Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Koraljka

    Svijet se sigurno ne bi srušio da se držimo povijesne istine, ali...Istina je čudna biljka, a povijesnu uvijek pišu pobjednici, stoga nije istina. Možda je povijest ono što je bilo prije 500 i više godina, a sve bliže je preblizu za istinu ? Ajme, filozofiram !

    avatar

    23.01.2008. (23:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Dobro filozofirate;-) Odlična Vam je ova da je "sve bliže preblizu za istinu". Nadam se samo da ipak ne treba 500 godina da saznamo što se dogodilo prije 50 godina. Ispravno ste konstatirala da povijest pišu pobjednici, ali, da li to znači kako su (pirovi) pobjednici iz 45' u nas pobijedili i nakon pada komunističkog Berlinskog zida? Čemu onda predstave oko "demkokratskih promjena" 1990. godine? Mislim da povijesnu istinu trebamo zalijevati poput jedne prekrasne biljke da nam ne uvene, ili, da sada ja malo filozofiram;.) trebali bismo je zalijevati kao što u auto ulijevamo gorivo da ne stanemo i ostanemo na cesti negdje u "pripizdini" pa smo prisiljeni izvaditi crveni karton;-)

    avatar

    24.01.2008. (00:31)    -   -   -   -  

  • cro-salzburg

    CBK-svijet je stvoren na obmanama i manipulacijama sto si drugo i mogao ocekivati od komunista ili kaki ih ti zoves kriptokomunista a mediji su tu da to zapakuju , nedavno je na LATINICI bila tema Mediji i Mafija ja bih samo dodao koliko Mafije toliko i Medija a cilj je samo jedan obmaniti malog covjeka , staviti ga u podredjeni polozaj , oduzeti mu i ono malo slobode da raszmislja svojom glavom.Pocetkom 90-ih sam zivio u Srbiji i bio sam svjedokom obmane,na prvim visestranackim izborima kao clan izborne komisije bio sam duzan obici starije osobe koje nisu bile u mogucnosti doci na izborno mjesto i tako sam dosao kod jedne stare bake i pruzio izborni listic , na televiziji se u tom trenutku pojavio Milosevic s pricom kako je on protiv rata, masa je vikala Slobo,Slobo mahajuci transparentima , ta stara zena je na trenutak zastala zamislila se i rekla:Ja sam za njega jer on je protiv rata i i stavila krizic pored SPS-a ; glasanje je bilo tajno ali za nju to nije vazilo ona je htijela da svi znaju da je ona protiv rata. Bio je to lijep primjer jedne stare Srpkinje no mediji su je izmanipulisali danonocnim bombardiranjem ; nije znala citati izmedju redaka . Sedam mjeseci kasnije Avioni su nadlijecali nas gradi isli prema Vukovaru kao i kolone tenkova .Tu staru zenu nisam nikad vise vidio ali sam je zadrzo u svojim mislima.

    avatar

    24.01.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    cro-salzburg... Medijske manipulacije stanovništva i instrumentalizacija medija od strane vladajuće politike poznate su i u Hrvatskoj. Franjo Tuđman je pobijedio na izborima 1990. godine s konkretnim obećanjima o stvaranju hrvatske države, i raskidu s jugoslavenskim komunizmom, ali prešutio je biračima da misli dijeliti BiH, u čvrstom savezništvu sa Slobodanom Miloševićem; u biti, Franjo Tuđman je pobijedio isključivo zahvaljujući medijskoj manipulaciji da on i HDZ predstavljalju anti-miloševićevsku opciju, a ispalo je dijametralno suprotno; uz to je u strukture hrvatske vlasti ubacio na najvažnije položaje isključivo komunistički kadar i pripadnike komunističke tajne službe, tako da je prijevara bila stopostotna; ništa od obećanja o demokraciji, slobodi medija i ljudskim pravima i nacionalnim interesima. Primjer koji ste naveli sa starom Srpkinjom je žalostan ali istinit primjer tipične manipulacije u totalitarnim sustavima; i Hitler je 1932. na izborima govorio da će Njemačku izvući iz ekonomske krize, ali da nikada neće započeti rat i da će Njemačku držati izvan budućih ratova; Nijemci su ga samo zbog toga i izabrali, a poslije, kao da su zaboravili, svi su za njega ratovali; međutim, nisu Nijemci zaboravili nego su medijski izmanipulirani. Što se tiče Mafije, ona je kod nas slična kao u Srbiji, dakle, u funkciji je određene frakcije u vlastima; u Hrvatskoj gotovo da i nema slobodnih medija. Još se internet može smatrati jedinim slobodnim medijem, ali i njega pod budnim okom drži tajna služba - inače, u drugim medijima vlada totalna cenzura; na pr. vijest da Hrvatska neće prije 2012. u Europsku Uniju drži se u hrvatskim medijima pod cenzurom, a u EU se to zna već unatrag godinu dana jer su se uvjerili da su reforme pravosuđa lažne reforme, samo da se Bruxellesu zamažu oči; tek malo, po malo mediji u nas puštaju na kapaljku informaciju da neće ništa biti od ulaska u EU 2009., za sada, jer inače bi vladajuća garnitura odmah pala s vlasti jer osnovno njezino obećanje je ulazak u EU do 2009. godine; zahvaljujući cenzuri u medijima, dirigirane iz struktura vlasti putem glavnih urednika, i pojedinih urednika, vijest o tome da neće biti ništa od ulaska u EU pušten je tek kada je Sanader potvrdio da će postati novi-stari mandatar vlade. Sada, kada će javnost shvatiti prijevaru, Sanader će spin-doktorskim manipulacijama sve napraviti da će birači do sljedećih izbora zaboraviti da je najvažnije predizborno obećanje o ulasku RH u EU bilo ono da će se ulazak dogoditi 2009. i da će Hrvatska te godine sudjelovati na izborima za Europski parlament. Sada ništa od toga, ali prijvara i medijska manipulacija je uspješno obavljena, a do sljedećih izbora ima dovoljno vremena izvesti novu medijsku manipulaciju.

    avatar

    24.01.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Jako zanimljivo.Slažem se sa Cro Salzburgom da većina medija manipulira informacijama i da im je glavni cilj,obmanuti malog čovjeka i držati ga u podređenom položaju.Pozdrav

    avatar

    25.01.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Prijedlog- Hoćemo li pokrenut inicijativu da se emisija "Latinica" preimenuje u "Ćirilica", a Denis Latin u Jovan Ćiril kad je emisija ionako protuhrvatska?

    avatar

    25.01.2008. (20:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Mihaele, neznam otkuda ste u ovom trenutku došli na ideju u Vašem komentaru? Koji je povod? Ja mislim da je Denis Latin imao cijeli niz prohrvatskih emisija u posljednjih 15 godina. U mnogim emisijam se razotkrivao kriminal i to kriminal povezan s političarima. Pod zadnje je bila emisija o povezanosti medija i mafije. Mislim da su takve emisije dobrodošle, iako je bilo i potpuno pristranih emisija, a poneke bih i ja okarakterirzirao kao protuhrvatske, ali nikada neću zaboraviti kada je u "Latinici" 2006. skinuta krinka sa izdaje Vukovara. Zbog takvih emisija o povijesnoj istini iz Domovinskog rata spreman sam otrpjeti i pokoju meni nesimpatičnu emisiju. Sjećam se i jedne "Latinice" kada je kroz filmski materijal prikazano kako je Tuđmanova vlast prodavala četnicima naftu u Bosni itd. Međutim, gnjušam se jedne emisije u kojoj je iznijeta povijesna neistina o blaženiku Alojziju Stepincu, ili kada se hvali Tito i uveličavaju ustaški zločini u NDH. Ali, Denis Latin je takav, i neka ga je takvog, on ipak predstavlja pluralističku scenu unatoč nekim kiksevima, imao je nekoliko loših "Latinica", ali i nekoliko odličnih, a ostale su vrlo dobre emisije. Srpsku ćirilicu pokušava na mala vrata ugurati predsjednik Mesić - njega kritizirajte - takvi nebulozni prijedlozi zaslužii su zasebne postove i kritike. Ili na pr. nepošteni prijedlog da se iz hrvatskih povijesnih udžbenika, u dijelu gdje je riječ o Domovinskom ratu, izbrišu riječi koje podsjećaju na velikosrpsku agresiju. To treba žestoko kritizirati, i spriječiti!

    avatar

    25.01.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Žubor vode - nećemo se dati držati u podređenom položaju - dižemo se iz klečećeg položaja i kidamo lance ropstva - danas na našim blogovima - sutra tko zna gdje;-)

    avatar

    25.01.2008. (21:26)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    -Ja ne kažem da Denis Latin nije imao i neku dobru, kvalitetnu i objektivnu emisiju. Emisije koje govore (i tako pomažu) o razotkrivanju korupcije, ili ove što ste naveli o Vukovaru, ili one u kojoj su rasvijetljene okolnosti Kornatske tragedije su svakako poželjne i dobrodošle.
    -Ja vam želim reći samo kako je emisjia u globalu vrlo štetna jer oblikuje krivo mišljenje nacije, ja ne mogu prihvatit tu činjenicu da emisiju koja zbog nekoliko korektno obrađenih tema moram smatrat dobrom iako je u većini slučajeva bila (i sami kažete) protuhrvatska i namjerno iznosila niz netočnih povijesnih činjinica i teza na štetu hrvatskog naroda i njenih naistaknutijih prvaka i vođa. Zar da zbog samo nekoliko dobrih emisija (koje mogu bit i ne znam kako pozitivne) moram trpjeti one koje su direktno usmjerene protiv Hrvata, njihove povijesti i budućnosti? Žao mi je, ali ovaj put se ne mogu složiti sa Vama, ja ovakav kompromis jednostavno ne mogu prihvatiti, pogotovo ne na nacionalnoj televiziji.

    avatar

    26.01.2008. (20:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Na neki načina Vam dajem za pravo, jer u biti, na njemačkim televizijama ili onima u Americi nema protunjenačkih ili protuameričkih emisija. Zajednički nazivnik emisijama na HTV-u ili drugim televizijama u Hrvatskoj trebala bi biti prohrvatska stajališta, a ta stajališta mogu i trebaju biti kritički intonirana, ali ne protuhrvatska. Denis Latin je prekoračio tu granicu, a to čini i Aleksandar Stanković.

    avatar

    26.01.2008. (22:58)    -   -   -   -  

  • abc

    serija ratkajevi govori o pokvarenosti ustaškog pokreta

    avatar

    03.03.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • HOSOVAC

    @abc...slušaj...

    serija ˝ponos ratkajevih˝ ništa ne govori...svaka budala može napraviti film ili seriju...
    kad netko spomene bleiburg ili neki takav zločinački čin počinjen nad Hrvatima vi crveni umjesto da zašutite ko pičke i pokajete se...prikrivate sve napadima na ustaše, kako su ustaše ubijali Hrvate, kako su ustaše ovo...kako su ustaše ono...što ste baš vi CRVENI RADILI (napad je najbolja obrana...tipična nauka DRUGA TITA)...tvoji su vjerojatno svi bili CRVENI..............
    i čisto sumnjam da ti netko može promijenit mišljenje jer si vjerojatno djetešce od 10-11 godina kojima su svi bili komunjare i prepričavali svoju teoriju o njihovim ˝JUNAČKIM DJELIMA˝ a Ustaše koji su se borili za jedinu nam pravu Hrvatsku (DO ZEMUNA) ocrnili...ništa čudno...

    avatar

    29.03.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  • HOSOVAC

    ustaše i jesu pravi HRVATI
    a ne nacisti ili nešto slično tome...
    USTAŠKI POKRET JE NASTAO 1929...i težio je OSLOBOĐENJU HRVATSKE OD SRPSKOG TERORA NAD HRVATIMA I OBNAVLJANJE GRANICA KAO ŠTO SU BILE U VRIJEME KRALJA TOMISLAVA...ustaški pokret nema nikakve veze sa nacizmom...nacizam se javio posebno...
    kad je bio WWII onda se moralo stati na nečiju stranu...to je sva mudrost

    bla bla bla...sad ćeš mi reći kako je Pavelić prodao Dalmaciju...bla bla bla...tipično...

    a ja ću ti na to reći da nije to bila njegova krivica...jer su talijani i prije potpisivali svakakve nagodbe i tako i onako bi nam oteli Istru...pazi sad... TITO JE BIO CRVENI...crveni su pobijedili...
    ali slušaj jedno...TITO je svima prodao tu priču o prodaji Istre...
    A vjerojatno nisi pročitao ni jednu knjigu koja nije zatrovana komunističkim lažima...
    evo jedna koja nije...al sumnjam da te zanima: IVAN KOŠUTIĆ:HRVATSKO DOMOBRANSTVO U DRUGOM SVIJETSKOM RATU...
    pisac je i sam bio domobran i piše o svemu...i od riječi do riječi je upisao sve govore Pavelića...
    a u jednom Pavelić kaže pred cijelim hrvatskim narodom: ČIM RIJEŠIMO SA SRBIMA, RIJEŠIT ĆEMO I SA TALIJANIMA...

    dokažite mi sad da sam to izmislio...pametni...

    avatar

    29.03.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • Emigracija

    Sve je lijepo objasnio Freud. Tanatos i Eros. Znaci zelja za dominacijom (kroz unistavanje protivnika) i produzavanjem vrste kroz sexualni odnos. Postoji ravnoteza. Pogledajmo ex USA predsjednika Billa Clintona. Sevio je sve sto se kretalo oko njega. I zenu je sevio i sve je bilo OK jer je bio miran. Zadovoljavao je svoju psihu kroz Eros. A sada imamo citavu buljumentu impotentnih i sexualno deviantih tipova koji nastoje svoju psihicke potrebe zadovoljiti prakticiranjem moci na masi. E pa takvi nikada ne bi mogli u vlast. Zasto se to nikada na izborima ne stavi pred glasace. Npr. XY ima zenu (sretnu i zadovoljnu sa njime), djecu i anonimne zadovoljne ljubavnice. E pa to je moj kandidat. A on ce se pobrinuti da njegova moc Tanatosa (vojska, policija, tajne sluzbe) budu u sluzbi Erosa. Isto vrijedi i za sposobne zene kao sto su Ruska Carica Katarina Velika ili Marija Terezija. Muz, buljumenta mladih ljubavnika i djeca, a carstvo cvjeta. Ostalo je sve jedna velika tragedija.
    Tako i ovi Ratkajevi, teror komunistickog impotentnog agit propa nad slabo obrazovanom narodnom masom. Umjesto da se narod usmjerava ka radu i plodovima rada (blagostanje, ljubav, obitelj) stalno se manipulira podjelama. I to tko to radi. Impotentni, stari, sexualno devijantni tipovi.

    avatar

    07.05.2008. (19:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...