavljali supruga, iako dam ruku u vatru da je ona daleko superiornije inteligencije od njega. Kada si žena u politici, mislim u velikoj politici, ne ove sitne ribe kod nas, bez obzira na to koje političke ideje zastupale, uvijek će im se tražiti dlake u jajetu i spočitavati ono što se muškarcima naprotiv bilježi kao plus. Clintonova što god bila rekla i kako god se ponašala nije bilo dobro, ovu barem desničarski Fox voli, O'Reilly je vjerojatno u orgazmičnom stanju kad ju vidi ...

    avatar

    03.10.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • Mila, blogerica

    Nisam mišljenja da će Americi/svijetu biti bolje ako pobijedi Obama ili lošije ako pobijedi McCain jer politika je politika i nista tu nije jednostavno kako svi oni pojednostavljeno predstavljaju, no zato je tu predizborna kampanja da se narodu malo zamažu oči i pokupe glasovi. Tko god pobijedi - pred njim je težak zadak i zasigurno nije zadak samo jednog čovjeka, nego američke političke scene u cjelini.
    Sarah Palin me podsjeća na HR ex-ministra Ivicu Kirina, samo što je ona dotjerana žena koja zna kako iskorisiti svoj izgled i zavesti kameru, jadni Kirin ni to nije znao; a ima i ekipu koja svim silama radi na sto boljoj prezentaciji. Na kraju, čini mi se kao da su republikancima potpredsjedničku kandidatkinju birali demokrati.

    avatar

    03.10.2008. (16:43)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    e bas ti hvala na ovome jer debatu nisam gledala a i nisam poput tebe znala sve ove podatke o njoj.. doista sramota da ne zna niti koje novine cita hehe...
    no, cim su nju doveli je moja prva misao bila da je to bilo JEDINO oruzje republikanaca kojim su zeljeli situaciju okrenuti u svoju korist. svjesni su da im mc cain nije dostojan protivnik obami, tj. trebalo je nekako privuci i mlade glasace ali i zene. jer sve je njih uspio mobilizirati obama. obamu sam vidjela u intervjuu prije dosta godina, nakon sto je objavio svoju prvu knjigu. gledala ga i slusala, gutala doslovce njegove rijeci i mislila: joj pa ovaj je covjek dostojan buduceg predsjednika. u medjuvremenu su mu njegov sarm i karizma donijeli globalnu popularnost na koju republikanci nisu mogli biti neosjetljivi. i bilo je potrebno naci odgovarajucu osobu za podpredsjednicko mjesto, palin to doista je. ona je mlada i privlacna i doista je glavno kao izgleda na tv a ne ono sto doista jest i sto doista govori. vidjeli smo to i na primjeru busha juniora. i tada mi je bilo jasno da je on pobjednik. sarmantan, nasmijan.....govori jednostavno da ga upravo bara i shtef razumiju, jer njih ima najvise. je, i al gore i kerry su bili pametniji ali to nije bitno. bitna je pristupacnost i razumljivost. i povjerenje. recimo, cak sam i ja tada zakljucila da bih svoju macku ili psa radije ostavila bushu na cuvanje nego kerryju :D.....and that is what counts......
    no mccain je antipaticni tipicni politicarko a ona je taj zenski novi george w. i njegovo najjace PR oruzje.
    ali dosta sam blebetala, idem malo vidjet taj video.

    avatar

    03.10.2008. (20:37)    -   -   -   -  

  • anspik.

    meni su osobno ove dvije debate, prva mccain vs. obama i sad ova od sinoć bile vrlo dosadne. svi oni više manje samo pokušavaju ponoviti po stoti put svoja stajališta, prilično neutralno i općenito kako ne bi slučajno nekoga iz vlastite stranke okrenuli protiv sebe što je krivica tog dvostranačkog sustava američkog u kojem je nemoguće da jedna osoba može u potpunosti predstavljati mišljenje 150 milijuna ljudi. debate bi praktički trebale služiti samo onim neodlučenima no toliko su bezlične i naučene da mi se i ne čine kao prevelika korist. Palin je školski odradila svoje što su joj dali da naštreba i iako je Biden cijelo vrijeme dominirao, ta dominacija nije onog zakucavanje hell yeah tipa, već u nijansi koju razlikuju samo osobe koje su ionako već odlučile dati svoj glas demokratima. republikanci su sigurno oduševljeni prezentacijom svoje Palin. oni koji su osjećali malu nelagodu prije zbog njezinih moronskih izjava sad misle kako eto ipak je ona pametna i sve. ma uglavnom, sranje. moj je prvi instinkt da je na nju trebalo ići svom silom, nadmoćno je pokosit, uništit, ali ulog je velik kod demokrata, strah ih je riskirati. ja se samo nadam da se tijekom zadnje 4 godine sakupila kritična masa dovoljna da prevagne na demokratsku stranu inače smo svi kupa s amerikancima najebali :D

    avatar

    03.10.2008. (21:49)    -   -   -   -  

  • Pajo Pakšu

    Ja o ameriki samo znam preko filmova Dzoveja, caplina, crtani od diznija i robertas de nira.
    A ovoj Palin sta dodje onaj Majk Palin ili tako nekako? To mi prezime nes poznato, a ne mogu se sjetiti.
    zivijooooooooo

    Pajo Paksu

    avatar

    03.10.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • fanny

    Dosad je moja "ljubimica" bila Condoleezza Rice. Ona je školovana i inteligentna, iako je sve drugo upitno.
    A kod ove Palin, od prvog trenutka kad su je počeli pokazivati kao potpredsjednicu (ako dobiju izbore), sve je - upitno.
    No, republikanac i missica imaju svoje biračko tijelo u USA, kao što Sanader i HDZ imaju svoje u Hrvatskoj. Mislim da je i intelektualni nivo birača poprilično sličan.
    Bože, čuvaj Ameriku...
    Tebi - pozdravček :)))

    avatar

    04.10.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  • jersey-girl

    gledala sam debatu i moram se sloziti sa svime sto si napisala!

    avatar

    04.10.2008. (03:52)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Tko je igrao Zeldu 64 ne može biti u krivu u politici.

    avatar

    04.10.2008. (15:58)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Vrlo zanimljivo si to izložila, a i prilično poučno pošto ne pratim pretjerano američku predizbornu kampanju. Ni za koga ne navijam, ali ako bih morala birati, naravno da bi to bio Obama i njegov tabor, pošto su sa svojim stajalištima bliže mojima nego republikanci. Čitala sam dosta o liku i djelu sarah palin i gadi mi se takav tip žene koja pokušava biti sve, a nije ništa. Da ne spominjem nošenje krzna+lov, to mi se posebno gadi. A i licemjerje glede homofobije koju je nenadano zauzdala.
    No, što se uopće čudim, od politike drugo ne bih ni očekivala te ne tvrdim da u Obaminom taboru nema licemjerja, as well.
    Pozdrav, draga moja analitičarko! :)

    avatar

    04.10.2008. (17:06)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Palin je ono što se može nazvati soccer mom, ali ovaj put zatucana na specifični način. Dosta je da je poklonica "intelligent design-a", to o njoj sve govori. Luda kreacionistica. Za tim se uvijek vuče još dosta toga.

    avatar

    04.10.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • Vazektomija

    Izgasio sam debatu nakon 15 minuta iživciran odvratnim 'HDZ' smijuljenjem Palin čime izgleda kao da 'ponižava' suparnika a zapravo nema pojma o čemu Biden govori. On tamo spominje nekakve Bošnjake a prosječni Amer (među koje ubrajam i Palin) nije čuo ni za Čehe i Ukrajince...

    Da citiram političkog komičara Billa Mahera - ta žena ne pripada u Bijeloj kući, ona pripada u avionu, kao stjuardesa, da mi donese kikiriki kad ogladnim :-) Kruta i neukusna šala, baš kao i nominacija Palin od strane Republikanaca.

    avatar

    04.10.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    predivan bog

    avatar

    04.10.2008. (20:44)    -   -   -   -  

  • Mesni narezak

    da vidimo,komentar na tvoj tekst,curu mislim da se vise razumis u politiku od ove primitivke gore...znaci vidimo se za koju godinu u saboru!
    Nego dalje,ova zena je marioneta na koncima nekih faca iz sjene,ocito je to koliko je i ocito nazalost da ce sanader biti novi predsjednik Lipe nas.Ona bi busila al vodi brigu o globalnom zatopjenju,pih na nju,njeno krzno i lov.Tipicna je pripadnica malogradanstva koji prolazi kroz ovaj zivot s parolom Kruha i igara,a ona je spreman dati narodu to.
    Svojim izgledom i nacinom kako se ponasa ja sam dobila dojam da je koketirala s kamermanima.Mislim da ona nije svjesan cinjenice da joj ovo nije bija izbor ljepote,samo je jos falilo da kaze ja se zalazem za Mir u svijetu!E onda bi se prevalila od smijeha.
    Demokrati su mi uvik nekako bliza solucija,ali ne ova nasa demokratska zajednica s kojom upravljaju poglavari Crkve,di se dicu uci da je mini suknja smrtni grije i tome slicno.Glas Koncila zna bit zabavno stivo kad imas zatvor,citajuci takve price moj stomak odma proradi.
    Ne volim biti protiv zena jer zene se trebaju drzat zajedno ali ovo gore bi pojela,zazvakala i ispljunila jer je staro i pokvareno,ne svida mi se ukus zene koja promovira udaju s 17 godina i koja se vise sminka nego sto ozbiljno razmislja svojom lipom glavicom.Irak i Afganistan,ljudi ginu zbog cega?Ideala,a budale ginu za ideale,nazalost ti ljudi ginu zbog budaletine koji osan godina samo dobro nasmijava narod.Opet se vracam na ono Kruha i igara.
    Obama je definitvno covik koji moze vratit Ameriku na onaj pravi put,ali ne samo Ameriku vec i svijet...

    avatar

    04.10.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • Minerva*Riranje

    Pratim izbore, vrlo su mi zanimljivi, napeti svakako. Palin mi se, iz pozicije Europljanke nikako ne sviđa, no, nažalost sve što ostatak svijeta može raditi je komentirati bez prava glasa. Ne treba zaboraviti da je Bush dobio 2 amandmana, stoga Palin možda je Štef i Barica liga, ali velika je to masa glasača. Vrlo dobro napisan tekst.

    avatar

    05.10.2008. (01:14)    -   -   -   -  

  • L

    A slusao me samo pas - super. Nisam citala sve jer nemam vremena ni energije ali ono sto sam procitala, s time se slazem. Very.
    Baj baj!

    avatar

    05.10.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Scary! Teoretski, ta žena može postati Predsjednica USA ako se McCainu što dogodi.....
    A o tome da ju prikazuju supermamom....hmmmm....supemama koja nije uspjela svom djetetu objasniti kako ne zatrudniti sa 17?

    avatar

    05.10.2008. (14:50)    -   -   -   -  

  • barba

    Palin...dobro izgleda i to je to. Koga je danas briga o sadrzaju, kad je bitno da je forma zadovoljena. Americi sad treba kruha i igara, a to McCain-Palin moze osigurati.
    Nema ovo veze s politikom, nego s populizmom i podrazajima bazalnih ganglija.
    A UBS koji je do prije dva mjeseca bio 40 milijardi CHF u deficitu, sada je odjednom ponovo u plusu. Nekretnine svugdje u svijetu gube na cijeni, a u CH rastu...
    I rimsko carstvo je bilo republika prije nego je postala imperija...

    avatar

    06.10.2008. (06:25)    -   -   -   -  

  • levant

    znaš šta . meni ti je to sve ista bagra...:)) he,he..ovo bagra, sam dobro smislila. pak sam jedan dan čula nešto na radiju kao rečenicu "političar je tu da služi narodu". to rečeno onako ozbiljno, kao da se stvarno vjeruje u to., he,he...pak sam si pomislila "o svijete, još kad bi i oni to čuli"..političari mislim. uglavnom ja sam ih odavno otjerala sa svog svetog prostora...:)) što znači da ni milisekunde više ne mislim razmišljat o njima. bilo kojem. ni onom našem ni američkom ni..briga me. Narod (svaki ) želi imat iluziju da netko nešto može učiniti. Pak je tome tako. Narod želi iluziju organiziranog života, političari ju pružaju. Iluziju mislim. He, što narod želi narod i dobija. tja..:)))

    avatar

    06.10.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • levant

    inače odličan post.

    avatar

    06.10.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    kad si pomislim u koliko stvar je usa veća, jača, bolja od nas..američki san i sl.. pa me i ne čudi da su i u jednoj debati vrhunski spremljeni političari samo medo na lancu..predstava..

    avatar

    06.10.2008. (18:21)    -   -   -   -  

  • Sto je sreca

    Kako razvrstati postove po kategorijama na :
    http://stojesreca.blog.hr/2008/09/1625415400/kako-na-bloghr-postove-raspo rediti-po-kategorijama.html

    avatar

    06.10.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ponovno sam pogledala sve isječke debate - Biden ju je "posložio" na fiiini način; a žena stvarno - priča svašta :))) Vidi se iz svake riječi njeno ogromno političko neiskustvo...:(((
    A što se tiče Tvog koemntara - tako bi i trebalo biti: načelo reciprociteta i podjela zadataka...
    Za to se uvijek zalažem :))) Hvala Ti na podršci! Pusa, pozdrav, laku i ugodnu noć od Luki+Goldie

    avatar

    06.10.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    Pitanje svima koji smatraju da bi svijet drugačije izgledao da ima više žena u politici, kakva je razlika u izgledu i funkcioniranju svijeta što je na visokoj poziciji Condoliza Rice ili što će sutra biti ovakva kreatura kao Palin, ili da su umjesto njih isto takvi muškarci? Kako bi to svijet drugačije izgledao kada bismo recimo na visokim mjestima imali 50% palinki i rice-ovki? Još nisam srela ženu u politici koja bi unijela nešto novo, drugačije...sve one "vladaju" na isti način kao i muškarci želeći pokazati da su im jednake i da s jednakom bešćutnošću mogu poslati bombe na neko seoce bogu iza nogu kako ih ne bi optužili da u krucijalnom trenutku postanu "meke žene", niti jedna nikada neće napraviti nešto revolucionarno i reći NE nećemo ratovati nigdje i ni protiv koga, ukinut ćemo vojsku, a sve oružje istopiti i pretvoriti u zgrade, vlakove, tračnice i slično..niti jedna to neće učiniti, a to bi recimo utjecalo na to da svijet bude drugačiji, ali zato sve one nastoje pokazati i dokazati da su žene OTKRIVANJEM TIJELA...kao što je to učinila Merkel. Zato vas ja pitam u čemu je razlika?

    avatar

    07.10.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    Osim što je politika kurva, pitala sam se kao i ti- Šta ova tu radi??
    Zar nije prošlo vrijeme sačmarica?
    Prestrašno..
    Ali valjda je ona ona neophodna kontra, za ciljane KKK glasače.
    Punih želudaca pred TV-om, sa sačmaricom na zidu.
    Jeza.

    avatar

    11.10.2008. (04:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...