Komentari

glamocanin.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • sirus

    Franjo,Pero ili kako vec vi ste jedan izgleda patoloski lazov,Fadil Ciric nije predsjednik OV i to svi vrlo dobro znamo da nije ispostovana procedura smjene i da njegovo imenovanje nijeko potvrdio od nadleznih institucija niti mu izdao rjesenje po kojem bi se postupilo,tako da ovo sve sto ste napisali je klasican pamflet,i ne znam otkud tolika briga za zdravlje stoke i stanje stocarstva kada vi samo sjecete sumu i bogati te se sa ledja ove opstine a kao ne valja vam.Dodjite sebi.

    avatar

    06.06.2008. (12:09)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    Jah.
    Interesantno. Znači "sirus" ti radiš u općini, žensko si, mlađih godina.... Nisi pravnik, možda ekonomist....

    avatar

    17.06.2008. (22:55)    -   -   -   -  

  • sirus

    Totalno si promasio,ali nije ni bitno,bitno je da nisi u pravu u stavrima koje iznosis i da ne poznajes zakon o lokalnoj samoupravi.

    avatar

    26.06.2008. (12:45)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    a ti to ko' poznaješ zakone?

    avatar

    27.06.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • sirus

    Sigurno bolje od tebe.Ne znam kako mozes da se upustas u ovakvo nesto bez prethodno provjerenih informacija stvaras konfuziju i zbunjenost posebno kod Glamocaka koji zive u inostranstvu.

    avatar

    30.06.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Robert

    Ja pouzdano znam i to od srpskih porodica kojr žive u inozemstvu, točnije u Njemačkoj da u Glamoču ima bruceloze. E da je to jedina stvar. I da velim još jednu stvar. Koja konfuzija glamočaka u inozemstvu? Pa glamočaci u Glamoču su već u konfuziji a vi općinske marionete od predstavnika tog napaćenog naroda kog prestavljate ispunjavate svoju ulogu koju je Franjo potanko napisao. Bez uvrede.

    avatar

    01.07.2008. (22:35)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    Pa poznavateljice zakona, sa prethodno neprovjerenim informacijama, naše strance nije potrebno zbunjivati.
    Tu se slažemo.

    Moje riječi stoje. A ako ih želiš osobno (lično) provjeriti. Izvoli.
    Predsjedavajućeg Općinskog vijeća biraju vijećnici, natpolovičnom većinom. I izabrali su Fadila Ćirića.
    (Logika se isto uči na pravu. Koju si ti ocjenu dobila možda -1)
    Znači logično je da dvije osobe istovremeno ne mogu biti predsjedavajuće istom tijelu. (Zajebi kolektivno predsjedništvo bivše SFRJ)
    Fadil je izabran i JE!
    Emira više nije….
    I tu je priči kraj, i za naše i za strance i za bilo koga….

    avatar

    01.07.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • sirus

    Ne znam da li si mozda cuo ,a izgleda da nisi za kolegij OV koji predlaze i utvrdjuje dnevni red svake sjednice OV,stoji cinjenica da 8 vijecnika cini vecinu ali ti vijecnici nisu znali ili nisu imali strpljenja,bice da nisu znali proceduru pa su napravili sto su napravili,sto dovoljno govori o njima.Slozicemo se da je samo jedna osoba predjednik-ca a to je ona osoba koja prima platu kao predsjedavajuci OV,koliko znam Fadil nema nikakvo rjesenje ili odluku po kojoj je utvrdjeno da je on predsjednik i sve njihove odluke koje su donjeli mimo kolegija OV-a su nelegalne i nisu obavezujuce ni za koga.Zar stvarno mislis da bi Emira i Rade ostali na funkcijama da su vijecnici(8) ispostovali proceduru i da su isli legalnim putem,kanton(zupanija) bi jedva docekali da ih skinu jer drze policiju i sudstvo,koji su bili na strani Damajnovica i Cirica ali ni to im nije pomoglo u njihovom ne znanju,ovako su napravili pat poziciju u kojoj fakticki ne postoji OV Glamoc.

    avatar

    03.07.2008. (12:54)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    kolegiji? jel to ono - svaki ima pravo da predlaže dnevni red?
    ili kolegiji je iznad Općinkog vijeća.
    Znaš li adresu tog kolegija? Da mu se obratm. Imam nekih problema koje inače rješava Općinsko vijeće. Pa mi gospođo pravnice reci kome da se obratim. Tebi i kolegiju ili Općinskom vijeću. Zbog prirode problema stvar je hitna. Čitajući Zakon nigdje ne naletih na kolegiji kao tijelo koje predlaže i utvrđuje dnevni red. U zakonu piše da dnevni red predlažu Vjećnici i utvrđuje Vijeće. Čak piše i da se građani obraćaju Vijeću, a ne kolegiju. Pa dalje piše da se dnevni red utvrđuje i na početku a i u toku sjednice, ali jebiga nigdje ne naletjeh na kolegiji. Usput mogu li ja biti član kolegija? Kako se postaje član kolegija? IZBORIMA? Kako se prestaje biti član kolegija ?
    Ups.
    Zaboravio sam. Fadil mi reče da ne postoji poslovnik kolegija.
    Nikada nije predložen i usvojen. Niti dan na glasovanje u općinskom vijeću. Lapsus operatio!Pravnice.
    Znači da ti je taj kolegiji najblaže rečeno nepostojeći. A zamoliću i Marka da pregleda one novine, pravnice, gdje je to trebalo biti objavljeno, a nije jer nije o tome ni raspravljano.
    Dalje oko plate.
    Pa neko će u zatvor zato što se novci poreskih obveznika troše protuzakonito. Moji novci, jer i ja sam poreski obveznik. Dakle neko krade od mene, zato što se novci poreskih obveznika troše protuzakonito.

    avatar

    04.07.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • sirus

    Pojma ti nemas a nemas ni od koga nauciti(Fadil i Marko) tako da je diskutovati na ovu temu sa tobom u najmanju ruku smjesno.
    Vozdra!

    avatar

    06.07.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    naravno, sad ispadoh ja još i kriv, zato što je Emira smijenjena. ona je smijenjena zbog svog nerada, ili bolje rečeno ona nije bila predsjednik cijelog općinskog vijeća. šikanirala je Hrvate i hrvatske predstavnike u tom istom vijeću. ljudi koji su raspravljali o kvalitetnim idejama pored nje nisu mogli proći. nije bila osoba od riječi i nije poštivala dogovoreno. primjera je puno a moja sirius evo ti jedan, dogovoreno je da se na prvoj sjednici izaberu dopredsjednici općinskog vijeća i predsjednik općinskog vijeća. predsjednica Emira bila je izabrana, dopredsjednik iz reda Srba je bio izabran, a ona je blokirala izbor Hrvata za dopredsjednika i tu točku dnevnog reda nije ispoštovala do kraja svog mandata. BI LI TI VJEROVALA TAKVOJ OSOBI.
    JA JOJ NEVJERUJEM! NIJE OD RIJEČI! a još manje od djela. (mislim na poštenje u radu)

    avatar

    07.07.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • sirus

    Slozicemo se u vezi drugog dopredsjednika OV trebao je biti izabran.
    Sto se tice "sikaniranja" hrvata krenucemo ovako:Zavod za zaposljavanje uposlenik hrvat (6 razreda osnovne do 1992),zavod za zdravstveno uposlenik hrvat,zavod za penziono/mirovinsko uposlenik hrvat,PTT HT etnicki cista firma,EPHZHB etnicki cista firma,srednja i osnovna skola zna se ko su direktori,crveni krst/kriz i to se zna pa i opstina/opcina Glamoc koja ima koliko znam 8 uposlenih hrvata a recimo 4 bosnjaka od toga 2 u izvrsnoj vlasti,toliko o sikaniranju a nijedan hrvat nije ostao bez posla u opstini od kada je Gvero nacelnik.Otisao bi predaleko a mozemo i o tome ako zelis o periodu valdavine HDZ-a 1995-2001.
    Pogledaj popis stanovnistva iz 1991 za Glamoc.

    avatar

    08.07.2008. (10:38)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    brojevi...
    izričeš temu.

    još jedan dokaz da imaš veze s pravom... i da si iz općine...
    da ti objašnjavam firme.
    Hm.
    , i da su tvoji Bošnjaci digli otpremnine po 40.000 KM (što Hrvati nisu mogli) i otišli, neki u mirovine, da vam Bošnjački jezik u osnovnoj školi predaje Srbin, jer nije bilo Bošnjaka koji bi se ili su se javili na natječaj...da su Bošnjaci dobivali oko 4.000.000 (četiri miliona, da se ne zbuniš čitanju) KM donacija za obnovu kuća i razvoj poljoprivrede, po podacima međunarodne zajednice, a Hrvati možda oko 100.000 KM, i tako dalje. Brojevi i statistika svakoga mogu naljutiti. Natječaji za zapošljavanje, naručio u ove firme su javni, ali ne podliježu 1991.g. nago znanju i sposobnostima, stručnoj spremi i znanju rada.
    (Je'l direktor koje od ovih firmi bio neko ko nije Hrvat? Svakako. Do 1991. g. niti jedna firma u Glamoču nije imala Hrvata kao direktora. Točnije do 1995.g. - Zašto? Možda zato što ih nije bilo. Protjerani od 1945 do 1995.g. - Druga tema ali kad me već vuče za jezik.)

    Kada su Hrvati došli u ove krajeve ili kako ti voliš reći na vlast, nisu protjerivali i dirali Bošnjake.
    Smatramo ih partnerima, s kojima moramo izgraditi zajedničku budućnost stvoriti i održati partnerske odnose.

    Naravno naši partneri su i sugrađani Srbi. Ali oni sada nisu tema.

    To da u općini ima malo Bošnjaka - to je fakt. Samo je to još jedan dokaz da sadašnja vlast koju ti podupireš - ne valja.
    Šta je to konkretno na primjer, Emira učinila na zapošljavanju Bošnjaka, recimo u općinu, ili u neke druge javne ustanove? Sama daješ dokaz. - Ništa.
    A ko fol smatra (sebe) se da je na vlasti.

    Prije Gvere u općini je nisam siguran ali čini mi se radilo 17 Hrvata 2 Bošnjaka i predsjednica Općinskog vijeća (znači 3 Bošnjaka) i 4 Srbina
    Sada radi 8 Hrvata - dakle 9 ih je dobilo otkaz ili su bili prisiljeni da napuste općinu...

    Emira, Dževad, Halil, ( Novozaposlen je Halil, a napustila je općinu ona pravnica koja je radila na deložacijama) i najmanje dva čuvara Bošnjaka a to je 5. (sory ne znam im imena)

    Srbe koji rade i ne rade neću ni nabrajat ima ih preko 25.
    Gvero svoje udomio. To je samo još jedan dokaz da se Emira brine samo za sebe, svoju fotelju (i Dževada) i da joj nije stalo do zapošljavanja svog naroda. Dok je naravno bila na vlasti.

    Izgleda da ona ipak i nije tako sposobna. Osim za izbjegavanje obveza kako prema drugim narodima, tako i prema svom narodu.

    avatar

    13.07.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • sirus

    Samo je jedan Bosnjak dobio otpremninu iz EP i bio je prisiljen na to jer je ostao jedini,a tih 4 000 000 KM mozda su i dosli ne znam ali vjerovatno dok su gospoda iz HDZ valdala gradom,vjerujem da je i vise doslo jer sada imamo dosta novopecenih bogatsa koji nisu ni za kafe imali prije rata.To sto govoris o javnim natjecajima i sposobnosti,strucnoj spremi je stvarno zalosno tako da necu komentarisati.O kakvom ti partnerskom odnosu govoris i ne protjerivanju,samo jedan primjer raspitaj se koliko je Bosnjackih kuca zapaljeno u recimo avgustu 1996 zanaci poslije rata.
    Mala ispravka nije Bosnjacki jezik nego Bosanski jezik.
    Sto se tice zaposljavanja ti nas Glamocake(Bosnjake) smatras nekim idiotima pa nam trebaju iz Livna ovdje dolaziti na posao dok domicijelno stanovnistvo nema posla, sta ste vi neki super ljudi?
    Itekako bi se dalo razgovarati o ljudima koji rade po ovim javnim preduzecima i ustanovama o njihovoj strucnoj spremi i o tome gdje su je kupili.
    P.S.
    Kantonalno tuziteljstvo podiglo optuznicu protiv Fadila Cirica zbog krivicnog djela samovalsca.Naravno Marka nema jer je Fadil ispao naivan.

    avatar

    14.07.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    "O kakvom ti partnerskom odnosu govoris i ne protjerivanju,samo jedan primjer raspitaj se koliko je Bosnjackih kuca zapaljeno u recimo avgustu 1996 zanaci poslije rata"

    Uput - koliko? Dvije? Jesu li obnovljene?
    Nije li tada SFOR imao jaku posadu u Glamoču cca 1200 ljudi od toga bar 800 malezijaca koji su većinom islamske vjeroispovijesti, i koji su naročitu pažnju posvećivali Bošnjacima i njihovoj zaštiti. A u gradu je bilo možda 50 policajaca (koji očito nisu radili svoj posao jer gorjelo je puno kuća ne samo bošnjačkih), ali navedi mi ime ... Tko je to protjeran...

    Kad vučeš za jezik... Koliko je Hrvata napustilo BiH, jer su protjerani poslije rata... Koliko ih je ubijeno... poslije rata... Travnik recimo...

    Pa koliko je Hrvata napustilo Glamoč poslije rata.
    Od toga najmanje 500 obitelji su protjerani za vrijeme vaše vladavine, mlada damo...

    Donacije, od iznosa koji sam gore naveo, su dobijali ljudi direktno, uz vašu uputu, jer ste tada radili u organizaciji, koja ih je raspoređivala. Koliko znam HDZ nije dobio ni jednu donaciju.
    A koliko znam i sada se bavite rasporedom donacija. (U izborne svrhe?)

    "Samo je jedan Bosnjak dobio otpremninu iz EP i bio je prisiljen na to jer je ostao jedini"
    Otpremninu, tako su mi rekli, dobila su dvojca i to u iznosu od po 40.000 (četrdeset tisuća) KM.
    Toliko ja zaradim za 8 godina.

    "Sto se tice zaposljavanja ti nas Glamocake(Bosnjake) smatras nekim idiotima pa nam trebaju iz Livna ovdje dolaziti na posao dok domicijelno stanovnistvo nema posla, sta ste vi neki super ljudi?"

    Prvo ne, Bošnjake ne smatran idiotima.
    Ali sami ste zaposlili, nikako da se sjetim imena one pravnice što je radila na deložacijama. Ona je Bošnjakinja - Livanjka, živjela u Livnu. A vi ju zaposliste u Glamoču. Ne skači si u stomak.

    Ne, Bošnjake ne smatram idiotima. Ali, samo i jedino se ti ponašaš tako.

    Smatram da ljudi koji žive u Glamoču moraju imati prednost za zapošljavanje u ovom našem mjestu. A pošto si pravnica, reci kako se to može napraviti. Zakonito. Nađi način i podržaću te.

    "Mala ispravka nije Bosnjacki jezik nego Bosanski jezik."
    Dobro.

    "jer sada imamo dosta novopecenih bogatsa koji nisu ni za kafe imali prije rata"
    Koliko je to Glamoč imao bogataša prije rata? U socijalizmu. Morao si biti politički podoban. Šališ se. Hrvati ovdje od 1945. nisu bili politički podobni, a kad i malo stresu jaram s vrata ljudi rade i zarađuju.
    Koliko je to autohtonih bogataša, 10? A novo pridošlih 10?
    Znači 20. Jadno zar ne?

    "Kantonalno tuziteljstvo podiglo optuznicu protiv Fadila Cirica zbog krivicnog djela samovalsca"
    Pa i Emira i Gvero imaju pun belaj prijava.
    Ali brojno stanje općinskih vijećnika je na Fadilovoj strani, a Emira bi mogla odgovarati zbog opstrukcija rada Općinskog vijeća... Protuustavnog djelovanja... Rada protiv države... Zlouptrebe ovlasti... Falsificiranja... Kažem, bi mogla.
    Kao i svako koga se optuži.

    avatar

    15.07.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • sirus

    Stvarno je zalosno i u neku ruku smjesno kakvim se sve lazima sluzis,ali nije ni bitno vrijeme ce pokazati.

    avatar

    17.07.2008. (14:18)    -   -   -   -  

  • Glamoč

    Sramotno je to što se događalo u općini Glamoč.A još će sramotnije biti ako svi ti akteri glamočkog cirkusa prođu na izborima u listopadu.To bi bila katasrofa za Glamoč,jer vladavina HDZ-a i SDa kao i SDNS-a bi prelila čašu i uništila općinu do kraja.Vladari HDZ-a,tkz domicilni šerifi toliko su zla nanijeli hrvatima u Glamoču da bi sud u Hagu imao pune ruke posla narenih pet godina,a njihovi sateliti SDA ,SDS,SDNS ,takođe bi mogli odgovarati za nanesene štete i općini i narodu.Ali kako je ova tranzicijska banana država ogrezla u kriminalu i korupciji ,za sada sve ostaje po starome.Vodu vari vodu ladi,dolivaj i nikako da ispari.

    avatar

    03.09.2008. (07:54)    -   -   -   -  

  • glamočić

    Gusko jedna,"sirus", zašto niste podnijeli krivičnu prijavu protiv Marka Damjanovića,pa on je odvaljivao urede a još k tome doveo i federalnu televiziju da ga snima.Sve zlo u Glamoču potiče od njega.Ili si u talu s njim ili ti guza trese da te Damjanović ne bi zapalio ,jer on je sklon i zapaliti ti kuću ili stan ili šta već imaš,a da i da znaš iza njega stoji bagra u glamočkom mupu koja sve to zataška-A Ćirića ste tužili,zato što znaš da te on neće zapaliti.A da prvi bi te mogao i opaliti jer slovi za velikog SANDOKANA, a drugoga pak prvi priča može je...ti kako hoće čak za čašu rakije ili već kad ga naloče.

    avatar

    03.12.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • francetic

    suris
    ???
    Možda greška u pisanju.

    Nisam zano da u Glamoču ima vidovitih ženskih, ili muških.
    Pročitah šta Franjo piše, i slažem se s njim da radiš u općini i da ......
    Danas je bila sjednica s početkom u 11:00, a ti već u 11:16 objavljuješ svou žalopojkui.Tako i treba debilima koji su bili s Gverom zajedno na vlasti.
    Veselim se što će policiji napokon biti omogućeno da istražiti poduži spisak kriminalnih radnji koje su se događale proteklih godina u općini, za vrijeme stare administracije. (Gvero i Emira).

    Novoj vlasti sve čestitke .
    Francetić - Livno

    avatar

    04.12.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  • francetic

    Blago meni. Samo četiri atributa.
    Prva ispravka, moje ime nije Marko.
    Druga ispravka, ja iza svojih djela čvrsto stojim, i ne stidim se ničega ni pred Bogom nit pred narodom - baš ničega.
    Treča ispravka, ne posjedujem nikakav imunitet iako sam sudionik Domovinskog rata nisam taj rat provodio u Livnu i okolici, a niti u Beogradu kao [B][suris/B].

    Još par sitnica, za vrijeme tvoje vladavine suris, od građana Glamoča ukradeno je oko 3.000.000,oo KM. Pitam se koliko je tvoj dio?
    Ja se policije ne bojim, nimalo. A ti, spavaš li mirno? Nešto si mi smršala u zadnje vrijeme.
    Usotalom, istražni organi neće ispitivati mene, nego tebe.

    Vračaš se na zločine za vrijeme rata. Ja ih osuđujem. Neka svako odgovara za svoje.

    Za vrijeme tvoje vladavine ( u proteklih pet godina) u Glamoču provedeno je etničko čišćenje, nagrublji progon hrvatskog stanovništva, preko 200 obitelji si protjerala ne samo iz Glamoča nego i iz Bosne i Hercegovine. Tu trebamo pridodati i 20tak srpsikh i 20tak bošnjačkih obitelji koje si svojim djelovanjem otjerala iz Glamoča, i nebrojene obitelji koje su izrazile želju za povratkom u Glamoč. Njih si odvratila od njihovog prava na povratak, najblaže rečeno svojom glupošću a najgrublje rečeno kriminalnim djelovanjem.

    Smeta ti što su se tri naroda u Glamoču dogovorila da dijele vlast, i što žele pomoći načelniku u njegovom radu. 11 vijećnika od 15. Ti, Dževad, Leka, i Slađa ste opozicija.
    To mi je jako žao. Svaka vlast treba imati opoziciju. Ali vi čak niste ni to. I za opoziciju treba biti sposoban.

    Vrijeme ti je da posjetiš psihijatra, i tražiš potvrdu o neuračunjlivosti. Vjeruj, tako nešto se na sudu priznaje kao olakotna okolnost. Ali ti to znaš. Ti si "intelektualac" i "pravnik" a možda i pravnik..

    Ponavljam:
    Veselim se što će policiji napokon biti omogućeno da istražiti poduži spisak kriminalnih radnji koje su se događale proteklih godina u općini, za vrijeme stare administracije. (Gvero i Emira).

    Novoj vlasti sve čestitke .
    Francetić - Livno

    avatar

    07.12.2008. (23:41)    -   -   -   -  

  • suris

    Franjo,Pero ili tko si već,ako nisi onaj koji je sada presjedavajući OV,onda otiđi u MUP u Livno i traži kazneni dosije istog predsjednika pa će ti sve biti malo jasnije ,kada se već toliko zauzimaš za tog kriminalca,pedofila i glupsona koji ,nema ni mjere ni vjere,iako glumata da je vjernik,da je dobar otac?,dobar suprug?,a da mu pitaš susjede kako mlati svoju glupu suprugicu ,a kako tek mlati svoju?djecu,čupa za kosu po busiji u gluho doba noći bolje ranog jutra,šuta nogama i td.Ako već nisi to što jesi onda se skini i zastidi samoga sebe

    avatar

    25.12.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • sirus

    Ovaj što se potpisa sa francetič,nije nitko drugi do Marko Samjanović.Zaključak,iza 3.000.000,00 KM stavio je iza zareza malo slovo "o",3.000.000,oo KM.Očit primjer želje za pismenošću,s diplomom gimnazijalca koju nikada nije ni pohađao a najmanje završio i koju mu je izdao lažno sekretar Nikola.A to da se policije ne boji je vidljivo na svakom koraku,a i sam je bio policajac ,otpušten iz policije zbog kriminala.A o tome da ga vojna policija veoma često privodila sucu Bral zbog pljačke ,nije nikakva tajna.A to da je u Guberu spražao muslimane u kočak i naređivao im da rokću ,ni to nije tajna.I to da je iznudom od Žirića dobio mjesto predsjednika opštinskog vijeća i to nije tajna.Ali otom potom,svakoj sili i nasilju dođe kraj,pa će i njegov doći,ali za njega će biti najjadniji i najbolniji,pa i treba platiti za sve zlo koje je počinio.

    avatar

    17.03.2009. (17:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...