Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • babl

    Gle, post bez komentara!
    Svi ostali bez teksta!

    avatar

    17.02.2008. (10:52)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ajde neka mi ovaj gospodin gore objasni zašto je Mesić protest oko imena trga sveo na NDH i antifašizam.
    Ionako se u raspravi sve svodi na nije šija nego vrat, narodski rečeno, a vrhunskih hrvatskih intelektualac smo susretali i u bivšim vremenima i sve mi to više sliči na udrugu koja se krajem stoljeća pojavila u Splitu pod nazivom: 'Sotina intelektulaca' (valjda Splita) ili tako nekako. Za spas naših mišljenja. Banac je povjesničar i tu je vrijednost njegovih istraživanja. I vjerojatno ga je iritiralo Mesićevo insistiranje da se oproste zločini (da se ne govori o zločinima jer je komunizam= antifažizam) onima koji su ih počinili za vrijeme komunizma pokrivajući se pojmom antifašizma. I da nebi bilo zabune ja tvrdim da je nacizam, fašizam nesporno zločinački dok antifašizam to nije bio, ali ono što se provuklo pod antifažizmom u zemljama koje su živjele u' komunističkoj diktaturi' (ili kako god je zvali) jednako je tako bio zločin. Mislim da je na to mislio Banac koji kao da nije simpatičan ni desnima ni lijevima jer pokušava govoriti istinitu povijest.

    avatar

    17.02.2008. (11:20)    -   -   -   -  

  • Marole

    Banac je iz Dubrovnika, to sve govori, mi smo stari bezmozgovići, naš mentalitet bi trebalo predavati na posebnom kolegiju studija psihologije.

    avatar

    17.02.2008. (13:12)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    Mira Banjac?

    avatar

    17.02.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Odmak: Mesić je, dozvolite, jedan umoran, rastresen, slabo elokventan, ograničen čovo. Nema se tu što objašnjavati. Što se tiče Banca, citirat ću dio vaše rečenice i naglasiti ključnu riječ: "pokušava govoriti istinitu povijest". Naime, manje-više svi povjesničari pokušavaju govoriti istinitu povijest - pitanje je kako to rade i koliko u tome uspijevaju. Banac, nesuvisao i okamenjen kakav već jest, to čini nespretno, pa je i njegova istina takva (napominjem: njegova istina). I dozvolite još samo ovo: uvelike sumnjam, dapače: siguran sam da Bančeva povjesničarska istraživanja nemaju ama baš nikakvu vrijednost. Taj barata (i to nespretno) tek vrlo ograničenim brojem obrazaca. Njegovo povjesničarenje svodi se, koliko ja vidim, na pabirčenje, slabo povezivanje popabirčenog i proziran blef (htio sam reći improvizaciju, ali ne: takva okamina ne umije improvizirati).
    Molit ću lijepo: tragično je, uistinu tragično što Hrvati nasjedaju na tipove kakvi su Ivo Banac i Slaven Letica.

    avatar

    17.02.2008. (13:50)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Prosvjedujem zbog ovog teksta.
    Banac je prvo Puhovskom maznuo ženu, a nakon toga i funkciju u HHO-u.
    Na Stipinom mjestu ne bih se upuštao u razgovor s tim tipom jer mi se čini da će u sljedećem osvajačkom pohodu postati predsjednik RH.

    avatar

    17.02.2008. (14:06)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Babl, nedjelja je, pa svi ili spavaju ili su na Krumpirištu. Sorry kaj se nisam javio - po knjigu dolazim, ali, donijet ću i ja tebi poklon, jer nemre to tako da samo ti mene daruješ tom sjajnom literaturom kakva je "Kirkin sindrom", Frana Nischta.
    U polemiku se za sada ne bum mješal. Čekam da vidim kaj Andrew kani kazati.

    avatar

    17.02.2008. (14:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Marolino, možeš li ti nama, kontinentalcima, podrobnije opisati osobenosti te dubrovačke duše, njene tanane nijanse i labirinte, tu vižljastu i vitalnu sposobnost akomodavanja, taj paradoksalan organ slobodarskog preživljavanja u orahovoj ljusci Grada: Dubrovnik nije samo zidinama arhitektonski idealna pozornica Hamleta, već je to naprosto zato što je genius loci Republike taj melankolični kunktator koji bi mogao biti bounded in a nutshell and count himself king of infinite space. Pokušao sam razumjeti tu mješevito gotičko-renesansu psihu natopljenu svom vlagom južnjačke midece, i imam razumjevanja za one lelujave sjenke što oko Sv.Marije izmile van polužive po dvotjednoj južini, ali nikako ne mogu shvatiti do kraja kako to da su tako divni monstrumi, koji su ipak stoljećima cizelirali ovu prekrasnu kamenu glazbenu kutiju od Grada, degenerirali u današnje postsamoupravne lijene pizdune dostojne bastarda odbjeglog brodskog mulata prokrijumčarenog sa sjevera Afrike i ultramontanske dezorijentirane udovice!?

    avatar

    17.02.2008. (16:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sad kad sam ponovo pročitao svoj predivan uradak, shvatio sam da je to vjerojatno pokušao kazati 5000 Cent, tj. Milenko Skočibušić Jergović, u svojim kontroverznim Dvorima od O'raha. Kažu mi da u tome nije nimalo uspeo. Ja ne znam, imao sam svoga posla, nemam ja vremana za tu boraniju. Ja sam u bizmisu.

    avatar

    17.02.2008. (17:01)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Nemanja, Vaša pretjerano istaknuta klasna i rasna svijest ono su što mi ponajviše smeta u vašim postovima. Ali to Vam, znate, više ne prolazi; to možete okačiti japanskom stršljenu o rilo. Parafrazirao bih onu van Goghovu u kojoj kaže kako se osrednjost ne može nadići tako da je se prezire: ne može se nadići "bastarda dostojnog brodskog mulata prokrijumčarenog sa sjevera Afrike i ultramontanske dezorijentirane udovice" tako da se narugamo njegovome porijeklu.
    I jedna latinska poslovica za kraj, u prijevodu na naški: nije nikakva slava pretjecati magarce.

    avatar

    17.02.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A vi možete vrijeđati Japance, pa bili oni i stršljenovi?

    avatar

    17.02.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Izabrao sam japanske stršljenove zato što su golemi i užasno opasni. Pogledajte: japanski stršljen

    avatar

    17.02.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Užas. Nisam znao da su baš toliki. Vidio sam nekakav dokumentarac u kojem se pčelice brane tako da podižu temperaturu oko stršljena i tako ga zapravo - skuhaju! Zagrijavaju ga na 43 stupnja što stršljena usmrćuje dok pčelice bez problema preživljavaju.

    avatar

    17.02.2008. (19:25)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ti stvarno brišeš komentare. Da ne komentiram više? Nema problema.

    avatar

    17.02.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • markiz

    Poslednji intervju s plagijatorskim smećem
    pročitajte ovdje

    avatar

    17.02.2008. (20:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, dušo, koji ti je komentar izbrisan? Zaista ne znam o čemu govoriš? Reci...

    avatar

    17.02.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Da, to su adaptirane japanske pčele koje mirno propuste stršljena-izvidničara u svoj pčelinjak, pa ga odjednom napadnu i skuhaju ga - za razliku od uvezenih europskih pčela koje su bolje proizvođačice meda, ali nemaju taktiku protiv stršljenova: njih tek nekoliko zna pobiti cijelu koloniju pčela, njih na tisuće. Stravično, fascinantno.

    avatar

    17.02.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nažalost, Kizo, nije posljednji. Nismo te sreće.

    avatar

    17.02.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Mislim da je Odmačin komentar o brisanju postova bio upućen meni. Naime, u nastupu strahovite neubrojivosti očistio sam crni ured od komentara (svih osim svojih). Ukoliko vas je taj moj čin povrijedio, primite iskrene isprike. I vjerujte: ništa osobno. Slobodno komentirajte dalje, sumnjam da će se incident ponoviti (s obzirom na učinkovitost odoljenskog pripravka koji redovito uzimam).

    avatar

    18.02.2008. (08:14)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ma kakvi, Doktore, bilo bi zabrinjavajuće da vi niste očistili crni ured od komentara, svih osim svojih. Ako sumnjaš da će se incident ponoviti, pritisni nulu.
    Nego, kako vam se sviđa post o Glazbi?

    avatar

    18.02.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Nije loš, nije loš. Zamjeram vam jedino nes(p)retno spajanje markiževe ispovijedi o silovanju novinarke s njegovom parodijom mojega poetskog osvrta na lik i djelo Dubravka Detonija. Ostalo je ganz gemütlich.

    avatar

    18.02.2008. (10:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...