Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • sonja

    nešto po mom "ukusu" uoči godišnjice....
    eto kao i uvijek za sve opet krive nas sirote hrvate, a kaj su drugi delali nikom niš.
    žalosno je što se pavelić ulovio u varku talijana i što su nažalost morali biti otvoreni ti logori smrti. inače je NDH bila jedna sasvim obična država po mom mišljenju.
    primjetila sam to nekako i uočila sličnost da su prve srpeske žrtve poginule uoči uskrsa '41. kao i '91. nekako mi je to osalo najviše u sjećanju.
    mislim da se ne treba sada kajati zbog pogrešaka u prošlosti, nego treba gledati u budućnost.
    iako smo već skoro punoljetna država još nije sređeno puno stvari. trebali bi bar na trenutak zaboraviti događaje prije 60 etak godina i pobrinuti se ojačati nšu današnju državu.
    kaj se tiče tita nije mi neš jasno. on se rodio u kumrovcu, a to se nalazi u hrvatskom zagorju i kolko znam nije bio pripadnik srpse nacionalne manjine. pa onda zašto je išao "klat" svoj vlastiti narod?

    avatar

    09.04.2008. (21:59)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Rekao bih da je NDH bila ništa drukčija država od bivše Titove Jugoslavije koja je isto imala logore smrti. Što se tiče kajanja, riječ je o katarzi, dakle, bez katarze o bilo kojim zločinima s bilo koje strane u Drugom svjetskom ratu na području NDH nema mirne i sigurne budućnosti.
    Slažem se s tobom da bismo trebali gledati tako da danas jačamo današnju hrvatsku državu.
    Što se tiče tvog pitana u vezi Tita, odgovor je da ga je komunistička ideologija tako odgojila da mrzi Hrvate jer su Hrvati bili većinom antikomunisti i protiv Jugoslavije. Pored toga ima još jedna "kvaka", naime, postoje naznake da je Josip Broz Tito poginuo u ratu i da je jedan izvjesni Josef Lebedjev, negov suborav iz španjolskog građanskog rata, preuzeo njegov identitet kako se KPJ bez vodstva ne bi u ratu raspala. Navodno je Josip Broz poginuo prilikom njemačkog napada na Drvar 1944. godine. Kad bi to bila istina, ostaje međutim onaj Josip Broz od prije tog vremena koji je također bio boljševik, i doušnik Staljinove tajne policije i tajne službe NKVD, te agent Kominterne. Inače, netrebaš glagol klat stavljat pod navodnike jer Tito je izdao 1945. zapovijed za klanjem Hrvata, i to svih onih koji nisu bili u partizanima - druga riječ za to je GENOCID.

    avatar

    10.04.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • Hrvatska do Zemuna

    Lijep i poucan post kamo srece da ovakove stvari mozemo saznati na HTV-u prisavskoj kratkovidnici . Koliko je trebalo istini da izadje iz tame na svjetlo dana o 8.travnju 41. tek 2006.godine.Koliko jos toga ceka da ugleda svjetlost dana.Iako imamo drzavu Hrvatsku pritiscu je aveti kriptokomunisticke proslosti.Zelim ti lijep danasnji dan 10.travnja 2008 god.
    Ni Hrvatska jos propala...Sjeti se nas izvan trenutnih Hrvatski granica!!!


    avatar

    10.04.2008. (00:40)    -   -   -   -  

  • željan znanja

    ustaše ne, partizane ne, tko su antifašisti bili za vas na ovom području i borci protiv ustaša? a znamo da su saveznici podržavali partizane. kako gledate na partizane? hvala

    avatar

    12.04.2008. (04:02)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Odličan post. Hrvatski Srijem svakako dobro pamti II. svjetski rat, jer su nakon njega Hrvati postali obilježeni kao "vječite ustaše". I danas smo. Deset puta smo platili cijenu neuspjele države NDH, nad nama su se osvećivali (i danas to čine), a još nas nisu dotukli. Pravi srijemski Hrvat pamti da je Srijem dio hrvatskog povijesnog prostora, da su greške naših vodećih ljudi u prošlosti bile prevelike, ali i da smo (mislim da je tako) izvukli pouku. U svakom slučaju, ovaj post je fantastična prilika da se, prije svega mladi, bolje informiraju o događajima koji su opredijelili daljnju sudbinu Hrvata i Hrvatske.

    avatar

    12.04.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ Željan znanja.... Dobro ste pitanje postavili, i moj odgovor, s kojim se možda nećete složiti, ali navodim gole činjenice, i ako imate odgovor spremljen različit od moga, onda Vas molim da ga ovdje objavite kako bismo mogli usporediti i vrednovati navode i tvrdnje:

    Po mojem mišljenju su antifašisti na našim prostorima bili, s jedne strane partizani pod vodstvom Komunističke partije Jugoslavije i Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske, i te snage, koje su zapadni Saveznici podržavali od 1943. godine, predstavljalju komunističke antifašiste pod vodstvom jugoslavenskih boljševika koji su imali slijedeći politički cilj: obnoviti Jugoslaviju na ruševinama hrvatske države, i kroz revoluciju zamijeniti kapitalizam s komunizmom, uz sve ono što uz to ide, dakle, uz totalno ukidanje privatnog vlasništva, oduzimanje ljudima njihove imovine koliko god malo posjedovali, a znamo da hrvatski seljak i hrvatski poslodavac, tvorničar, poduzetnik i privatnik i obrtnik i nije imao baš puno imovine kao kapitalisti na Zapadu. Komunisti, koji su borbu protiv fašizma (otuda i naziv antifašizam) shvatili ujedno i kao priliku za instalaciju internacionalnog komunizma od Urala do Atlantika, bili su protiv demokracije kao izraz narodne volje kroz višestranačke izbore, i protiv liberalne demokracije kao vladajuće zapadne ideologije, te su 1945. uveli na naše prostore marksističku ideologiju poznata u nas kao titoizam s vidljivim znakovima, ne antifašizma nego komunizma: crvenom zvijezdom petokrakom i srpom i čekićem.
    S druge strane su postojale i nekomunističke antifašističke snage koje su se sastojale od krhkog saveza koji su čiili disidenti ustaškog pokreta u Drugom svjetskom ratu, simbolizirani ministrima obrane i vanjskih poslova NDH, Vokićem i Lorkovićem, koji su na valu ozbiljnog državnog udara protiv Hitlerova režima u Njemačkoj u ljeto 1944. pripremili i počeli izvoditi državni udar u NDH protiv Pavelićeva totalitarnog režima. Uz te snage snage bili su vodeći demokratski članovi Hrvatske seljačke stranke, kao i zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac i Rimokatolička crkva potaknuti papom Piom XII koji je Stepinca 1943. prilikom njegova boravka u Vatikanu osokolio na otpor fašizmu u Hrvatskoj i rušenje Pavelićeva režima kao jedina prilika da se hrvatska država izvede iz ratnog pakla i Hitlerova osovinskog saveza.
    Inače, to što su zapadni Saveznici podržavali partizane ne znači da je partizansko vodstvo bilo ispravno i okrenuto prema borbi za slobodu jer je povijest dokazala da 1945. na tlu Hrvatske nije nastupila sloboda nego tek nakon pada Berlinskog zida i sloma SFR Jugoslavije, a i danas imamo problema sa svim aspektima slobode jer vidimo da u RH vladaju ostaci jugokomunističkog režima. Na kraju krajeva, jugoslavenski partizani imali su od 1941. podršku totalitarnog staljinističkog režima iz Sovjetskog Saveza koji je isto bio antifašistički, nakon što je 22. lipnja 1941. raskinuo savezništvo s 3. Reichom, silom prilika odnosno njemačkim napadom na SSSR.
    Inače, britanska enciklopedija navodi pokušaj državnog udara na tlu Hrvatske poznat u povijesti pod nazivom Puč Vokić-Lorković kao pozitivni primjer antifašističkog otpora na području Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Struktura vlasti u NDH nije se sastojala samo od pristaša talijanskog fašizma i njemačkog nacizma nego je obuhvaćala široki politički spektar koji je imao zajednički anti-jugoslavenski nazivnik, isto kao što i partizanski pokret nije bio isključivo sastavljen od komunista i boljševika nego čak i od demokratski orijentiranih faktora koji su međutim 1945. doživjeli poraz od boljševičke struje u tom antifašističkom projugoslavenskom pokretu.

    avatar

    12.04.2008. (11:11)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum, mislim i slažem se s tobom, da smo generalno gledano izvukli pouku iz prošlosti, i to je ohrabrujuće jer ipak ova mala skupina titoista ne predstavlja izraz volje hravtskog naroda nego ima trenutno smao medijsku podršku pa u percepciji ispada da su oni vodeći članovi ovoga društva; pri tome koriste antifašizam kao krinku ili smokvin list za stvaranje vlastite bolje prošlosti i upakiranje komunizma (titoizma) u neko novo pakiranje. Uglavnom, većina stanovništva je shvatila da je komunizam zlo, i shvatila je da je Pavelićeva vladavina bila promašaj tako da je osnovno opredjeljenej danas za demokraciju i slobodu, a u to spada i govor istine o prošlosti i navođenje svih posrtaja radiklane desnice i radikalne ljevice, i ekstremizma koji je s tim povezan.
    Što se tiče Srijema, Srijem je u 20. st., pored Bosne, jedno od hrvatskih povijesnih područja koje je najviše platilo ceh zbog izraza volje Hrvata za hrvatskom državom i odmakom od vladavine stranaca i stranih čimbenika nad Srijemom (i Bosnom), kako austrougarskog tako i njemačkog i jugoslavenskog, te napose velikosrpskog i komunističkog na kraju. Danas je sudbina Hrvata u rukama Hrvata, i biti će zanimljivo pratiti što ćemo od te naše sudbine učiniti, hoćemo li nešto pametno učiniti ili opet sve prokockati?

    avatar

    12.04.2008. (11:21)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Htio sam ti reći da je ovaj post izvrstan i da osvjetljava jednu stranicu hrvatske povijesti na najbolji način. Imam jedno pitanje, budući si me preporučio za suradnju sa Hrvatskim slovom: do njihove se web-stranice nikako ne može doći. Znaš li u čem je kvaka?

    avatar

    13.04.2008. (15:11)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    CBK, tek sam počeo čitati ovaj post, pitanja i komentare objavit ću kasnije. Vidim da je Vaše pisanje dosegnulo količinom stranica knjigu, pa ako je u budućnosti kanite izdati obavijestite nas stalne čitatelje i komentatore Vašeg bloga.

    P.S. Molim Vas pogledajte prošli blog "Bio je borac za istinu i svoj narod!" od 1. travnja 2008.
    gdje sam ostavio komentar.

    avatar

    15.04.2008. (00:43)    -   -   -   -  

  • hrvatska neretva

    zašto se ovo nije moglo pročitati u školskim udžbenicima od 1990 barem???

    avatar

    15.04.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska... shvaćam Vaš komentar kao dobronamjernu kritiku; slijedeći post biti će opet normalnih dimenzija. Ovaj je "nenormalnih" dimenzija jer se na pola stoljeća manipulacija ne može odgovorit sa deset rečenica. O knjizi ću razmislit - dobra ideja;-)

    @hrvatska neretva... lijep pozdrav u dolinu Neretve!
    Zašto? Zato što su o sadržaju školskih udžebenika od 1990. do danas određivali naši političari, a oni su do 1990. godine, manje, više, imali crvene knjižice SK u džepu, pa i ne znaju drukčije nego papagajski ponavljati tioističku propagandu o Drugom svjetskom ratu. Komunizma je kao sustav pao i srušen je, ali su komunisti ostali u vlastima - preobučeni u hrvatska odijela - zato se u školskim udžbenicima o tome ne uči nego su udžbenici malo prepravljeni, uvelo se par rečenica o Bleiburgu i čiča miča - gotova priča - misle oni, ali istina izvire iz svih pora tako da će ponovo morat pisati školske udžbenike.Trenutno naši političari u RH, međutim, pripremaju nove školske udžbenike u kojima će se učiti kako o hrvatskom, tako i o srpskom stajalištu o posljednjem (Domvinskom) ratu. Prijedlozi o tome već postoje po titoističkom povjesničaru Tvrtku Jakovini, tako da se sprema uvođenje nove diktature u školskim udžbenicima i nad zdravom pameti hrvatskog naroda. Lijep pozdrav!

    avatar

    15.04.2008. (21:55)    -   -   -   -  

  • pravaskc

    Živio 10. travanj dan Nezavisne Države Hrvatske !
    Živio Ante Pavelić !

    Za dom spremni !

    avatar

    15.04.2008. (23:29)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @hphpppkc,,, ne trebaju nam provokacije poglavnika Keleminca i njegove režimske kvaziopravaške strančice iz Koprivnice. Spreman si jedino za ludnicu, druže moj!

    avatar

    16.04.2008. (01:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...