Komentari

podravec.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • blogomoljac

    :)... ti od svog posta napravis cijele TV emisije i cijelovecernje filmove za koje treba vremena, pa tako nisam zasad pogledao do kraja. Naravno da genetika krije svoje opasnosti (ne samo kod hrane), ako se zloupotrebi, to svi znaju i zato se to nastoji zakonski regulirati - sto ce biti vrlo tesko, ali nije istina da je svaka genetski promijenjena hrana opasna. Mi genetski mijenjamo kulture oduvijek i sve sto danas jedes je zapravo genetski manipulirano, samo nekad na drugi nacin, cesto dugim procesima krizanja ili metodama slucajnosti. Svi ti hibridi su manipulirani, izvorni paradajz je bio zut, krumpir koji danas jedes nema veze sa onim prije stotinjak i vise godina. Bez toga zapravo danas uopce ne bi bilo moguce prehraniti progresivno rastuce covjecanstvo, jer bi prinosi mnogih kultura bili daleko manji, a kulture neotporne. Danas je samo moguce izolirati gen i ciljno ga primjeniti i time ubrzati proces do zeljenog cilja. Ono sto mi zovemo "prirodna hrana", vec odavno to nije i promijenjeno je utjecajem covjeka jos prije spoznaje o genima. A mijenja se i mijenjat ce se i dalje. Problem je, naravno, u zloupotrebi. Ako se sjecas, i kod hibrida je bilo pobuna, jos kad se o genetici nije znalo puno i sve bilo postizano dugim procesima "rucno".

    Prije par godina su vratili paradajz u njegov prvobitno zuti oblik i to bacili na trziste. Jeo sam ga i ja i osto ziv :). Nije smekao na nista pa nije bio prihvacen, tako da su ga ukinuli.

    avatar

    12.04.2008. (11:48)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Budućnost čovječanstva općenito meni izgleda doista zastrašujuće.Tehnologija , znanost napreduju takvom brzinom da mi se čini da će zenljom ako sami sebe ne uništimo uskoro hodati roboti. a njima će biti svejedno što jedu. Bogomoljac je lijepo rekao da se sve što danas jedemo već genetski promijenilo no na drugi način, prirodnim putem, križanjem a to je ključno. Ipak to smatram prirodnom hranom.Najviše se bojim zlouporabe tih silnih novih spoznaja, ne samo kad se radi o GM hrani već i na drugim podrućjima kojima se bavi genetika.
    Pozdrav

    avatar

    12.04.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • podravec

    Bez obzira na sve, ipak, postoji bio hrana. Najgore je za one koji slijede naputke velikih proizvodjaca. Ipak ne bih se slozio s blogomoljcem, jer imamo mogucnost biranja i mozemo ako osvijestimo neke stvari birati ono sto nije GMO.

    avatar

    12.04.2008. (14:18)    -   -   -   -  

  • Vrtlar(ako ste i vi vrtlar kliknite ovdje)

    Super blog

    avatar

    12.04.2008. (15:03)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Podravec, vec sam rekao da nema vise skoro niceg sto nije genetski izmanipulirano ljudskom rukom. Ni tzv. bio hrana nije nista drugo nego novo izmanipulirano sjeme koje probaju uzgojit na tzv. "prirodni" nacin, jer starog sjemena vise ni nema. Kod toga cesto sa starim metodama ala modra galica koja je cisti otrov ili drugim metodama koje isto nisu "bez zamjerke", jer nekim vragom to ipak moras zastitit da ti to gamad ne popapa i ti ostanes bez zarade. Ovo "bio" sa onim nekad "prirodnim" nema veze s vezom. Prirodni paradajz ubran smeksa i struli vec za dan-dva, a pogledaj koliko tvoj "bio" moze stajat u ducanu ;) . Vani su i u bio produktima nasli svasta i zna se da "bio" nije "bio" samo zato jer je tako obiljezen. Ima i tu mucki koliko hoces. A ljudi vjeruju u "naputke proizvodjaca" ;).

    avatar

    12.04.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  • Štambukica

    Ne da mi se gledat cijeli film,pogledala sam samo malo,ali znam da je hrana puna otrova...
    Žprije si bar znao što je domaće,ali sada bakice sa pazara "domaću" kapulu,luk i blitvu nabave u Kauflanda i onda prodaju na pazaru za 2 kune skuplju!
    Zato je najbolje jesti spizu sa svojeg sela ili iz vlastitog vrtla,ali nažalost si rijetki to mogu priuštiti!!

    avatar

    12.04.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • tenistour.blog.hr

    dobar blog svrati

    avatar

    13.04.2008. (10:28)    -   -   -   -  

  • podravec

    iz Ludbrega :)

    avatar

    14.04.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • safiris

    Ako mi možeš objasniti kako si prikazao kod sa magicusa na svom blogu, meni se nikako neće prikazati kada ga kopiram...je li treba kopirati samo kod ili sve ono iznad njega, ako da kamo i kako ... hvala ti, pusa i zagrljaj lete do tebe:-*)

    avatar

    15.04.2008. (10:26)    -   -   -   -  

  • MANAH

    Zgazi Monsanto! A ako je to dio Božjeg plana onda ...... želim znati....

    avatar

    18.04.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...