Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (58)

Marketing


  • Posjetitelj

    Dao bih se kladiti da bi npr. Aco Stanković i slični dali "bogatstvo" za ovakve informacije od Vas ili nekog od članova vaše stranke. Zašto ne probate agresivnije istupati u medijima, sjećam se jednog gostovanja Parage, mislim da u kontraplanu, ali njegov nastup je premlak i neuvjerljiv, možda bi netko Vaše žustrine i energičnijeg javnog nastupa postigao bolji efekt i malo jače uzdrmao sadašnju ustajalu političku scenu.
    Lijep pozdrav!

    avatar

    19.09.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Anti Paradžiku neka je laka hrvatska zemlja za koju se borio! Nadam se da njegove ubojice ne spavaju mirno, jer pravda je spora, ali stiže svakoga pa će i te izrode hrvatskog naroda stići pravda! Hrvatski sine u našim si mislima!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    19.09.2008. (21:35)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Griješiš! Ubojice spavaju mirno, a nemirni smo samo mi koji smo bili (i još smo uvijek) njihove žrtve. Ako su komunisti nešto naučili od svojih učitelja iz Rusije, to je onda činjenica da se, po dolasku na vlast, okrutno likvidiraju svi protivnici. Bez iznimke! To se je dogodilo u Hrvatskoj i posljedice toga osjećaju se i danas. Treba nešto naučiti i od komunista, ne?

    avatar

    19.09.2008. (22:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunume Potpuno si u pravu! Tko iz povijesti ne uči prisiljen je na ponavljanje lekcija.

    @Pravaš - Lijep pozdrav i shvaćam što si htio reć no nažalost Paradžikove ubojice mirno spavaju, jedino još uvijek ne mogu biti 100% sigurni da ih neće stići ruka pravde, ali poprilično mirno spavaju jer nemaju nikakvu savjest a snažnu podršku vlasti koja ih štiti.

    avatar

    19.09.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Željko Grgić Vučemilović, Branko Matošević, Željko Čeko i Paško Palić su ubojice.
    Zašto pišete u natuknicama, a ova "časna imena" sakrivate? Nama svima nema spasa ni demokracije dok komunizam ne padne, onda će se i mnoge stvari doznati. A ako netko završi u zatvoru, papiri u njegovom podrumu ne će više sakupljati prašinu, nego će se znati konkretno tko, gdje, kada je ubijao osobe za koje se ni danas ne zna kako su završile (kao A.Hebrang stariji). Jednom kad u Hrvatskoj zapuše vjetar demokracije mnogi će "uglednici" završiti u zatvoru. "Indeks" je proveden da se skrene pažnja s posljednjeg premlaćivanja. Ova akcija je čisti igrokaz, jer su novinari već spremno čekali uhićenja profesora na fakultetima.
    Zemlja znanja u kojoj se najbolje živi od neznanja to je danas Hrvatska. Primorac i njegovo ponašanje me uopće ne začuđuje, jer na dva foruma bilo je podataka kako je pristupio onoj izvornoj partiji potkraj 80-tih, a danas glumi velikog vjernika kao i Tomac (a onda "pljusne" glupost kako bi najbolji hrvatski predsjednik bio njegov učenik M.Bandić).
    Do potresa među udbašima moglo bi doći osim zbog suđenja u Njemačkoj i zbog potraživanja haškog suda za novim dokumentima.
    'Navik on živi ki zgine pošteno' pa tako i časni gospodin i mučenik za hrvatsku državu g.Ante Paradžik. Časno ime ostaje zauvijek!

    avatar

    20.09.2008. (22:45)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    CBK kako komentirate ovaj link www.blog.hr/print/id/1621343368/rodendan-slave.html?
    Tamo je objavljeno jedno poznato udbaško ime.

    avatar

    20.09.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • ma doso nakratko....

    @ CBK
    Pitam zato, jer se uvjek javno voli govoriti kako je SFRJ-ustav Titova zasluga, koja zapravo i jeste, ali ne uzimuaju u obzir prave okolnosti i stvare probleme komunistickih drzava u 70-tim.
    Dobro kazes.
    Bili su pred bankrot -om. Presusilo.

    Hladni rat je vodila i SFRJ, cij je "cuvar po ustavu" bila JNA - na ljestvici najjacih vojni sila europe je bila 4 -ta. Ogromna svota novca je JNA progutala da na kraju ne krene na vanjskog neprijatelja (kako je se uvjek na veliko propagiralo) nego na vlastito stanovnistvo - principijalno gledajuce.

    A slag na torti jesu izjave onih komunistickih hardliner-a, sto proglasavaju taj ustav krivim za raspad Juge - a istovremeno ga koriste kao Brozovu "viziju i dobrotu" prema narodu.

    Nakratko:
    Zapravo je se drug Tito i ostali drzavnici iza celicnih zavjesa " zajebali " tim potpisivanjem. Upali u klasicni trojanski konj.

    To se danas isto debelo presucuje!

    avatar

    21.09.2008. (13:30)    -   -   -   -  

  • ma doso nakratko....

    @ Slobodna Hrvatska

    Mislim isto da je indeks lijepo insceniran kao i mozda koja prijasnja akcija. Gdje su debele ribe? Njih se nesmije ni spomenuti...

    Interesanto kako im se "propaganda" sama urusava. To se moze i u susjednim zemljamam isto dobro promatrati, npr. kad u BIH naprave koju raciju protiv droge. Uhvate 5-6 dilerica na razlicitim lokacijamam, a jednog od glavnih (o kome se maltene javno zna sa cime se bave) nikada neces vidjeti - osim ako je "jacem" poslovnom partneru stao na zulj...

    "Medjunarodna zajednica ce ovo pozdraviti..." , misle se sa zadovoljstvom i srecom kako mogu dalje igrati serifa. Ali potpuno krivo. Zna medjunarodna zajednica vrlo dobro sto se igra. Austrijanci su u svojim studijamam zapazili "bürgerkriegs-ökonomie" tj. ekonomija u gradjanskom ratu. Nek se "izvanredno stanje" sto dulje ostavlja, pruzati sto vise otpora demokratskom "normalitetu" i nuznim reformamam - ali sve to potajno/indirektno, dok se sve pokrade. Seljackim jezikom receno: Kad se ustanem, pozdravime narod. Ja pustim suzu i reknem: "Tko vas jebe!".

    EU je nama zacrtana jos od Hladnoga rata.
    Dovest ce nam ona, sto se moguce "lustracije" tice, MOZDA nekakvo zadovoljstvo. I to je samo moguce u EU, jer je ravnoteza politike u RH nije podjeljena. Receno je vec milijun puta: svi su stranke gotovo u sredini. Moraju biti, kad ih isti ljudi iz istih kadrova vode sto su imali prije partijsku knjizicu!

    Ali cijena ulaznice EU -a nece biti jeftina!

    avatar

    21.09.2008. (13:59)    -   -   -   -  

  • hsp1861

    neka mu je laka zemlja! hvala mu za sve!

    avatar

    21.09.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Posjetitelj - Hvala na dobrodošlom komentaru i kritici. Bio Paragin nastup u Kontraplanu mlak ili ne, ne može uzdrmati sadašnju učmalu političku scenu jer je pod cenzurom, ali može uzdramti gazde od cenzora pa onda nakon toga i njih, a na tome, mislim i radi. Lijep pozdrav!

    @Slobodna Republika Hrvatska - Pogledao sam na web-stranicu koju ste ostavili. Je li mislite da je na toj adresi objavljeno baš jedno poznato udbaško ime ili ime nekadašnjeg komunista? Uočio sam u tekstu na toj adresi ime jedno nekadašnjeg komunista koji je bio urednik jugokomunističkog glasila "Borba", a danas piše u obranu hrvatskih branitelja. Jeste mislili na toga?

    Inače, nisam ja skrivao nikakva imena nego su navedeni male ribe, pa kako u Bibliji piše, beznačajni su da im nije vrijedno ni ime spomenut. Vi pak niste naveli ime onoga koji je pucao u Paradžika, policajac Blaž Šarić, ali, iz navedenog razloga nisam ni ja nego sam naveo krupne ribe jer riba se čisti od glave. Hvala na komentaru i lijep pozdrav!

    @Ma doško nakratko - Yu-ustav iz 1974. bio je i pokazao se za jugokomuniste trojanskim konjem ali nije Tito zaslužan za taj ustav, ni konvertit Zdravko Tomac nego vođa hrvatskog proljeća Miko Tripalo, a Tito je ustavne reforme dopustio ALI uz veliki njegov prosvjed. Postoji diktatorov govor u kojemu se obrušava na te ustavne promjene i upozorava oficirsku kastu JNA da će ih to jako stajati ako ne budu budni! Mora se priznati, imao je dobar nos da je taj ustav korak do raspada SFRJ, ali ustav iz 74' nije pridonio hrvatskoj samostalnosti kako to vole tumačiti titoisti jer je predsjednik povjerenstva EU /tadašnje EZ/ Robert Badinter u svom izvješću Bruxellesu ustvrdio da se SFRJ naprosto raspala uslijed određenih političkih i vojničkih aktivnosti, a ne zbog ustava, i ocijenio je da hrvatski separatizam nije protivan međunarodnom pravu. Taj jugoslavenski ustav u svakom slučaju ne predstavlja izljev diktatorove dobrote prema narodu i njegove "vizije" nego predstavlja šaka u oko koja mu je smetala dok nije umro, a s njim i SFRJ. SFRJ se raspala zbog Miloševićeve i JNA agresije na Hrvatsku, a Hrvatska je opstala, ne zbog međunarodnog priznanja RH od strane EU i SAD, nego zbog vlastitog oružanog otpora.

    avatar

    21.09.2008. (18:52)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Mislio sam na Kolju Družića ( 16-srp 1942), brata Ive Družića i načelnika Centra SDS-a Zagreb.

    avatar

    21.09.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Podrum koji spominjem je napis sa http://peratovic.blog.hr od 4.rujna 2008. i sličan komentar na http://taliban.blogger.ba. od 17.9.2008. Novi udar Haaga na Hrvatsku, 16.9.2008. Okršaj kod OK SOA-e. i 10.9.2008. Obavještajne traume u Hrvatskoj
    Što se tiče ubojica napis je sa http://www.hsp1861.hr/vijesti/201120dr.htm a i g.Peratović piše o njima. Jedan od navedenih-Željko Grgić Vučemilović posjetio je i Psihijatriju ove godine u veljači ( http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20080216/crnakronika02.asp)
    Još nešto
    "...načelnik Centra SDS-a Zagreb Kolja Družić, kojemu je svojevremeno i Stjepan Mesić kao suradnik SDB-a podnosio izvješća i davao informacije o 'hrvatskim nacionalistima'. (izvor:www.necenzurirano.com , napis SDB-ov dosje o Đerđajevoj kriminalnoj bandi od 30.3.2008.)
    Danas 21.9.2008. Suzana Barilar objavila je u Jutarnjem Ima li života nakon Vlade ili Sabora i piše: "Dražen Budiša u politici je bio od sedamdesetih godina..." znači li to da je i Budiša "pocrvenio", odnosno bio član SKH?

    avatar

    21.09.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • R.A.F

    CBK.....zas se ti ne uhvatis problema koji jebu ovdje svakoga.....a ne pilanja povjesti....sto ti zapravo nicemu nevodi

    avatar

    22.09.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @SRH - Budiša je jedno kraće vrijeme bio sedamdesetih član SKJ.

    @RAF - Ne gledaš uzročno-posljedične veze inače ne bi tako govorio. Atentat na Paradžika doveo je do zastoja demokracije i pravne države u Hrvatskoj, kao i do topljenja suvereniteta, do pljačke u privatizaciji i političke korupcije. Interesantno ej da svi komunisti forsiraju budućnost samo da se ljudi ne bi vraćalu u prošlost kada su komunisti ubijali, i da ih se zbog toga ne prozova, dok se Hrvate proziva ako su počinili neki navodni zločin u 10. stoljeću. koji problem tebe muči, njofra?

    avatar

    22.09.2008. (00:19)    -   -   -   -  

  • STRANKA PRAVA

    Poštovanje CBK! Prvo moram Vas pohvaliti za ovo zanimljivo "štivo" (stavljam pod navdnike jerbo de facto nije nikakova priča nego surova realnost, činjenično stanje, nu opet je štivo koje će slučajne a i one stalne čitatelje Vašega bloga upoznati sa jednim uvrnutim i mračnim stanjem hrvatske "realnosti") kao i sve što proizađe iz Vaših misli!
    Ispada odista čudno u današnje vrijeme, pa i od prvih dana stvaranja hrvatske državnosti i nezavisnosti, smatrati se normalnom osobom u "ovoj" Hrvatskoj! Jerbo, ono što bi u nekim optimalnim uvjetima, i nekom normalnom univerzumu, bilo baš to "normalno", ovdje je u nečijoj normalnosti to zvano laž i obmana, svakodnevno uzdizanje nekog ustaškog feniksa kojega se "naši" Zeusi sa hrvatskog Olimpa toliko boje, da to izgleda i slči kao dijagnoza manične depresije.
    I "desni", i "lijevi", malo ustaše, pa malo partizani, u svojem stalnom igrokazu javne igre "Riziko", kao mala djeca igraju se kauboja i indijanaca, a zajedno podno stola dogovaraju "sljedeće poteze". Dok se stalno u hrvatskoj javnosti proživljava 2. svjetski rat, kao da na ovim prostorima nikada niti nije okončao, pod tepih se guraju događaji iz naše bliže prošlosti, pa se tako aboliraju zločinci i postavljaju na pozicije u sustav "javnog reda i mira" koji će štiti građane koje su do jučer htjeli pobrisati sa "lica Zemlje", ubojice protivničke struje se nagrađuje "predsjedničkim pomazanjem" i tada priča de facto za javnost svršava.
    Malo se odmakoh od moje glavne poante, biti što htjedoh reći, nadam se kako ćete mi oprostiti! ;-))
    Dakle, u zemlji čudesa, junaci postaju antijunaci, a antijunaci postaju junaci, ne zbog toga što su promijenili svjetonazor, već stoga što svojim postupcima vladajuća struktura (antijunaci iza sjene) mijenja normalno značenje definiranih pojmova. Tako, su ubojice pok. Paradžika "samo obnašali" svoju dužnost redarstvenika, i zbog te olakotne okolnosti nisu "učnili2 ništa nažao. Glavešina pomiluje svojeg pijuna po glavi, riješi se onoga koga se boji, i "mirna bosna". Narod to ne zanima, ne zato što je to neko standardno političko smaknuće, već zato što je narod zbunjen, hipnotiziran lažnim vrijednostima koje su im utkale te iste "hrvatine" kao novu, svoju normalnost.
    Mene samo tješi spoznaja kako ovozemaljski sud nije konačan, i kako poneki odgovorni čidbenici odgovaraju za svoja nedjela, dok druge uskoro čeka sud. Ono što se može učiniti na spomen i čast pok. Paradžika, osim ostanka u našemu sjetu, jest (u nekoj mojoj imaginaciji) ukoliko se dođe u situaciju da zaživi kakova takova "pravna država" da se bez obzira na odlazak ponekih, i duboku starost drugih, te bezbrižnost onih trećih-pijuna izvršitelja, sve odreda kazni priljepkom stvarnih fakata, stvarnih odgovornosti i pripadajuće kazne za nj nedjela, da u nekoj bližoj budućnosti ne budu više hrvatski "Alan Fordi", već oni s desna "Belzebubu".
    Nažalost vitez Paradžik je svoj život dao prerano, dao ga je, tj. točnije bi bilo reći, oduzet mu je, zbog svoje iskrene i častne, neokaljane ljubavi za hrvatsku grudu!
    Neka mu je laka hrvatska gruda! S nama je!
    Bog i Hrvati

    avatar

    22.09.2008. (02:21)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Evo mene u mrkloj noci, da malo odmorim oci od streberaja koji mi mozak izokrece.
    1) Hvala na pohvala za napis o Viktoru Novaku.
    2) Meni se uvijek cinilo da primarno se suti o Paradjikovom ubojstvu, jer bivsa/sadasnja vlast ima jednu kontinuiranu elitu, jos od SFRJ, koja uspjesno ili ustrasi onoga tko zeli kopati, ili marginalizira i zivotno upropasti iste, pa su se mnogi odlucili za lagodan zivot, nasuprot mucenistvu, sto je meni, sasvim shvatljivo, iako sam, nazalost po mene, ja glupavo birao tezi put, pa jesam gdje jesam. Ali o tome drugom prilikom
    3) HSP 1861. je rijetko postena stranka. Djapic je zaboravio Paradjika, ma Djapic je zaboravio apsolutno sve. I tu je sansa. Paradzikov HSP 1861. je jedna od rijetko postenih stranaka u ovoj zafrknutoj Hrvatskoj.
    4) Place mi se kad ovo sve citam.

    avatar

    22.09.2008. (03:39)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Ubojice Ante Paradžika sada mirno spavaju, ali bi se trebali zabrinuti, jer neće vjećno biti pod zaštitom komunističko-demokršćanske koalicije! Sanader i Milanović neće sebe moći zaštititi od Lepoglave, a ne ubojice Paradžika, Kraljevića i ostalih hrvatskih domoljuba, kojima presudi hrvatska ruka!

    HSP1861 može pokrenuti pravašku lavinu koja će pomesti sve lažne domoljube, prije svega lažne pravaše, a sve je u našim rukama!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    22.09.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Za ubojstvo Paradžika su sigurno masoni krivi, u dosluhu sa Vladimirom Putinom koji zapravo prima naredbe od druga Staljina koji je još uvijek živ, samo se povukao iz javnosti, a sovjetski znanstvenici ga održavaju na životu svemirskom tehnologijom koju su donijeli sa Marsa kojeg su već odavno, ali super-tajno, kolonizirali. Pa ne naziva se Mars ''crvenim planetom'' džabe! A sigurno je i UDBA tu negdje...

    avatar

    22.09.2008. (11:56)    -   -   -   -  

  • R.A.F

    "Atentat na Paradžika doveo je do zastoja "demokracije" i pravne države u Hrvatskoj, kao i do topljenja suvereniteta, do pljačke u privatizaciji i političke korupcije. Interesantno ej da svi komunisti forsiraju budućnost"....ovo zadnje wtf???...i hahah hoces rec da su ljevicari krivi za privatizaciju i korupciju

    avatar

    22.09.2008. (12:54)    -   -   -   -  

  • taj sam koji jesam

    Ma, kako sam koristio neke tekstove profesora Jurišića u svom dnevniku, red bio bio da i ovdje nešto kažem. Ova navod jednog komentatora govori puno, puni i sve: "i hahah hoces rec da su ljevicari krivi za privatizaciju i korupciju"

    Za Boga miloga, kakva ljevica i desnica u Hrvatskoj. To više u modernoj demokraciji i suvremenom svijetu ne postoji. U Hrvatskoj postoji ljevica idesnica isto onoliko koliko oligarhiji i stranim plaćenicima trebaju partizani i ustaše. To je izmišljotina da bi mogli nastaviti kroz podjele varati narod i popljačkati još ono što je ostalo.

    Postoje državotvorne i podaničke stranke, ili još bolje; stranke koje zastupaju interes naroda i stranke koje zastupaju interes imperija koji plaća svoje sluge. SDP i HDZ to upravo dokazuju da među njima nema razlike, a ljevica i desnica su samo privjesci za mlaćenje prazne slame i služe kao dežurni krivac ako nešto loše - po vlast - krene ...

    avatar

    22.09.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @sandinista - Za ubojstvo Paradžika nisu krivi masoni, a da jesu to bih tako i napisao. Masoni su krivi za Oktobarsku revoluciju i za Hitlera, jer su i boljševike i naciste doveli na vlast, s tim da su u dolasku boljševika na vlast veliki udjel imali, osim Engleza, i Nijemci. Poznato mi je da ne vjeruješ u postojanej masona i masonerije pa bi bilo vrijeme da se upoznaš s tim snagama zla ako želiš nešto dobro napravit za društvo. Masoni su se na pr. upleli u rat na prostoru bivše Jugoslavije. Glavni tzv. meunarodni mirovni pregovarači bili su masoni: Cyrus Vance, lord Peter Carrington, lord Owen, a Henry Kissinger, koji je bio kolovođa podjele BiH, sa svime je rukovodio iz sjene.

    @RAF - Naravno da su ljevičari krivi za pljačkašku privatizaciju, ili si pao s Marsa? Pogledaj druže moj tko je u Saboru Republike Hrvatske 1993. glasovao za Zakon o privatizaciji: svi zastupnici HDZ-a i SDP-a (tada pod vodstvom Račana). Hadezeovci čak nisu u većini bili za taj zakon ali ih je Josip Manolić disciplinirao tako što im je rekao: ili dizanje ruku u sabornici ili isključenje iz HDZ-a! Josip Manolić sigurno nije desničar, a niti je hrvatski državotvorac. On je boljševik bio i ostao, i čovjek tajne službe (OZN-e i UDB-e). Tko je početkom devedesetih vodio HDZ i SDP nego bivši komunisti, ekstremni ljevičari!

    avatar

    22.09.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @taj sam koji jesam - Ne bih se složio da u modernoj demokraciji i suvremenom svijetu ne postoji ljevica i desnica: u Italiji je Berlusconi desnica, a Prodi ljevica; u Engleskoj su toryevci desnica a laburisti ljevica, u Njemačkoj su kršćanski demokrati i kršćanski socijalisti (u Bavarskoj) desnica a socijaldemokrati i bivši komunisti su ljevica itd.
    Ovo drugo što kažeš je točno jer u Hrvatskoj ne postoji klasična podjela na ljevicu i desnicu jer su predstavnici tzv. desnice u Hrvatskoj (HDZ) u stvarnosti ljevica - bivši komunisti. Desnicu u klasičnom demokratskom smislu predstavljao je Ante Paradžik i HSP od 1990. - 1993. ali ubojstvom Paradžika, i otimanjem Hrvatske stranke prava od strane ljevice, i postavljanjem na njeno čelo doušnika KOS-a JNA (bivša tajna služba jugoslavenske eksremne ljevice), Đapića, je nestala i izvorna hrvatska desnica koja postoji još samo u Hrvatskoj stranci prava 1861. ali je ona pod protuustavnom cenzurom u Hrvatskoj. Desnica u Hrvatskoj dakle psotoji ali se nalazi pod diktaturom ljevičara koji se danas kite raznoraznim imenima, od "narodnjaka" do "liberala" i "liberalnih demokrata" i "seljaka" ali kad se njihovim predstavnicima skinu njihove maske, ispod njih vidiš titoista-ljevičara!

    avatar

    22.09.2008. (16:34)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Pravaš-Bog i Hrvati! - Slažem se!

    @Pero Panonski - Hvala na komentaru, a zaključak komentara ne može biti točniji. Nema dakle puno ljudi koji su spremni se žrtvovati za ideale te su stoga takvi deseterostruko vrijedni, a nekada i samo jedan čovjek može poremetiti vlastima apsolutno sve, a kamoli ako se stvara pokret takvih. Nije čak bitan ni veliki broj takvog pokreta nego odlučnost i ustrajnost. I ja se slažem da je Paradžikov HSP1861. praktički jedina poštena stranka s poštenim vodstvom u ovoj zafrknutoj Hrvatskoj;-) Suze čuvaj za trenutak sreće, i oslobođenja od ovog sustava laži i prevare jer za tugovanje sada nema vremena! Bog nagrađuje samo one koji biraju teži put! Poz!

    avatar

    22.09.2008. (16:44)    -   -   -   -  

  • R.A.F

    uuuu cbk varas se...hdz je cisti skolski primjer kako je musolini vlado....a sdp ima veze s socijalizmom ima samo u imenu stranke.....niti jedna stranka od njih nije imala prave komuniste....mislim da jesu bili nebi posli u hdz...a ti iz hdz-a su samo licemijerni paraziti koji vole vjetar.....
    a mislis da ti je hsp bolji...vecina njih su kriminalci koji su u jugoslaviji odlezali u zatvoru(ne radi politike)...pa sad govore kao su bili maltretirani od teg sistema.....da da nasa politika

    avatar

    22.09.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @RAF- Slušaj, u vodstvu SDP-a devedesetih bili su redom boljševici i udbaški doušnici, isto kao u HDZ-u jer to su dvije frakcije bivšeg Saveza komunista Hrvatske i Jugoslavije. Na Iblerov trg u Zagrbu su redovito na "kavicu" k Račanu dolazili notorni bolješvici Josip Vrhovec, Milutin Baltić i drugi, a Josip Manolić, Stjepan Mesić i F. Tuđman su bivši komunisti, i svi njihovi kadrovi na najvažnijim položajima su bivši komunisti. Pokazuješ elementarno neznanje u vezi toga, kao i u vezi HSP-a. Paradžikje bio u zatvoru u SFRJ iz političkih razloga a ne zbog klasičnog kriminala, Paraga je isto bio politički zatvorenik na Golom otoku i Lepoglavi. Đapić je druga priča, on je kriminalac de facto. Mussolini je bio uveo korporacijski sustav, toga kod HDZ-a nije bilo nego tajkunski sustav, a tajkuni su ti opet ljevičari ili misli da Kutle nije bo član SKJ? Eks-komunisti su oblukli nacionalna odijela - vuk dlaku mijenja ali ne i ćud!

    avatar

    22.09.2008. (17:41)    -   -   -   -  

učitavam...