Komentari

tvojimtragom.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • leticia

    Ovo i ja prepoznajem u sebi. Danas sam baš napisala pateru Luki sms u kojem kukam i pitam hoću li uvijek ostati ovako nesređena u sebi....Htjela bih Božje, a padam, padam, spotičem se neprestalno o svoju grešnost. U meni je svjetovno i duhovno u stalnom sukobu, u stalnom nadjačavanju....i uvijek bojazan da ne izgubm Boga, da se ne prepustim svjetovnom. Osjećam i poticaje da dam više, da budem sva Božja, a onda zadrhtim od straha, i onaj glas u meni se ruga i čudi uopće tim svetim željama....Duh se bori protiv tijela, a đavao još uz to ubacuje svoje.
    No, to je put svih nas..i mislim da je to ipak borba a ne prepuštanje, i radujmo se u svim teškoćama jer borbe ne bi ni bilo da nije u nama to novo srce. Bila bi mlakost, jad kakav je i bio. Molimo samo da nas Bog drži uza se. A trenuci su trenuci, sve je to prolazno, treba samo čekati i upirati pogled u ono trajno i nepromjenjivo-u Boga.I ushit, i tjeskoba, i suhoća i zanos...sve je prolazno. Trudimo se uvijek više, ali strpljivo i prema sebi i prema drugim ljudima,i Bogu u ruke. Vidi On sve, pa i želje naših srdaca. Ovako kad se vidimo kakvi jesmo, znamo što smo zapravo bez Boga i On nas time uvijek privlači sebi, makar kroz ovakva pitanja.

    avatar

    07.06.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    ...pročitavši ove tvoje misli....razmišljam...
    ...iz perspektive malo udaljene od samog središta....to izgleda otprilike ovako...
    ...sve ovo gore navedeno...prepoznajem...itekako kod sebe...
    ...želja ...i nemoć....svakodnevna obećanja...i neizvršavanja istih....s moje strane...
    ...a kod tebe...neke nove dimenzije...trenutak ...kad govoriš kako ne možeš odbiti mamu...
    ...ne djeluje nikako kao slabost...evo...ovog trena pred očima mi odsjaj tvog lica tog trena koji je ostao urezan...i kojeg ne bi nikad spomenula da nema ovog posta...
    ...blagost...darivanje sebe....
    ...znam..kada bi bila svjesna toga...to više ne bi bilo to....
    ....no želim reći....nekako mi ovih dana to tako jako odjekuje....
    ...ljubav....ona je najvažnija...ljubav..iznad svih pravila...iznad zakona...ljubav...
    ...baš onakva...kakvu ja prepoznajem u tvojim očima...kad govoriš o mužu...o djeci...o roditeljima...
    ...ma...dobro je da toga nisi svjesna...i sva ova nastojanja ...vode te bliže....i grade te....

    avatar

    09.06.2008. (07:34)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Trostruki odnos i šire
    Ja sa sobom u odnosu s Bogom, pa ja sa dragim osobama, koje su mi drage jer su slične meni i to u onom dijelu koji zazire od Boga odnosno od Njegovih očekivanja, ali neupitnoj ljubavi prema Njemu u odnosu s Njim, pa ja s osobama od Boga mi dodijeljenih manje sličnima meni, protivnima Njemu odnosno okrenutima sebi, ne u prevelikoj ljubavi prema Njemu u odnosu s Bogom, ...
    Zapadamo li mi u ovaj metež kada jednog iz ovog odnosa isključimo, ignoriramo, formalno ga priznamo ali stvarno ne uvažavamo?
    Kako ovaj "simpatičan" metež odolijeva naletu prve jače kušnje?

    avatar

    09.06.2008. (13:07)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    ...kako se ja jako trudim razumjeti tebe Valentino...a ne razumijem ama baš ništa...
    ...no...kako kaže jedna draga duša....možda tako mora i biti...
    ...zbog ravnoteže među zvijezdama...
    ...u svakom slučaju....pozdrav tebi...nakon duge stanke!

    avatar

    09.06.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Draga magdalena, opor govor me nikada nije plašio, često je to bio govor ljubavi, poticajan, tjera na razumijevanje, na aktivno sudjelovanje, potiče. Cijepljena sam tim govorom, govorom koji mijenja svoje lice od trenutka do trenutka, od okolnosti do okolnosti, ...
    Pozdrav i tebi, vama.

    avatar

    09.06.2008. (14:54)    -   -   -   -  

  • tvojim tragom

    Dakle, pozdrav Valentini.... koja mi popravlja količinu komentara na mom blogu. a to godi mojoj taštini. dobro došla

    avatar

    09.06.2008. (14:57)    -   -   -   -  

  • tvojim tragom

    Ah..... i komentar na opor govor.... ima jedna meni jako draga osoba koja smatra da se ljude može mijenjati kaznama, pogrdnim riječima i oduzimanjem im njihova dostojanstva. To dostojanstvo on oduzima pomalo i nesvjesno. Sada je već zašao u zlatnu životnu dob i uglavnom se svi mi mijenjamo prema njemu. Ali još nije shvatio da njegove kazne i uskračivanja nisu ni najmanje doprinjela njegovom blagostanju koje ima. Već samo naša neumorna ljubav. Ljubav njegove žene i njegove dvoje djece, petero unučadi i snahe. I poštovanje jedne osobe koja je dovoljno jaka da mu se šutnjom suprostavi, osobe koju ljubim cjelim svojim bičem.

    avatar

    09.06.2008. (15:01)    -   -   -   -  

  • FRANJEVAČKI PUT

    Kada već govoriš o svakodnevnoj izdaji Isua, vjeruj mi nisi sama u tome. Često se prepoznajem u ulozi sv. Petra koji tri puta govori: ne poznajem ovog čovjeka! Samo i kod mene se ta tri puta znaju ponekad poduplat. Mislim da nema čovjeka koji Ga nije Izdao makar to i ne želeći... ali nije to tako strašno. Nekada sam gledao to jedino sa suzama u očima ali danas si to tumačim na drugačiji način. Razuimije On naše slabosti, naše strahove, naš stid. Razumije našu povremenu "izdaju". Baš kao što je razumio i Petra. Zašto? Zato jer je On ljubav, ljubav koja ljubi, i ako si svakodnevno s Njime , uvijek se vračajući k Njemu, to se ne može nazvati izdajom! NIkako! Jer tko ostaje u Ljubavi, u Bogu ostaje! Izdaja je jedino tada ako Ga se svjesno odrekneš, ne želeći bit u Njegovoj ljubavi. No vjerujem da je i tada On sa nama... čeka negdje da opet prodre do tvoga srca...
    A duša! Koliko god ju često pospremala i čistila, uvijek se zaprlja i potrebuje stalnu brigu (pročitaj moj novi postkoji govori o tome!) baš kao što si i napisala: tvoja duša je stan koji treba svakodnevno čistiti..
    Ne boj se! Ustraj! Malo po malo čisti svoju dušu! Svakodnevno.. i zablistat ćeš u svoj svojoj čistoći..
    preporučujem ti: 1 Kor 13
    mir ti i dobro!

    avatar

    09.06.2008. (23:06)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Tvojim tragom, žao mi je što si moje viđenje trostrukog odnosa shvatila tako osobno. Obrazac je to u kojeg smo svi mi više-manje upleteni, manje-više zarobljeni.
    Svako dobro na putu ti želim.

    avatar

    10.06.2008. (11:52)    -   -   -   -  

  • mmo

    Dobro pročitajte. Hvala vam za informacije.
    mmorpg

    avatar

    01.10.2008. (11:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...