- cranberrie: bilo je i u teletina varijanti! :)) ne bi od tamo otišla gladna. - Athena Air - uobičajen i to sasvim? :))) kod nas? mnogim? ma, daj, nemoj reći! :))) ajd, nabroji neke hehe... u tekstu sam napisala varijantu da "mora bit istaknut u meniju", odnosno napisala sam onu važniju varijantu: "što ako nije". čini se da ne idemo po istim restoranima, jer ja prije znam one u kojima je "sasvim uobičajeno u mnogim restoranima" da te počaste s predjelom ili štajaznam aperitivnom žesticom... ;))
26.05.2008. (08:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećam se kad sam bio u Italiji na nekom otoku prije dvije godine, morao sam platiti dodatna tri eura za tanjure i ostali pribor za jelo. Zanimljiv blog Pozdrav!
27.05.2008. (18:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sasa1
taj sir se zove basa, jedan od lickih specijaliteta sasvim mi je nejasno, jer se jednostavno spravlja, da basa nije cesce u ponudi nasih restorana i trznica. (koliko ja znam, moze se kusati samo na Plitvicama) Vidis, bas mi je drago sto sam posjetio tvoj blog, jer u subotu trcim Plitvicki maraton pa cu u petak navratiti u Licku kucu na basu ;-), godinama je nisam jeo.
28.05.2008. (11:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lička stvarnost
Nekad se "basa" poznati lički kremasti sir, radio isključivo i nigdje drugdje na svijetu, osim u Lici! Danas vam zovu "basom" sir koji radi riječka mljekara, te kao takav, neukusan, umjetan i krivotvoren nude u "Ličkoj kući" kao domaći, autohtoni, izvorni i orginalni brend! A tu katastrofalno lošu krivotvorinu masno naplate i uz to vas još mlada konobarica, koja nema pojma što je to "basa" uvjerava da je baš to ono što ste tražili, neznajući da sam ja jeo "basu" kad ona nije bila niti u petogodišnjem natalitetnom planu. Isto tako uvaliti će vam i "ličku janjetinu" samo što je rođena u Rumunjskoj. Sva sreća pa ne zna pričati, inače bi morali nositi riječnik stranih riječi! Eto tako da shvatite, bilo gdje da ste na svijetu ličke janjetine i base ima svugdje, zato ne morate u Liku, jeftinije je jesti kod kuće i gledati sa slike "Veliki slap"
14.09.2010. (03:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gyps
Odi na ovaj link i vidjet ces moj komm na post.super je. http://s7.ba.bitefight.org/c.php?uid=17507
25.05.2008. (13:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cranberrie
a kod nas se svi grebare i gledaju gdje će te oderati kako god mogu... ne volim janjetinu, ali reicmo teletina ispod peke... mljaaaaaaac....
25.05.2008. (15:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Athena Air
Couvert naravno nije zabranjen kod nas, mora biti istaknut u cjeniku i sasvim je uobičajen u mnogim restoranima.
25.05.2008. (21:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Diavola
- cranberrie: bilo je i u teletina varijanti! :)) ne bi od tamo otišla gladna.
- Athena Air - uobičajen i to sasvim? :))) kod nas? mnogim? ma, daj, nemoj reći! :))) ajd, nabroji neke hehe... u tekstu sam napisala varijantu da "mora bit istaknut u meniju", odnosno napisala sam onu važniju varijantu: "što ako nije". čini se da ne idemo po istim restoranima, jer ja prije znam one u kojima je "sasvim uobičajeno u mnogim restoranima" da te počaste s predjelom ili štajaznam aperitivnom žesticom... ;))
26.05.2008. (08:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
HPD Biokovo
Sjećam se kad sam bio u Italiji na nekom otoku prije dvije godine, morao sam platiti dodatna tri eura za tanjure i ostali pribor za jelo.
Zanimljiv blog
Pozdrav!
27.05.2008. (18:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sasa1
taj sir se zove basa, jedan od lickih specijaliteta
sasvim mi je nejasno, jer se jednostavno spravlja, da basa nije cesce u ponudi nasih restorana i trznica. (koliko ja znam, moze se kusati samo na Plitvicama)
Vidis, bas mi je drago sto sam posjetio tvoj blog, jer u subotu trcim Plitvicki maraton pa cu u petak navratiti u Licku kucu na basu ;-), godinama je nisam jeo.
28.05.2008. (11:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lička stvarnost
Nekad se "basa" poznati lički kremasti sir, radio isključivo i nigdje drugdje na svijetu, osim u Lici!
Danas vam zovu "basom" sir koji radi riječka mljekara, te kao takav, neukusan, umjetan i krivotvoren nude u "Ličkoj kući" kao domaći, autohtoni, izvorni i orginalni brend!
A tu katastrofalno lošu krivotvorinu masno naplate i uz to vas još mlada konobarica, koja nema pojma što je to "basa" uvjerava da je baš to ono što ste tražili, neznajući da sam ja jeo "basu" kad ona nije bila niti u petogodišnjem natalitetnom planu.
Isto tako uvaliti će vam i "ličku janjetinu" samo što je rođena u Rumunjskoj. Sva sreća pa ne zna pričati, inače bi morali nositi riječnik stranih riječi!
Eto tako da shvatite, bilo gdje da ste na svijetu ličke janjetine i base ima svugdje, zato ne morate u Liku, jeftinije je jesti kod kuće i gledati sa slike "Veliki slap"
14.09.2010. (03:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...