subota, 12.04.2008.

SVIJET PREMA MONSANTU


Slika
Izvor: dosadno.com

O problematici GM hrane već poduže se piše i upozorava. Nije uopće potrebno posebno naglašavati opasnosti za zdravlje koje takva hrana predstavlja za čovjeka.

U ožujku je na francuskom televizijskom kanalu ARTE, prikazan dokumentarni film "World according to Monstanto" filmaša i novinara Marie-Monique Robina, čija je tematika opasnost od uništavanja agrokulture u cijelom svijetu, od strane biotehnološkog giganta, zlokobnog Monstanta. Poznato je da je cilj Monsanta uvesti potpunu kontrolu nad sjemenom za uzgoj agrokultura u cijelom svijetu. S obzirom da se i Hrvatska službeno vrlo optimistično in s veseljem sprema za ulazak u globalnu strukturu, bojim se da će ovo postati kod nas neizbježno. Informacije radi, ovaj film nije prikazan u SAD-u.

Pogledajte film u cjelosti.



Za one koji nisu suviše upoznati s GMO problematikom, prilažem prvi dio odličnog dokumentarnog priloga s "Deutche Welle" televizijskog kanala, koji vrlo objektivno prikazuje opasnosti GMO-a za čovječanstvo. Prilog se najviše fokusira na kompaniju Monstanto i na to zašto se od očiju ponajviše američke javnosti želi prikriti objektivna istina o genetičkom inženjeringu.

- 08:59 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>