Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • dordora2

    Ne znam ništa o tvojim nevoljama, jer sam tek odskora ovdje,
    ali vjerujem da nisi sama, jer netko odozgo sve vidi i pomogao
    ti je u tvojim pobjedama, zato vješaj pobjedničke zastave i
    raduj se novim pobjedama

    avatar

    08.06.2008. (17:52)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    tvoj poglavica, i moj, kao da su ista osoba, sjećam se tvojih tema, i drago mi je da se lijepe stvari dešavaju, važno je da si sretna što dobivaš utakmice, najmanje je važno kako to ispoljavaš. Uvijek te s guštom čitam.

    avatar

    08.06.2008. (20:05)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Sasvim si me raznježila.
    E, to je nalik tebi, umjesto da se glasno veselim tvojim pobjedama, samo sam se raspekmezila u sebi. Čini mi se da je strah od novih dugih i teških borbi prejak.
    Namjerno nas iscrpljuju borbama za ono što je sasvim jasno i zakonito, sve ne bi li mi posustali i odustali. To umara, ali nećemo se dati, znam da ti sigurno nećeš.

    avatar

    08.06.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • bespeljica

    Onaj osjećaj koji me preplavi kada "odigram neku tešku dugogodišnju utakmicu" ne mogu se izraziti nikakvim zastavama i urlicima. Nisam niti protiv takvog veselja , ali kada nešto ostvarim nakon dugogodišnjeg truda i muke...nemam potrebu skakati i glasno se veseliti taj unutarnji osjećaj mi je sasvim dovoljan da lebdim.

    Drago mi je zbog tvojih pobjeda, kako god ih izražavala.

    avatar

    08.06.2008. (20:42)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Moram ti napisati odgovor na komentar kod mene zanemarujući tvoj post koji ću pročitati kasnije.
    Oprost je jedna od najtežih lekcija koje možeš naučiti u životu, ali kad se jednom savlada donosi mir. Onaj koji oprosti oslobađa sebe, ne onoga koji traži oprost. Zašto sam usporedila sebe na kraju posta? Zato što je lakše (meni) svakoga moći pogledati u oči nego skrivati pogled. Istina,ja sam njoj jako kriva, ali tu je ona jako nepoštena prema meni. Delikatna je situacija u kojoj je njoj bilo lakše prekrižiti mene nego onog koji to zaslužuje. Odatle stiže i ta nemogućnost oprosta, jer bi ona onda morala priznati svoju grešku. Ono, da bih ja pružila ruku, dolazi od onih koji me znaju, ne od mene same, jer postoje strašne stvari preko kojih sam prešla i pristupam prva i to samo iz jednog jedinog razloga jer tako mene manje boli.
    A sad kad sam pročitala tvoj post, mogu dodati da su moji oprosti moje pobjede. Nisu velike, nisu možda ni pomogle nikom drugom - osim meni i onima s kojima živim, ali te male pobjede i meni govore "Ima Boga", baš kao i tebi.

    avatar

    08.06.2008. (21:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dordora2, hvala ti. ;)
    @nitko nije otok, gušt čitanja je obostran... hvala ti... :)
    @Koraljka, znam da ti posebno razumiješ o čemu ti pišem. Veliko hvala i tebi... ;)
    @bespeljice, to je to! Baš tako kao što si opisala. Pozdrav i hvala.

    avatar

    08.06.2008. (22:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Sanja, očito je oprost lekcija koju nisam još stigla naučiti u životu. Imala sam i temu o oprostu. Na tu temu sudjelovala sam u premnogim raspravama na mnogim forumima.
    S godinama su se neka moja mišljenja promijenila jer me život doveo u situacije koje su mi pomogle bolje razumijeti neke stvari... ali što se tiče oprosta to se još nije dogodilo.
    Ne razumijem kada pišeš da oprostom oslobađamo sebe. Ja sam ti objasnila da kad nekoga prekrižim osjećam oslobođenje. Slučaj koji sam ti spomenula već me dugi niz godina ne opterećuje... ja nisam nemirna i nesretna. To je sada samo jedan davni događaj koji više ne boli... to je neko staro i neugodno životno iskustvo. Nemir bi mi u život donijelo da održavam odnos s osobom koja me iznevjerila i u koju sam izgubila povjerenje.
    Kao što sam ti napisala ja prema njoj ne osjećam ništa negativno... želim joj svu sreću, ali ne želim je u svom životu. To je moje pravo.
    Kažeš da postoje strašne stvari preko kojih si prešla. I meni se u životu dešavalo koješta... i prešla sam preko puno toga.... ali ja ne mogu reći da sam oprostila... jer ih se sjećam... one su me promijenile, one me pozivaju na dodatni oprez. A ako neki događaji promijene odnos... tada to nije oprost. To je prelaženje preko nečega... ali nije oprost.
    Do daske može oprostiti samo majka.... sve ostalo je tek prelaženje preko raznih događaja. Svi imamo različite sustave vrijednosti... različit prag tolerancije.
    Bog je nešto naše.... sve dobro u nama.... sve naše nade, vjerovanja i utjeha. Ako nas je netko jako povrijedio.... znači da je uzdrmao to dobro u nama... Upravo su naše reakcije na stvari koje se kose sa onim u što vjerujemo borba za Boga... tj. naš sustav vrijednosti.
    U ime čega i za koga bi bilo normalno druženje s ljudima koje više ne osjećamo svojima i ne želimo ih u svojoj blizini?!!! Radi sela... radi forme? Ne razumijem. Nije li puno iskrenije ne imati posla s nekim koga više ne osjećamo bliskim? Tu nema osvete, nema mržnje.... tu nema negativnih emocija... samo zaštita vlastitog mira.
    A ako je nešto iskreno... tada je to od Boga.... Bar ja vjerujem na takav način. Bog ne može biti na strani lažnih i usiljenih odnosa.

    avatar

    08.06.2008. (22:17)    -   -   -   -  

  • Katja

    Ne želim kvariti okus pobjede, ali...Na sebi sam iskusila, mnoge pobjede su došle nakon predugih, često nepotrebnih bitaka i zato imaju gorak okus. "Pravda koja dođe prekasno nije pravda", to je istina, osobito ako je do nepravde došlo zbog nečije obijesti i nepoštivanja elementarnih pravnih i moralnih normi.
    No, tako je kako je, ne otvaram vrata rezignaciji :)))

    avatar

    08.06.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Katja... bilo bi puno lakše u životu da se nepravde uopće ne dešavaju. No za pravdu nikada nije kasno. Bitno da ona dođe... :)

    avatar

    08.06.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • Marisol

    Ako su zajedno motiv i prkos,onda je pobjeda sigurna.Želim ti da u svojim životnim borbama dobiješ još jednu bitku i postaneš pobjednik,jer ti to zaslužuješ.

    avatar

    09.06.2008. (01:19)    -   -   -   -  

  • primakka

    ipak si rekla! i neka si!
    kad sam ušla u ovaj blogosvijet, tebe sam shvatila kao poštenog borca. rijetko se varam u procjenama, stoga se još više radujem tvojim pobjedama. o njima trebaš govoriti da i mi naučimo. kao svađe u kući. ljudske su ukoliko se i mirimo javno. svaka ti čast za ovu školu, tako bih i ja uradila !!!! a nepravde nas samo jačaju ako ih nastojimo otkloniti.

    avatar

    09.06.2008. (11:36)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Iskreno se veselim zbog tebe - pobjeda je pobjeda, pa i onda, kada ju predugo čekamo i kad joj je pomalo gorkast okus, itekako ima smisla. Mada te razumijem, često se iz nekog neobjašnjivog razloga bojim radovati i kad bih trebala. A što se dodatnog obrazovanja tiče, sve pohvale (kad ja jednog lijepog dana uspijem privesti kraju svoj obrazovni put, pohvalit ću ti se, a možda osvanem i na svom blogu - zasad sam u frci). Hvala za Đoleta - volim ga još iz mladih dana i često je u pravu. A ti se raduj - zaslužila si.

    avatar

    09.06.2008. (12:05)    -   -   -   -  

  • pinkpopgirl

    ej, imam novi post, svrati i puuno kommaj (kasnije ću doći i još kommati!!!!
    chitamo se

    avatar

    09.06.2008. (18:05)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Čestitam ti na svim tvojim pobjedama!! Zaslužila si ih. :-)))

    avatar

    09.06.2008. (22:59)    -   -   -   -  

  • sebi pripadam

    Oduvijek znam da nema ljudi kao ti da bi svijet bio tužno i ružno mjesto. S druge strane već odavno sam shvatila koliko je teško tako živjeti - pa ti se i divim i ne zavidim ti u isto vrijeme. Kad te zamore sve nepravde - slobodno ponekad zatvori pred njima oči, predahni i odmori se bar na tren. Ne moraš sve "krive Drine" baš ti ispraviti - dozvoli sebi i malo mira! Prkos je idealno gorivo ali, nakon izgaranja ostavlja neke tragove.
    Ipak, čestitam ti na svakoj pobjedi, netko to od gore vidi sve, sigurna sam u to...

    avatar

    10.06.2008. (08:37)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Drago mi je kad u tvojim postovima vidim pobjedničku atmosferu!

    avatar

    10.06.2008. (09:38)    -   -   -   -  

  • Nemam pojma!

    Svi mi imamo svoje načine. Važno je biti svjestan svojih prošlih bitaka i pobjeda… radi novih bitaka :-))

    avatar

    10.06.2008. (21:38)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    lijepo si ovo sročila! ne bih sada o pojedama nogometne reprezentacije, a niti o euforiji koja vlada oko toga. mislim da se svaki čovjek nakon izborene pobjede osjeća ispunjeno. ispunjeno što je time sebi a i drugima potvrdio svoju posebnost i važnost u svijetu koji ga okružuje. međutim, pošto uvijek postoji neko ali, tako ni svaka pobjeda nije uvijek ono što je prethodilo pokretanju borbe kako bi se izvojevala. poznat je izraz "Pirova pobjeda". e pa vidiš, ja smatram da su u današnjem svijetu za večinu običnog svijeta sve te pobjede koje predugo traju "Pirove pobjede". zašto? vrlo jednostavno. dok se jedni bore drugi idu naprijed, jer oni prvi troše vrijeme koje mogu usmjeriti ka svojem napretku. kada je ta pobjeda nakon dugogodišnje borbe izvojevana više nema nikakvog značaja, jer se u proteklom vremenu promijenilo toliko odnosa da ona nema svoje značenje. svi će priznati da si u pravu ali da to više nije relevantno jer su se tijekom 10 godina npr. promijenili i zakoni po kojima bi takvom pobjedom mogla nešto postići. znaći ostaje samo osobna satisfakcija koja je cjelokupnim razvojem događanja vrlo upitna. što će mi satisfakcija kada ona nema značaja. izuzimam kriminalne radnje naspram čovjeka, to je nešto drugo. sve ostalo su "Pirove pobjede".

    avatar

    11.06.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Marisol, hvala ti. ;)
    @odmak od... slažem se s tobom da nas nepravde jačaju. Hvala ti.... :)
    @nanaR, držim ti fge da ta tvoja pobjeda bude što skorija i što lakša. Jako ću se veseliti ako nam se pridružiš svojim temama u blogosvijetu. ;) Hvala i tebi... :)
    @pinkpopgirl, doći ću svakako. ;)
    @gustirna, hvala ti.
    @sebi pripadam, hvala ti. U pravu si. Ne moram baš sve krive Drine ja ispraviti... ali nema tu puno pomoći. To je takva narav... i koliko god ja sebi govorila da bi mi dobro došlo malo mira... baš ne pali... ;)
    @brod u boci, drago meni vidjeti tvoj komentar. ;) Puno ti hvala. :)
    @Nemam pojma, slažem se.
    @prirodno celav... sve što si napisao stoji. Ali... :))))
    Sastavni dio našeg života su borbe i prepreke na putu. Bilo bi zgodno da su prepreke poput prepona koje u kratkom roku preskočimo ili ne preskočimo... da su poput raznih utakmica koje traju određeno vrijeme i tada se mora saznati pobjednik. No životne utakmice traju onoliko dugo koliko je zapisano u zvijezdama... ili vrijeme proizlazi iz društvenih nepravdi. Tu si ne možemo puno pomoći. Mnogi ljudi odustaju od životnih borbi upravo radi vremena... jer nemaju volje i snage za takve maratone. Cijeli život nam je isprepleten borbama.... većim i manjim.... dužim i kraćim. Razlog zašto ne možemo baš uvijek glasno slavitije u činjenici da u trenutku nekih pobjeda traju nove bitke koje u tom trenutku bijemo.... i ne smijemo si dozvoliti da nam popusti pažnja.... ma koliko neka pobjeda bila važna.
    Odustajanje od borbe zbog vremena koje moramo uložiti u tu borbu je PORAZ. U svakom slučaju je i "pirova pobjeda" bolja od poraza. Kad se jednom prepustimo i predamo... gotovo je. Tada nismo izgubili samo tu bitku.... Gubitkom volje izgubili smo onu potrebu srčanost pomoću koje rješavamo prepreke na svom putu.

    avatar

    12.06.2008. (19:14)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Neko to odgore vidi sve.....ja zaista vjerujem, a ti si dokaz, za ovu tvrdnju , da sve jednom dođe na naplatu tamo gdje treba, samo treba čekati!
    Pozdrav draga moja! :))))

    avatar

    12.06.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    ne želim oponirati onome što si navela jer to odista tako jest, al da malo razjasnimo pojam pirove pobjede. Pir je bio Epirski kralj prostora koji se nalazi podjeljen između današnje Albanije i Grčke. kojeg su na koncu zauzeli Rimljani protiv kojih je i izvojevao svoju pobjedu. nadalje, vjerojatno poukama izvučenim iz takve pobjede je izniklo učenje koje se izučava pri vojnim školama a glasi "izgubljena bitka ne znači gubitak rata". ne ulazeći dublje u takvu tezu hoću kazati da je bitno razlučiti koje bitke donose pobjedu u ratu! jer, povezujući pojmovno značenje riječi pobjeda ono otprilike izgleda ovako. pobjeda je rezultat sukoba kojeg možemo nazvati bitkom, no kako se niti jedan sukob ne zadržava u svojim jedinstvenim relacijama jedan naprema jedan dobivamo pojam kojeg zovemo "sukob širih razmjera" ili jednom rječju rat. prema tome postavlja se logično pitanje koje bitke će mo propustiti kako bi dobili rat. postoji još jedan problem. razlučiti što je što!

    avatar

    12.06.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Suncokretićka... pusa i pozdrav za tebe. ;)
    @prirodno_celav, u pravu si. Baš sam prije par dana razgovarala s jednim kolegom (izdajicom) o jednom porazu. Jako se naljutio kad sam poraz nazvala pobjedom. Ja doista mislim tako... a upravo iz razloga koje si naveo. Uvijek život treba gledati šire... a događaje povezano. Osobno su mi najdraže pobjede koje izrastu iz takvih poraza... koji se na prvi pogled čine porazima.... a u biti su bili samo jedan detaljčić u konačnoj pobjedi.
    Rečenica koju uče u vojnoj školi "igubljena bitka ne znači gubitak rata"... se može primijeniti na život. Život je rat.... a da li smo ga dobili i na koji način smo ga dobili znat ćemo onog dana kada budemo umirali...zagledani u jednu točku. Mislim da je važno ne odustati od svojih borbi.... a još je važnije paziti na način... da nam pobjede ne bi bile ukaljane nemoralom... jer tada to i nisu... ne mogu biti pobjede.

    avatar

    12.06.2008. (21:54)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    u pravu si kada kažeš da pobjede ukaljane nemoralom nisu pobjede, nikada niti ne mogu biti pobjede. i neosporno je točno da sve u trenu prođe kada život prolazi, samo tada je već kasno za popravni ispit. da se ne bismo krivo razumjeli ja ne zagovaram odustajanje od borbe nego procjenu životne važnosti u sklopu onoga što možemo i što jesmo. puno puta sam se osvjedočio da su mnogi željeli postići nešto na grbači drugih, a ja nisam taj koji bi bogao nositi takav teret. kada nekome kažeš da za sve postoje različiti načini i navedeš onaj za koji misliš da je ispravan i moralan i dobiješ odgovor, da taj o kome je riječ, ne želi podmjestiti svoju guzicu onda se zapitaš "za koga bi se trebalo boriti". ne hvala, život je samo jedan i valja ga što kvalitetnije proživiti, ma koliko to izgledalo sebično.

    avatar

    12.06.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  • dođite... komentirajte... heh...lol...BIG KISS!!!

    bok!!! ja sam ana!!!

    baš ti je fora blog!!!

    ako hoćeš dođi i pogledaj mi blog.... komentiraj mi!!!

    BIG KISS

    avatar

    13.06.2008. (00:04)    -   -   -   -  

  • Tartlet

    A, vidiš, neko to odgore vidi sve
    Povlači te konce, igra se
    Postavi na svoje mesto svako dobro
    Zlo još pre - sve vide oči sudbine

    :)))

    avatar

    13.06.2008. (07:01)    -   -   -   -  

učitavam...