Vremenska prognoza
Vjerovali Vi to ili ne, na donjem linku je vremenska prognoza za Glamoč u Bosni i Hercegovini

link za vremensku prognozu

posjeti komšiju
www.zajaruga.blogger.ba..



Franjo iz Glamoča (Pero)

četvrtak, 22.05.2008.

Namještaj

Ponedeljak


Ponedjeljkom sto čuda. Mora da je to kakva bolest. Nakon vikenda je stres doći na posao. Naprosto sam put ka poslu je težak. A kad čovjek pomisli na svoju kancelariju.. uh..

Tako se vjerojatno osjećao i naš predsjednik vijeća, kada je dolazio na posao.
A onda šok.

Uđe on tako u zgradu općine Glamoč…
… popne se na kat, i uputi u svoju kancelariju…
… obijena brava, ništa novo… to je najobijanija brava na našim prostorima, a već smo probali staviti i titanove i elzetove i kineske brave…
a onda … pogled na tepih u kancelariji općinskog vijeća. Tepih na podu. Radi ono što već tepisi rade. Rašireni skupljaju prašinu…
A na tepihu…
Ne.
Nije bila mrlja, ne…
Na tepihu nije bilo ništa…

Pa zašto onda ja ovo pišem? Kad na tepihu nije bilo ništa?

… Pa na tepihu nije bilo ni radnog stola, ni stolica, ni konferencijskog stola, ni fotelja, na tepihu je naprosto bilo ništa. Zrak, i naravno prašina…

Neko je ukrao namještaj iz kancelarije Predsjednika Općinskog vijeća Glamoč Fadila Ćirića. Sav? Ne, ostao je tepih.
Tko je to napravio?
Zgrada je pod budnim okom čuvara 24 sata. Njih nekoliko (stražara) prati svaki korak sviju koji se kreću zgradom, zgrada je vikendom zaključana, kancelarija je zaključana i na katu je.

… Niko ništa ne zna…

Policija je slikala tepih iz više smjerova. Zaključili su da je to prava misterija. NLO ili nešto tako. Službeno – istraga u tijeku. Neslužbeno…Valjda im više mrsko raditi oko brava...

Namještaj koji je služio za čelnog čovjeka općinskog vijeća, dobiven je donacijom za Općinsko vijeće. Gospođica Emira Karača se više puta hvalila svojim lijepim namještajem. Samo, nije lagala kada je govorila da je namještaj lijep. Bio je lijep. Lagala je kada je govorila da je njen. Taj namještaj sam dobio i ja. I svaki Glamočak. I niko ga ne smije prisvajati, a kamoli krasti – a taj namještaj je UKRADEN.
Kako?
Na to pitanje treba odgovoriti policija.

Rade Gvero bi trebao odgovarati za ometanje rada i zloupotrebu vlasti i ovlasti. Njegovo je bilo da osigura zgradu protiv krađe namještaja da bi se moglo neometano raditi, ili barem sjediti.
Izborna komisija ga je zaštitila ko što lovci štite divljač – medvjeda. Nemoš ga pozvati na odgovornost. Nemoš ga smijenit. Oni nedaju. Koje sranje. I to izborno. E moj Miroslave, moš se i ti, da izvineš, na taki zakon i take komisije.
Diktator Gvero može šta hoće. Sve nas j. u mozak. Do izbora. Za nevjerovat.

A taj namještaj, mogu se kladit, nije ni napustio zgradu gdje boravi Gvero. Sve je to Gverina prćija. On donio sa sobom. Njegovo. I gotovo.

Njemu bi samo trebalo, da nakon izgubljenih izbora, zabraniti da uđe u RS, jer će ga u Federaciji čekati toliko krivičnih prijava da će sudstvo godinama raditi samo na njegovom slučaju.
A ako pobjegne u Republiku Srpsku, postaće nedostupan organima gonjenja. A sporazuma o izručenju nema. Ko dvije države….Šta ćeš…

Dakle Fadil bez telefona, bez stolice i radnog stola, izašao van. Čuo sam ga kako gunđa.

Grozan ponedjeljak, zar ne?


Utorak.

Ma ništa puna. Gorile, zadužene za čuvanje namještaja, zgrade općine, i Rade Gvere, nisu ga ni postili u zgradu. Fadila mislim. Predsjednika Općinskog vijeća.

Fadil ne misli isto ko i Načelnik.
U zgradu općine mogu ući samo oni koji misle isto kao i Gvero i Gverići, koji su na primjer svojim marifetlucima potpuno zaustavili povratak Srba u Glamoč, čak i potakli iseljavanje Srba iz Glamoča.
U zgradu izgleda mogu ući samo oni koji se kao i Gvero mogu hvaliti da su iz Glamoča protjerali 200 hrvatskih obitelji i to nakon rata.
U zgradu izgleda da ne mogu ući drugi. Mota mi se po glavi ono što su stranci definirali kao Nesrbi. Pa makar to bili i Srbi, jer u to našu, napominjem našu zgradu ne ulazi ni mnogi Srbi, jer ne misle isto kao i Gvero. (jeli protjerivanje i hvaljenje protjerivanjem drugih naroda – genocid?)
Znamo da Emira može ući u Zgradu. Ona podržava Gveru. Poziva svoje Bošnjake, napominjem svoje, da glasaju za Gveru. Gveru izaberu kao vođu. Svoga.
U svijetlo sutra. Sa Gverom i Emirom.
Oni misle. Isto. Oni su jedno i zajedno.
(Emira se nije nikada hvalila kako je ona ikoga protjerala. Tek da se zna. Ili to nije nikada objavljeno u sredstvima informiranja. Gverina hvale jesu. Objavljene.)
Fali ploča "Ako ne mislite kao mi - niste naši istomišljenici!"

Srijeda

Sjednica općinskog vijeća. U dvorani. Glavna tema Bruceloza. Zvijezda sjednice – Masa. Naš dragi davor veterinar, zvani Masa zbog toga što je i nakon dijete i to UN dijete ostao pa, ovaj, naprosto MASA.

Ima li je?
Bruceloze.

NE!
Zvanično je nema. Kaže Masa. Gledajući pravno.
U stvarnosti, vrlo vjerojatno.
Kako to?
Pa sve treba najmanje dva puta ispitati – mislim krv. Stoke.
Sumnja se na jedno 80 ovaca.
Krvi još treba uzeti. Stoke još obraditi.
Koliko?
Još dvije trećine.
Znači trećina je djelomično obrađena. Prošle godine 200 ovaca je eliminirano pod pretpostavkom Bruceloza! Gdje su lešine od prošle godine zna županija. Oni su bili zaduženi. Za uklanjanje leševa.

Trebamo li se brinuti. Da. Trebamo.
Možemo li brucelozu zaustaviti. Ne, možda, teško, kad bi svi, ako bi, ukoliko….

Zaključak sjednice…
Nema zaključka ili je zaključak
«Ne, možda, teško, kad bi svi, ako bi, ukoliko….»
(To su izgleda sugerirali strani promatrači...)

vaš Pero.

- 22:31 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Glamoč je u Bosni, čudan je to grad, uvjek u kutu nikome na putu, što znači da tu ime svega, politike, smjeha, suza, varanja, nadmudrivanja, demokracije nama