Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Cura

    Dragi moj Božo, danas se svatko laća kritike, a pisat kritiku ne može svatko, kao što i svatko ne može biti pisac, al vezat primjerice za kritiku nekakvog polupismenog i netalentiranog Matka Vladanovića i njemu slično je doista jako neozbiljno.

    avatar

    27.05.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • žižek slavuj

    I dalje stoji teza da se kritikom bave samo promašeni i isfrustrirani pisci. Najbolji kritičari su čitatelji koji svoja zapažanja drže u sebi, ma kakva ona bila. Kome znači kritika i mišljenje JEDNOG čovjeka o nekoj knjizi? On je samo jedan čitatelj više koji ima pravo na svoje mišljenje. Točka.

    avatar

    27.05.2008. (13:38)    -   -   -   -  

  • Skližek Zavoj

    dalba, šilo & ajoj, vi ste neki filozofi s filozofskog? :)))))) vaša kritika pogađa u... srž! sjajno vas je duda obrazovao, uistinu, majstor se po učenicima prepoznaje. da, to je i odgovor na moje pitanje - ergo, možda je vama i duda neki autoritet, no njegova konstatacija "kakva je književnost, takva je i književna kritika" samo govori u prilog tome da kao 'autoritet' nije ostavio traga na tom polju. štoviše, govori o jalovosti kako vlastitoj tako i institucije koju predstavlja(te).

    avatar

    27.05.2008. (15:21)    -   -   -   -  

  • Milena Degeneracija

    Slušala sam Pogačara kako se u bircu jada Lokotaru da ne može popuniti «Ka/Os» radovima studenata s fakulteta i da je ono malo što dobije jadno. Bila sam malo pjana, pa nisam povjerovala svojim ušima. Onda sam naletila na njegov intervju dan internet magazinu Metafora:

    Marko Pogačar: «Ka/Os» je u početku funkcionirao kao zbornik književnih radova studenata filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ja sam počeo raditi na njemu nakon drugog broja, kada se koncepcija mijenja u časopisu. Od tada su izašla još tri broja, perioda, istina, nije baš neka, ali tako je to s tim studentskim projektima, sve visi na jednom ili dvojici ljudi. Nadam se samo da se neće potpuno ugasiti kad ova generacija podiplomira.

    I pitam se, ko to uči našu decu?

    avatar

    27.05.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • Irena

    @ Skližek slažem se, Duda je tom tvrdnjom zabio autogol. Zamislite da u nekoj drugoj branši, medicinskoj na primjer, neki autoritet izjavi: već 10 godina u Hrvatskoj nitko nije u stanju izvesti operaciju niti popraviti zub ?!?????!?!

    avatar

    27.05.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  • ...

    taj matko vladanović jem imbečilac

    avatar

    28.05.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • kukavica

    Zašto je matko loš? dečko piše dobro. zar te zgazio u kritici?! pa sve zlo u tome. bar se potpisao.

    avatar

    30.05.2008. (13:25)    -   -   -   -  

  • matejuška

    sve se vrti u krugu, ja tebi, ti meni, ti ljudi uopće ne prate književnost, nego knjige svojih prijatelja ili onih koji im dobro plate!

    avatar

    19.07.2008. (22:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...