Komentari

apstinent.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • aquaria

    Upravo sam htjela napisati da se samo trebaš dobro naspavati i bit će bolje. A vjerovala ili ne, sve si bliže tom periodu :) No onda obično dolazi drugi kmekavac koji ne da spavati - tako je barem bilo kod mene. Pusa :)

    avatar

    27.04.2008. (22:21)    -   -   -   -  

  • nema me

    malo dijete mala briga, ja sam ih u 33. već imao četvero, a sad u 46. još uvijek troje pubertetlija - i to je velika briga, bole leđa, bole ruke, bole noge, i grlo sam izderao k tome od ponavljanja, evo prao pola sata suđe od ručka i večere . jučer očistio stan, eh, kao da i nisam. shvati ovo kao podršku , iako tako ne izgleda na prvi pogled :)))

    avatar

    27.04.2008. (22:53)    -   -   -   -  

  • LA Woman

    Apstinentica! Wow! Naletila sam na tvoj blog sasvim slucajno, surfajuci po prastarim favorites u browseru. Zadnje sto se sjecam je kad si izgubila trudnocu, a sad evo vec limach na ekranu, i citam, postala si majka. Cestitam! Drago mi je da ti je uspjelo, toliko si zeljela dijete!
    Lijep pozdrav :)

    avatar

    28.04.2008. (10:11)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    @aquaria - mislim da mi je suđeno da se pomirim s podočnjacima :)))
    @creativa - 4 komada do 33.?! Ideeeš... Meni se čini da sam do cca. 27. god bila toliko infantilna da bi moj muž mogao odgajati djecu skupa sa mnom :)
    @draga moja LA Woman, nemaš pojima koliko mi je drago da si se javila. Na netu su mi ukinuli web adresu jer se nisam ulogiravala više od mjesec dana nakon poroda - zamisli budale... Tako sam izgubila i tvoj kontakt .:( A kako da ti ovdje ostavim svoj mail, a da nije javan? Oba su mi s imenom i prezimenom... U međuvremenu sam izgubila tri trudnoće, Mihovil je četvrta sreća :)

    avatar

    28.04.2008. (20:03)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Nemoj sutiti o svom umoru, razgovaraj sa nekim (dragim ,muzem,mamom?). Nije lako,ja sam prosla kroz to bez pomoci sire obitelji . Sada je puno lakse (ima 6 god) imam puno vise vemena za sebe , cak i part time job i studiranje.

    avatar

    29.04.2008. (07:58)    -   -   -   -  

  • snješka

    SVE TO BRZO PROĐE I TO I PREBRZO. IMAM 3 PUBERTETLIJA KOJI SU SVAKI DAN SVE MANJE I MANJE SA MENOM,SVE VIŠE I VIŠE IMAM VREMENA ZA SEBE ,ČAK I VIŠE NEGO ŠTA BI ŽELILA. NISAM MOGLA ZAMISLIT DA ĆE MI FALIT ONO ZUJANJE OKO NOGU,POVLAČENJE,STALNO ZAPITKIVANJE....DICA JAKO BRZO ODRASTU,UŽIVAJ U DJETETU ,POSVETI MU SE U TOTALI,POSLI TI NEĆE BIT ŽAO. JA SAM SE SA SVOJIMA IGRALA NA BALUN,VOZALA AUTIĆE,BLESIRALA SE ( TO JOŠ UVIK RADIM) I OSTAVILA IM LIJEPE USPOMENE NA DJETINJSTVO. SRETNO!

    avatar

    29.04.2008. (08:30)    -   -   -   -  

  • nena

    Pripadam onoj vrsti mama koje misle da sve moraju same, i da je sramota priznati da sam umorna, živčana, slomljena, itd. Moja djeca su sad školarci, ali kad se osvrnem unazad, vidim sebe kako preuzimam i one poslove i zadatke koje može i neko drugi preuzeti. A kad bi mi djecu pričuvala baka, ja se nisam otišla odmarati, šetati, ili u šoping. Ja sam brže uzela peglat, spremat, ili već šta drugo. Zaključak: ne očekuj da netko vidi da si na rubu snaga, jer to nikad niko neće primjetiti. Svoje pravo moraš uzeti, jer ti ga nitko neće dati. Zato traži svoje slobodno popodne. (A ti muževi koji su tako strašno zaposleni, mogu u to popodne shvatiti da i ti nešto radiš, i da nema drijemanja uz malo dijete). Sretno!

    avatar

    29.04.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    lipa moja, take it easy. ja sam sad dupla mama i mogu kao i ostale tvrditi da je s drugim djetetom sve lakse. ali tebe ce zanimati zasto je to tako. pa zato jer sam opustenija. sto se bebe tice, nisam poznavala te umore osim povremeno. mali je spavao u kreveticu do mene (kao i malena sada) i nisam morala ustajati da ga pokrijem, provjerim temperaturu ili slicno.). s malenom sad i to poznajem ali si vrijeme organiziram tako da me ipak nista ne iznervira. tebi mogu predloziti, na osnovu ovog sto si napisala, da si osiguras prostor tako da mozes i na wc ili u kupaonu a bez da za maloga strahujes. osiguraj mu sobu ili prostor u kojoj moze biti bez da se povrijedi, kupi baby-phone, u dm-u imas onu zastitu za stekere a ponekad i vrata. mi iz ikee imamo i zastitu za ormarice, tak da ih beba ne moze otvoriti i uzeti nesto otrovno. mozda to sve ionako znas.
    druga je stvar podjela posla s muzem. i moj uzasno puno radi i dolazi kasno navecer doma. ali uz prvo dijete sam naucila da on sam nece ponuditi podjelu ili zamjenu i to zato jer je muskarac a oni te stvari uglavnom ne primjecuju. moras sama zahtjevati i dogovoriti kada je vecer ili pola dana rezervirano za tebe. uzmi si u subotu vremena i odi s frendicama na kavu, dogovori da on obavi sve potrebno. ako mozes, plati si 2 sata baby sitting i odi negdje na vjezbanje ili ples. odmah ces se osjecati i bolje i poletnije. i mene bole ledja ako ne vjezbam regularno a nakon prvog klinca sam prosla i fizikalne terapije i svasta.
    sto se knjiga tice - uz maloga sam procitala uzasno puno knjiga - sjedeci s njim u parkicu. on se igrao u pijesku a ja odmah do njega citala i tu i tamo gradila neke tornjeve. bili smo vani, na zraku i to nam je cinilo dobro....pokusaj izorganizirati nesto slicno. puno srece zelim.

    avatar

    29.04.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • idesbeba

    Hm... kako mi se bliži termin proda sve sam nestrpljivija i sve mi je teže ali kad ovo pročitam... ipak još mužić i ja imamo SVOJU rutinu pa unatoč cjelonoćnom trčkanju na wc, bolovima u leđima, etc. trebala bih pretpostavljam još uživati?!

    avatar

    29.04.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • Nessa C.

    Apsolutno te razumijem.
    Vidim da smo tu negdje, moja Ljubav ima 17 mjeseci, ja sam koju godinu mlađa od tebe, al se stvarno ponekad osjećam prestarom da bih sve ponovo prolazila s drugim djetetom.
    Zaista ne žalim za prošlim vremenima, ali mi, također, fali vremena za samu sebe...
    Čim pomislim da je napokon sve gotovo - pospremljeno, oprano, skuhano... već se pere nova tura veša, već su igračke i papiri iskidani na tisuću komada po cijelom stanu... prođe povišena temperatura, evo sada curi nos, pa ovo... pa ono....
    Uspjeli su mi nabiti osječaj krivnje, pa ako nisam sve napravila sama - nisam dobra mama...
    Danas je muž na bolovanju, a mene peče savjest što nisam ja doma sa svojim djetetom... pa, hoće li mu opn znati izmjeriti temperaturu, hoće li mu dobro odmjeriti dozu sirupa protiv kašlja, hoće li znati prenjeti pedijatrici sve simptome.... ajme, raspisala se ja... mogla bih i sama napisati post o ovome ;)
    Pozdrav ostavljam i drži se!
    Valjda ćemo se uspjet jednom naspavati :)

    avatar

    29.04.2008. (11:06)    -   -   -   -  

  • II-_-II e-nora

    To je tek početak dok ga odgojiš da imaš jaja bila bi ti do poda..
    ali..isplati se :))

    avatar

    29.04.2008. (12:10)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Većina svih tih situacija je privremena i nemaš razloga gubiti strpljenje ako sad baš ne možeš sve što bi htjela osobno. Svi smo to prošli i prolazimo i vjeruj, sa svakim korakom naprijed tvojeg bebača, popravljat će ti se i raspoloženje. A kako vrijeme ide, sve je više tih iskoraka (na roditeljsko čuđenje, često je to i "preko noći") i kad skužiš da si i ti tu činjenica koja mijenja stvari, osjećat ćeš se ispunjenije. Ma bit će vremena za sve, sada je trenutak kad su ti drugačije posloženi prioriteti i bolje je sa strane ostaviti neke od apetita da se nepotrebno ne frustriraš...a besane noći se nekako najduže zadrže, makar i u tragovima...i na to se navikne čovjek....
    U svakom slučaju ne prihvaćam tekst pjesme koji kaže "I've become nothing". Glupost. Ti si sada i više nego Nešto, a tom biću si SVE.

    avatar

    29.04.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    U virtualnoj šetnji, naišla sam na tvoju stazu.

    Osjećam da ti moram reći, što prije nađi načina i odmori se !

    Jedino odmorna bit ćeš korisna sebi, prvo sebi jer ako ne brineš o sebi, tek nećeš moći brinuti o djetetu !
    Puknut će ŠAVOVI a tek te čeka POSAO s djetetom, djecom ...

    Drugačije je kad žena rodi u dvadeset i nekoj a drugačije u trideset i nekoj ...

    A ova glazba ... pa ona ti samo SPUŠTA energiju i raspoloženje a ima krasne glazbe ...

    Želim ti lijep ovaj kišni, travanjski dan, neka ti kišne kapi otjeraju umor !

    avatar

    29.04.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Razumijem te dobro.Ja sam u tri i po godine dobila troje djece!?

    avatar

    29.04.2008. (14:19)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    Hvala vam na prekrasnim komentarima, baš su mi sjeli. :) Vragova odvjetnice, tvoj me uspio i dobro nasmijati. Po pitanju pjesme (odgovor za Nemetz i promatram, razmišljam) - ma doista nije tako tragično kao u pjesmi, ali naprosto nisam mogla odoljeti jer je obožavam... Vezano uz dijete, on mi je ispunio život do zadnjeg daha, dao mi mlazni pogon. Samo je mali problemčić što taj mlazni pogon troši višestruko energije od onog običnog :)) A kada smo već kod glazbe, bacite oko i na moj friški post - e ta glazba definitivno diže! Pusa svima, dragi ste :)

    avatar

    29.04.2008. (17:26)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Znam draga kako ti je. A nije ti lako, čovjek se brzo nauči na dobro, ali na teške uvjete malo teže. Što će ti Mihovil biti veći to će ti biti lakše. Bitno je pregurati prvih 3 godine, a onda si na konju. Kad ti bude jako teško sjeti se mene sa blizancima daleko od familije i dragih prijatelja. Sama sam bila i ostala. Tako da kad ovako pucaš po šavovima organiziraj babinjak i podijeli dužnosti, a ti pravac krpe. Malo pomalo kad se dobro ispavaš ovo će ti se činiti kao dobar vic :)))))

    avatar

    29.04.2008. (22:23)    -   -   -   -  

  • flahajzn

    U slicnoj smo situaciji. Imam kcer od godinu dana koja se valjda pokrece suncevom energijom ili ima mini reaktor negdje u guzici. Jednostavno, neuhvatljiva je. I ima najvise energije upravo onda kad se nama najvise spava. Supruzi i meni sve je ovo jako dobro poznato. I nasli smo privremeno i ne bas najzdravije rjesenje (no trenutno jedino kojeg sam se mogao sjetiti):

    REDBULL

    Vjeruj meni - pomaze!!! Koristiti samo u slucju teske krize. Maznemo moja hanuma i ja svako po jedan (i to onaj veci) pa smo ko leptirici nekih 2 sata. Taman da turbo-mala bude spremna za svoje podnevno spavanje. I da mi malo uhvatimo zraka. A nakon tih 1-1,5 sati njenog spavanja i punjenja baterija sve krece ispocetka. No bez redbulla.

    E da. I mi smo kao i bugenvilija sami i daleko od svih svojih. Zato pred 1. maj (praznik nerada) vicem na sav glas:

    ZIVIO BAKA SERVIS!!!!!!!!!

    avatar

    30.04.2008. (09:50)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    eh, da nisam tako umorna i ja bih napisala isti ovakav post :)))

    avatar

    01.05.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...i ja bijah umoran...onomad...al podočnjaci ostaše...

    avatar

    03.05.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • tonka

    Sve će to proći, postat će samo uspomena koje ćeš se sjećati uz smijeh. Imam sreću jer su moje oba dvije curice spavale cijelu noć, ali znam da se uvijek nasmijemo kada se prisjetimo onih rijetkih noći kada su budile susjede. Treba samo izdržati... Postoje i neke opcije, kao naprimjer baka servis ili muž servis...

    avatar

    06.05.2008. (12:23)    -   -   -   -  

  • Kleo

    draga Vladimira, a jel razmisljas o tome da uzmes bebisitericu ili tako neku ispomoc, pa da onda budes bar nekoliko sati u nedelji slobodna...dzabe ti price da ti ne treba, ili da je to luksuz, ako je mozes priustiti, sto da ne?

    pozdrav, sasvim slucajno sam ponovo pocela da ti citam blog
    Ivana

    avatar

    10.05.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...