Komentari

nelinagustirna.blog.hr

Dodaj komentar (49)

Marketing


  • Dinaja

    dobro jutro...........dolutah prvi put u tvoj svijet i u zatvoru tvojih želja otkrih i neke moja skoro zaboravljene.....predivno pišeš...............a Mosor, ah često lutam misaono tim prekrasnim svijetom i nadam se da ću jedne sretne noći naići na vilinsku radionicu i vidjeti kako vile tkaju sunčano svijetlo........... ugodan dan ti želim..........otvori krletku..........tvoje želje su lijepe.....:-)))

    avatar

    29.08.2008. (07:51)    -   -   -   -  

  • zvijezda nova

    Današnji postovi meni dviju među dražim blogericama su iste teme: želje. Eto, ti si dokaz da se želje mogu ostvariti, samo da ih treba iz zatvora pustiti. Ma, prekrasan ti je post, kao i cijeli blog, prekrasno pišeš, duša tvoja prekrasna izranja iz svake tvoje riječi i slike. I ja sam bogatija za jedno prijateljstvo s tako divnom pozitivnom osobom. Veeeeeeliiiiiiikiiiiiii cmok za tebe. C M O K.

    avatar

    29.08.2008. (08:29)    -   -   -   -  

  • bespeljica

    Koliko god dugo i duboko u tamnici držali svoje želje, one prave, duboke ustraju i isplivaju vani i oslobode se prije ili kasnije-u pravo vrijeme onda kad smo mi spremni za njih.
    Kaže se-pazi što želiš jer bi ti se to moglo i ostvariti. Ne bi bilo dobro da nam se baš sve ostvari što poželimo, zato je ponekad potreban vremenski odmak da bi se isfiltrirale one prave i snažne želje.
    Treba li uopće reći kako ti je post predivan?! :-))

    avatar

    29.08.2008. (08:43)    -   -   -   -  

  • primakka

    ako su ti želje čak i bile u zatvoru, mudro si ostavila otvorena vrata...

    avatar

    29.08.2008. (08:47)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Čini mi se kao da čitam o svom zatvoru želja. I ja sam ga pomalo počela otvarat.... počela sam sa tečajem informatike, jer doslovno nisam znala di se pali kompjuter. Otvorila sam blog, prošlu zimu sam opet plesala samo za svoju dušu. Ima još želja i željica, ali pomalo. :-))))
    Želim ti da ispuniš i ostale želje. :-))))

    avatar

    29.08.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  • gustirna

    odmor za umorna srca - Dobrodošla! :-)))))) Tvoj dolazak baš sad nije slučajan, jer zaista mi treba malo odmora i za moje umorno srce. Hvala ti! :-)))))))
    I krletka je otvorena, a ptičice će izlijetati kad budu spremne kao i onaj mali tić iz prošlog posta.
    zvijezda nova - Draga, jednim krajičkom oka vidjela sam i tebe u ovoj temi. Vjerujem da si na dobrom putu i imaš svjetlo na njemu. :-)))))) A sad idem otkriti tko je još pisao o željama. :-))
    bespeljica - Naglasak je na dijelu -"kad smo spremni za njih". :-))) Nestrpljivost u očekivanju ostvarenja želja je zapravo kontraproduktivna - "Tko žuri, vrat lomi."
    Kako su mudre sve te stare poslovice, zar ne? :-)))))))
    primakka - Mnoge su i skončale u zatvoru, pored otvorenih vrata.
    Bitno je da su opstale one najjače i najvrijednije. :-)))))
    čiovka - Zanimljivo je kako se okrećemo sebi i svojim željama u vrijeme kad su djeca poodrasla i sve rjeđe smo im potrebni da ih vodimo kroz život. Sve je povezano, kad naši tići lagano polijeću, tako i se i naše željice lagano oslobađaju iz krletke. Sve dolazi na svoje, ali i mi trebamo biti spremni i znati prepoznati kad dođe. :-))))))

    avatar

    29.08.2008. (13:31)    -   -   -   -  

  • zvijezda nova

    I ja volim vodu, bonacu na moru i snagu divlje rijeke. I mekoću kišnice, naravno. Veliki cmok ti ostavljam. O želji je pisala dok sam ti pisala komentar saraja azra, a nakon toga sam se iznenadila kada sam o istoj temi pročitala i post kod odmor za umorna srca. Za mene znakovito. Tri posta o istoj temi u jednom danu. Njihove linkove imaš u mom boxu.

    avatar

    29.08.2008. (14:15)    -   -   -   -  

  • Meta Woolf

    .........neke naše želje imamo mogućnost pokloniti drugima da ih nose dalje u život; zamisli imaš neku lijepu želju i njeguješ je jer je želja jer se naprosto bojiš pretvoriti je u stvarnost jer ( možda) onda ne bi više bila tako lijepa kao dok je čekam da se ostvari........

    tako sam ja oduvijek obožavala Firenzu. Bila sam puno puta tamo i uvijek bi me nanovo usrećila. miran grad prepun kulture i renesanse...
    u kuću sam donijela grafiku firence. i to je godinama visilo na zidu u dnevnom boravku.
    i sudbina ( ili nešto drugo ili netko drugo ili ja ili ona..ne znam) , ili Firenca je htjela da ovedane tamo vodim moju kćer na studij

    imati ću velik razlog da tamo često odlazim :)

    eto- želje, kad su prave, pronađu način da dođu do nas- kao tvoje- pogled na oglas -koji te poveo na sve ove divne proplanke :) uslišanih želja

    Lijepo je imati želje :), ti si toliko poetična da čak stari cinik poput mene -kod tebe postaje romantičan :)

    avatar

    29.08.2008. (14:53)    -   -   -   -  

  • missillusion

    divan ti je post, prvo mi je bilo krivo zbog zatočenosti tih želja, pa sam se baš obradovala kad sam vidjela korake koje si poduzela da ih ostvariš, nema ljepšeg osjećaja od realizacije svog ja , kojeg često potiskujemo iz razloga koje si lijepo objasnila, no ono je unutar nas i traži bar minimum naše pažnje, a kad smo ispunjene i sretne tada smo bolje i u svim tim ulogama koje si navela...veliki pozdrav:)))

    avatar

    29.08.2008. (15:38)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    dan nelić ...čitaj ja tebe i čitan .....i kao da san svoje neke žeje ...pronašla na tom istom mjestu gdje si i ti krila svoje ....odustala san davno ..ono šta me veseli svela san na neki prihvatljivi minimun ...i bojin se svojih želja jer nisu skromne ...eto skromno priznajem...velike želje ..malo vremena ...još veče htjenje ....i još uvik čekaju red ka u likara ...možda i ja jednog dana odložin kesice ...i sve svoje željene snove napokon i ostvarin ...do tad ču samo skidat prašinu sa njih :)
    aj nelić gren ti ča ..adio ...vidimo se .....

    avatar

    29.08.2008. (16:46)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Čvrsto virujen da se prave želje ne daju zatvorit, potisnut na neko vrime koje je ispunjeno drugim stvarima, to da, ali zatvorit ne.
    Tvoj redoslijed je pravi, bolji bit ne može.
    Uostalom, zašto ne bismo, ako takva bude želja, počeli nešto činit, učit, studirat u vrlo zreloj dobi ?

    Neman ti ja treme od malih nogu, meni to sve pis of kejk :)))

    avatar

    29.08.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    E baš sam zadovoljan ako sam i ja doda jedan mali impuls, zrnce poticaja da se vineš u visine! Lipo, puno lipo, opet puno lipo ;-)))

    avatar

    29.08.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Zvijezda - Znakovi su svuda oko nas, a uspjeh je kad ih prepoznamo. :-)))
    Meta - Baš mi drago da u tebi budim romantiku, a meni se čini da če iz mene izronit jedan cinik. Ne, šalu na stranu. Shvaćam da je tvoja kćer išla na studij u Firenzu i nemoj mislit da ti nisi imala utjecaja na to. Ne, nisi je nagovarala i silila, jer tada to ne bi ni bilo, ali tvoja ljubav prema Firenzi, grafika na zidu vašeg stana, svi oni sitni, neprimjetni poticaji doveli su do toga da ona ode tamo. I kad je rekla svoj izbor - ti je nisi odvraćala u strahu od daljine i odvajanja i druge države, već si je podržala i pomogla da to postane stvarnost.
    Tako je i moj Stariji završio u Umjetničkoj (jer smo otkrivši njegov talent poticali ga, slali u likovne radionice, ohrabrivali i čuvali sve što je u životu do sada nacrtao-nismo mu rekli Ma to ti je bezveze, nema kruha od slikarija) I ja bi volila da on ode negdje vani, npr. u Pariz, ali ne smijem ga nagovarati, jer on još ne zna, nije siguran, a ako budem upirala reći će -NE!
    I tako, opet treba sazrit, i njemu, i meni. Da, svjesno ili nesvjesno prebacujemo svoje želje na druge, obično su to naša djeca, ali ipak svatko ima pravo na svoje vlastite želje, i pravo da ih ostvaruje, pa i mi. :-)))))))
    missillusion Da, kad sam mojoj najboljoj prijateljici pročitala ovaj "Moj zatvor želja" - rekla je isto, ali i kako sam uspjela izroniti iz tog mračnog podruma na svjetlo sunca. U tome i je bit cijele priče. Svi se ponekad nađemo na nekom svom dnu, mračne prostore naše duše, a uspjeh je kad se vlastitim snagama uzdignemo i isplivamo na površinu. Uz vlastite snage, uvijek postoje i pomagači sa strane. Nadam se da sam i ja nekom ponekad bila pomagač sa strane, pa makar i ovim postom. :-)))))))
    Zore -- Dvi mačke zaredom! @Missi sa svojom mačkom i ovaj tvoj mačak u čizmama što tako dobro vrti repom. Uvik me podsjeti na Antonia Banderasa koji mu je posudio glas u crtiću. Draga moja, uzevši u obzir našu razliku u godinama, mislim da ne tribaš gubit nadu. Doduše ja i sada još imam tih želja u krletci, ali puštam da sam izlete kad dođe vrime za to. Kad one i ja budemo spremne. Baćiiin! :-)))))
    Koo - Pa jasno! U životu ne bi trebao postojati termin "Sad je kasno za sve!"
    Nikad nije kasno za ništa, dok je života. :-))))))
    Brod - Haha, Brode, nemoj se samo umislit da si zaslužan baš za sve! Planinarenje mi se desilo za jednu zimu i jesen ranije nego si se pojavija.
    Ali za jedno si svakako zaslužan - za moje porinuće u blogomore i na tome ti iskreno HVALA!

    avatar

    29.08.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • zuzayok

    moran se vratit ovde i ovo procitat,nema sadvrimena
    dosla san samo rec
    zivile nase Lile!!!!!!!!!!!
    popaj ti je jedan mudri starac hehee

    avatar

    29.08.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Mnoge želje ostanu samo želje, mnogima se ponekad, nakon što protekne vrijeme i sami smijemo, za mnoge se čak i čudimo da smo ih ikad mogli poželjeti, ali draga moja, sve si rekla samo s nekoliko riječi: sve dolazi baš kad treba doći. Ti zaista, kad bolje pogledaš, i nemaš neispunjenih želja, jer sve ono što jesi došlo je baš kad je trebalo doći.
    Čitajući ovaj post, mogu samo poželjeti, da svi imamo mudrost čekanja pravog trenutka za sve naše želje...))))))))))))))

    avatar

    29.08.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • barakokula

    tvoj misoni vrt je urodio plodom i sad se grijes okupana suncem...tako i treba draga ...svi trebamo vrijeme da od sjemenke primjetimo plod,da od sume primjetimo stablo...godine,iskustvo...spremnost "biti" onda kad dodje vrime...:-)) a ovo je tvoje vrime...:-))

    avatar

    29.08.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Zanimljivo, a baš si me bocnula na razmišljanje, znaš! Sad ja mislim o tim nekim pticama koje tek moram osloboditi. Ali najbolje je to tako - bez planova. Jednostavno dođe trenutak i onda to krene. Otvori se neki smjer... Lijepo si to opisala. ;-)

    avatar

    29.08.2008. (21:30)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Hvala @Brodu na tebi!!!!
    I hvala Planinarskom društvu "Mosor" što su postavili lijepu sliku i dobar plakat u pravo vrijeme i na pravom mjestu pa mi sad možemo gledati ove predivne slike.
    A možda si stavila ključić i pokrenula ga u pravom smjeru da još jedna ptičica može poletjeti.....
    Poljubac draga moja Kišnice!

    avatar

    29.08.2008. (22:15)    -   -   -   -  

  • greentea

    gustač, tako mi svega, zamalo da ti komentar bude duži od mog posta, u kom slučaju bi ja morala nadopisat poduži p.s. da ne ispadne da me šiješ u dužini na mom blogu. bruka.
    pozdravi priju, vidim da je to jedna fina i draga i normalna osoba. nešto sam malo u neodumici dal bi ju rado srela u životu ili ne -to ne bi rekla nekom drugom, ali kad smo već tako slične njoj mogu, ona će to pravilno shvatiti - hoću reći da i samu sebe ovakvu ne podnosim uvijek lako, a kako bi mi tek bilo s još jednom takvom pored sebe -ne znam! nije lako biti vodenjak. savršeno ju razumijem. ma, ja ti pogledam čovjeka i sve mi je jasno...ali, ne znam mu to objasniti. komunikacija riječima je vrlo trapava i traljava stvar, trebalo bi malo više raditi na telepatiji.
    hvala ti za savjete u vezi tai chia. pročitala sam čak nekoliko knjiga o tome, ali kad se trebalo ustati iz kreveta i lamatati tijelom....nastavila sam čitati.ima knjiga, srećom. a, kud mi spomenu baš onu luizu....sad kad me bole leđa, a ona ima teoriju za svaki dio tijela zašto boli. nimalo mi se ne sviđa što kaže za moj slučaj. jedno vrijeme sam mogla izuzetno dobro napraviti mnoge od njezinih predloženih vježbi, meditacija, vizualizacija...ali, sad sam nešto zarđala. praksa čini majstora. ne laprdanje.i tako dalje....
    vratit ću se ja još da pročitam i prokomentiram ovaj tvoj postić. baš se nešto pitam, kolka je tebi prosječna dužina posta po blogo-statistikama? konkurencija si ruskim klasicima. teško te dostić........pozdravčić:))))))))))))

    avatar

    29.08.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • greentea

    ajme, gustač, zanemari ovaj gornji komentar, jer u stvari sam ti došla reći u vezi onog: namaste....odi si kod mene u arhivi na datum 04.02.08...tamo ima post o buddhi i o tom pozdravu. mislim da se post i zove: namaste!
    idem sad do brace ćelavka. joj, on zadaje teme da ti se mozak iščaši! :)))))))))))))))

    avatar

    29.08.2008. (23:00)    -   -   -   -  

  • prirodno ćelav

    ahaaaaaaaaaa tu ste se našle. hehehe tice ne možete mi uteć. riiiiiifreeeeeeeeeš

    avatar

    29.08.2008. (23:26)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Paa... zasuzile su mi oči. To je izazvala radost jer si uspjela osloboditi ptičice.... :)
    Da se sve te ptičice nisu oslobodile svi mi bi bili uskraćeni ove čarolije koju nam daruješ iz posta u post na svom blogu...

    avatar

    30.08.2008. (00:05)    -   -   -   -  

  • greentea

    bravo, gustač! divno je ostvarivati svoje želje! tvoje su bile lijepe, pa je i lijepo čitati o njihovom ispunjenju.
    imaj ipak malo milosti prema muškarcima. daj im da dišu. sjeti se- oni su ipak slabiji spol! jednoga dana svaki od njih skupit će dovoljno dobre karme da se rodi kao.....žensko! :)))))))))))))))))))))))

    avatar

    30.08.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro ti jutro.........hvala na posjeti i komentaru kod mene.........ugodan dan ti želim.....:-)))))))

    avatar

    30.08.2008. (07:06)    -   -   -   -  

  • Katja

    Meni se čini da su želje bile u čekaonici, ne u zatvoru.
    Kad je došlo njihovo vrime poletile su.

    avatar

    30.08.2008. (08:15)    -   -   -   -  

učitavam...