Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Taurunum

    Kao i uvijek - točno u glavu! Lijepi pozdrav iz "dijaspore"!

    avatar

    23.06.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunume... vidim da si me pozdravio iz "dijaspore" i da si tu imenicu stavio pod navodnike, vjerojatno iz (opravdanog) razočaranja zbog državne hrvatske politike prema vama srijemskim Hrvatima koja praktički ne postoji u korist Hrvata u Srbiji, ali i crkvene politike i stvaranja zasebne srijemske biskupije, vezane povijesno uz Đakovo ali odvojene sada od Hrvatske biskupske konferencije. Čitam danas u Večernjem istu komentar velečasnog Antona Šuljića koji kaže slijedeće: "...Uspostavljen je, dakle, novi crkveni ustroj koji podrazumijeva i vrednuje teritorijalne, administrtivne i državne granice, dijelom i nacionalne datosti..." Znači, Rimokatolička crkva po najnovijoj politici pape Benedikta XVI prešutno uzima na znanje etničko čišćenje koje je srpski režim proveo nad Hrvatima istočnog Srijema i u Zemunu devedesetih godina pa sve do danas. Nebo, otvori se! U svakom slučaju, isto kao što Hrvati u BiH nisu dijaspora nego konstitutivna nacija, tako i naši Hrvati u istočnom Srijemu i Zemunu nisu dijaspora nego autohton hrvatski narod, a Srijem i Zemun su povijesni hrvatski teritorij, pa bi jednog dana hrvatska država mogla svoje vratit matici zemlji i Crkvu iznenadit i posramit zbog ovog čina iz 2008. godine. Lijep pozdrav iz zapadnog dijela povijesne Hrvatske!

    avatar

    23.06.2008. (17:36)    -   -   -   -  

  • nada umire posljednja

    Vaši članci su uvijek i iznova osviježenje u bespućima blogerskog trabunjanja. Samo naprijed i pozdrav s Kvarnera

    avatar

    23.06.2008. (21:31)    -   -   -   -  

  • Gost

    U tvojem tekstu ima mnogo točnih tvrdnji koje pohvaljujem, ali ipak mislim da je pretendenciozno tvrditi da je NDH obuhvaćala samo hrvatski povijesni prostor, uzimajući u obzir tadašnju strukturu stanovništva u NDH od kojeg je samo 51% bilo Hrvata. Relativno je poimanje povijesnog prostora jer je to dosta kompleksno pitanje s obzirom na selidbe i migracije kroz povijest. Kada bi se Talijani vodili takvim razmišljanjem svojatali bi pola Mediterana (nažalost vidimo da ih i takvih još uvijek ima) vodeći se povijesnim prostorom Rimskog carstva...

    avatar

    23.06.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • Hrvatska do Zemuna

    Vidjevsi ovaj hipi znak s irskom trobojnicom koji me na trenutak podsjeti na nasu sinjsku alku mogu ti reci za ovaj post TOCNO U SRIDU , narod je preveden zedan preko vode i bori se za goli opstanak i nema snage dici glavu dok poneki crkveni veledostojanstvenik propusti kroz zube svake prestupne godine o grijesnosti vladajuci struktura(Bozanic). I kome vise vjerovati , kad Boze Vukusic i fratar Vjenceslav na 60.obljetnici Hrvatske Katolicke Misije u Salzburgu idu zajedno ruku pod ruku a taj isti Vukusic nosi Mesicevo cvijece na Bleiburg a u Srijemu se osniva nova biskupija ( a gasi Djakovacko - Srijemska) ciji biskup Gasparevic (donedavno predvodnik HBK) ne nalazi vise u sastavu te iste Hrvatske biskupske konferencije i time kida poslednja duhovna nit koja je vezala taj povjesni hrvatski teritorij s maticom zemljom , blagoslivlja se sa najvisih crkvenih pozicija etnicko ciscenje koje se vrsilo nad Hrvatima desetljecima. I kome onda vjerovati , i kuda okrenuti glavu ????Pozdrav iz dijaspore !
    CRO-SALZBURG

    avatar

    23.06.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • dalmatinac

    Čitam i ne vjerujem. Molim te, reci mi na kojoj si točno drogi bio kad si pisao ovaj post jer vidim da stvaaaaarno puca. Partizani i četnici zajedno ubijali Hrvate!? Genijalno! Malo si pobrkao činjenice. Zapravo su ustaše bili ti koji su zajedno sa četnicima, nacistima i fašistima ubijali i Hrvate, i Srbe, i Bosance...
    I da, partizani su se borili za slobodu. I pobjedili. I oni su preci većine Hrvata. Moj djed je bio partizan i ja se dan-danas ponosim time.

    avatar

    24.06.2008. (00:39)    -   -   -   -  

  • 10Travanj

    @Dalmatinac, Ustase nitkada nisu ubijale Hrvate, a "bosanska" nacija ne postoji. Ustase su ubijale samo protivnike Hrvatske Drzave, a protivnici Hrvatske drzave su i oni jugoslaveni. Partizani nemogu biti Hrvati, jer i nisu po svom nacionalnom smislu. "Hrvatski" partizan je isto kao "Dalmatinski" Hrvat. Pero Partizan koji je rodom iz Hrvatske, nije bio Hrvat, nego Jugoslaven iz 'jugoslavenske regije' "srh", on je se iznjasavao kao Jugoslaven po nacionalnom smislu. Partizani su zarobili Hrvatski narod, i zbog njih je propala Hrvatska drzava, i zbog njih se morala ponovo ratovat devedeseti da bih Hrvatska ponovno bila slobodna. Ako ti stvarno mislis da su partizani preci vecinom Hrvata onda zivis u velikoj zabludi. I ako si ti ponosan na tvog dieda koji je se borio protiv Hrvatske (bilo kakve) onda se i ti ponosis sa ljudima koji su se ustali protiv RH 1991. Danas naravno nema jugoslavije pa su "hrvati" iz dio SRH morali postat nesto, a jos vise zbog toga sto su vidieli da je 'bratstvo i jedinstvo' stvarno odjebalo. Partizani su pobiedili ? Partizanski cilj je bio uspostaviti drugu komunisticku jugoslaviju, a Ustaski cilj je bio uspostaviti Hrvatsku drzavu pod svaku cienu ..... Danas postoji Hrvatska Drzava, a gdje je ona drzava za kojoj su se 'pobiednici' borili ?

    rasovi.blog.hr

    avatar

    24.06.2008. (07:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Dalmatinac - Nisam u postu pisao da bih tebe zafrkavao ili bilo koga drugog čiji su djedovi i bake bili u partizanima nego zato da točno utvrdim činjenično stanje o jednom povijesnom razdoblju u kojemu nismo živjeli ali o kojemu smo se naslušali različitih priča i učili u školi, djelomično u bivšoj Jugoslaviji a djelomično u Republici Hrvatskoj. Moraš uzet u obzir da je bivši jugoslavenski režim 45 godina određivao povijest koju je pisao u svoju korist, dakle, neobjektivno, i na temeljima jugoslavenske marksističke historiografije, dakle, ideološki pristup bio je Nr. 1 u pisanju takve povijesti. Meni nije u interesu krivotvorit bilo kakve povijesne podatke, a nemam ni tu moć čak i kad bih, hipotetski rečeno, to i htio ali služim se izvorima. Jedan od tih izvora je i DVD od Hrvatske televizije iz 1999. godine, u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom, o srpskom ustanku od 27. "jula" 1941. godine, i u tom dokumentarcu se potvrđuju navodi i tvrdnje od svjedoka vremena i povijesnih osvrta istraživača povijesti. U dokumentarcu nastupa nekadašnji srpski komunist Đoko Jovanić koji je s talijanskim fašistima potpisao u Otriću, ljeti 1941. sporazum o nenapadanju tako da to sigurno nije partizanska antifašistička borba a Đoko Jovanič je bio partizan, te nastupaju hrvatske izbjeglice, konkretno jedan svjedok vremena koji je doživio u Udbini 1942. partizanske napade, opsadu toga grada i evakuaciju, a nekadašnji udbaš i šef civilne zaštite iz RH, Zvonimir Kulundžić koji je bio 1941. u partizanima i to u Drvaru i koji je ušao u Udbinu, posvjedočio je o partizanskom pokolju u Udbini nad preostalim hrvatskim izbjeglicama i o etničkom čišćenju nad Hrvatima južne Like.
    Nadalje je općepoznato da su Tito i Draža Mihajlović potpisali 1. listopada 1941. sporazum o vojno-političkoj suradnji između partizana i četnika, te njihova suradnja u Podrinju 1941./1942. godine i u etničkom čišćenju muslimana (1. i 2. "proletarska" brigada bile su formacijski popunjene isključivo Srbima i Crnogorcima). U Liki 1941./1942. su Udbinu napale združene snage hrvatskih i sprskih komunista i partizana iz bataljuna "Marko Orešković", a komandant kasnije 6. ličke divizije, Đoko Jovanić, ratni zločinac, vršio je u svibnju 1945. strahovito etničko čišćenje u Zagrebu kada je pobijeno na tisuće hrvatskih civila, građana Zagreba, koji su u podsljemenskoj zoni mučeni i zaklani, a ženske osobe masovno silovane i masakrirane. Činjenica je da su dalmatinski partizani hrvatske nacionalnosti a jugoslavenske ideologije digli 1941./1942. ruku na hrvatski narod, a 1945. su dijelovi 11. dalmatnske brigade iz 26. divizije Jugoslavenske armije sudjelovali u Kočevskom rogu u genocidu nad Hrvatima kada je mučeno, zaklano i pobijeno oko 40 tisuća ratnih zarbljenika i zarobljenih civila. Time su hrvatski partizani dokazivali pred Srbima lojalnost Jugoslaviji, i to je nešto što možeš, ne samo provjeriti nego bi trebao malo razmisliti koje su ti sve velike laži servirali ne samo bivši jugo-režim nego i aktualni vladajući bivši komnunisti u RH koji izmišljalju neko novo ustaštvo kako bi prikrili vlastite zločine a partizanske ratne zločince nisu izveli pred sud nego izmišljaju nekakvu nepostojeću antifašističku borbu. Partizanska borba hrvatskih komunista i srpskih komunista i partizana bila je borba protiv hrvatskog naroda i ideje o hrvatskoj državi - borba za Jugoslaviju, a ja danas živim u hrvatskoj državi i mene bivša Jugoslavija ne zanima osim u dijelu kada treba demontirati totalitarne laži titoističkog režima. Pozdrav!

    avatar

    24.06.2008. (10:27)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gost - Shvaćam tvoj primjedbu i zahavaljujem na komentaru i objašenjenju ali mislim da si pobrkao neke činjenice, naime, Italija koja je osnovana u 19. st. ne može se usporediti s Rimskim Carstvom jer Italija nije pravni ni povijesni nasljednik Rimskog Carstva jer po toj logici bi i današnja Grčka mogla svojatati pravo na baštinu Istočnorimskog carstva čiji isto nije ni povjiesni ni pravni nasljednik (današnji Grci su porijeklm Južni Slaveni a ne antički Grci osim što su preuzeli grčki jezik, isto kao što su Rumunji preuzeli romasnki jezik iako su i oni porijeklom Južni Slaveni i etnička su braća Srbima).
    NDH je pak izravni povijesni nasljednik ranosrednjovjekovne hrvatske države, kneževine i kraljevine Hrvatske i obuhvaćala je, doduše ne potpuno ali velik dio te ranosrednjovjekovne povijesne Hrvatske - isto kao što je današnja Država Izrael nasljednik baštine antičke izraelske države, povijsnog Izraela. Talijani nisu porjeklom stari Rimljani jer su od tada etnički izmiješani s mnoštvo naroda, a taljanska država je osnovana u 19. st. a ne u ranom srednjem vijeku kao hrvatska država te Italija nikako nemože svojatati Mediteran dok je hrvatski povijesni prostor onaj koji je obuhvaćao teritorij koji je držao kralj Tomislav. Mislim da je bivša jugoslavenska ideologija izvršila takav psihološki pritisak na Hrvate da se dnaas srame čak i spominjati povijesnu Hrvatsku, a ja sam mišlljenja da spominjati povijesnu Hrvatsku ne znači krenut u rat za taj prostor jer nemoš nažalost ispravit povjiesne nepravde niti potezom pera niti novim ratovima, a da se ne nanese nepravde drugima ali trebamo znati našu povijest da ne budemo kokoši i izmanipulirana masa. Pozdrav!

    avatar

    24.06.2008. (10:39)    -   -   -   -  

  • Gost-Goc

    @CBK - Ne znam zašto se uopće uzbuđuješ i trošiš vrijeme na ovakve prikaze, vjerojatno klinca od 15-16 godina koji nema šta radit pa provocira svojim izjavama i blogovima... Lijep pozdrav!

    avatar

    26.06.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..dragi prijatelju kao i uvijek lijepo analiticki razotkrivaš našu svakodnevicu..irsko ne i hrvatsko neprestano da,vec i vrapci na grani znaju pretpostaviti daljnje poteze,najprije ce nas nasi vladajuci zavaravati kako se to eto nas ne tice a onda ce doci 2009 pa ce doci i 2010 i mi jos nismo u uniji onda ce nam opet odlucno reći : još malo pa sad ce..a opet nista,srbja je dobila " proeuropsk vladu " ( boze moj kakve veze te stranke imaju sa europom ) pa ih treba nagraditi i napokon tamo tko zna koje mi i istocni nam mirovnjaci zajedno uđemo u tu svjetlom obasjanu i ponositu sred brisela europu..energija ce biti ruska,banke vec jesu strane,dalmacija tko zna cijia,slavonija nicija,a licka voda americka..a mi u europi bez igdje icega i bez imovine i bez domovine..
    a to je nama nasa borba dala dogovor staljina i joze marsala,nakon što im saveznik po oruziju i partner u zlocinu onaj ludi licilac i zlocinac hitler okrenuo leđa..oni zaratili jedni protiv drugih..eh da,lijepo li je hrvat biti-majko hvala ti..lijepo te pozdravljam..

    avatar

    27.06.2008. (01:02)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    U tom prvom partizanskom ''zločinačkom'' odredu bio je i naš general Janko Bobetko, pa zato malo pazi što govoriš.

    avatar

    14.07.2008. (01:36)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    O mrtvima sve najbolje - kaže narodna poslovica koja, međutim, ne vrijedi kada su u pitanju povijesni likovi. Janko Bobetko bio je u svojoj mladosti, dakle, u partizanima jedan fanatični boljševički jurišnik i jugoslavenčina koji je za Srbe stvorio velikosrpsko jugoslavensko carstvo, i tek kad je došao u poznije godine, i bio u vrijeme Hrvatskog proljeća otjeran u "staro željezo", zbog toga što je slučajno hrvatske nacionalnosti, došao je k pameti. Neke zadatke je u Domovinskom ratu dobro odradio, i dao neki svoj ne zanemarivi doprinos, ali vječita mrlja na njegovom liku ostati će činjenica što je pred Vojnim sudom RH na suđenju civilu Dobroslavu Paragi dao lažni iskaz protiv njega, on i još jedan herostrat su lagali dok su svi drugi svjedoci tužiteljstva potvrdili navode Paragine obrane (Paraga se branio sam, bez odvjetnika) da je HOS slijedio zapovjedi koje su dolazile iz Glavnog stožera HV, dakle, nije bilo ni namjere državnog udara za što ga je po izjavi predsjedavajučeg sudskog vijeća teretio politkomesar Franjo Tuđman. Ili uzmi drugi lik iz prvog partizanskog odreda - Franju Knebla, poslijeratnog generala JNA. Tip postavi eksploziv pod vlak i pobije hrvatske civile u njemu. Poslije je "narodni heroj". Koje li lakrdije. Kad bi Al Kaida pobijedila u ratu, sigurno bi svoju borbu proglasila antifašističkom, i svake bi se godine proslavljala obljetnica terorističkih napada na Madrid od 11. ožujka 2003. kao "Narodno-oslobodilačka borba". Al Kaida neće pobjiedit ali to je ono što mi 22.6. slavimo - terorizam. Međutim, nešto je Bobetko ispravo ustvrdio kad je rekao da je "Europa jedna impotentna tvorevina", jer je bio srdit na Carlu del Ponte koja ga optuživala za zločine, pravdajući se da dok je on vodio antifašističku borbu cijela je Europa kleknula pred Hitlerom. To je točno, s tim da je Bobetkova partizanska antifašistička borba bila predvođena jugoslavenskim boljševicima koji su obične partizane, malog čovjeka, preveslali žednog preko vode, i umočili ga u zločine protiv vlastitog (hrvatskog) naroda.

    avatar

    15.07.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    CBK, ne shvaćam zašto sve partizane smatraš preko-svake-mjere-fanatičnim jugoslavenčinama i teroristima. Ti u isto vrijeme poštuješ Allendea i Sandiniste (to sam shvatio po tome što me još nisi popljuvao zbog nadimka), a s druge strane u partizanskim antifašističkim borcima vidiš samo crvene vragove! Da je bilo među partizanima zločinaca je istina, ali nemožeš zbog toga pljuvati po cijelom pokretu. Pa na kraju krajeva, i u ovom zadnjem ratu je među našim braniteljima bilo i zločinaca, pa nećemo cijeli Domovinski rat proglasiti etničkim čišćenjem Srba i zločinačkim pothvatom. Ljudi u partizanima su se borili za bratstvo i jedinstvo, za pravednije društveno uređenje, a ne zbog toga što su koljači i zločinci. Kasnije je to ispalo kako je ispalo (nažalost), ali ne možeš pljuvati sada po svim partizanima i komunistima. Moje osobno mišljenje je da su hrvatski antifašističi borci u NOB-u, a surađujući sa borcima drugih narodnosti, ispisali neke od najljepših stranica u hrvatskoj povijesti - barem u razdoblju od lipnja '41. do svibnja '45. Pa na temeljima njihove borbe je i stvorena hrvatska država. Nakon svibnja '45. su zajebali stvar (i to gadno), ali i ne znam zašto toliko pljuješ po hrvatskim antifašističkim borcima kada se zna da su zločine uglavnom činili četnici koji su na vrijeme obukli partizansku uniformu.

    avatar

    16.07.2008. (17:03)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    I još samo nešto zaboravih - poruka za gospodina 10. travnja i sve njemu slične - odjebite i propucajte si glupe ustaške glave!

    avatar

    16.07.2008. (17:05)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista! Zamjeram hrvatskim partizanima što su tako olako progutali geslo o "bratstvu i jedinstvu" sa Srbima kad su Srbi već od 1918. do 1941. dokazali da nisu za bratstvo s Hrvatima niti za jedinstvo nego samo za "Veliku" Srbiju, i bili Srbi komunisti ili četnici oni su uvijek i vazda samo za "Veliku" Srbiju, pa čak i oni srpski političari koji se smatraju "demokratima" pate od velikosrpskog sindroma na račun tuđih teritorija. Zamjeram hrvatskim partizanima što su za vrijeme WWII pljačkali i ubijali hrvatske civile, i što su na koncu rata sudjelovali u genocidu nad hrvatskim narodom (pokolje na Kočevskom rogu izvršili su dobrovoljci iz XI. dalmatinske (biokovske) brigade, "očeličeni marksisti", kako su sami sebe nazivali, koji su svi, osim partizana-četnika Sime Dubajića, bili hrvatske nacionalnosti; pročitaj pažljivo ovaj podatak koji sada slijedi: 60 hrvatskih partizana (svi hrvatske nacionalnosti i rodom iz Krapine i okolice Krapine) sudjelovalo je u svibnju i lipnju 1945. u genocidu nad 12 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, 21 svećenika i redovnika Rimokatoličke crkve, i 650 hrvatskih civila koje su smaknuli u maceljskoj šumi kod Krapine. Svih tih 60 partizana je bilo iz zagorskog partizanskog odreda, i sad ja pitam - koji vrag su Zagorci odlazili u partizane kad tamo nije bilo ni talijanskog okupatora, niti njemačke vojske, niti četnika? Ako je njihov motiv pak bio borba za univerzalne ideale, za socijalnu pravdu, za slobodu, zašto su onda ubijali hrvatske seoske mladiće koji su bili regrutirani u Domobranstvo? Ili, čemu ubijanje hrvatskih civila? Onaj partizan koji je bio komandant navedene akcije pokolja zove se Stjepan Hršak, i on je jedan od najvećih još živućih masovnih ubojica u Hrvatskoj i u Europi; živi i danas na Tuškancu, nikad nije procesuiran i stoji pod zaštitom predsjednika Mesića, jer Stjepan Hršak je antifašist?
    Zašto sam ljut na hrvatske antifašističke borce? Zato što nemaju petlje iz svojih redova prozvati ubojice, pljunut na njih, proglasit ih izdajicama i udarit žig sramote na te izrode!
    Znaš zašt opoštujem Allendea? Zato što nije ubijao vlastiti narod nego ga je štitio i poželio mu je socijalnu pravdu, a Tita ne mogu smislit upravo zato što je ubijao vlastiti narod! Dok se hrvatski antifašistički borci ne odreknu Tita i njegovih koljača ne prizanjem ih kao borce vrijedne poštovanja! Uostalom, hrvatskim partizanima je glavni zapovjednik bio Andrija Hebrang ali njege ne spominju nego spominju njegovu kreaciju ZAVNOH, i hvale Tita, njegovog ubojicu. Pa ne znam tko je tu onda lud. Ne sviđaju mi se te partizanske glavešine na čelu s Titom zato što su to persone s dva lica - jedno je lice dr. Jackylla, a drugo Mr. Hydea:( I sad bi se po Mesiću trebali takvim shizofrenim tipovima klanjat? Nikad! Bolje rat nego pakt!

    avatar

    18.07.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...