Komentari

yoko.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • dinaja

    Kada se radi o najvrednijem osjećaju koju čovjek posjeduje, LJUBAV, tada su pojmovi manipulacija i komunikacija krivo upotrebljeni. U ljubavi nema i nesmije biti manipulacije, to onda nije ljubav nego zvaravanje sebe i partnera, komunikacija je hladna internacionalna riječ koja je toliko površna da nema mjesta u ljubavi. Komunikativni ljudi su dobrodošli u svakom društvu, oni su korišteni u managmentu, ali često zakažu u dijalogu koji život znači. Ljubav izrasta iz "kompromisa", uzajamnih sporazuma i šaputanja.

    avatar

    26.02.2008. (14:53)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Evo mene opet. Ti ne odgovaraš, nitko se ne uključuje u diskusiju o tvojim razmišljanjima. Teške misli uvijek ubijaju osjećaj ljubavi. Ljubav je lepršava energija koja ne podnosi sumnju, a još manje bol. Ljubav liječi, ljubav je energija koju danas stavljamo na prvo mjesto kada govorimo o samoizlječenju. "Razgovarajmo o ljubavi" da bi pronašli put ka sreći, osjećaju koji osmišljava sve druge osjećaje u nama.

    avatar

    27.02.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • yoko

    Hmm...nije da ne odgovaram nego jednostavno ne znam što bi ti odgovorio na ovo gornje. Naime, pričao sam u tekstu o manipuliranju (ne samo riječima) unutar veze, što može i ne mora biti grozna stvar. Pa, svi znamo da se to događa u svakoj vezi, ali je pitanje koliko je tko svjestan tog...

    avatar

    27.02.2008. (17:05)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Kada "Slomljena srca" piše o manupilarnju, a prije toga mi je napisao da su mu i ime nametnuli drugi, tada ja jednostavno imam osjećaj da "Slomljena srca" svaki pokušaj dijaloga smatra manipuliranjem njegove osobnosti. Svi smo mi od krvi i mesa, svi mi nosimo u sebi nekakve ožiljke prošlih dana, ali ova nova tehnologija, taj prekrasni virtualni svijet nam otvara mogućnosti da osjećaje oblikovane u rečenice pustimo na zaslone računala onih koji to žele pročitati. Zašto pišemo? Zar to nije ona prekrasna pokretačka snaga u nama koja oblikuje naše misli i osjećaje u rečenice koje, u ovom hektičnom svakodnevnom životu, rijetko izgovaramo. Ja moram priznati da se veselim svakom komentaru o mom tekstu, jer svaka nova misao pobuđuje u meni bujicu novih, mojih misli. Dragi moj "Slomljena srca" , vjeruj mi ja ne pokušavam manipulirati tvojim mislima, ja samo kroz tvoju trezvenost učim da postoji i jedan drugi oblik opisivanja osjećaja. Ti se ne suprostavljaš mom načinu i neodustaješ od svog stava. to su odlični temelji za zdravu diskusiju pro i kontra...............Ja još uvijek smatram da, ako se doista radi o LJUBAVI, nema manipuliranja. Ono što je ponekad kontra mog uvjerenja ja u mom slučaju smatram argumentom o kojem sam spremna razmisliti i tada pronači kompromisno rješenje.

    avatar

    27.02.2008. (17:55)    -   -   -   -  

  • yoko

    Što nam govori da ja ne razmišljam o tuđim primjedbama nego samo pratim svoj zacrtani tok? Ili griješim?

    avatar

    28.02.2008. (05:05)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Nisam napisala da ne razmišljaš o tuđim primjedbama, nego da se ne suprostavljaš i samo lakonski zaključuješ. Postavljaš pitanja, a na moja rijetko odgovaraš. Ili griješim?

    avatar

    28.02.2008. (05:29)    -   -   -   -  

  • Kontesa Nera

    Riječi su one koje slušamo, a pogled ono što osjetimo i ne zaboravljamo.
    U ljubavi nema manipulacije ako je iskrena. No čovjek kada se bori za svoju sreću ne bira sredstva, nije opravdanje ali je ljudski.

    avatar

    28.02.2008. (07:22)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Zar se manipuliranjem može ostvariti sreća??????????

    avatar

    28.02.2008. (07:30)    -   -   -   -  

  • yoko

    Zašto se ne bi mogla?

    avatar

    28.02.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Zašto ne, već je Marin Držić jezikom Pometa rekao:
    "U poslima od ljubavi vaja imat srce od lava, a obraz od kurbe"

    avatar

    28.02.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • yoko

    Vidiš da znaš, što se onda čudiš :)
    (narodna: "čudiš k'o puran bijelome kruhu) :))

    avatar

    28.02.2008. (22:26)    -   -   -   -  

  • dinaja

    Ne čudim se Marinu Držiću nego "Slomljenom srcu"! Mislim da kad se upuštamo u "posla od ljubavi" i imamo srce od lava, a obraz od kurbe onda doista zaboravljamo od kuda dolazi ljepota. Srce od lava nije lomljivo, ono je samo promjenjivo.

    avatar

    29.02.2008. (06:52)    -   -   -   -  

  • yoko

    A obraz od kurbe je onda promijenjiv?

    avatar

    29.02.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...