Komentari

bilonekad.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • prirodno_celav

  spavam relativno dobro. snova se siječam kako kad. općenito smatram da snovi doprinose čovjekovom razvoju ako ih kao takve i doživljavamo. vjerujem da se svima dogodila situacija dejavu pa bi se onda pitali od kuda nam je to poznato, a bilo je u nekom snu. snovi služe za produbljenje percepcije.

  avatar

  23.02.2008. (10:47)    -   -   -   -  

 • salvetna tehnika

  Spavam dosta loše,a u zadnje vrijema stalno sanjam pokojnu mamu.

  avatar

  23.02.2008. (13:28)    -   -   -   -  

 • gustirna

  Spavam vrlo dobro, osim kad popijem litru čaja prije spavanja, pa me usrid noći tira na zahod.
  Sanjan kako kad. Koji put ništa, a koji put više raznih snova, ovisno koliko puta san se dizala na zahod u toku noći. za snove mislim da nešto znače, poručuju, šapuću, samo trebamo biti dovoljno senzibilni da to otkrijemo. Ima snova koje pamtim cijeli život, a ima i onih koje zaboravim čim otvorim oči i promislim - O, kako je danas lijep dan! :-)))

  avatar

  23.02.2008. (13:50)    -   -   -   -  

 • daj SANJAJ

  80% mojih snova se ostvari - a to je ponekad zbilja teret.pusa

  avatar

  23.02.2008. (14:49)    -   -   -   -  

 • žubor vode

  Prije sam znala sanjati neke događaje koji su se poslije ostvarivali...Sada sanjam svakakve snove,no često ih zaboravljam.

  avatar

  23.02.2008. (15:07)    -   -   -   -  

 • skenirka

  moji snovi su često znali biti prilično znakoviti, ali sam ja ta značenja shvatila tek gledano unazad. koliko je san značajan za ljude vidi se i iz činjenice da se bez sna može poludjeti. meni se sviđa shvaćanje da je spavanje period kada smo u vezi s našom dušom i bogom i kada obnavljamo svoju energiju da bi mogli "izdržati " život na javi. spavanje je nešto kao naše korijenje kojim crpimo snagu za život iz prostora u kojima obitava naša duša, kao što biljke svojim korijenjem crpe hranjive tvari iz zemlje. naravno da znanost-psihologija- ne može još mnogo toga objasniti i dokazati, ali to nije bitno. i u stvari je normalno i u redu. psihologija je ipak ljudski izum i dostignuće i stoga jeste i uvijek će biti ograničena tom činjenicom, a život je beskrajan božji "izum" i kao takav prirodno nikada do kraja objašnjiv onim što je samo njegov mali dio -kao što to sva nauka i jeste. meni to tako nekako izgleda. a, ja sam veliki spavač. a, sanjam i na javi.

  avatar

  23.02.2008. (16:20)    -   -   -   -  

 • angie

  @prirodni - to je tumačenje snova na psihološkoj razini. Snovi mogu odražavati pražnjenja psihičke napetosti određenih osjećaja koje tokom dana nismo u potpunosti proživjeli te ih ponovo proživljavamo kroz snove tokom noći. Snovi na psihološkoj razini isto tako mogu odražavati osjećaje i stavove, mogu biti inspiracija za kreativna i praktična rješenja životnih problema koje imamo, znači vodstvo koji nas inspirira. U snu ponovno “probavljamo” doživljaje koje tokom dana nismo uspjeli do kraja “probaviti” - to je jedno od tumačenja snova.
  @salveta - moji su snovi zavijeni stravom i hororom čak i kad sanjam drage osobe, to su jako mučni snovi i osjećaji.
  @gustirna - kada sanjač svjesno odluči dublje sagledati poruke svojih snova vjerojatno će uspjeti pronaći njihovo značenje. Ja se, osobno, uopće ne trudim oko toga.:))))
  @dajSanjaj - mada postoji i teorija o prekognitivnim snovima (koji najavljuju budućnost) meni je teško u nju vjerovati. Ja sam osoba koja se "dobro zalijepila nogama za zemlju" (tako moja mama govori) i svaka teorija koja nije dobro ovozemaljski "potkovana" meni je upitna.
  Ali takav teret zbilja nije lagan:)))))))))))))))
  @žubor vode - možda je i bolje tako, nego da te opterećuju svojim značenjem a još gore ostvarenjem (ako su negativni). Pozdrav:))))))
  @skeniranje - snovi reflektiraju i duhovnu dimenziju sanjača kroz koju mu dolazi inspiracija u vezi njegove vlastite duhovnosti. Taj duhovni aspekt je često zanemaren u svakodnevnom životu i snovi mogu sanjača podsjećati na njegovu duhovnu prirodu. U duhovnu sferu spadaju i prekognitivni snovi koji nam nagovještavaju moguće buduće događaje, koji bi se mogli dogoditi ako se nastavimo kretati putem kojim se krećemo - dakle i ovo je jedno od tumačenja snova odnosno duhovno tumačenje.
  Po meni sva ta tumačenja sadrže dio istine o biti snova i međusobno se isprepliču.:)))

  avatar

  23.02.2008. (19:20)    -   -   -   -  

 • bespeljica

  Spavam uglavnom dobro, ali kao i gustirna i ja se budim noću :-). Snova se vrlo rijetko sjećam. Prije sam znala puno više sanjati....odnosno sjećati se što sam sanjala....

  avatar

  23.02.2008. (19:29)    -   -   -   -  

 • oldbat

  mislim da je san svojevrsno defragmentiranje mozga. Obožavan spavat. Ujutro se po pola sata vrtin po postelji i pomalo kunjan. I često mi se dogodi da se u tom polusnu sjetim nekih stvari koje san zaboravila ili pogriješila napravit.A po noći ne znan šta sanjan , jer tako čvrsto spavan da me samo nekakav neobičan šum može probuditi.

  avatar

  23.02.2008. (20:58)    -   -   -   -  

 • Marisol

  I kod mene je problem spavanje.Čini mi se da sam tek zaspala i onda se probudim.Dugo mi treba da ponovo zaspim.Prošlo je jako puno vremena kad sam zadnji put nešto sanjala.

  avatar

  24.02.2008. (15:16)    -   -   -   -  

 • greentea

  volim spavati, volim sanjati i često radim i jedno i drugo! loš san mi pokvari cijeli dan, ali serćom ih nema puno. pozdrav:))))))

  avatar

  25.02.2008. (08:49)    -   -   -   -  

 • Santea

  Od nesanice do mirnog sna kroz svakakve faze prolazim:)Zadnje dane sam tako umorna da se samo skrolam na krevet i spavam,a snova se sve rjeđe sjećam.
  Pozdrav veliki

  avatar

  25.02.2008. (09:31)    -   -   -   -  

 • astrosailor

  kad spavam , spavam duboko. Proveo sam vecinu vremena do sada spavajuci 5-6 sati na noc, tokom faksa i 4, na duge staze. Ne sanjam, ili radije, ne sjecam se snova. Kad se sjecam, rijetko su more, najcesce oni jutarnji, sto granice s mastanjima, ponekad ko da sam popapal par LSDjeka. Znalo mi se desiti da tesko odlijepim san od jave, pa da ne budem siguran koji sam. Zanimljivo je kad promijenis par kultura i jezika, pratiti na kojem jeziku sanjas i koje su ti slike u glavi. Multi-kulti, stvarno.

  avatar

  25.02.2008. (10:11)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...