Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • NEMANJA

  Sad...Jest da je ovo Nenadova čestitka na tristotisućitom posjetitelju Vaseljene, ali, neću biti nimalo pristran kad ustvrdim da je ovaj recept lakmus-papir senzibiliteta za književnost: tko u ovom tekstu ne vidi istinsku literaturu, neka zatvori libre, i mirno nastavi živjeti kao da se nikada ništa nije dogodilo.
  Naime kaj...Pročitao sam prvi put recept, i, jebote, mislim si - Popović je potpuni freak: recept za pommes-frites, pa kaj!? Onda, čitam napreskokce, i vidim: tu autentički zagrebački slang i štimung, tamo autentični zagrebački slang i mentalitet, ovdje autentičkni zagrebački slang i fasadnost (nemajuć puno hvastaju se, kanonik Vramec, op.Nemanja), ondje autentični zagrebački slang i njegove parafernalije: luknaste šefle, friteze, tri novinske stranice debelo...
  O ovome je već napisan esej: Postuliranje zbilje; postupak: prigodna invencija. Najteži i najdjelotvorniji od svih. Ali, tko se njime zna služiti, taj je književnik.
  Popović će se morati manje posvetiti tuđim, a više svojim knjigama.
  Samo, morao mu je to netko reći.

  avatar

  21.09.2008. (14:11)    -   -   -   -  

 • Mr. Bin Mrtav Ladan

  Već viđeno u Stilskim vježbama, ali dobro se podsjetiti...

  avatar

  21.09.2008. (14:58)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  jbt, stavljanje pommesa direktno na novine trovanje je olovom u najavi.
  Beethoven je, naime, bio otrovan olovom, kao i Schiller. Ovi ljudi jako su patili, a da nisu ni znali zbog chega. Olovo je mocan otrov, koji je nekada bio svuda okolo, bukvalno: zidni tapet bio je, naime, oblozen i natopljen - pun olova: dovoljno da pokosi chetiri pokoljenja.

  avatar

  21.09.2008. (16:17)    -   -   -   -  

 • cveba

  ..vivez les pommes, to smo se od franchijeza nauchili preko schvaba, ajoooj, velik je svijet !\P.S. kod nas se jedu les patates douces....:-)

  avatar

  21.09.2008. (17:55)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  i Rimsko Carstvo propadne zbog olovnih pipa; ali uslijed ilegalizacije duhana, moguć je povratak olovnom tisku ili nekom drugom obliku polaganog samoubojstva; ne može čovjek samo živjeti i živjeti i živjeti

  avatar

  21.09.2008. (18:36)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...