Komentari

kolegicamica.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Kolegica Mica

    zahvaljujem se rado znaloj na inspiraciji za post. i na komentaru. višestruko je urodio plodom. volim kad me ispravljaju. svakako ću pročitati Kiša. pozdrav,puse, pusice i znaš kak to već ide;)

    avatar

    13.04.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • tvoj Kike

    nema Kolegice, fotka je fenomenalna. A greške? Gdje li su??? Ja sam griješnik koji se koprca sa ije je do čakavštine i kajkavštine a znam, kosu ne češljam dok sam u predizbornoj klaičevoj kampanji. J a bi ti još p uno tog reka, ali mi ne ide. Mislin da znaš ča mislin ;)

    Predivno si ovo napisala. Iskreno. Sve je jasno:)

    avatar

    14.04.2008. (01:07)    -   -   -   -  

  • rU

    zalogaji na pladnju kukavičluka su za bezube ... hihihi
    a ti to sigurno nisi, mico.

    avatar

    14.04.2008. (07:58)    -   -   -   -  

  • rado znala

    Isprika velika na rado znalosti. Krivo sam shvatila funkciju bloga. Iz nekih ranijih postova shvatila sam da vlasnica traži izdavača. Pa mi se učinilo zgodnim da već sad čuje kakvu kritiku i savjet. Ili želi paljbu nakon što se ukoriči? No, vidim da je riječ o krugu prijatelja koji hvale jedni druge skroz nekritički. A prijatelji neka razmisle o tome što znači da netko otkazuje posjet "na račun vremenske prognoze" u trenutku kad kiša već pada? Pa valjda u tom trenutku otkazuju "zbog vremena", "zbog kiše", a ne zbog prognoze budući da se prognoza odnosi na nešto što se još nije dogodilo. Ili o tome što bi to bio "ocjenjivački sud korelacije"? Korelacije između čega? Koga? Naravno, ja jesam nestabilna osoba, ali nisam još našla načina da se poigram svojim genima. Plus: nemam blog, ali kažu mi da postoji način blokiranja bezblogovskih komentara. Ako ne želiš anonimne komentare, možda je najpametnije zblokirati nas putnike-namjernike. Ostajte mi dobro.

    avatar

    14.04.2008. (14:39)    -   -   -   -  

  • Kolegica Mica

    "ocjenjivački sud korelacije" - Međuzavisnosti. Više faktora. Sama rečenica obuhvaća područje mnogo veće kvadrature tih čimbenika. O njima nisam namjeravala pisati iz potrebe objektivnosti i poistovjećivanja. Oni su poznati svakome od nas ovisno o raspoloženju. Ako si sretan, tužan, ljut, razočaran itd. imaš cijelu paletu razloga ili pak samo jedan. Stvar pojedinca. I situacije. Prva rečenica generalizira. Druga preskače stepenicu i ukazuje na smjer kretanja teksta.
    "na račun vremenske prognoze" - kišilo je prije. I dalje će. Znači nema razvedravanja. Čisto izraz poticanja mašte. Zamišljanja lijepe tete na tv-u koja pokazuje kišne oblake. Ovo objašnjavanje smatram banalnim, a 3. točku tvog prvog komentara apsurdnim jer čitanje s razumijevanjem očito ti ne ide najbolje.
    kao dodatak, kad mi netko napiše komentar sa toliko prvopisnih grešaka smatram ga neozbiljnim.
    kad napiše bez manira opće kulture, smatram ga neprijateljskim. sve se može reći i prigovoriti na civiliziran način. "budalaštine" mi ukazuju na nestabilnost dobre volje savjeta.
    nakon javnog ukoričenja uopće se ne bojim krtike. Turgenjeva su povlačili, Kafku zavlačili, Bulgakova zabranjivali. Ne postoji ime na koricama koje nije negativno iskritizirano. Pokraj ovakvih imena, mene zaista ne boli glava od mojih budućih kritičara. uostalom, posjeti malo Alajbegovićev blog pa pročitaj što su dnevne kritike. kako njegove, tako i komentatora.

    sasvim je nepovezana tema - ono što pišem kad Pišem. moja knjiga podliježe mnogobrojnim analizama i korekcijama. blog je medij dnevne objave. brz je. na njemu objavljujemo neke svoje gušte. mnogi blogeri nisu ovdje iz razloga književne pismenosti, pa da jedni druge obavještavamo što kome zasmeta u čijem tekstu, ne bi bilo mjesta za druge komentare. poanta je druženje i izmjenjivanje iskustava. ne linčovanje zbog krivog č i ć. moji tekstovi na blogu često su apstraktni. većina ih ne razumije. zato i nisu namijenjeni većini. oni su tek okidač. kao na primjer, za tebe.

    a iz koje si ti izdavačke kuće?

    avatar

    14.04.2008. (16:16)    -   -   -   -  

  • Kolegica Mica

    @book nikako mržnje. moram parafrazirati - nisam taj tip osobe, ali to naravno ne možeš znati. stvar je u deskripciji. vezano je uz moju knjigu. bojim se da sam taj način ophođenja "pokupila" od svog glavnog lika više nego ona od mene. shvaćam da je drugima ono možda i zapanjujuće. dakle, objasniti sve to je, nemoguće. ja se tome više priklanjam iz razloga šale. ali svakako si u pravu. ovakvi komentari potrebni su mi. meni predstavljaju rijedak dar.

    no moram biti oštra. stvar je to osobnosti. i ponosa;)

    ali daleko od toga da ne izvlačim vrijedniju pouku.

    avatar

    14.04.2008. (16:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...