Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • propheta nemo

    Poradi strukture, ovo me silno podsjeća na Pennacovog Diktatora i visaljku (Le dictateur et le hamac). Tamo je isto kroz cijelu knjigu opisano i pisanje iste.
    #Ono sam o letenju opisao realno stanje snova. Puno sam kao mali sanjao da letim ili se prizemljujem lako dok jednom nisam tresnuo i probudio se. Otada ništa. :)
    A u realnom svijetu nisam ništa napredniji od tebe.
    I da, nadam se da je ona opaska o književniku i kritičaru netočna jerbo imam neki gadan osjećaj da su te dvije sposobnosti obrnuto proporcionalne. :)

    avatar

    12.02.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • sebi pripadam

    Ne mogu vjerovati da te je gledanje Latinice potaklo da napišeš svoju krimi komediju... svaka ti čast! To je samo još jedan dokaz da onaj tko zna pisati - nalazi svoju inspiraciju za čas...

    avatar

    12.02.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    svaka čast - krimi komedija je najteži žanr (jesi li gledala "Tko ubija najbolje europske kuhare?".Glede srpske samouvjerenost, zar Dalmatinci ne nastupaju slično (Igor Mandić)?

    avatar

    12.02.2008. (13:34)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Priznajem kriva sam, nisam pročitala post, užasno me boli glava pa ću ti zato ostaviti samo pozdrav, a sutra kad pročitam ostavit ću komentar. Pozdravčić tebi.

    avatar

    12.02.2008. (23:48)    -   -   -   -  

  • greentea

    mi lajk it. so far....ali, malo mi je kasno, mozak usporava...mislim da ću se sutra vratiti da još jednom pažljivo pročitam....laka ti noć, opet ću doć!:))))))))

    avatar

    13.02.2008. (00:15)    -   -   -   -  

  • odmak

    propheta nemo,
    nisam čitala Diktatora i visaljku.
    Nema tu puno razlike između modernog kritičara i stvaraoca. Oba stvaraju i pišu. Obično gluposti. Tu i tamo se rodi netko sa novom i svježom idejom koja nam da misliti. Meni je otkriće svojevremeno ( vrlo davno) bio,ali još uvijek je Borges. A u novije doba Michel Houellebecq. Ni jedan ni drugi nemaju onu klasičnu formu književnog djela koja bi se mogla ugurati u neku skupinu: klasični roman-na nazivu kojem jašu dapače galopiraju naši hrvatski kritičari, ali imaju obojica i te kako što reći.
    Ovaj je poslijednji čista naučna fantastika. Zapravo mislim da je to točno predviđanje budućnosti. Izgubit će se čovjek srca i ostat će čovjek 'osjetila' okrenutih sebi i svojim prohtjevima bez samilosti i suosjećanja za druge. Samilost i suosjećanje bit će smješne rjieči kao što danas postaju smiješni vjera i vjernici koji više nigdje nisu ozbiljni sugovornici. Dapače djeluju 'zatucano' i glupavo.

    avatar

    13.02.2008. (07:28)    -   -   -   -  

  • odmak

    pametni zub,
    nisam ti sigurna da ću u naumu uspjeti. Mislim pisati krimi komediju. Ali, mogu ti reći da me tvoj odabir filmova uistinu veseli. Zapravo objašnjenje zašto ih gledaš. Jer i ja sam ti takva. što teže to bolje. Čak i u odabiru literature. Na putovanja ili na brod gdje bih se trebala konačno opustiti nosim upravo takve stvari. Ali stvar je upravo u onome što si rekao da te takvi filmovi dižu, a optimistićni filmovi čine depresivnim. Slično se i meni događa. Samo... ja imam osjećaj za humor i ne hodam okolo depresivna, a eto to i tebi želim. Da vidiš i onu optimistićniju stranu.

    avatar

    13.02.2008. (08:35)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    što bi rekao zub... glede srpske samouvjerenosti...
    ja sam studirala u Bg, sve do 91. Dakle, tri godine... tamo sam ispite polagala u amfiteatru, pred silom studenata; tamo samstalno morala pisati seminare "za" ili "protiv"; tamo smo se znali na predavanjima zaratiti u obrani svoga stava i često u raspravam ostajati i poslije uobičajenog termina...
    došla sam na IV. god u Zg. trebala mi je literatura za ispite razlike. kolege su mi počele donosti ... bilježnice!!!! :o
    a gdje su vam knjige?, pitala sam u čudu, a oni su u mene gledali još čudnije.
    na predavanjima su svi sedjeli, šutjeli i besomučno hvatali bilješke. na kraju bi profesor rekao: ima li tko kakvo pitanje, a učionicom bi se čuo lepet muhe...
    neću generalizirati. tako je to bilo u mom slučaju. i ja se još uvijek čudom čudim :(

    avatar

    13.02.2008. (13:59)    -   -   -   -  

  • trill

    Draga odmakica, čitam te redovito, ali ne stignem komentirati. Tek da znaš :)

    avatar

    13.02.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Kako započeti krimi-komediju? Pa sprovodom, naravno.:)) Još kad su tu mučni inspektori, čudnovati likovi i brojne bezobrazno lijepe ili jednostavno mlade žene... eh. Ja sam za priču, mislim da ne možeš omanuti ako ostaneš na tome i slijediš priču u tom smjeru. E sad, što mislim o prepletu priče sa stvarnošću autorice i njenom borbom za još nenapisani roman. Sjajan iskorak, avangardni modernizam (da malo nabacim termine iz vlastite struke, nadam se da su i u književnosti primjenjivi), ali mislim da bi moglo opteretiti osnovnu priču, kao što sama kažeš obiljem likova, a i radnja. Meni osobno bi to bilo zanimljivo i dovoljno čudnovato da posvetim svoje vrijeme iščitavanju iskukičanih stranica. Sviđa mi se tekst, sviđa mi se ideja, i to jako.

    avatar

    13.02.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    I meni je Houllebecq genijalan, ali čini mi se da ga je slava dobrano lupila u glavu jer za Otok nije previše proučavao biologiju. :?
    Što se budućnosti tiče, čini mi se da nešto ne valja s tim "ljudi će biti gori". Efektivno možda i hoće ako civilizacija opstane (čisto zato jer će imati dovoljno resursa da im neće trebati kontakti), ali, budući definirani svojim genima, svi imamo neke iste postavke koje se mijenjaju tek kad prođe više desetaka milenija, a to je svakako predaleko. Tako da bih rekao da mi registriramo vlastite promjene i projiciramo ih na svijet.
    *Ne kužim. Ono gore se aludiralo na krajeve probavnog trakta. :???

    avatar

    13.02.2008. (22:35)    -   -   -   -  

  • borgman

    tri kriminalisimusa (generalisimusi kriminala), zajedno , na jednom mjestu, koji paze kako onaj drugi ne bi napravio nešto, dok ga ne vide... dobra slika. I Inspektro čiji je prijatelj nakon početka istrage stradao u "prometnoj".... . Vjeruj ti meni, ni vod mojih nepotkupljivih Borg-radilica to ne bi riješio. Ali možda bi se onda trebalo kladiti na Lava. Za njega kažu, kada rikne, da se čuje po cijeloj savani.
    A pošto bi se moji snovi o ovoj zemlji sveli na iskorjenjivanje likova okupljenih oko groba, sa malo izuzetaka, neka show započne ;-))

    avatar

    14.02.2008. (09:02)    -   -   -   -  

  • bjeli vuk

    dobro je ;)

    avatar

    14.02.2008. (11:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...