Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • zavojančanin

    teško je očekivati da će vlast inicirati otvaranje kina jer bi takvo kino bilo neprofitabilno i trebalo bi ga financirati... a vlast driješi kesu samo kad treba vlast obnoviti tj. pred izbore... isto tako je teško očekivati da će privatno poduzetništov učiniti takvo nešto - nema profita - nema kina :-)
    Puno stvari vezanih za kulturu vlast bi trebala učiniti i financirati jer su po definiciji neprofitabilne, ali su neizmjerno važne za napredak društva pa time i in/direktno za napredak profita... npr. igra li se šah u Vrgorcu? Ima li šahovski klub, ima li taj klub prostorije? Na zastavi nam je šahovnica pa zašto onda i šah ne bi bio nacionalni sport! A kakve implikacije na gospodarstvo i na profite u krajnjoj liniji ima masovno iganje šaha pogledajte sami... To govorim u spomen na R. Fischera koji je proživio po jednu godinu za svako šahovsko polje na tabli i umro u 64. godini u progonstvu na Islandu

    avatar

    21.01.2008. (12:54)    -   -   -   -  

  • Mara

    Pitalica za malo starije :Deveti red sjedalo 1 i 2? Bogatu nagradu nudim!

    avatar

    21.01.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    kao prvo da odgovorim na pitalicu. deveti red 1 i 2 Vinkas i Biskupović. Nažalost oba pokojna.
    A što se tiče kina, kino ima. U zgradi grada, ulaz s stražnje strane, suvremeno zređen prostor, s pozornicom, dvije garderobe, 130 sjedećih mjesta, klimatizirano vrhunskim sistemom za grijanje i hlađenje, povrh toga, vrlo suvremena aparatura sza projeciranje filmova sa svih mogućih medija, kupljena otprilike ima jedno 4 godina, tada plaćena oko 250.000 kuna, zvučnii raspoređeni po cijelom prostoru, platna i projektor na elektronski sustav koji se dižu i spuštaju na daljinski itd, itd, sound aruonud sistem, najbolji koji je bio te godine za kupit.
    samo fali netko ko će ubacit dvd i pritisnt play.

    avatar

    22.01.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • đokina uplašena

    ako je istina ovo što je đoko reka, jer ja ne znam i ne mogu znati, onda STVARNO nešto nije u redu tamo gori s vama. sad će neko reći da je to sve politika. to je onda drugi smak svita.

    avatar

    22.01.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • Dusina

    pa ima kino u Vrgorcu,ali ti to nisi znao? ona visenamjenaska dvorana ili kako je vec zovu. al se ne cudim sto nitko nece da ga zakupi. u vrime ovo vrime pirata i skidanja filmova priko neta, ne bi to bilo bas isplativo. prije bi se film mogao skinuti na netu ili kupiti u Hercegovini, nego sto bi dosao u to nase kino!

    avatar

    22.01.2008. (11:15)    -   -   -   -  

  • play and plug-ori!

    Bolje da nema. Smrt kultu jeftinog celuloida i špica od tikve! Živio DVD, BLUERAY i SUROUND SYTEM! Tko to danas nema kućno kino!

    avatar

    22.01.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Ma znam ja za polivalentnu dvoranu u zgradi Grada, ali teško da se to može zvati kinom.

    avatar

    22.01.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Bar za sada.

    avatar

    22.01.2008. (15:00)    -   -   -   -  

  • Njeza

    Da odgovorim Đoki na ono pitanje: Kenjar i Milan Biskupović.
    E sad Đoki jedno pitanje: Tko je također kao ova dvojica uvijek išao u kino i u pola filma bi otišao iz kina, ali baš svaki put bez obzira koji film bio. Mala pomoć, znao bi nositi jaketu zakačenu o prst i prebačenu preko ramena. Još jedna pomoć: živ je za razliku od ove dvojice fakera.

    avatar

    22.01.2008. (15:41)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    ovu dvojicu sam pogodija, a ovog s jaketom se ne mogu sitit. da pitamo publiku

    avatar

    22.01.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • đokina uplašena

    publika pogađa. bio je to đoko

    avatar

    22.01.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • pola

    nije, premlad je, ima 20 godina da je kino srušeno

    avatar

    23.01.2008. (08:09)    -   -   -   -  

  • Njeza

    JOš jedna pomoć i nema više: omanji, još uvijek momak i vozi bili reno četvorku???

    avatar

    23.01.2008. (08:14)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    miki

    avatar

    23.01.2008. (10:44)    -   -   -   -  

  • Mara 8. red sjedalo 1 ili

    E Đoko jesi lisac stari. Bravo, odgovor je točan i vidi se da si redovito iša u kino. Doduše Komitet je bio zgrada do. Može neka nagrada u vidu knjige, možda iz opusa Bukowskog (ako ga još čitaš)? Ili nešto glazbe? Biraj!Što se tiče Njeze, za mene je bio noćna mora vrgorskog kina. Još uvijek ih imam od njegovih natpisa na plakatima poput Bo Derker i njene "Desetke".Nisi se moga ni nasmijat, odmah bi se naša iza tebe i počupa ti uši. Iako me nikada nitko do tada nije počupa u životu za uši, Njezi je to uspjelo iako nisam bila ni kriva ni dužna. Zato su mu trišnje platile svake godine. Sad @Njeza da probam i ja pogađati. Da nije File ili ti ga Fićo? Sad vidim ovo momak, pa me zbuni! Ovu priliku bih iskoristila da pozdravim @uplašenu iako priznajem da ne razumijem uvijek njene komentare.

    avatar

    23.01.2008. (10:50)    -   -   -   -  

  • đokina uplašena

    mare, za boga miloga, zar je čar u svakom razumljivom komentaru?

    avatar

    23.01.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • Njeza

    nije miki,kakav miki, ja se njega ne sićam da je ikad iša u kino, a nije ni omanji nego odeblji, jedino što ima bilog renola i momak je. Miki je više bio za nogomet, za pridriblat u mistu. Odgovor je INĆO iz Dusine, Marina Mihaljevića ujac, onaj mali ćelavi što vozi četvrticu, on je uvik iša u kino i otiša bi u po filma, a u to vrime nije bio motoriziran i iša bi pješke u Dusinu i uvijek bi nosio jaketu preko ramena zakačenu o prst. Slabo Đoko, slabo, čovik ti tolike godine prolazija isprid kuće, isprid nosa, a ti ga nisi primjetija.

    avatar

    23.01.2008. (15:16)    -   -   -   -  

  • ispravak

    @njeza-moze mali ispravak nije INCO vec ICO!!!!

    avatar

    23.01.2008. (21:04)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    EVO VIDITE, VI STE IMALI MOGUĆNOSTI ODRASTATI UZ KINO, ALI MLAĐIM GENERACIJAMA TO NIJE BILO OMOGUĆENO. O TOME SAM PISAO U POSTU.

    avatar

    24.01.2008. (09:26)    -   -   -   -  

  • DANICA

    Stovani mladi Vrgorcaninu, gotovo redovito svracam na Tvoj blog jer, mislim da sam Ti to vec jedanput rekla, izmedju ostalog u nadi da ces slijediti svoj zivotno moto koji si dao do znanja na desnoj strani site- kako bi po tebi zapravo trebao postupati "povjesnicar". I sama drzim da bi trebao pristupati u svom istrazivanju na prikazani nacin, a ja bih jos dodala da treba u istrazivanju samih povijesnih cinjenica i dokumenata koji ih potvrdjuju pristupati istima bez
    unaprijed svojih osobnih stavova u ocijeni istih, ma kakve one bile - svidjale mu se ili ne, a najmanjnje ocjenjivati ih na osnovi dnevnopolitickih sudova. Citajuci gornje, osobito tvrdnju "lose komunisticke odluke" bojim se da ne upadnes u kplopku _ sve od II. rata pa do Domovinskog je obiljezeno zlom komunistickom vladavinom a od Domovinskog rata pocinje novi zivot i sve ruzicasto.
    Sve odluke i povijesne cinjenice treba staviti u odredjeni kontekst i kao strucnjak traziti odgovor a zasto je neka odluka bila takva kakva je . Zelim da moj komentar shvatis samo kao dobronamjerna sugestija, a ako se pak ne slazes samnom, zaboravi sve.
    Kao mladom povjesnicaru koji polazi od "zivotnog mota" koji si dao, opet u dobroj namjeri i iz osobnog iskustva reci cu Ti i ovo - biti dobar u poslu kojim se namjeravas baviti bitno je pored obavezne literature koju prolazis na studiju,procitati mnogo da ne kazem brdo drugih stvari i osobito pisani od ljudi izvan nasih prostora - nazalost tu mozda jos i nedostupnih.
    Za sve to treba svakako i vrijeme i zivotno iskustvo i jos nesto- obici svijeta i sresti druge ljude i druga misljenja.
    Zelim Ti svako dobro uz naglasak - nemoj upasti u zamke!

    avatar

    24.01.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Naravno, hvala ti na komentaru i savjetima. Sve prihvaćam, i kad sam pisao ovaj tekst dvoumio sam se dali da iskoristim spomenute riječi ili ne. Pročitala si tekst, i mogla si vidjeti da sam to napravio kako bi pokazao kako su neke odluke demokratskih vlasti u Vrgorcu bile loše za Vrgorac (rušenje kina je jedna od njih u svakom slučaju), isto kao što su to još na potenciju više bile komunističke (loša gospodarska i demografska politika, negiranje nekih činjenica iz vremena Drugog svjetskog rata, nepotizam, zabrana slobodne riječi). Ja inače ne koristim takve riječi (možeš vidjeti u arhivi bloga), ali ovaj put mi se učinilo shodnim. Kad si spomenula klopke, vjerovatno si mislila na one ekstremno desne politikantske. Ne boj se, ja izbjegavam takve, kao i one ekstremno lijeve. Pokušavam ići nekim centrom, vodeći o računa o tome šta jest i šta nije. Eto toliko i hvala još jednom na savjetu. A što se tiče tvoja zadnja dva pasusa gdje pišeš kakav bi povjesničar trebao biti, sve potpisujem i slažem se.
    Ako ćeš još koju rečenicu imaš mail sa strane.

    avatar

    24.01.2008. (09:58)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    JA BI JEDNU KNJIGU OD BUKOWSKOG

    avatar

    24.01.2008. (12:19)    -   -   -   -  

  • Mara

    @đoks- knjiga će ti doletiti što skorije, javim ti mailom. @uplašena ko fol- pozdrav i čitam te!

    avatar

    24.01.2008. (15:14)    -   -   -   -  

  • đokina uplašena

    ma ja bi vratila kino samo da dica, tinejdžeri, normalno oni koji nisu, napokon osjete čari romantike. pa ono ideš u kino, pa znaš da će doći i on, pa još kad sidne na livo od tebe pa ga možeš špititi, ili, ne daj bože, da zabunom sidne odma do tebe. ... ajme kad se sitim ti dana evo se i sada naježein. zanimljivo, uvik su mi u glavi oni bezezleni trenutci. kad sam već počela grišiti više nije bilo zanimljivo. i zato bi bilo dobro imati kino. ali, teško će to biti u vas gori, kada ni u nas doli, di je ravnije, ne ide kako bog zapovida, nego kako je politike volja. šta da dalje pričam (malo san se ovde pribacila sa đoke, neka on malo domori.)

    avatar

    26.01.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...