Komentari

indijskakuhinja.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    nije mi jasno zasto te jos nisu stavili na almost cool listu. imas stvarno odlican blog za koji na zalost ne zna puno ljudi. drago mi je da si ponovno pocela objavljivati recepte, nakon duge pauze.

    inace obozavam lady's fingers i u indijskoj ali i u kuhinji africkih mediteranskih zemalja (maroko, alzir). njih nikada ne treba prekuhati jer su slinave. bas su delikatno povrce.
    jucer sam bila u indijskom restoranu i narucila tanjur s nekoliko vegetarijaniskih jela. nisam bas bila odusevljena kvalitetom a niti izboorom. ali to je, cini mi se, bila stvar restorana. na tanjuru je bio jogurt s krastavcima poput cacikija, spinat sa sirom, neka rolica ne znam cega u umaku i nesto poput curry povrca. a i lassi im je bio sama voda. bas sam bila razocarana. uostalom jos uvijek trazim mjesto gdje cu naci ove predobre stvari iz tvojih recepata.

    avatar

    17.02.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • Mirisi, zlato i začini

    ma who cares za liste! ne pišem ništa aktualno...cura sam od x godina koja kuha, fotka i pisucka o duhovnijioj strani Indije i o hrani - mislim, koga to zanima?

    No, da podijelim što mene brine...
    mene sve više brine činjenica da me ljudi više ne pozivaju na ručak ! jer ih je k'o fol strah hoće li se to mome nepcu svidjeti.
    e to ti je pravi problem! ;)

    avatar

    17.02.2008. (16:33)    -   -   -   -  

  • Mirisi, zlato i začini

    @ Lipa Mare...
    što se tiče restorana, vidjela si da sam napisala post o tome, baš si me ponukala. mislim da su tamo u Austriji svi isti mood.
    ne znam koliko voliš dal, probaj naručiti dal makhani i naan, ako imaju, ili kofte (kuglice od povrća u umaku). idi s malai koftom, ali gobhi (cvjetača) je također dobar izbor. možda spasi dan! ali sve ovisi kako ih pripremaju. ja sam u Indiji jela toliko brrrrrrrrr malai koftu da sam uzela samo jedan griz, platila i otišla.
    riže su im obično dobre, zar ne? jedeš li biryani? ili uzmeš neki fini rice pulao?

    avatar

    17.02.2008. (16:43)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ma nisu liste ni meni vazne ali kad su vec stavili moju kuharicu za djecu, nije mi jasno zasto nisu tvoju ... a niti mi je jasno po kojem principu uopce stavljaju te kuharice na naslovnicu. ti stavljas odlicne recepte, vlastite fotke, ma odlicne tekstove...ma bas ih ne razumijem.

    za restorane mislim da si u pravu, u engleskoj sam jela apsolutno fantasticnih stvari...bolje da ne mislim na to jer postanem ocajna. tu ima samo jedan restorancic koji je malo drugaciji ali mi je taj malo nespretan sto se lokacije tice. inace su stvarno preskupi.
    rize su odlicne i jedem biryani. pulao jos nisam.
    obozavam dal i pokusat cu naci ovo sto si nabrojala.

    a sto se nepozivanja na rucak tice...hehe, ja sam imala dva drugacija iskustva....moja svekrva je POCELA KUHATI zbog mene. prije je uvijek ali bez iznimke servirala svoje "fantazije" (citaj buckurise sa sastojcima koji nikako ne pasu zajedno). sada radi po receptima, tu i tamo malo promijeni nesto i stvari su joj odlicne :)...drugo iskustvo je jedna frendica koja je uvijek sve servirala iz zamrzivaca a moj muzic jeo prije nego bi isli kod njih na rucak. da ne ostane gladan :))). ona je isto pocela kuhati i truditi se u kuhinji pa mi se cini kao da su se obje osjetile izazvane na kuharski dvoboj :)))

    avatar

    20.02.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • Mirisi, zlato i začini

    prije je uvijek ali bez iznimke servirala svoje "fantazije" (citaj buckurise sa sastojcima koji nikako ne pasu zajedno). sada radi po receptima, tu i tamo malo promijeni nesto i stvari su joj odlicne :). OVO TI JE SUPER!!!!!

    Zanimljivo koliko ljudi više vole stvari iz mikrovalne i zamrzivača. Baš sam čitala tvoj post o tijestu za pizzu i u potpunosti se slažem!
    Nadam se da će sve više ljudi uzeti kuhače u svoje ruke, i ne vjerovati toliko prehrambenoj industriji koja im počinje već servirati i gotovu skuhanu rižu, a kamo li ne sve ostalo!
    Najukusnija je hrana koja se spremi u vlastitoj kuhinji, s ljubavlju.

    avatar

    20.02.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...