Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • hrvatska neretva

    dobar si kume, dobar

    avatar

    02.05.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Racan je zeznuta stvar. Njegova lijenost, cini mi se, kumovala je tome sto je oruzje TO copila JNA. Martin Spegelj mu je to zamjerao, jos za rata ga vredjao onako strasno da koji je vrag dao oruzje. Odmaglio iz SDP-a Savki kasnije zbog toga.

    avatar

    02.05.2008. (17:56)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @hrvatska neretvo - kakav će ove godine biti urod mandarina? Hoće li biti nešto i za radni narod ili sve ide u izvoz; naime, pitam se, gdje su te hrvatske mandarine jer u našim stranim veleshopovima stalno moram kupovati mandarine s etiketama Made in Spain. Prvo smo mi Hrvati ostali bez puške na ramenu, onda bez lisnice u džepu a pod zadnje i bez hrvatske mandarine:-(

    @Pero Panonski - Je, odmaglio je Špegelj kod Savke, a ona 1990. nastupila na prvim izborima pod nizozemskom zastavom jer šahovnica je imala stigmu "kontrarevolucionarnog elementa", a danas pak protueuropskog. Jadna ta naša šahovnica, ni luk jela ni luk mirisala ali stigma se za nju lijepi kao guba na gubavca. Poslije se Savka jako potrudila u naoružavanju golorukog hrvatskog naroda, i onda poštenog Radimira Čačića postavila na čelo stranke HNS koju je osnovala; od Bandića je ta naša "hrvatska ruža", kako su je prozvali u Hrvatskom proljeću, otkupila dvije grobnice na Mirogoju u prvom redu, naravno, za povoljnu cijenu jer, "prijatelji smo"; sada sam se sjetio još jedne anegdote s početka višestranačja, naime, kad je Mesić se zavjetovao na hrvatski ustav 2000. godine, nakon što su ga Hrvati postavili tamo gdje je i danas, nakon 8 biblijskih mršavih godina, Savka je na HTV-u izjavila kako je Stipe njen čovjek, i da ga je na početku višestranačja poslala u HDZ kod Tuđmana, jer, nije loše imati svog trojanskog konja; tako je i Tuđman imao Đapića: "Predsjedniče, ja ću biti Vaš trojanski konj u oporbi" (Anto, 1996. izvor: transkript iz Ureda predsjednika Republike.) Tko je danas trojanski konj u HDZ-u, SDP-u, HNS-u, HSLS-u, SDSS-u, možda i u Đapićevoj stranci čuči neki trojanski konj?

    avatar

    02.05.2008. (21:21)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Tema ti je odlična... uživala sam sve do dijela gdje si okefao Ivicu. :(
    Za prvi dio teksta zahvaljujem i dajem peticu... a ovo o Ivici mi se ne sviđa... ali imaš pravo na svoje mišljenje....
    Pozdrav....

    avatar

    02.05.2008. (23:45)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Ima jedan svijet - Pozdrav i tebi, Dona! Da, malo sam okefao Ivicu, ali zar misliš da nisam naveo neke činjenice o njemu, ili je zaista imao zasluge za ovu zemlju?
    Žao mi je ako ti se taj dio ne sviđa, ali možda je o njemu od medija izgrađena kriva percepcija u javnosti pa mislimo da ima zasluge za demokraciju; ako mu na primjer trebamo kao biti zahvalni što 1990. nije poslao policiju na ljude nego je "raspisao" višestranačke izbore, koje je u stvarnosti raspisao njegov srpski kolega Stanko Stojčević, onda je to za mene ipak premalo učinjenih djela da bi netko dobio državno odličje, dok neki nekomunistički političari koji su čak i ubijeni u ovih posljednjih 18 godina nisu dobili ni slovo zahvale, niti od predsjednika niti od medija tako da mi sve to skupa oko Račana izgleda kao stvaranje nekakvog demokratskog kulta ličnosti. Međutim, ako ima dobrih djela od njega, ja bih volio da me "podsjetiš", a pri tome mislim da je jedan političar, koji je na vlasti, odgovoran i za ono što nije učinio, a mogao je...na primjer, mogao je 2000. uvest pravnu državu ali nije...mogao je meni vratiti natrag moju stranku, a to je HSP, ali nije nego ju je radijestavio Đapiću, i s jim još i koalirao u Velikoj Gorici... mogao bih nabrojati tako puno detalja koji ga diskvalificiraju, ne samo za odličje nego da ga se uopće spominje u pozitivnom kontekstu; mislim, ipak govorimo o istoj osobi Ivice Račana kao komunističkog ideologa od 1972. do 1990. godine, člana Predsjedništva CK SKJ, i CK SKH itd. ali u Hrvatskoj je tako i tako sve naopako pa i to tko je zaslužan...

    avatar

    03.05.2008. (00:52)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @CBK, ja ti inače nisam ljubitelj svih tih odlikovanja... pogotovo ne u našoj zemlji.... gdje nisi siguran da su diplome prave diplome, gdje nisi siguran da su mirovine zaslužene i niz drugih stvari. U ovoj zemlji nema reda... nema kriterija.... pa onda ostaje previše prostora za rasprave.
    Što se tiče Ivice i politike SDP-a i sama imam nekih zamjerki... uvijek sam ih javno iznosila.
    Uglavnom se odnose na vjeronauk i Zakon o radu.
    No bez obzira na sve te greške Ivicu čuvam u sjećanju kao poštenog čovjeka. Povijest i niz detalja poznaješ bolje od mene i bila bih prava kokoš da se upuštam u bilo kakve rasprave..... no pozivam se na svoje senzore kojima čitam ljude pa ću svog Ivicu voljeti i dalje.
    Na mom blogu sam ti posatavila pitanje... ako budeš imao svrati... ;)

    avatar

    03.05.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Sve si dobro napisao. Mogao bih potpisati svaku riječ. Račan i njegovi su se izvukli neozlijeđeni iz Domovinskoga rata, pa sada mogu obnašati najviše dužnosti u državi, oslobođeni svake odgovornosti. Mediji u Hrvastskoj? Kako čujem, sada ćete imati i TV-PINK Hrvatska. Teško vama. Cajke će vam doći glave, jednako kako su i svima nama u Srbiji. Mitrović je čovjek režima Slobodana Miloševića i njegove crvene vještice, pa si možete misliti kako će se "podići" hrvatska medijska scena njegovim ulaskom u eter.

    avatar

    03.05.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Ima jedan svijet - Nešto sam pokušao objasniti na tvom blogu, a ovdje se mogu s tobom složiti u tome da je Ivica bio pošten, u smislu da se nije osobno bogatio kao neki drugi esdepeovci,a o hadezevocima da i ne govorimo. Međutim, ima jedna mala kvaka, a to je da je Ivica svakoj od tri bivše supruge ostavio po jedan stan, pa bih volio saznati kako se to radi, u slučaju da ja budem imao tri bivše;-) (za sada nemam ni jednu bivšu a buduća je na vidiku;-)
    onda tu ima još jedna "sitnica", a ta je da je svom sinu pogodovao i pogurao malo njegovo poduzeće dok je bio premijer, i ako me pamet služi, Ivan ima PR-agenciju u prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu. No, priznajem, u odnosu na Tuđmanov klan to je mala kap u moru. Ali, SDP je od bivšeg SKH naslijedio stotine četvornih metara poslovnog prostora koje iznajmljuje i ubire stanarine, pa je to bio lijep start u višestranačje, a mojoj stranci je Tuđman oteo ono što je njeno, a to je Starčevićev dom, i na kraju sam ostao i bez stranke koju je Francek oteo i dao ju šarlatanima i lažnim magistrima. Btw. Zakon o radu je zaista loš, a to sam osjetio i na vlastitoj koži:-) Moja zamjerka SDP-u i HDZ-u bi bio onaj famozni zakon o privatizaciji iz 1993. zbog kojeg smo ostali s gaćama na štapu;-)

    avatar

    03.05.2008. (19:56)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum - Upravo sam danas u novinama pročitao o toj Pink-televiziji od onog ljepuštastog Miloševićevog medijskog tajkuna; kažu da daju obećanje da neće biti turbo-folka, ali bio bih lud kad bih povjerovao u te lijepe riječi;-) a što se tiče cajki, njih već imamo 13 godina, odmah nakon Oluje je to počelo sa zaluđivanjem naše mladeži tim balkanskim glazbenim dostignućem. Već naveliko gledamo sve srpske sapunice i serije na RTL-u, na HTV-u i NOVOJ TV, a ako baš nisu srpske sapunice onda srpski glumci gostuju u hrvatskim sapunicama, pa tako trenutno u TV-seriji Ratkajevi gledamo lepog Nemanju koji rastura sve lijepe hrvatske poštene i nepoštene djevojke, i još je k tome glavni pozitivni junak u seriji, prvo časni srpski kraljevski oficir i britanski tajni agent, pa onda hrabri partizan. Hoću reći, sa ili bez Pinki-TV je hrvatski medijski prostor već totalno "rasturen", i globalizacija je uzela maha, ali s balkanskim "štihom";-)

    avatar

    03.05.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • Krmeljava

    Impresivno, nema šta...

    A Račan, mislim stvarno... veeeliki političar koji nije bio u stanju komunicirat ni na jednom osim na svom jeziku, koji ak' se dobro sjećam nije baš bio hrvatski.

    A srpski glumci na našoj televiziji lagano na mala vrata, i fakat rasturaju što domesticus vulgaris hrvatice, pa hrvatice iz dijaspore, pjevačice koje glume glumice, glumice-pjevačice kvazi spisateljice, sve po redu suptilno za popizdit.

    A Pink tv? Ne znam čega se bojimo, pa folk je odavno kod nas, ponekad mi izgleda kao da je oduvijek i bio tu, nije baš da će Pink nešto novo donijet. Osim Minea, Severina, pa evo sad i debitantice HRF-a superpjevačice gospođe Pevec gledat ćemo Cece, Seke i ostale umjetnice', pa se na kraju čudimo kad komšje s nabranim čelom pitaju:
    'Šta nam je bre, sve to trebalo braćo'

    Pa ajmo lagano dalje, globalno i urbano na balkanski način... Svi i sve totalno bez identiteta...

    Al prolazi to, jer mi volimo biti ovce i pratiti svoga čobana, nije da nam je uvijek pravo, ali on je ipak vođa, a nama se tak niš' ne da...

    Pozdrav

    avatar

    05.05.2008. (17:51)    -   -   -   -  

  • hrvatska neretva

    CBK_ urod mandarina će biti kao i uvijek dobar, samo će cijena biti kao i uvijek loša. Naime, državni poticaj za mandarine dobivaju trgovci, a ne proizvođači. Gdje to još ima. Osim toga za 1kg jagoda možete dobiti 25kg mandarina, ili za 1kg krušaka nešto manje od 10kg domaćih slatkih, hrvatskih, seljačkih i ne baš zatrovanih mandarina.
    I sa mandarinama je zamišljena jedna hrvatska priča o nekoliko obitelji.
    Živjeli u zdravlju!

    avatar

    06.05.2008. (14:33)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Krmeljava - Pozdrav i tebi! Dobro si sažela bit: globalno i urbano na balkanski način - to je naša svakodnevica, i "svi i sve totalno bez identiteta" - to je naša bliska budućnost - ako ćemo i dalje voljeti bit ovce i slijedit našeg čobana/naše čobane;-)

    @hrvatska neretva - Pa ovo je strašno, nisam znao da trgovci dobiju državni poticaj , a proizvođači da dobiju figu:-( to zaista nema nigdje na svijetu osim kod nas, i još ta diksrimnacija mandarine u odnosu na jagodu i krušku - da čovjek ostane bez daha i bez teksta;-) Je li Jambo jedan od tih plantažera-šerifa u dolini Neretve? (Učlanio se radiša u HSS iako ne zna ni kada mu je stranka osnovana ni tko ju je osnovao.) Ja mislio da su dolaskom ADZ-a na vlast narodu u dolini Neretve podijeljene dionice kada ono sad vidim da dvojica, trojica harače a sav narod se zavukao u mišju rupu umjesto da bude obratno; gledao sam ja neki dan dokumentarac o dolini Neretve, pa ispada da je nekadašnji politkomesar sa Sutjeske posadio u dolini Neretve, po petogodišnjem planu druga Tita, plantažu mandarina i isplanirao melioracijski sustav, i onda kad je došao ADZ sve je to uzeo na svoja leđa. Ja mislim da bi narod trebao pomoć ADZ-u da taj teški teret ne nosi sam:-)

    avatar

    07.05.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • hrvatska neretva

    Istina do istine, ali nitko ne haje. Narod je u mišjoj rupi. Što od straha što od neznanja. Prevelikim valom informacija (nevažnih ili manje važnih) su zapljusnuli uglavnom loše pismene seljake i više nitko ništa ne zna. Sve se relativiziralo. Žalosno ali istinito. ADZ u našoj dolini je skupina jadnika koji ne znaju ni sebi pomoći nego se ulizuju nekome u ZG da im da nešto milostinje. Ovdje vlada stari KOSov kadrovik, civil iz Ploča.

    avatar

    08.05.2008. (16:21)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @hrvatska neretva - za utjehu, u Zagrebu ima KOS-ovih kadrovika kao u priči, i kosovih i udbaških kadrovika - sve velika Hravtina do Hrvatine, a do jučer su još pjevali "Druže Tito mi ti se kunemo..." Kunu se oni samo svom džepu;-) Ja predlažem narodni demokratski bunt od dna do vrha piramide pa da stjeramo sve te kosovske i udbaške kadrovike u mišje rupe i onda ze rupe zabetoniramo:-)

    avatar

    08.05.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...