Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Tri Pojma

    babla za predsjednika! ;)
    p.s. skaska, izgleda sam postala domaći izdajnik! :((

    avatar

    01.09.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    1) Tema je bila proslost.
    2) Povijest namece suprotna strana. :D
    3) Bez rasciscene proslosti, nema buducnosti.

    avatar

    01.09.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • Wall

    nacionalizam, čak i tzv. pozitivni, nešovinistički (malo ga je, u tragovima) toliko mi je odbojan,anakron i nerazumljiv, da se čest ulovim kako razmišljam o ljudima, koji su nacionalizmom opterećeni (tu ne spadaju oni koji su to pretvorili u profesiju, biznis ili se jednokratno/ višekratno time okoristili). pokušavam, ne uspijevam, razumjeti, što je tu toliko bitno- zastave, jezik, nacionalna skupština, grb, granice, tlo... danas, u 21.stoljeću, kad je sve to anakrono, zastarjelo, ograničavajuće (posebno kad je, našim nacionalistima to isključivi motiv, bitak). Čemu srednjevjekovne bajke o tzv.hrvatskim kraljevima/krajevima (čak i da su istinite, znanstveno utemeljene?) i isključivost koja odatle kreće? neprekidno vraćanje u tu adoraciju Sedmog stoljeća, dosegnuti i dosanjani Graal, kojeg sad treba za/držati, makar i po cijenu ratova sa susjedima, pa i šire ako treba? kad hrv. nacionalistima suprotstaviš internacionalizam, globalizaciju, EU, low-cost avio kompanije koje su svijet suzile na proverbijalno globalno selo, oni ti guraju svoj San; kad spomeneš okretanje sadašnjosti, životu, inflaciji, raslojavanju, gladi... oni ti gurnu Državu pod nos (ako nisi radije gladan u svojoj Državi, onda si Neprijatelj); kad spomeneš da je svijet ionako sastavljen od tek par država, globalnih Korporacija, ekonomskih interesnih zajednica -koje imaju i svoje vojne saveze i vode ratove za ekonomske ciljeve, a sve zaogrnu mistifikacijom Slobode, Pravde, Slobodnog svijeta itd --hrv.nacionalisti će ti nabiti na nos 14 stoljeća borbe za Kockice, Hrvatstvo,Jezik i Zastavu (ništa jestivo, ništa normalno, ništa potrebno, ništa nepromjenjljivo, osim u glavama hr nacionalista); kad konačno ukažeš da se kultura, jezik, civilizacija nameću jačanjem, poticanjem, ulaganjem, vrednovanjem svoje kulture prvenstveno, ali i poštivanjem tuđih kultura-jezika-civiliz.vrednota, onda si Srbin (pardon, srbin), nehrvat, neprijatelj... sa hrv. nacionalistima nema razgovora o ničemu osim slavnoj Prošlosti, jer su zauvijek zakopani u svojoj ostvarenoj fantaziji iz 19.st, o budućnosti ne sanjaju, jer se ona obogotvorila Franjom Tuđmanom i 1992.godinom.

    avatar

    01.09.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  • misko

    FUJ za nacionalizam.

    Čitam kako ih ima koji žele Mira Tuđmana za predsjednika. Predlažem da proglasimo kraljevinu, a Tuđmanima predamo prestolje sa nasljednim pravom.

    avatar

    01.09.2008. (16:11)    -   -   -   -  

  • skaska

    za prežvakavanje preporučam žvake

    avatar

    01.09.2008. (17:35)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    nacionalizam je počeo kao kontrakultura, onda su djevojke i momci nabavili puške... i sve svelo na samo još jedna razlog da se puca i pjeva (uzdrhtala srca)

    avatar

    01.09.2008. (19:47)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    Skaska, podupirem (odnosno podržavam) te.

    avatar

    01.09.2008. (22:01)    -   -   -   -  

  • Mark

    Jeli ovo gore odbačena konzerva u galopu prema budućnosti? :-D

    avatar

    01.09.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • vtc

    babl,
    predlažem dodatnu literaturu zbog izraženih problema u donošenju konkluzija.
    ne bi bilo loše početi s udžbenikom logike za treći razred gimanzije.

    avatar

    02.09.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Nemreš bolivit koliko nam o našim virtualnim kolegama mogu reći analiza pravopisa i elementarna statistika. A to nas podsjeća da o našoj aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji (i svemu ostalom uglavnom) često bolje i više govori par brojki od šume slova. Umni bable, smijem li te citirati?

    avatar

    02.09.2008. (19:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...