Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • 012 STATION posada

    Fali mi par godina do te cifre, al' mislim da ćeš mi to oprostiti. E baš zato što još nisam stigao do 40, odlučio sam ugasiti blog. Pa ću počet pisati opet kad dođem do te cifre... a do tada ću valjda biti spreman za nastavak. Možda koji medij tada ne bude kontroliran, pa će blogosfera opet dobiti svoj pravi smisao. A do tad... ko živ, ko mrtav...
    Poruka i pitanje Zmaji. Jel' taj sport vrijedan odustajanja zbog nekog takvog? Jel se može doć' na natjecanje kao vanjska? Ako je odgovor ne i da, rješenje je trening doma i onda osveta na prvom natjecanju...

    avatar

    11.09.2008. (08:20)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Ma nemoj! Dozvoliti da ti jedna ili više budala pokvari gušt u životu nije baš neki stav u životu i ne vodi nikuda. Sjedneš u valjak i gaziš...:)))))))

    avatar

    11.09.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Manga - mene bi ta priča čak i nasmijala, da nije bilo one predhodne, koja je gnjusna, vjeruj mi. No, nevjerojatno je da cura - gimnazijalka, 17 godina stara ne zna o čemu priča. No, što očekivati od djeteta konfliktnog roditelja, kojem je pristup u dvoranu za treninge - zabranjen već dvije godine, zbog jezika. Pljuje po klubu otkad ga znam, mala također, a drže ga se kao pijan plota. A to što kažeš - rekli smo mi Zmaji - nitko nije vrijedan odustajanja od nečeg što voliš i čemu si posvetila toliko znoja i vremena. I na kraju - pokazala rezultate. Ako odustane, nek odustane zato što više ne želi trenirati, a ne zbog drugih. A što se osvete na natjecanju tiće, već su se našle, ali Zmaja je borbu prije ozlijedila nogu, pa joj Pajo nije dao da se bori, da je ne sredi do kraja. No, uvijek postojie sparinzi na treningu, a ovakova motivacija je najbolja, iako nisam baš sretna kad motivacija počiva na osobnom obračunu.
    Ne možeš doći kao vanjski, moraš biti član kluba. Doduše u Bj ima još dva kluba, ali ovaj ima svoj zasluženi renome. Ako prijeđe u drugi, ovu godinu nema pravo na natjecanja. A najgore u cijeloj priči, što je klub sad osvježen novim trenerima koji također imaju mnogo iskustva i dobar način rada s djecom. Obojica su mi školski kolege i kao ljudi su na mjestu.Tako da više nije sve na jadnom Paji.
    Drago mi je da se on postavio po tom pitanju i održao im svima predavanje. Normalno je da su se uvrijedili oni koji imaju putra na glavi. Podršku su nam dali svi u klubu.
    No, ima još nekih stvari koje moram riješiti ovih dana, obaviti dva razgovora, neću biti mirna dok to ne riješim. Kulturno, ako može, a ako ne - znam i ja pružiti jezik.
    I još jedna potvrda da danas moraš uvijek imati u glavi crveni prekidač i biti oprezan. Na žalost, ako ne reagiraš, pojedu te u trku. :)))
    A mala se zahebala - imam 45, tim veća sramota što pišem blog :)))

    @Sagi - potpisujem te u potpunosti, nema predaje. A dodatna motivacija je tu, ostavila sam ti komentar na blogu :)))

    avatar

    11.09.2008. (10:49)    -   -   -   -  

  • boco san

    Jutriććććććć tebi ..ma draga moja kako djeca znaju biti okrutna jedna prema drugoj , ali dobro je to saznati što se tiče tvoje kčeri odmah na početku sa 15-16-ili 17 godina odmh znaš s kim imaš posla ...dobro si rekla treba kod trenera direkt u facu i to je to ,ako ne onda razlaz ...
    .Svako naše malo misto ima izgleda isto.... tako da tu nisi izuzeta ,
    jer da smo od riječi svi bi se selili na druga mjesta i naša bi zemlja bila veliko selište :-))) Ostani ti tamo gdje jesi i drži se ispravno i s podignutom glavom pa ne moraš ti bježati ..
    Što se tiče onih famoznih godina eeee reči ću ti nešto da li znaš da se umirovljenici učlanjuju u tečajeve sa svojih 70 ili 82 godine znam taj primjer ovdje kod nas i to mi je bilo prekrasno , ne žele oni zaostati u informatičkom opismenjavanju ...još kad ih podučava unuk ili praunuk možeš zamisliti kako je to lijepo vidjeti i osjetiti mladu i onu zrelu stariju predivnu generaciju koja se ne da , a i zašto bi , prema tome nisu bitne godine za znanje bitno je respektiranje i povrh svega kodeks kojim nas uče naši roditelji od malena ...uvažavanje drugih,
    Ovo mlado stvorenje od 17-est godina sigurno sa sobom ne nosi neku podlogu od vrtića ili od svojih zato ne čudi i njezino ponašanje ono dve tri po guzi ali sada je i za to kasno ...majka me je učila da poštujem starije i to je ostalo do dan danas .
    Imam godina malo više od tebe draga moja ali ne bih se mjenjala s nikim prema tome ta tvoja granica od 40-et ha ha ha samo se mogu nasmijati od srca ja sam shvatila jedno da u životu želim sve isprobati i znati i osjećaji koji proizlaze iz toga su predivni ...a ne ona od 17 -est sve bi nas zakopala moš mislit i stavila pod svoje nedaj bože da dođe na vlast ...brzo bi nas ona stavila u red i a cak cak cak :-))) ma draga moja samo ti daj naprijed, a kčerkicu štitiš kao dobra majka koja ima nos i to je dobro , ali joj dozvoli da neke stvari uz tvoju pomoć riješi direktno s osobom koja ju napada ...podrška joj još uvijek treba ali naučiti če i ona onu drugu stranu svijeta i prema tome se prilagođavati ali i donositi svoje odluke i imati svoje mišljenje .
    Pusu tvojoj kčerci ponekad poćinjemo odrastati upravo iz ovakvih situacija i što ranije to nam kasnije u životu bude puno lakše ...ti velika mama imaš srce i lijepo je znati da to ssrce u nastavku kuca u tvojoj kčerkici .
    Pusa velika malim dlakavcima , pikavcima i vama svima dragi naši ...nisam bila duga :-))) zato sam visoka :-)))

    avatar

    11.09.2008. (11:05)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Kak izgledaju četrdesete godine???Ne sećam se...slabo pamtim a brzo zaboravljam :-)))
    Nego,ovo o čemu pišeš...tu ti vanjski savjeti ne trebaju niti ih tražiš,pa mi je lakše iskomentirati ne mali ali niti preveliki problem oko Zmaje i dugih jezika koji su ju očesali...Svom djetetu treba vjerovati,jer to je temelj obitelji-povjerenje!Taj konflikt između njih dvije ako je vazan za klub-klub treba i rješavati,kužiš?Trener Zmajin je ne samo trener,već bi moral biti i pedagog.A kak svaki klub ima i svoja pravila ponašanja...treba to raščistiti na način,da za stol sednu-roditelji i trener.
    A Zmaja nesmije podvući rep i odustati od športa koji voli.Sazrijevanje svakog djeteta podrazumjeva da će biti i sudara sa nečijom nezrelošću,život je crnobijeli svijet...a da bi znali kaj je to,osim bijelog moramo dodirnuti i to crnilo kojeg nema samo u tvom gradu-svugde oko nas ga ima,ćini mi se danas više nego ikada.Zmaja nek nastavi trenirati,a ova ulična spika te nezrele cure,nek ju zaobiđe na ulici,to ionak nije njeno društvo,a trener nek napravi reda u svom klubu.Nek svak pomete smeće pred svojim vratima.Kužiš?
    Neznam jesam li bio jasan,ali,odgajaj svoje dijete i dalje kak si zamislila da je najbolje za nju,da bi ona jednog dana bila primjer svojoj djeci.A šport bu joj samo pomogal da ojača tam
    gdi smo najslabiji.Osmjeh ti ostavljam :-)))

    avatar

    11.09.2008. (11:11)    -   -   -   -  

  • fanny

    @ježićbodljica - ma ustvari, ima 45, ali nije to bitno :) Znači, tu smo negdje. U biti je to sve smiješno i čovjek kad se malo ohladi, sam bi se sebi nasmijao. Nedugo sam gledala na Tv-u liječnika u mirovini, koji je shvatio da je pismenost svakog čovjeka dobila nadogradnju u informatici. I shvatio je da je kao akademski obrazovan čovjek, sa godinama iskustva iza sebe u tom pogledu - nepismen. A on si to nije želio dozvoliti. Nije išao na tečaj, primio se sam posla, pitao, dosađivao, bio uporan. Danas ima svoju vlastitu web stranicu, na kojoj piše o svom gradu (mislim da je Šibenik ili okolica), Svakim danom ima sve više posjetitelja, prosjek 500 posjeta. Sretan je i ponosan, zadovoljan sobom i svojim novim opismenjavanjem.
    Što se druge strane tiće, trener je otac tinejdžerice i dobar čovjek. Žao mu je bilo da je na tome završilo, jer poznaje tu svu djecu od prvog osnovne. I poklanja im svoje slobodno vrijeme i više nego što ga plaćaju, jer za taj trud nema novca, barem ne za onaj koji osobno ulaže.
    Zato i želim stvari dovesti na čisto. Uostalom, on svako dijete poznaje, i to je prvi puta da je takve stvari rješavao. A da se ne radi o Zmaji, vjeruj mi da za drugoga ne bi. Jer od te cure je doživio bezobrazluk i on osobno, od njezina oca - također. A to sve govori.
    Hvala na tvom razmišljanju :)

    @Dida - znam da si zaboravio kako je to s 40 :) U pravo si, ne tražim savjete, a savjetovati je nezahvalno. NO, htjela sam samo malo olakšati dušu, a nakon toliko dugo vremena blogiranja, mislim da je imam kome olakšati.
    U jednu ruku - svako zlo za neko dobro. Nije loše početi se boriti sa životom. Od staklena zvona nema koristi. Svijet je postao bara u kojoj treba naučiti plivati. Zato želim biti dosljedna, kad te netko takne bez razloga, i kreneš u protunapad, onda idi do kraja,. Ili ne započinji ono što ne možeš dovršiti. I znaš što - lijepo je vidjeti u očima svog djeteta divljenje kad roditelj pokaže dosljednost i drži se principa. I stoji uz njega. Ja bih stajala uz nju i da nije u pravu, ali morala bi snositi posljedice. A to je najbolja škola, bolje nema.
    I bio si jasan, od tebe manje nisam ni očekivala. Godine ipak nose svoje :) Osmijeh Dida :)))

    avatar

    11.09.2008. (14:06)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    uuuuu vidim da su te posteno izbacili iz takta.......bjezte ljudi, fanika je ljutaaaa :-) salim se naravno. Iako ne znam onaj osnovni problem, ovaj komentar male zlice mi je fakat komican, no tebi naravno u cijelom tom kontekstu nije ni najmanje pa donekle mogu kuziti tvoje gnusanje. Eto, sramim se i ja, sva se crvenim (od smijeha :-)) cccc pozdrav sestri ljutoj-kmici :))))

    avatar

    11.09.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Jesam,miran sam čovjek,ali,kad treba i ako treba mogel bi i pol grada zrušiti.Stati iza svog djeteta je posve normalna i očekivana reakcija roditelja,ali,stati iza prijatelja...ak treba i drugu polovixu grada poravnati i bar napraviti pošteni parking :-))) Fany,suviše te cijenim da bih ti podilazio.Ja sam život videl i sa bijele i sa crne strane i još toga ima za videti.Još jedan osmjeh nebu zviška :-)))

    avatar

    11.09.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Da te bude sram jer u ovim godinama pišeš blog? Ha ha, koja je to glupača rekla? Istinu si rekla. Primivitizmu nikada kraja. Uvijek ćemo se suočiti s time.

    Što se tiče Juniorke, ona je mlada i donekle (ne)zrela djevojka koja se tek susreće sa svijetom trača, zlobe i zavisti.

    Mora se sama snaći u takvom svijetu. Znati se izvući iz mreže laži, ombani i naučiti prozrijeti dobre od loše ljude. :)

    avatar

    11.09.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • LudaMarta

    Što reći, sve smo si rekle...
    Toga uvijek ima i uvijek će biti. Naviknut će se i Zmaja na to, možda malo teže (ribica, shvaćam ju...), ali bude... :)

    Idem se pakirati :)

    Šaljem puse najveće i pozdrave svima, Marta :)

    avatar

    11.09.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    a kamo ti to ide Dasa u koji dio Italije, koji grad? Ako je blizu da navrnem :))))

    avatar

    11.09.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • fanny

    @MENTINA - a dedeki i bakice idu na tečajeve informatike :) Mala nema pojma što je blog. Veli ona - kako taj njen muž dozvoli da mu žena piše blog. Bijesna domaćica - što joj to znači. Jadna njena mater. Znaš da sam se uza sav bijes i nasmijala, još mi i sad ne ide uglavu. Mentalitet predprošlog stoljeća.
    Nemam pojma kuda ide, pitam seku sutra, pa ti javim. :)

    @Dida - treba stati kad je u pravu i kad nije, ali ga upozoriti da si neke stvari ne smije dozvoljavati. Da moje dijete komentira tuđeg roditelja u tom kontekstu, bez brige da ne bi čula svoje. Čula je i za mnogo manje stvari.
    Dida, nikad ne bumo sve vidjeli :)

    @Dominic - vidiš da i među mladom generacijom ima onih koji će pronijeti barjak gluposti. Što bi svijet bez takovih? To je ono što me šokiralo. Moj otac od 84, s debelom dioptrijom, slušnim aparatom čita isprintane postove s bloga i zna što je blog. Zaostalost, mentalna i intelektualna :)

    @Martica - žali bože riječi - ti se meni lijepo spakiraj, lijepo napajki i - put pod noge. Ide ti i Daša :) A poslije budemo prepričavali doživljaje :)

    avatar

    11.09.2008. (23:59)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Kad sam ja imao 4 banke bloga nije ni bilo, a žena mi još nema blog (ili ne znam da ima), makar joj nisam zabranio, he. Dobro je konflikt odmah riješiti, kad se takvima dozvoli malo mislit će kako mogu i puno.

    avatar

    12.09.2008. (01:40)    -   -   -   -  

  • hebatga

    A kad sam ja imo 4 banke u Aljasku i Sibir se nije smjelo ichi da te ne pogaze mamuti. Pa ih za kaznu Bog pretvorio u naftu.
    A hanuma ne da nema blog nego misli da je svak tko slobodno vrijeme troshi uz monitor na socijalnom nivou onih shto su bjezali pred mamutima. Od kojih je jedan nju pripadnuo.
    Mala sredina-velika sredina, sve je to isti kokot. Samo se u maloj vishe vidi koliko su ljudi debilni jer se u velikoj lakshe sakriju.

    avatar

    12.09.2008. (02:21)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    mislim da se ovdje nemaš što previše živcirati i možda bi bilo dobro da pustiš Zmaji da ona to lijepo riješi na adekvatan način na prvom treningu ili natjecanju a vjerujem da nije slaba ni u govornoj vještini da ne bi mogla parirati toj 'bezveznjakuši', dobra je stvar što je vidjela i shvatila na koga može računati a na koga ne te tko su pravi prijatelji a tko oni koji imaju prikrivane namjere ...

    nažalost granica shvaćanja nekih ograničenja se spustila umnogome sa tehnološkim razvitkom društva u cjelini tako da sada već neke stvari isplivavaju u Zmajinim godinama, to da li ti pišeš blog i prijavljena si na facebook mislim da nije sramota nego baš suprotno jer time se pokazuje i dokazuje intelekt osobe koja je voljna učiti i razvijati svoje 'sive' stanice za razliku od mnogih koji jednostavno se prepuštaju plimi i okolini oko sebe te zbog vlastiton nazadovanja i nezadovoljstva su im svi krivi na ovome svijetu ...

    pozdrvati tebi i tvojima :)))))))

    p.s.
    što bi se čovjek trebao smatrati starcem sa 40 godina? svašta - neukost i glupost samo tako mogu rezultirati takvim razmišljanjem ...

    avatar

    12.09.2008. (09:01)    -   -   -   -  

  • teuta

    Draga Fanika dovoljno si pametna da si svjesna da ima svakakvih ljudi. A što uopće očekivati od neukih i promitivnih ljudi?? Pogotovo ako se radi o nekoj neiskusnoj isfrustriranoj djevojčici koju nažalost roditelju nisu ispravno odgojili.
    Ljudi ako žele uvrijediti koriste se uvredama za koje znaju da će pogoditi pogodno tlo iako duboko u sebi, ne misle tako.
    Nemoj se uopće živcirati, nije toga ta dotična vrijedna. Osim toga, vjerujem da tvoja Zmaja zna prepoznati i nositi se s takvima.
    Pozdravček i cmokkkk.

    avatar

    12.09.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    To i jeste problem mladih koji vole sport da im neka "sitnica" ubije volju, neka nepravda, trenerov karakter, favoriziranje nekvalitetnih ili pak ovakva dječja prepucavanja...samo znam da joj nije lako i želim joj da se nekako stvari poprave da dobije volju od prije, da je u većem gradu promijenila bi ekipu a ovako...
    A tek ovo s mamom koja piše blog...normalno je da masa ljudi to ne razumije, ja sam okružena sve akademskim građanima koji pri pomenu bloga misle da sam čudna, što onda reći za djecu...

    avatar

    12.09.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Sramim se ahahah ali tek kratko!

    Jojj Faniko , ja i danas vodim bitke i baš sam izjavila u zbornici danas uz jednu kolegicu + 40 koja mi je zagorčala cijelu prošlu šk. god. ( ali to je duga priča , sažvakana , mada još uvijek jako peče ) kako je bolje da moja kći osjeti što znači nepravda i upozna ološ prije 40 , a ne kao ja ...
    Kolegica utekla , dragi ljudi pognuli glave , a ja u autu učila dijete kako ne smije pokazati koliko su je zlice u dječjem obliku povrijedile i da se u konačnici jedino poštenje isplati ...
    Teško je čekati , znam ...
    A , onda me sa zadnjeg sjedala , onako uplakana , zagrlila i izjavila kako me jako voli
    eto to mi reče , moje naivno čedo od nepunih 12 ..
    a bojim se da će te male zle barbike izrasti u opake ljude ... i to je problem....

    avatar

    12.09.2008. (17:36)    -   -   -   -  

  • fanny

    @gogoo - najsmješnije od svega je što se mala zgraža nad Pajom što mi DOZVOLJAVA da pišem blog i idem na facebook :) Znam da nije velika pamet ni ona ni roditelji, ali ipak me to iznenadilo. Pa vidiš i čuješ što se oko tebe događa. Pa ako nešto i ne znaš, uvijek moš pitati :)

    @hebatga - znači - ti pripadaš rodu mamuta :)
    Istina je. u velikoj sredini, kao debil se možeš sakriti, a kao normalan imaš više prostora da izbjegneš debile. Možeš živjeti i imati svoju intimu i krug prijatelja, bez da ti netko viri u tanjur. Na žalost to ovdje ne možeš, najbanalnija stvarčica se zna već za dva dana. Ja nikako da dokučim što ljudi imaju od toga.:)

    @dag - a eto. Manje bi me pogodilo da se radi samo o meni, jer te riječi ne doživljavam kao uvredu, no ovo sa Zmajom je ipak malo ozbiljnija priča. I ne želim da se dosljedno ne završi.
    Nekad me takve stvari ni ne dotaknu, odmahnem rukom,.
    Najmrskije mi je trošiti energiju na budale, ali volim da se strvari (dječje ili ne) istjeraju na čistac. Onda više nema rekla-kazala.
    A što se prijateljstva tiće, s te strane mi je malo i drago da je to doživjela. Previše povjerljivo prilazi svakome, sklapa prijateljstva kao da će ostati za cijeli život. Ide se na kvantitetu, a ne na kvalitetu. Znam da onda boli kad doživiš loše od kvazi prijatelja. A govorila sam joj i govorila. Ali ništa dok ne lupiš glavom. E pa sad - ili će naučiti ili dočekati da ponovno lupi ludarom :)
    Nedugo sam ti osobno kazala da mi ponekad treba vremena da se sjetim određenog izraza. Što bi tek bilo sa sivim stanicama da ne pišem i ne čitam. Kolaps :)))

    @teuta - jesam i sve znam. Mogu ti reći da si pogodila problem. Frustracija i zavist. A k tome i neodgoj + dugački jezik. Kud ćeš gore. Uvijek me fascinira činjenica da ima ljudi koji se hrane time da povrijede druge, svijesno.
    No, lako za mene. Djeca u toj dobi drugačije doživljavaju i najmanje probleme. Ono što je za mene bedastoće za juniorku nije. I ne mogu to samo olako pustiti. :)

    @Majstorica - da je u klubu i trenerima problem, bilo bi lakše. Sreća je, da je trener reagirao na pravi način.
    Sad kad si mi rekla da i akademsko društvo gleda na blog s podozrenjem - odmah mi je lakše :) No ne shvačam ljude koji nešto ne znaju, ne potrude se da saznaju, a komentiraju.

    @Vitae - znači i mi + 40 doživljavamo nešto što još nismo.
    I slažem se s tobom - najžalosnije i najporaznije u svemu je to - što djeca izrastaju u ljude. A ako startaju u život ovako, u kakve će tek ljude izrasti. I onda se čudimo...
    :)

    avatar

    12.09.2008. (17:43)    -   -   -   -  

  • alkion

    Evo ja sam već u kutu i sramim se. Molim te samo me obavjesti do kada sam u kazni i kada mogu prestat da se sramim... :)))

    avatar

    12.09.2008. (18:39)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Znači nema odustajanja. Tako i treba. Ako je nešto vrijedno, za to se treba boriti. A ne da nas neki bilmezi *ebu u našem dvorišču. Mama Faninator se vraća...

    avatar

    12.09.2008. (18:53)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Moram ti priznati da o ovome što si napisala o životinjama i BB meni često padne na pamet... Držite se ti i juniorka. :)

    avatar

    12.09.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Alkion - imaš moju dozvolu da izađeš iz kuta i blogaš koliko hoćeš :)

    @Manga - da sam odustala, ispala bih guska nad guskama i juniorka također. Ovaj put domaći Kranjci nisu ništa krivi :)

    @Sanja - BB je netko u životu gadno razočarao. A vjerojatno i više njih :)

    avatar

    13.09.2008. (04:01)    -   -   -   -  

  • lola

    I ja imam 40, ali nikada se nisam mijesala u price svoje djece...

    avatar

    18.09.2008. (09:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...