Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • žubor vode

    Dragi CBK,sa velikm sam zanimanjem sam pročitala tvoj post o potresnim događajima na Tibetu.Žao mi je što nisam dovoljno intelektualna i informirana o političkim događanjima u svijetu,pa da mogu raspravljti s tobom o političkim događanjima u svijetu i kod nas jer sviju nas se tiču.Ti doslovno proširuješ moja obzorja po tim pitanjima.Hvala na posjeti i na lijepim riječima o Kreši B.Želim tebi i tvojima najmilijima sretan Uskrs!

    avatar

    22.03.2008. (00:06)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Pridružujem se čestitkama, ali ovaj put ulažem i jedan oštar protest! Kao zagovaratelj ptica i ptičjeg svijeta, teško mi je gledati gdje komunistički režim i njegove pripadnike i robove nazivaš "crvendaćima", to je uvredljivo i nedopustivo... ;)))))

    avatar

    22.03.2008. (13:25)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Žuboru vode...Najljepša hvala na zanimanju za post i na srdačnoj uskršnjoj čestitci! Svi se učimo o politici tako da se ništa ne trebaš opravdavat, a meni je drago da te politika ipak zanima jer to je znak svjesnosti;-)

    @ludlud... Ispričavam se i do pupka klanjam zbog moje nevjerojatne glupe nesmotrenosti da sam za kineske štovatelje Marxova djela rekao da se radi o "crvendaćima", i time uvrijedio štovatelja ptica i ptičjeg svijeta, veleštovanog ludog vrabca;-) Ispravak, dakle, nije riječ o crvendaćima, kad je riječ o kineskim komunistima, nego je riječ o seratorima, jer poprilično seru po glavi jednog Tibetanca, te me to neminovno podsjeća na pticu crvendaća kod koje nije poželjno se stati ispod grane na kojoj sjedi ali u buduće ih neću tako zvati jer to je uvreda za ove mile crvkutajuće crvendaće:-)

    avatar

    22.03.2008. (14:38)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @CBK: prihvaćam ispriku i objašnjenje, ali kad nas pokaka ptica kaže se da je to "sreća", i mi svakako imamo mogućnost mudro ibjeći granu pod kojom bismo bili usrećeni. Tibetanci nemaju kamo, a na glavu im se sručilo puno više i gadnije od malo ptičje kakice... ;))))))

    Sretan Uskrs!

    avatar

    22.03.2008. (17:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Tebi i svima koje voliš... od sveg srca... SRETAN USKRS!

    avatar

    22.03.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Sretan ti Uskrs, CBK!
    Lijep i koristan ti je ovaj post. Čuo sam od nekih mojih susjeda (Srba) kako bi trebalo priznati Tibet, ako bude zatražio. Oni su opterećeni Kosovom. No, budući da nama Hrvatima nitko nije čestitao Uskrs (izuzev beogradskom nadbiskupu Hočevaru), spreman sam za priznavanje Tibeta. Lijepa će to biti država.

    avatar

    23.03.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Sretan Vam Uskrs, CBK!
    Sviđa mi se ovaj post o Tibetu.
    Začuđujuća je podudarnost s Hrvatskom (pišete o ljubaznosti i gostoljubivosti komunista) i stanja u kojem se mi nalazimo. Dobar Vam je i post o Đapiću, ali ljudi valjda bojkotiraju ovaj besramni primjerak ljudske vrste, jer tko normalan s onako "atletski" građenim tijelom- stotinu i nešta kila sala ("špeka") - bavi se športom. Znam kad su se te slike pojavile u novinama, čuo sam svakakvih komentara. Danas su izgleda samo ovakvi Đapići i ostali čapići, drpići poželjni u politici, ali vjerujem da je blizu dan kad će se i to promijeniti na bolje. Svaka normalna Vlada u svakoj normalnoj zemlji pala bi nakon ZERP-a, registra branitelja i ovih izgubljenih sudskih sporova (HYPO banka,...), čak i ako zaboravimo sve ostalo u prošlom mandatu.
    Vraćam se jučer iz crkve i "bode" me u oči slika Vladimira Vladimiroviča poznatijeg kao Putin na knjizi "Vladimir Putin - kamo vodi Rusiju?" u jednoj knjižari, ali to nije sve! Malo dalje s onim prevarantskim osmijehom smije se Tuđman, a da ova dvojica ne budu usamljena tu je i Slavko Degoricija!
    "Lijepo društvo" KGB-ovca, KOS-ovca i UDBA-ša ne znam kakve veze ima s Uskrsom!
    Posudit ću od Vas zadnju rečenicu: SMRT KOMUNIZMU - SLOBODA HRVATSKOM NARODU I SVIM LJUDIMA ŽEDNIMA ISTINE, PRAVDE, LJUBAVI I SLOBODE!

    avatar

    23.03.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Hvala na cestitki !
    Sretan Uskrs !

    Sto se tice Tibeta, slusao sam Dalaj Lamu u Zagrebu i ugodno me iznenadio.

    avatar

    23.03.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum... Srbi bi, dakle, priznali Tibet? Mislim da nemaju pojma jer ako bi priznali Tibet zbog priznanja Kosova onda bi rezali granu na kojoj sjede jer jedan od najvažnijih vanjsko-političkih saveznika Srbije je, osim Rusije, komunistička Kina, (za Sjevernu Koreju i Kubu ne znam, ali pretpostavljam da su i te zemlje bliske Beogradu). Taurunume, priznat ćemo zajedno Tibet a nakon toga neka Tibet prizna Srijem, i onda ćemo svi zajedno priznati Vojvodinu i osloboditi Srbiju balasta da se može posvetiti euroatlantskim, pardon, euroazijskim integracijama;-)

    Inače, hvala na uskrsnim čestitkama svima!

    @Slobodna Republika Hrvatska... Znači, to je ponuda domaćih knjižara; pa baš lijepo; kad ste već spomenuli Degoricijinu knjigu, onda ćemo malo osvježiti pamćenje na nekadašnjeg pripadnika političke elite RH s početka devedesetih godina - najuži suradnik ratnog zločinca i oficira OZNE, Josipa Manolića, zatim prijatelj humanista Josipa Boljkovca, prvog ministra unutarnjih poslova RH i nekadašnjeg visokog oficira OZNE, te jedan od najužih suradnika predsjednika Franje Tuđmana. Kaže Degoricija u knjizi kako je Manolić, sa svojim udbaškim vezama u tadašnjem SUP-u SRH isposlovao namještenu zabranu održavanja osnivačke skupštine HDZ-a koja je trebala biti održana u zagrebačkom hotelu Panorama, te su drugovi otišli na tajnu lokaciju (baraka NK Borac na Jarunu) gdje je grupa od desetorice povjerenika Udbe izabrala Franju Tuđmana za prvog predsjednika HDZ-a, i tako izigrala Marka Veselicu koji je imao karizmu i veći broj pristaša od svog konkurenta. Prvi ravnatelj Hrvatske izvještajne novinske agencije, i također uski Tuđmanov suradnik, Josip Šentija, je u svojoj knjizi također potvrdio kako je Franjo Tuđman na prevaru izabran za prvog predsjednika HDZ-a. E, sada, i Branimir Glavaš je potvrdio kako su unutarstranački izbori u HDZ-u namješteni, i da je on bio taj koji je krivotvorio te izbore na kojima je na prevaru instaliran Ivo Sanader umjesto izabrani Ivić Pašalić; zaključak: HDZ je stranka s tradicijom;-)

    @Pero Panonski, zavidim, nisam imao čast slušati velikog Dalaj Lamu, ali podržavam ga; ne samo da je jedan od najvećih svjetskih duhovnih autoriteta nego i intelektualac kakvih našoj zemlji nedostaje, osim ako ubrojimo đake kumrovečke škole koji su poplavili naše državne institucije; bolje ikakvi nego nikakvi intelektualci;-)

    avatar

    23.03.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • Mithrandir

    Sretan ti Uskrs! :))))))

    avatar

    23.03.2008. (21:20)    -   -   -   -  

  • Velečasni

    Crni blože komunizma, Isus te voli iako si kreten!

    avatar

    25.03.2008. (09:08)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Lažni Velečasni.. bolje biti "kreten" nego pokvaren i bezobrazan kao ti; i, naravno da me Isus voli jer ja volim Isusa, a tebe sažalijevam!

    avatar

    25.03.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    Prvo, hvala na čestitki i također vam želin sritan Uskrs!
    Sad kratki komentar posta, već san se pita kad ćete pisat o komunističkom nasilju u Kini. I drago mi je da ste započeli, i kao i uvik, vaš post je poučan i zanimljiv. Iako komunističko divljanje u Tibetu nema opravdanja, na žalost, mislin da su Tibetanci sami djelom odgovorni za stanje u kojem su se našli. Jer su se njihovi konzervativni budistički redovnici, koji su imali i svu političku vlast, odupirali bilo kakon stranom utjecaju, kao i svakom pokušaju modernizacije države. Ne samo da Tibet, prije komunističke agresije nije ima diplomatske veze i međudržavne ugovore (a samin tim ni priznanje, posebno zapadnih država), nego nisu čak imali ni vlastite oružane snage s kojin bi se branili od moguće agresije. Do okupacije, 1951. bili su gotovo potpuno izolirani od ostatka svita. U vezi s tim, zanimljivi su nedavni događaji u Bhutanu, isto tako izoliranoj, maloj državici na Himalaji, koja graniči s Tibetom i kojon također vladaju strogi budistički redovnici, s malon razlikom: ipak postoji posebna svjetovna vlast, monarhija. Nedavno su u Bhutanu provedeni prvi demokratski izbori, kralj se odreka vlasti i država se polako otvara. Mislim da ih je, na to potaknila sve veća militarizacija Kine i njezina sve agresivnija vanjska politika, posebno u neposrednom susjedstvu (očuvanje Sjeverno Korejske komunističke diktature, kao i one u Mianmaru, pritnje aneksijon Taiwanu, i teritorijalne težnje Kine na graničnom Himalajskom području koje obuhvaćaju čak i dia države Indije, kao i one u Južno Kineskom moru). Kad se to sve uzme u obzir, mislim da su i Bhutanci zabrinuti zbog moguće kineske agresije i okupacije i sigurno ne želu doživit sudbinu Tibeta. Ukratko, držin da je to glavni razlog naglo provedenih reformi.
    Također je zanimljivo da ste povukli paralelu između nadolazećih Olimpijskih igrara u Pekingu 2008. i onih u Berlinu 1936. Ako se smin nadovezat, reka bih da "Anschluss" Taiwana započimlje nedugo nakon Olimpijade. Nadam se da nisan u pravu.

    avatar

    25.03.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Nema_sanse... Zanimljivo promišljanje u Vašem komentaru - Anschluss Taiwana nakon olimpijskih igara . Ima nešto u tome jer upravo je na tajvanskim izborima pobijedila stranka koja se zalaže za gospodarsko ujedinjenje s Kinom, i to upravo ona stranka, Kuomintang, koja se od tamo negdje 1925. borila protiv Komunističke partije Kine za prevlast u Kini, i koja je 1948. poražena pa se povukla na tajvanski otok.
    Što se tiče Tibeta, raspolažem informacijom da je Tibet 1950. ipak raspolagao vojskom, i Tibetanci su prilikom kineske agresije držali jednu svoju dobro utvrđenu i branjenu važnu tvrđavu na jednoj planini koja je zatvarala klanac ulaska u unutrašnjost Tibeta i prema glavnom gradu Lhasi ali je netko u tvrđavi izdao i pustio uljeza unutra, i onda je nakon toga put kineskoj komunističkoj vojsci ka središtvu Tibeta bio otvoren. Tibet je bio izoliran ali se ipak polako otvarao svijetu, naravno, prekasno, i presporo. Posljedice toga su one koje ste opisali u komentaru.
    Militarizacija Kine ide inače ubrzanim tempom, i njihovo vojno rukovodstvo i ne krije da želi sudjelovati u budućem nuklearnom ratu s Amerikom. Oni su analizirali Hitlerov poraz u Drugom svjetskom ratu, i namjeravaju izbjeći njegove greške, te priželjkuju obračun nuklearnim oružjem i kreću od hipoteze da će Kina, zbog velikog broja stanovnika, lakše preživjeti atomski udar od Amerike. Oni tvrde da se militariziraju s jednim jedinim ciljem - da zgaze vojnu silu Sjedinjenih Američkih Država. No, prvo će Olympijada, opće veselje i radost, onda ide "Anschluss", pa ćemo jednog dana čuti kako se kineski vođa obraća naciji preko TV i obavještava ju kako je vojska Južne Koreje napala pograničnu postaju kineskog saveznika na Sjeveru, i da su kineske postrojbe u 5.15 sati žestoko odgovorile i potisnule "agresora" duboko u unutrašnjost korejskog poluotoka...

    avatar

    25.03.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Dobro jasno je da je komunizam zlo gdje god se pojavio. U Hrvatskoj možda (naglašavam možda) nije bilo ovako javnog terora nad protivnicima crvene bolesti, ali komunizmu, kao ni onima koji ga provode nisu važni načini na koji nešto čine, već samo jedno - očuvanje komunizma kao čisto represivnog načina vladanja.

    Žalosno je sada razglabati o tome što kinezi rade u Tibetu pa i u Kini kada je jasno da se čitav svijet zgraža samo prividno. Dokaz tome je i dobijanje Olimpijskih igara - igara koje trebaju predstavljati slobodu, zajedništvo i prijateljsko natjecanje, a igre je dobila država koja radi sve kako bi ta tri pojma što više mogla izbjeći...

    avatar

    26.03.2008. (12:45)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    P.S. - hvala na čestitci sa malim zakašnjenjem, naravo jedanke želje upućujem i ja - bilo je dosta obveza ovih par dana pa baš i nisam bio aktivan na blog-u...

    avatar

    26.03.2008. (12:47)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Angelium... komunizam u Jugoslaviji prolazio je različite faze, i mogu potvrditi da je bilo u određenim fazama javnog terora protiv Hrvata, posljednji javni teror bio je 1972. godine i trajao je do 1989. godine, tako da Hrvati nisu ništa bolje prošli od Tibetanaca. S ovim drugim dijelom komentara se slažem - komunistima je važno jedino očuvanje komunizma kao čisto represivnog načina vladanja. Također se slažem s tvrdnjom da se cijeli svijet samo prividno zgraža jer znali su kome su povjerovali organizaciju Olimpijade, pa ne valjda časnim sestrama nego najokorjelijim komunistima Mao Ce Tunga, a to što su uveli miješanu privredu tipa socijalizam-kapitalizam najobičniji je trik. Odličan je onaj film u kojem glumi Richard Gere, mislim da se zove Triangle u kojemu je prikazana sva zla ćud aktualne Kine.

    avatar

    28.03.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • SLOBODNI TIBET

    YOU DON’T HAVE TO LEAVE HOME IN ORDER TO PARTICIPATE IN THE BIGGEST PROTEST EVER

    Let us all light a candle for Tibet during the opening ceremony of the Olympic games.

    Let us all put this candle in our windows.

    Let us all invite all our friends to do so.

    Let's ask them to invite their friends.

    Let us have a hundred million candles for Tibet.

    WE CAN DO IT - BILLIONS WILL BE WATCHING US

    Just Imagine - The opening ceremony of the Olympic Games is on, and the world is lit with candles – for Tibet.

    Be part of it – You can make a difference.

    avatar

    28.04.2008. (03:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...