Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Taurunum

    Istina je da su inozemne obavještajne službe špartale po Hrvatskoj i posvuda, ali je istina i da su neki "naši" obavještajci radili na našu štetu. Nikada neće biti rasvijetljena pozadina donošenja političkih odluka tijekom rata, niti nakon rata, kao i lupeška privatizacija ili sadašnja politička kurvanja u vrhu države. Slogan "imamo Hrvatsku" može stojati, ali samo za one koji su u toj Hrvatskoj natukli novce.
    Što mogu reći, primjerice, mještani Šurkovca, sela u okolici Prijedora nastanjenom Hrvatima (do 1992. godine), kad su svi do jednog pobjegli pred četnicima (neki su i ubijeni) i nikada se neće smjeti vratiti u svoje mjesto. U isto vrijeme, vodstvo republike srpske govori o ustaškim zločinima! Moram ponovno spomenuti i Srijem. Dvije trećine Hrvata je moralo pobjeći iz svog zavičaja, a bilo je i (upozoravajućih) žrtava. Nitko, baš nitko ne spominje tu epizodu srpskog etničkog čišćenja.
    Ako će Galbraithovo svjedočenje biti prijesudno, onda svi skupa imamo razloga za slavlje. Savo Štrbac - nema. On tvrdi, ovih dana, kako neće biti dobro za Srbe ako se Međunarodni kazneni sud u Haagu (onaj redoviti) proglasi nenadležnim za slučaj tužbe Hrvatske protiv Srbije za genocid. Jer, veli ovaj umni čovjek, onda ni Srbija ne može uzvratiti kontra optužbama prema Hrvatskoj, a Hrvati će uvijek imati argument da su Srbi napravili genocid, ali da, na žalost, nije mogao biti procesuiran zbog internacionalne birokracije. Savo bi volio da hrvatska tužba uđe u proceduru! Nevjerojatno koliko neko može biti glup i vjerovati u to da bi Hrvatska izgubila taj proces.
    Srpski udžbenici povijesti puni su izmišljotina, pa nije čudo što mališani već u prva četiri razreda odlično nauče tko su bile ustaše, tko je bio Car Lazar i k tomu slično. Ima i jedan vic:
    Učiteljica pita:
    - Kaži, Jovane, tko su bile ustaše?
    - Ustaše su klale Srbe, Židove i mi smo ih pobijedili u ratu. - odgovara Jovan.
    - Tko su bili partizani?
    - Partizani su osloboditelji naše zemlje, borci za slobodu i pravdu, a protiv ustaša i Nijemaca.
    - A tko su bili četnici?
    - Četnici su bili moj djed, moj stric, moj ujak,...

    avatar

    27.06.2008. (13:26)    -   -   -   -  

  • UJAK-UJKO

    Sve generale treba pustit a ne samo Gotovimu a Srbima koji su ucestovali u pobuni oduzeti stanarsko pravo koje su stekli kao udbasi i sluzbenici jna , nek im da stanove onaj kome su sluzili.A Sanaderu i Mesicu je bolje da se brinu o Hrvatskom narodu kako da izadju na kraj s ovim visokim cijenama . Ajd Bog i Hrvati.

    avatar

    27.06.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Engleskoj logika stvari nalaze da podrzava razlicite federacije, kada i sama drzi Wales, Skotsku i Sj. Irsku direktno pod cizmom, a njima nema vecih neprijatelja od katolika (Irci, manjina u Skotskoj) i Nijemaca (koji su katolcici i luterani, a luterani su drugacije fela protestanata od Engleza) i sad imali vecega gusta od podupirati Srbiju ? Naravno da nema. Isto tako katolicka Spanjolska je bila na strani Srbije, kada sam ja sastavljena od "okupiranih" krajeva kao Katalonija i Baskija.

    Sad me zivo zanima, hoce li Haag se vise bojat Amera ili Engleza /"Briatanaca" ...

    avatar

    29.06.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Pero Panonski... To je dobro pitanje! Ameri daju najviše love (ne ljubavi nego novaca za taj čudni sud pa ako me pamćenje služi - na Zapadu vrijedi ona da tko daje novac - gazda je!

    @Ujak... Boli Mesića i Sanadera briga za povećanje cijena - oni sebi pri svakom povećanju povise plaće i problem riješen. S obzirom da za zločin pobune nije osuđen Veljko Đakula, ja bih odmah iz svih zatvora ovog svijeta pustio istog trena sve hrvatske časnike i generale, osim udbaša Naletilića "Tutu" i oficira KOS-a JNA Ivicu Rajića (HVO) i T. Oreškovića, a u zatvor bi bacio Josipa Manolića, Josipa Perkovića, i druge slične zločince.

    @Savo Štrbac je bezobrazni udbaški velikosrpski zločinac ali ne treba se njegove izjave držati bezveznim jer iza njega stoji cijela jedna mašinerija čiji je on glasnogovornik.
    Vic je odličan:) Čak bih rekao da nije vic nego stvarnost;-) Srpski nacionalisti inače koriste taktiku da počine zločine i onda svoje zločine prebacuju na "ustaše" te počne priča o "ustaškim zločinima", a sličnu taktiku imaju i komunisti. Pozdrav!

    avatar

    29.06.2008. (20:46)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Ante Gotovina heroj je u onoj mjeri u kojoj je heroj i Che Guevara.

    avatar

    14.07.2008. (01:31)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista - Na prvi pogled možda ima sličnosti među njima jer obojica su idealisti internacionalisti ali drug Che je bio zatrovan boljševizmom dok je Ante Gotovina nakon internacionalizma našao put do obrane hrvatskog državnog prava. Osim toga Che je bio surov prema svojim vojnicima iz "kolone" i kažnjavao ih je smrću za najmanju sitnicu dok je Gotovina prošao profesionalni dril u Legiji stranaca i svoj profesionalizam prenio Hrvatskoj vojsci, što se vidjelo na besprijekorno odrađenim borbenim zadaćama. Vrhunac Gotovinine karijere je pobjeda nad Ratkom Mladićem i nad doktrinom JNA. Che je na kraju ostavljen na cjedilu od komunističke partije i u bolivijskim prašumama gdje ni seljaci za čiju se slobodu borio nisu shvaćali da im želi pomoć. Na samom kraju, ostavljen od svih likvidiran je od strane bolivijske vojske. Castro je bio sretan što se na taj način riješio karizmatičnog ali za njega problematičnog druga. Možda čak ima bliske veze između Che Guevare i Gotovine - obojica su doživjela izdaju: Gotovinu je locirao, identificirao i transferirao beskičmeni Sanader, a CheGuevaru njegov kompanjeros-cigaljeros Fidel.

    avatar

    14.07.2008. (23:43)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Ja bih prije rekao da je Che bio ''zatrovan'' idealima, a ne boljševizmom. Ante Gotovina je bio internacionalist kao pustolov ili kao plaćenik. Pa ne ide se u Legiju stranaca iz ideala! Ante Gotovina je, kao što si ispravno napomenuo, branio hrvatsko državno pravo (i zbog toga je heroj), ali Che se izdigao iznad patriotizma (koji inače smatram hvalevrijednom vrlinom) i išao se boriti za univerzalne ideale, napustivši bogatu obitelj, sigurnu liječničku karijeru, a kasnije i položaj drugog čovjeka Kube.

    avatar

    16.07.2008. (16:41)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista! Drug Che je bio idealista ali je poslije otrovan boljševizmom. Imaš u Crnoj knjigi komunizma detaljno navedene zločine koje je Che počinio. Svjedoci o tome su njegovi nekadašnji drugovi iz "kolone". On je potjecao iz bogate obitelji u Argentini, i imao bi sigurnu karijeru da je završio medicinski fakultet, i napustio je položaj drugog čovjeka na Kubi, ali je ujedno i upropastio Kubansku narodnu banku, održavao je fiktivna suđenja "narodnim neprijateljima" na kratkotrajnim političkim sudskim procesima i osnovao je jedan koncentracijski logor na Kubi. Znači, ipak je bio zatrovan boljševizmom. Gotovina je bio plaćenik u Legiji stranaca ali očito je imao ideale u sebi jer inače ne bi ostavio dobro plaćenu plaćeničku i vojnu karijeru i stavio se na raspolaganje Hrvatskoj vojsci u jednom ratu u kojem možeš samo glavu izgubit. Che je na primjer boljševizam u Mađarskoj smatrao pre blagim. On je totalno zabrazdio u boljševizmu, a nakon njegove smrti je Castro iskoristio njegovu hrabrost i odlučnost i stvorio medijsku percepciju o njegovoj karizmi i nekakav zaštitni znak borbe za slobodu, a sve je to napuhani komunistički balon.

    avatar

    18.07.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...