Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Iva

    Jadna mala, baš mi je žao i nje i vas...kad ženama :) hormoni divljaju stvarno si ne mogu pomoći...

    avatar

    02.09.2008. (15:30)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Prvi put čujem za lažnu trudnoću tog tipa, pogotovo da joj se čak može stvarati i mlijeko, a zapravo nije trudna. Hormoni su zbilja čudesna stvar. A ovo vezano uz aparate - vi ste stvarno ekstreman slučaj s baksuzima oko tih aparata pa se ne čudim oko ove vaše odluke :) Hvala ti na lijepim riječima na mom blogu, da :)

    avatar

    02.09.2008. (16:00)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    hehe kako odlicna prica, iako sam nakon naslova vec sva sretna pomislila da si i ti svoju vezu zeljela okruniti zajednickim potomstvom.
    a jadna mala megica, znala sam da zivotinje to mogu imati a i ne cudi me previse obzirom da je nedavno i zena od muzevog rodjaka bila trudna. sto je bilo najbolje, dosli oni iz juzne afrike na turneju europom a ja se cudila sto zbog trudnoce nije otkazala tako naporan put. jadna je bila, otekla, svako malo je povracala. bila uzasno umorna. cak sam joj dala par kutija mojih trudnicko-dojiljskih vitamina (jer sam tada bas bila rodila)...i onda se ispostavilo da je trudnoca bila lazna! valjda zato jer je nekoliko puta nakon prvog djeteta imala spontani a dijete je jako zeljela.
    "Jos ne trazi kisele krastavce i slatko." hehe, slatko sam se nasmijala na ovo :))))

    avatar

    02.09.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ps. zar se to za pse ne kaze "skotna" kuja ???

    avatar

    02.09.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Znala sam za lažnu trudnoću, srećom, Goldie još nije imala slično iskustvo, a nadam se da neće ni u budućnosti.
    Želim sreću sa kućanskim aparatima! Dobro si "shoppingirala2 ! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie :)))

    avatar

    02.09.2008. (20:44)    -   -   -   -  

  • spekolina

    a slatkica mala...ja samo cekam da moja maca pocne tako luditi :) vec je na dobrom putu :)

    avatar

    03.09.2008. (00:52)    -   -   -   -  

  • jja

    I ja sam srela u krugu poznanika te ljudske lazne trudnoce. Bas kao sto pise od prevelike zelje za bebom zeni se zaista i napuhno trbuh malo i grudi, bas je imala prilicno simptoma.

    "I onda smo je ulovili, ja joj odrzala bukvicu i izvikala se na nju u "bad dog" maniru - a ona je imala sasvim neduznu facu tipa " Ali ja zbilja ne znam sto je meni bilo da sam to napravila!!!""

    LOL

    "Ovako to izgleda u dnevnom boravku -bijeli jastuk i narancasta dekica su njeni i na njima lezi i inace - ali sad ih je smotala i savila i ZBILJA napravila GNIJEZDO !"

    Ovo me bas raznijezilo.

    http://inlinethumb15.webshots.com/2574/2778101120049783848S500 x500Q85.jpg

    A joj pravi nesting sindrom! Na nekim fotkama na kaucu ni ne kuzim gdje je koji dio tijela ;-))

    "Dakle - sad i te rucnike skuplja okolo i u zaklonjenom dijelu iza stola vrpa i lijeze s prasicem izmedu njih !"

    Nevjerojatno!

    Sto ce curenja mlijeka tice, moja prijateljica koja je godinama bila neplodna, a njena sestra je rodila i ona se puno brinula o bebi - kad bi drzala sestrinu bebu njoj bi pocelo curiti mlijeko...

    "zivcano lupa zdjelicom o zdjelicu i trazi da se ponovno napuni i voda i hrana! Niti jedna zdjelica ne smije biti prazna !"

    Zamisljam prizor ;-))

    Sto se aparata tice, fakat ste imali pehove. No moj stav je da skuplji jesu kvalitetniji i da recimo Miele strojevi rade 10-15 godina bez da se ikome pokvare. No da znam da cu se uskoro seliti preko oceana ne bih ni ja kupovala te skupe.

    ". Ja osobno - nikad ne bih kupila rabljene cipelice - svaka djecja nogica je drukcije oblikovana - ali i to se prodaje."

    Potpuno se slazem.

    No ovo sa sjusilicom je bio pravi deal, pa to je skoro 1/5 originalne cijene i jos pod garancijom!

    Mi trenutno zivimo u dva kucanstva, zbog posla i isto trazim za muza recimo povoljan teve i slicno, nesto sto ne mora biti najnovije jer ce sluziti krace vrijeme a doma vec to imamo pa ne trazimo buducu zamjenu za aparate doma.

    avatar

    03.09.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • levant

    o. a Mali Pas samo čeka da ga se pozove!!!

    avatar

    03.09.2008. (15:19)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    nisam imala direktnih iskustava s lažnim trudnoćama, ali mora bit stvarno gadno..uvijek sam se pitala što bi bilo s nama ženama, da imamo iste simptome tog alarma u glavi..jel bi navalile na dječje dućane i kupovale lutkica dekica, natrpale kuću i čekale :) bilo bi stvarno smiješno..a sušilica, magična stvar, imam je i oduševljena sam s njom..čak sam i frendicu ganjala da mi iz USA donese one krpice za sušilicu ( da se roba ne mora peglati nakon sušenja)..ali ostala sam malo razočarana, osim što roba fenomenalno miriše, svejedno moram peglati :) imaš iskustva s tim ?

    avatar

    03.09.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Imala sam jednom veliku šnaucericu koja je također imala lažnu trudnoću. Mi smo ju vodili čak veterinaru i nisu baš ustanovili da je lažnjak do dana termina., Moj muž joj je kućicu izgradio u predsoblju, pravi čador, a ono ništa. I mlijeko joj je curilo i udebljala se preko 5 kila. strašno nešto. Samo se mazila i ponašala ko prava trudnica.
    Pazite puno svoju malu kucu, to je jako osjetljivo razdoblje.
    Sušilica za veš je divna stvar, dobar posao si napravila. Tu nisu tako skupe, već za 200 eura može se dobiti nova ali ju ja nemam kamo staviti, premali stan mi je...
    Pozdrav :))

    avatar

    03.09.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • levant

    a mali pas je opet histeričan. opet imamo tjeranje kujica i on uredno dežura pred susjednim stubištem. taman se vratimo doma iz šetnje, ne prođe 5 minuta i opet moramo van. i tako stalno. mislim da ću poludjet...:))).
    Fakat je vrijeme da spojimo njih dvoje ili odosmo mi u ludnicu...:)))

    avatar

    04.09.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    ajoj, baš sam se pitala kakva me sve iznenadjenja čekaju sada kada sam udomila kuju. jel tvoja Maggie sterilizirana? Ja Belu vodim idući petak. Nije mi lako, jako mi je teško zbog toga, ali se nadam da će se to na kraju pokazati pametnim potezom za sve. Uostalom kako mogu zagovarati tako nešto, štampati i dijeliti letke drugima, a sama se toga ne držati. E, da, najteže se držati vlastitih principa :o) pozdrav Maggie - preslatka je.

    avatar

    05.09.2008. (08:11)    -   -   -   -  

  • fanny

    Nemrem vjerovat' da pesice imaju lažne trudnoće. Samo sam jednom imala pesicu, nije imala lažnu trudonoću, okotila ih devetoro, koje sam jedva podijelila okolo.
    Maggici počeo kucati biološki sat :) htjela bi ona u svom gnijezdu nešto više od prasice i kobasice. Prava "Maggie the cat" (sjeti se Taylorice kako je odglumila trudnoću u filmu).
    A te njene okice koje se sjaje na fotkama... samo po njima se vidi gdje joj je rep, a gdje glava :)
    Pusa i maz maz :)))

    avatar

    05.09.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • Dramedija

    Odlucila sam se na malo podulji komentar jer vjerujem da te citaju i drugi vlasnici pasa, kojima bi dobro doslo nekoliko konkretnih informacija o ovoj bolesti. A slucajno sam zavrsila veterinu, doktorirala na reprodukciji, usavrsavala se diljem EU a sada radim na sveucilisnoj klinici za reprodukciju pa mislim da o tome ponesto i znam sto bi ti moglo biti korisno
    Evo nekoliko dodatnih informacija, mislim da ce te zanimati:
    Lazna trudnoca se povremeno javlja nakon tjeranja u otprilike 30% kuja. Pojava predstavlja atavizam a bila je neophodna u vrijeme kada su psi zivjeli u coporima. Tada su se sve kuje u coporu istovremeno tjerale a parila se samo dominantna kuja. Sve ostale kuje su je hormonalno pratile tako da, kad bi se ona ostenila, sve su bile spremne pomoci u odhrani legla. Naime, dok su psi zivjeli u divljoj prirodi i morali su sami loviti hranu, jedna bi kuja tesko ili nikako uspjela sama odhraniti 5-6 malih. A u interesu copora je bilo da se prenesu geni najjacih roditelja. Stoga su ostale kuje nesebicno dojile a potom lovile hranu za stenad koju nisu ostenile. Otud lazna trudnoca a potom pojava mlijeka i slicno. Problem je u tome sto kuja koja zivi u kuci, psiholoski gledano, smatra ukucane svojim coporom. Kako ju ti hranis i oblacis, ti si za nju dominantna zenka. Stoga se ona lijepo pripremila i rado bi ti pomogla u dojenju i hranjenju. A igracke je skupila jer misli da su to tvoji stenci. Problem s laznom trudnocom (strucni naziv za navedeno stanje je pseudocyesis) su komplikacije. Naime, vrlo cesto dolazi do mastitisa (upala mlijecne zlijezde) i upravo zato ti je kolegica pripisala kapi (to su najvjerojatnije pripravci koji blokiraju hormon prolaktin te tako zaustavljaju stvaranje mlijeka). Moguce su komplikacije i sa maternicom (maternica luci maternicno mlijeko za nepostojece stence tijekom prve faze razvoja pa moze doci do pretjeranog razvoja maternicinh zlijezda, nakupljanja sadrzaja u maternici, prodora bakterija, stvaranja gnoja u maternici i ostalih nezgodnih i opasnih posljedica). Zato ti preporucam da kuju svakako odvedes na ginekoloski pregled koji ce ukljuciti i ultrazvuk maternice, da budes sigurna da je s kujom sve u redu. i jos nesto, dobro je izmori, puno je setaj, oduzmi joj lutkice a kroz hranu joj pojacaj dozu vitamina B kompleksa (osobito B6) i vidjet ces kako ce simptomi uskoro nestati. Ako imas jos pitanja, samo reci. Nadam se da sam pomogla (dr. sc. Nikica Prvanović,dr. vet. med., Klinika za porodnistvo i reprodukciju, Veterinarski fakultet, Sveuciliste u Zagrebu)

    avatar

    06.09.2008. (10:44)    -   -   -   -  

  • tyche

    @SVIMA najljepsa hvala na brizi i suosjecanju :)
    @Dramedija - najljepsa hvala na savjetima i prici o backgroundu - zbilja nisam pojma imala da uzroci ovog problema leze tako duboko u atavizmima vrste - cudesno !
    Danas cu odmah provjeriti je li ima za kupiti vitamina na zivotinjskom odjelu u PX, a ako ne - sutra u njemackim trgovinama. Lijekove jadna proguta, sto ce - ali primjecujemo da je neobicno mirna i ne jede bas puno otkad ih uzima. Stalno se penje u krilo i gura glavicu u ruku.
    S veterinaricom cemo na kontroli porazgovarati o ovim drugim aspektima poremecaja i mogucim komplikacijama koje si nabrojala - hvala na korisnoj napomeni :)

    avatar

    07.09.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Pokušao sam komentirati preko moba ovaj post...ali nije prošlo...
    Kako napreduje pesonjicin oporavak?

    avatar

    09.09.2008. (07:59)    -   -   -   -  

  • fanny

    Znaš koliko volim pse, ali ovaj mali zvrndavi mačić nas je "zarazio" i osvojio svojom zaigranošću, hiperaktivnošću, bezazlenošću i uvukao nam se pod kožu (jučer čak i u krevet, što nikad nisam prakticirala). Danas ga gledam - spava na jastuku vrtne stolice, izvalio se na leđa, trbušak mu pun, bijel. A po njemu puzi - velika, debela buha :)
    Odmah krenuh u šoping, micka smo oprašili i više se ne češe :)
    Pozdravček trojcu :)))

    avatar

    10.09.2008. (00:24)    -   -   -   -  

  • Mila

    trudna ili ne, nadam se da nije poželjela kisele krastavce! :D

    avatar

    10.09.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...