Komentari

janjoblog.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bez nadimka

    Mislim da Janjo nije ona prava Janjo koja je komentirala blogove i pisala u fatamorgani. Netko se šlepa na njeno ime. Naime prava Janjo odlično poznaje ogulinski govor i potpuno je autentičan, ova "surogat " Janjo samo glumi , odaje ju upotreba glasa n na kroju riječi ( san, jesan i slične) što uopće nije osobina lokalnog govora ogulinskog kraja. Zato pitam gdje je prava Janjo!!!!

    avatar

    21.02.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • Hugo Chavez

    Nisam sklon sumnji da Janjo nije Janjo, ali slažem se da izvorni ogulinski izgovor nema na kraju riječi slovo N, to je više po dalmatinski.Koristim priliku da pozudravim novi blog. Sretno ,uspješno i dugoročno Janjo.

    avatar

    21.02.2008. (23:15)    -   -   -   -  

  • BB (Bez Bloga)

    Janjo, post ti je za pet!
    A vi, detektivi jedni!
    Pustite Janju da pise onako kako voli i zna. Pa makar to bilo s ili bez "n" na kraju rijeci.
    Meni se svidja i jedno i drugo.

    Zar svatko od nas nema "...svog kostura u ormanu..."?

    avatar

    22.02.2008. (17:14)    -   -   -   -  

  • JANJO

    Zač ti bez špicnameta mene špotaš da ja ne divanim ogulinski, ti si morda učil, ali nisi divanil pa kad znaš piši rič ogulinskega kraja pa ču učit, jer ni niki još išal pisat na ogulinskem divanu, samo Janjo!
    Vam Hugo i vam BB lipo fala, zač razumite i sa m i sa n, kemu ni dobro nek ne čita moj blok.
    Pisala san o daru, a o tem ni crne ni bele!
    Ajte bok!

    avatar

    22.02.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • OO

    Na takve dare smo, Janjo naša lipa, već navikli. Zač se ti tuliko čudiš i načuđavaš? Pa i sam sam već postal kostur od ovega lipega života!
    Živila Ti nama, Janjo, i piši i pripovidaj Ogulinski. Uživamo!

    avatar

    23.02.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • Jure

    Faljemisus lipi moji Ogulinci!

    Teta Janjo moja, ni mi pravo kaj si ditetu bacila poklon u šparet. Ko prvo, ako se ti bojiš kostura morda ga se ne boji nučica.Drugo, poklon je poklon.Velidu da se poklonjenem konju ne gleda u zube. A ko treće i najveće, kaj si morda očekivala od ti "židovi" (ne mislim na Židove i ne bu mi valjda zameril onaj Simo Vizental) da ćedu vam dati kaj bolje. Njim bi falilo. Kaj se tiče stoteg kupca u Konzumu to ti je "drek na šibici". Ti Todorićevi (velidu da su to naši al ja mislim da nisu, neg su svoji i sebi samo vuču) su takvi lopovi i prevaranti da to nemoreš ni zamisliti. Oni kad imaju kakve kako oni to velu - akcije onda kad dojdeš i ičćeš to velidu: e baš je nestalo, al jutri opet dojdite pa će biti. Njim je bitno da vi kaj više puti tamo dojdete. A kad ste već došli bute nešto i kupili. Tako je i sa tim stotim kupcem. Prevaranti obični. U Lidel još nisam išal pa neznam kako oni varaju narod. Kako čujem od naroda oni prodaju neke artikele na koji niš po našem ne piše pa ni neznaš kaj kupuješ. Bogzna kaj nam oni prodaju, al sam sigur da varaju i pljačkaju.I tako na kraju ispada da je još najblje kupovati u Zvezdi il pri Kruščici. Dal ima još ki naš dućan u gradu?
    Narode moj lipi dajte se malo saberite i razmislite tum svojum glavum i nejdite u te velike dućane jer oni kradu i varaju na veliko. Ajte rađe u manje dućane jer bute na manje prevareni. Zbogom.

    avatar

    26.02.2008. (11:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...