Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • sloboda misli

    Oko broj žrtava tijekom II. svjetskog rata je bilo puno rasprava. I dok smo u Školama učili o 1.700.000, od čega je 700.000 pobijenih u Jasenovcu, poslijeratna istraživanja (jer Njemačka je desetljećima plaćala ratne reparacije, najviše SSSR-u i SFRJ), su utvrdila brojke koje je priznala i službena FNRJ u potpisanom ugovoru s Njemačkom (a taj ugovor su supotpisale Engleska, SAD i SSSR). Utvrđeni broj poginulih i nestalih (u što su uključeni i poginuli od strane četnika, ustaša i partizana, no svejedno je Njemačka morala platiti) za koje je Njemačka plaćala reparacije bivšoj Jugoslaviji u razdoblju 1952. - 1982. je 1.068.000. Ova brojka je nešto veća od one koju je komisija (SAD kao predvodnica komisije) utvrdila i koja je iznosila 978.000 poginulih i nestalih. No, cjenjkanje Trstom je podiglo tu brojku.
    A Njemačka je platila goleme ratne reparacije koje prelaze milijardu tadašnjih maraka. Stvarna reparacija koju je FNRJ/SFRJ tijekom trideset godina dobila kreće su visini današnjih 80-120 milijardi eura (nažalost, do ugovora u kojem točno stoje iznosi je pratično nemoguće doći, čak i u Njemačlkoj).

    avatar

    06.01.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    -Velikosrpska propaganda se trudila stvoriti krivu (potpuno suprotnu) sliku da ljudi diljem svijeta krivo misle o povijenim odgađajima koje su se dogodile na ovim područjima. I to im je uspjelo. Pogotovo zato što se gotovo nitko iz Hrvatske nije usprotivio tim lažima i klevetama. Zbog toga držim odgovornim državni vrh, državne, ali i nevladine institucije, političare, diplomate, novinare znanstvenike, umjetnike. Svi su oni trebali raditi na tome da cijeli svijet vidi i zna što se dogođalo, da se prikaže ono što se i stvarno dogodilo. Pod ovim posebno smatram ove najnovije ratne događaje, npr. u mnogim stranim literaturama možete naći "kako je Republika Hrvatska nastala nakon jugoslavenskog građanskog rata " ili kako je "90.-ih godina na Balkanu vođen Hrvatsko-Srpki sukob". Nigdje se ne spominje kako je JNA napala prva slabo naoružane hrvatske odrede, niti o počinjenom genocidu nad hrvatskim stanovništvom. Problem leži sigurno u tome što je srpska vojska napala bez najave rata što se protivi svim konvancijama o ratnom pravu i običajima. Bio bi vrlo smiješan, da nije tragičan, način na koji je srpska propaganda opravdavala snimke crnog dima koji se nadvio nad povijesnom jezgrom Dubrovnika te uništavanje te svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a od strane JNA u prosincu 1991., a koje su obišle i zgrozile svijet. Srbi su (i još uvijek) tvrdili kako su Dubrovčani sami pucali na svoj grad kako bi imali opravdanje za kasniji napad na Srbiju i Crnu Goru(I to sa plaćeničkom vojskom od 30 000 Kurda). Potpuno je jasno kako Hrvati nikad nisu planirali, pa čak ni pomislili napraviti takvo što. Neki srpski znanstvenici i novinari u Srbiji koji pokušavaju rasvijetliti događaje i strahote koje je počinila JNA bivaju progonjeni od strane vlasti i osuđivani na montiranim sudskim procesima, te odbačeni od strane naroda, koji još uvijek u većini vjeruje u velikosrpsku ideologiju i velikosrpske političare. Možda sam malo skrenuo sa teme, ali me zanijelo.....
    -A što se tiče premijera državne organizacije Republike Srpske unutar državne tvorevine BiH Dodika koji pokreće inicijativu da RH isplati novčanu odštetu srpskim žrtvama iz razdoblja NDH, neka onda i Srbija i RS plate odštetu svima onima kojima je velikosrpska komunistička ideologija nanijela zlo od 1945. pa do devedesetih. Hrvati su tada sustavno progonjeni od strane jugoslavenske vlasti i udbe, ubijani zbog pjevanja rodoljubnih i domoljubnih pjesama ili zatvarani i mučeni zbog prakticiranja vjere. Sumnjam i da će Srbija ikad platiti reparaciju Hrvatskoj iako je to, dužna napraviti. Svaka čast predsjedniku im Tadiću koji se jest ispričao za sve loše što su pripadnici srpskog naroda kroz povijest napravili Hrvatima, ali to nije dovoljno, Hrvatska ima pravo i mora zahtjevati plaćanje reparacije od Srbije. Crna Gora je po tom pitanju već dala nekakav iznos, ali on je više simbolična, a ne realna odšteta za ono što je Crnogorska vojska napravila za vrijeme rata Najjužnijem području Hrvatske-Konavlima, Dubrovniku...........Sutra ću se vjerojatno ove teme dotaknuti i u postu.......

    avatar

    06.01.2008. (18:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sloboda misli... Hvala na komentaru i pojašnjenju u vezi žrtava u Drugom svjetskom ratu koje se odnose na poslijeratno područje Jugoslavije. Broj žrtava rata iznosi otprilike 1 milijun.
    Međutim, broj srpskih žrtava u NDH, a koje se uglavnom odnose na žrtve u jasenovačkom logoru iznosi ekzaktno "39 580" srpskih žrtava. Velikosrpska propaganda (SANU) i dalje inzistira na broojci od navodno "700 tisuća" srpskih žrtava u NDH što nema veze sa zdravom pameti. Za vrijeme Titove Jugoslavije je Partija krivotvorila brojku žrtava sa područja Jugoslavije, i umjesto 1 milijun navela reparqacijskoj komisiji "1,7 milijuna", i tako od zapadnonjemačke vlade isposlovala ogromnu novčanu odštetu, koju ste vi precizno naveli, jer ta jedna milijarka njemačkih maraka danas bi vrijedilo sigurno nekoliko milijardi eura, s obzirom na infalciju od sedamdesetih godina do danas. Jedino nisam znao da je Zapadna Njemačka godinama plaćala Jugslaviji ratnu odštetu, mislio sam da je isplatila odjednom. Znam da je Njemačka godinama plaćala odštetu Izraelu i Židovima iz Amerike. Na kraju je jedna židovska organizacija iz New Yorka uputila kancelaru Schröderu još jedna zahtjev za novčanom odštetom u visini od 12,5 milijardi eura, pa je Schröder poslao upit da li može kompromis o brojci od 6 milijardi eura odnosno tadašnjih 12 milijardi maraka da se isplate obiteljima žrtava holokausta, i Židovi su rekli Okey, ali Schröder im je naglasio da je to posljednja suma koju Njemačka misli platiti, te su o tome potpisali ugovor u kojemu je rečeno da Židovi u svijetu više neće tražiti daljnej odštete.

    @Mihael Budrović... Slažem se da bi Srbija i "RS" trebale platiti Republici Hrvatskoj i bosanskim Hrvatima odštetu za genocid u Vukovaru, i etničko čišćenje Hrvata u Bosni, ali bi Srbija trebala platiti i odštetu Hrvatima i zbog ratnih zločina u Drugom svjetksom ratu, kao i Bosanđerosima, jer nemojmo zaboraviti četničke zločine u Dalmaciji, Liki i Banovini u ljeto 1941. godine, i sjeverozapadnoj Bosni također u ljeto 1941. godine, te u Hercegovini, i zimi 1941./1942. te zimi 1943. u istočnoj Bosni, a tamo su četničke jedinice stizale izravno iz Srbije preko Drine. Također neka plate odštetu za teror nad Hrvatima u Kraljevini Jugoslaviji od 1918. do 1939. godine !!! Naravno, od svega neće biti ništa jer Srbi ne priznaju nikakve zločien da su počinili, pa neka zaborave svoju tužbu iz "RS" za genocid protiv RH zbog NDH, osim ako im predsjednik Mesić i tu ne udovolji, jer Republika Hrvatska se u međuvremenu pretvorila u samoposlugu: dođite, i uzmite što hoćete, Hrvatska je širokogrudna i bogata, pa se samo namirite, tko god hoće. Ispričavamo se cijelom svijetu zbog toga što postojimo, i zbog toga što smo napravili i nismo napravili u povijesti glede i u svezi zločina.

    avatar

    06.01.2008. (21:54)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    Pa možemo samo konstatirati da je razlika između stvarnog i propagandnog broja, upravo dodatnih 660.000 jasenovačkih žrtava.

    Izgradnja tvornica, infrastrukture, vojske i potrošačkog društva je bila dobro financirana upravo iz tih reparacija. Jugoslavija, kakva je izašla iz rata, (debelo zaostala poljoprivredna zemlja, bez spomena vrijedne industrije) definitivno nije bila sposobna sama ostvariti takav rast. Budimo realni, produktivnost rada u bivšoj državi nije bila na nivou koji bi to omogućio, a standard je bio bolji nego u bilo kojoj socijalističkoj zemlji, a od kapitalističkih, do sredine-kraja'70-ih, manji standard su imali i Irska, Portugal, Španjolska, Grčka i Italija. Završetkom isplate reparacija, jednostavno je moralo puknuti. Slučajno se to dogodilo kratko nakon Titove smrti, pa se ekonomski pad SFRJ pogrešno veže uglavnom uz to (iako je i tu presahnula pomoć kako SAD-a, tako i SSSR-a kao Titov "bonus" za balanisranje iznmeđu blokova).

    avatar

    06.01.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • STRANKA PRAVA

    Jako zanimljiv članak kao i uvijek CBK! Šo je bitno u svemu tome? To što mi nemamo vanjskih suradnika kao što ima Srbija, pri tome mislim na vječite saveznike kao što su Rusija i Vel. Britanija koji će stati uza nas, ali najveći problem jest taj što mi sami ne stojimo uza sebe. Našu vlast to nikada nije zanimalo, reći: "PA DOSTA JE S TIME, KAKO MOŽETE LAGATI! TRAŽIMO ISPRIKU!" Ne, mi (mislim na izvršnu vlast i vanjsku politiku) samo sagnemo glavu i kažemo: "MA NEMA VEZE!" Sve je to počelo kako ste naveli od krvoloka Tita koji je u težnji da prikaže kako je bio pravi spasitelj i zaustavio daljnji pokolj žitelja, brojku koju je zastavio na "700,000 hiljada" pobijenih Srba, te na taj način uspio "izmusti" odštetu od Njemačke kao sljednice Trećeg Reicha. To je bio samo dodatni melem "velikosrpskoj težnji" za ostvarenjem Načertanija koji će 90-tih putem toga tražiti "pravo na osvetu". Što je naša vlast krenuvši od tuđmanovske diktature, Račanove koalcije i ponovnog "adezeovog uskrsnuća" učinila za dignitet hrvatske žrtve? Raritet jest taj da se kod nas zločinci prikazuju kao narodni heroji, a pod krinkom antifašizma i prava na osvetu se zločini prikazuju kao oslobođenje! Tamnica naroda zvana Jugoslavija koja je trajala 40 godina osuđena jest u SAD-a zbog uloge Dobroslava Parage poznatom Rezolucijom 169., a kod nas? ICTY u Den Haagu oslobađa agresore a osuđuje one koji su branili Hrvatsku (ne želim sada uplitanje u smjeru osude pojedinačnih zločina već je ovo u drugome smislu), i ukoliko se dogodi da naši generali budu osuđeni (većina) Domovinski rat će ispasti zločinački! ALI ŠTO JE BITNO NE ZLOČINAČKI SA STRANE AGRESORA VEĆ ZLOČINAČKA ULOGA REPUBLIKE HRVATSKE! I Domovinski rat će u svjetskim povijesnim knjigama biti označen kao gerilski rat! Naša vanjska politika je jedno veliko nula, bez ikakvoga utjecaja na stranu diplomaciju, osumnjičeni za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj u Domovinskom ratu Vanjska politika RH nema snage, force (ili volje) za pribaviti na suđenje u Hrvatskoj! Vratimo se na zločine počinjene sa strane komunističkog titoističkog režima počinjene za vrijeme i na kraju WWII - ponavljam riječ, raritet, raritet jest da se to slavi i ponosi s time, rekli bismo ajde dobro neka šačica jada se prisječa i ponosi zločinima, ali to se može dogoditi samo u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, i predsjednika Sabora slavi se NOB, pjevaju "po šumama i gorama", slavi "precednikov rođendan", najljepši trg u Zagrebu nosi ime njegovo! Presedan! Sjetimo se pobjede nad Engleskom u Londonu prošle godine, i poslovice "poštovanoga" predsjednika Stipe Mesića, koji sav ozaren i radostan kaže: "Nas i Rusa tristo milijuna!". Možda to izgleda nekome beznačajno ali meni itekako govori što predsjednik misli! Gdje su lustracije? Prvi predsjednik dr. Franjo pl. Tudjman, naš "vrhovnik" niti nije htio čuti za to, jer bi morao sam sebe osuditi! I radije se okružio svojim drugovima, udbaškim mesarima! Što smo mi? Tko smo mi? Velik i najljepša riječ koju su servi uništili u ovih 17 godina! Najžalosnije jest to da smo se odupirali svim zlima svih ovih stoljeća, da bi nas naši domaći izdajnici kao i krajem 19. stoljeća opet uništili 90-tih godina!
    Veritas amara est.
    Uh, bolje da stanem, ljudi će pomisliti kako se ponavljamo. ;-)
    Lijep pozdrav svima!
    Bog i Hrvati

    avatar

    07.01.2008. (00:04)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    To je sve točno što ste naveli, reparacije su izgradile industriju u SFR Jugoslaviji, pa i u RH, dobrim dijelom, a što je tuđmanov sustav sve uspio uništiti (industriju u RH).
    Razlika između stvarnog i propagandnog broja je upravo tih "660.000" jasenovačkih žrtava, a Srbi su to zaokružili na 700.000, pa na 1,5 milijuna, a nakon toga se vratili na "700 000", i to je ta lažna brojka zbog koje se danas po cijelom svijetu piše kako su Hrvati navodno genocidni narod. Sad nemamo više reparacijske industrije ali imamo optužbe da smo dvostruko genocidno, prvo za NDH i Jasenovac, a sada i za "Oluju".
    Još u vezi ekonomskog pada SFRJ rečeno, SFRJ je imala nešto preko 20 milijardi US$ vanjskoga duga, koji nije mogla vraćati odnosno nije mogla normalno servisirati lihvarske kamate američkih banaka na taj dug pa je Milka Planinc uvela par-nepar vožnju za jugo-građanstvo, a struja iz Krškog se izvozila u Austriju za devize i otplatu dugova. Arhitekt takve politike je Zbigniew Brzezinski, u ime am. naftno-bankarskog ustroja, koji si je zamislio da dovođenjem komunističkih zemalja do ekonomskog bankrota, da će doći i do sloma komunističke partije, i do preuzimanja zemalja-satelita iz Varšavskog ugovora pod šapu Nato-pakta i Zapada, što se i dogodilo, jer su SAD nametnule SSSR-u utrku u naoružanju, i SSSR je sve prihode uložio u to, a ne u prehrambene namirnice i bijelu tehniku za građane, te se jednog dana dogodio bunt gladnih naroda i Berlinski zid je pao. Njemački kancelar Kohl je Gorbačovu za ujedinjenje Njemačke platio 100 milijardi maraka u cashu, ali ni to nije pomoglo posrnulom gospodarstvu SSSR-a, pa se raspao. Američka vlada je htjela pomoć Jugoslaviji novim izdašnim kreditima, ali onda se dogodio "Paraga", i osuda SFRJ u am. Kongresu zbog kršenja njegovih ljudskih prava, i Ante Marković se iz Washingtona 1989. vratio praznih džepova. Slobodan Milošević je potom odbio Tuđmanov prijedlog o jugoslavenskoj konfederaciji, pa na kraju i o jugo-federaciji, iako je EU nudio trenutni ulazak SFRJ u EU, i pomoć u milijardama dolara, ali već je godovorena podjela Bosne u Karađorđevu, i svi europsko-američki planovi o obnovi Jugoslavije su propali.
    Sada imamo stanje Jugoslavije bez Jugoslavije, a svi iz bivše Jugoslavije naći ćemo se uskoro u Natou i u EU, i time je zaokruživanje bivše Istočne i Srednje i Jugoistočne Europe, koje provodi State Department, zaokruženo, i sve kreće ispočetka.

    avatar

    07.01.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @STRANKA PRAVA...dobro ste uočili uzroke i posljedice, i dobro ste zaključili da nitko nije veći neprijatelj Hrvatima od nas samih, precizinije rečeno, nitko nam nije veći neprijatelj od naših izdajica u vladajućoj politici. To je više nego očito. Sada znam zašto je Franjo Tuđman dao odmah po dolasku na vlast ukinuti smrtnu kaznu. Sigurno ne iz razloga humanosti.

    avatar

    07.01.2008. (00:38)    -   -   -   -  

  • Euro

    a na sjevernom polu se smrzlo milijun i pol srpskih pingvina..

    avatar

    07.01.2008. (15:14)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Euro smijeh... da, vjerojatno su se smrzli, i ako tamo postoje posmrtni ostaci tih malih stvorenja, ubrzo će Beograd zatražiti pravo i na taj "teritorij". Uostalom, prvo su postojali Srbi, a tek nakon toga stvorile su se amebe;-) i tako je počela povijest čovječanstva:-) ako netko, međutim, misli da moje karikiranje puno odstupa od službenih objašnjenja eminentnih stručnjaka u Srbiji, gadno se vara. Čitajući njihov tisak i knjige, čovjek se smrzne kao da je na Sjevernom polu.

    avatar

    07.01.2008. (22:26)    -   -   -   -  

  • STRANKA PRAVA

    Istina, srbska država je stara 4,000 godina i najstarija je na svijetu, tako reče "realista" Jovan I. Deretić ;-). Na tu informaciju sam nabasao googleajući pa ako itko poželi "proširiti znanje" Srbija je stara 4,000 godina. A u to vjeruje 30-50% puka u Srbiji, i to je opasnost čiji se fitilj može svakog trenutka zapaliti. Inače, mitomanija je čini mi se najvažniji kolegij koji uči mladež (a stariji ponavljaju gradivo) Srbije.
    Lijep pozdrav.
    Bog i Hrvati

    avatar

    07.01.2008. (23:55)    -   -   -   -  

  • fawkes

    @stranka prava - ovaj link koji si dao jel to neka zezancija ili ????? ono je nemoguće da je istina,ja sam desetak minuta pregledavao neke teme i komentare,jednostavno previše gluposti koncentrirano na jednom mjestu da bih povjerovao : )

    avatar

    11.01.2008. (21:08)    -   -   -   -  

  • STRANKA PRAVA

    fawkes tako misle srbski nacionalisti-četnici kojih ima oko 30% stanovništva (barem toliko ih ima u njihovu parlamentu) i to nikako nije zezancija, dapače mora se biti opreznima i dalje. Kada sam čitao taj njihov forum ja sam se smijao kakove su to mitologije, ali oni su duboko uvjereni u to, i zato opreza nikada dosta.
    Bog i Hrvati

    avatar

    11.01.2008. (23:21)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ne šale se oni;Srbi unazad 150 godina stvaraju mitove od svoje povijesti i od sebe stvaraju mučenike i žrtvu koja se treba osvetiti, i to prvenstveno bosanskim muslimanima koje krive da su uništili srpsku srednjovjekovnu državu, a potom Hrvate katolike koji su im krivi što im smetaju u ostvarenju sna o obnovi Velike Srbije na hrvatskom području.
    Povijesna je istina da su Srbi svoj prvu državi imali oko 200 godina nakon uspostave hrvatske države u 9. stoljeću, a samostalna srpska država u području današnje Crne gore osnovana je tek u 12. stoljeću kada su Srbi iskoristili vakuum u obračunu između kršćanskog Zapada sa Bizantom. Čim su sredinom 19. st. uspostavili srpsku državu, počeli su sa planom da se prošire na sva susjedna područja, i da obnove Dušanovo carstvo koje je postojalo jedno 20 godina ili manje, u 14. stoljeću, a protezalo se na istoku do Grčke i Sredozemlja, a na zapadu do Drine. Kako bi mogli osvojiti zemlje zapadno od Drine, sve su štokavce proglasili Srbima, a sve katolike i muslimane kao navodno nekadašnjim pravoslavcima koje treba privesti staroj vjeri ili ih potamaniti. Zato u njihovom društvu teško prolaze manjine, vrlo, vrlo teško, nikako.

    avatar

    12.01.2008. (00:00)    -   -   -   -  

  • fawkes

    Da istina,mislim da nam neće biti ugodna budućnost kada postoji toliko zatucanih ljudi koje bi bez problema poslali u neke nove pohode u obranu srpstva,nadam se nikad više al nekako ne vjerujem u to

    avatar

    13.01.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Nema govora o tome da će radikalni Srbi odustati od "Velike" Srbije; čim završi kriza oko Kosova, evo opet velikosrpskog imperijalizma jer svijet Srbiju nije kaznio, jer kad se počini zločin bez kazne zločinac ponavlja zločin; najbolji primjer je Veljko Kadijević: 1945. bio je na Kočevskom Rogu, a 1991. predvodio zločince u napadu na Vukovar.
    Evo novog primjera naivnih Hrvata: predsjednik parlamenta Srbije, Ivan Dulić je Hrvat, i prije nekoliko dana stajao je na čelu državne delegacije Srbije koja je s parlamentom tzv. "Republike Srpske" potpisao prijateljski sporazum o stvaranju zajedničke energetske politike na relaciji Srbija - RS. Znači, plan o stvaranju "Velike" Srbije se i dalje provodi, trenutno mirnim sredstvima, uz pomoć međunarodne zajednice.

    avatar

    13.01.2008. (17:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...