Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (54)

Marketing


  • Tri Pojma

    jeeeeeeeee!!!! :))
    jako, jako mi se svidio ovaj post :)
    p.s. dobro, malo si za moj ukus previše puta spomenuo lovu, što nije lijepo s obzirom da otpalaćujem dva kredita za kuću i jedan za auto, ali to ću zanemariti ;)

    avatar

    04.01.2008. (19:55)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Dakle, danas mi je suđeno da me blogeri nasmijavaju, upravo se vratih s popodnevne kavice s nekolicinom blogera, i kako mi nikad nije dosta svratih na tvoj obećani post, ovogodišnji i nedepresivni...I meni se jako svidio, u svemu bih se mogla složiti, osim što ja nemam klince o kojima brinem, ali imam starce koji se prema meni odnose kao prema djetetu, pa ti to dođe na isto...Inače, čak bih se složila, premda uvijek ponosno ističem kako nisam materijalista, s tvojim konstatacijama o novcu, jer možeš s njim i zdravlje riješavati, ovaj mjesec mi je jedan prijatelj otišao u Njemačku na operaciju oka, a drugi u Milano na operaciju srca...a i dobro bi došao za kućicu u Istri, barku u lučici, i što kažeš konačnu slobodu...

    avatar

    04.01.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Zona Z, hahaha, baš mi je drago ako sam ti izmamio smješak. Onaj tvoj post je zbilja siv, onak, nekak mi ne spada u ove dane. Živim u nasljeđenoj kući, sto znači da je bilo puno ruši-zidaj zahvata, kao i kod svih, kuća je vreća bez dna i nikad zgotovljena. Uvijek imaš nešto novo za radit ili popravljat...:)

    ...@ Majstorica, kaj je to materijalizam? Pa nisam željan dragulja i zlata. Zeljan sam novih alata i materijala, stvaranja nečeg samo za svoju dušu. Bez dovoljno love možeš bit samo frustriran činjenicom da ti neki talenti nepovratno prolaze, neka znanja i vještine beskorisno propadaju...:) Ti si dobro? Sve ok?...:)))))

    avatar

    04.01.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    Sagi, bravo! Tako treba razmišljati otac i muž u našim godinama. Tako je pravedno i zdravo! Da tako i bude, potrebno je da malo poguraš i ne odustaj! I ono za lovu, potpisujem.
    Kako živimo u muškom sistemu ta inferiornost nam je učipana u bulju, a nekad i u noge, pa bežimo najmilijima učiniti i što ne traže. Same smo krive, ali se to nemre otpustit prek noći. Nekako ona: nek njima bude lakše nego meni… i….ponekad od sebe napravimo krpu i šlapu „zapodoma“. A opet pogreške u odgojnim koracima nas dostižu i nemremo im pobeč, i to sam si natrpala na leđa. Naime, ja nemam s kim to podijeliti, pa neprincipijelno kemijam, pa mi ni ne vjeruju. Npr. ja sam se mojima dala „na poziv“. Kad kažem, ne mogu, nema problema i to poštuju i zanima ih kako mi je bilo, ali kad se dam bez zadrške, doživim neki čudan „hvala“. Posebno su slatki kad kritiziraju moje skakanje oko tate, njihovog dede. Njemu volim ugoditi. Osim što sve vidi kaj mu se napravi, uvijek zahvali, a za mene i sestru uvijek govori da zaslužujemo najbolje. Pa kad komentiram nekog komada, najčešće mlađeg od sebe, moj tata mu odmah vidi manu, a moji klinci rikavaju od smijeha, da bi ih tak isfliskala….
    Kak sam ja gospodična, ja si želim, prijatelja i Romea u jednom. Da si ugađamo u slobodno vrijeme, a u neslobodno svak k sebi. Da je pametan, ako je pametniji od mene još bolje, da nekaj naučim, da me može izvesti na kavu i palačinke poslije kina i komedije, a ja ću mu se odužiti s cvečnknedlama i šnennokrlama poslije čage i drame, da se zna smijati i da ne treba sestru i mamu. Takvom bi ja znala bit prijateljica i Julija.
    Lova je sloboda i zdravlje!
    Sloboda bi bila plaćena kroz djecu, a zdravlje više ne bi potezala s uputnicama. Npr. danas sam se zapisala za mjerenje gustoće kostiju. U Traumi. Zamislite naručena sam 7.05.08. Za kosti nedam lovu. Odlučim dati lovu za mamografiju, dvije glave. Zovem, još ne pišu narudžbe …i ….dođe mi baš danas poziv za isto što nas časti grad. I…rezerviram tri karte za kino za sutra. Vodim dvie frendice na Ljubav u doba kolere, karte su v žepe. To je kupljeno zdravlje. Još bum si kupila „Šišmiša“ u Komediji… Tek sam počela….o hobiju ni slova...ali ni pristojno da pišem post!

    avatar

    04.01.2008. (23:37)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Dobro sam, iako se još rastežem po kući, nevjerojatno kako je lako postati lenjivac...

    avatar

    04.01.2008. (23:40)    -   -   -   -  

  • fanny

    Napisao si post malo prije mene :)
    Počela sam čitati i nakon uvoda, pomislih - Bog blagoslovio blog gdje moš reći sve što ne moš u real life (ili nemaš kome) :)
    Istina je to sa ženom, vjerujem ti (da se satire da ugodi svima), a klinci (!!) su svi uglavnom egoisti. Ja imam jednu od skoro 15, pa ponekad uviđam to isto. Najradije bi te zatvorili kao duha u bocu i otčepljivali samo kad im trebaš :)
    I ja mrzim stiskanje paste po sredini ili na vrhu :) I kad se potroši taolet papir i ne stavi nova rola, tu padam u histeriju :)
    I na kraju što se love tiće, ja bih citirala Davora Gopca - "ja bi radije bil nesretan - s lovom nego bez nje". To ti je sva mudrost. Doduše, nikad ne bih htjela preveć love, jer za moj vid slobode ne bi mi trebale neke bijesne cifre. Moj je princip - ono za čim nemam potrebu sada, ne bi mi trebalo ni s mnogo love.
    I istina - kad upadne malo više perja, odmah se čovjek osjeća zdravije i poletnije :)
    Ali ipak, zamisli si čovjeka koji si sve može priuštiti - što njega još može motivirati kad zapadne u krizu?
    Pozdravček :)))

    avatar

    05.01.2008. (00:57)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Redakcija - koliko samo Romea zamišlja prijateljicu Juliju, npr - moj susjed. Njegova samo zjači i viče na njega, sretan je kao malo dijete kad ne uđe u kuću i s vrata ne počne bavkat'. Neka bude namrgođena, samo nek šuti i već je puna šaka brade :)
    Ima takvih muževa, više no što mislimo i goropadnih Julija. Zato - ne gubi nadu, treba ih samo pronaći ;)))

    avatar

    05.01.2008. (01:08)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Tako je Sag! Lova je prokletstvo samo onima kojima ona ne predstavlja ništa drugo u životu, kojima je do love radi love. Zašto prokletstvo? Pa zato jer je matematički niz brojeva beskonačan i uvijek dolazi još jedan, sto, milijun iza bilo kojeg broja kojeg zamisliš. Tako nikad ne možeš imati konačnu cifru koja će te zadovoljiti.
    A kad ti je lova sredstvo, onda je blagoslov. Omogući ostvarenje i na neki čudan način nije bitna. Recimo, da ti netko dofura šleper svog potrebnog materijala i alata za tvoju đunku, pa jebo lovu!

    avatar

    05.01.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    "Šakom u stol" - JEDINO POMAŽE ;-) Al' kad ne možeš (pre)često bit okrutan ...

    A što se tiče love recimo to ovako - dok je NEMAŠ dovoljno, lova je najvažnija stvar u životu. A kad je IMAŠ koliko ti treba, paaa gotovo da je i ne primjećuješ :-)

    E da, i sretna Nova Godina i da ti se u novoj ispune sve želje (čitaj, da dobiješ na lotu ;-)

    avatar

    05.01.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • neazess

    Ovaj mogu komentirati jer nemam većih neslaganja, he, he :)))).
    Da, živa istina je da je u našem svijetu lova put do slobode i to nitko ne može poreći. Ludlud kaže da je prokletstvo samo onima kojima je sama sebi svrha. S druge strane, upravo zbog toga je djelomično prokletstvo i nama ostalima - i to ne kad ju imamo, nego kad ju nemamo :))). Jer su baš ti kojima je sama sebi svrha nametnuli da se sloboda (ali i život) njome kupuje, a mi, budale, smo prihvatili jer želimo biti kao oni (?!!?). Zato ja i dalje ostajem zagovornik ukidanja novca i razvoja društva koje radi iz gušta...kroz nekoliko stotina godina, kad čovjek naraste dovoljno da može živjeti na takav način...ako preživi...:)))))).

    avatar

    05.01.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Redakcija, nemreš mi to radit! Ne možeš si dozvoliti slaganje sa onim što sam napisao! To nije najzdraviji način da nastavimo naše druženje na ovim stranicama i u ovoj godini! Draga, ja sam ti otvoreno jalan na vremenu koje možeš posvetiti samo sebi!...:)))))))))))

    @ Majstorica, a sve nas to primi s vremena na vrijeme, uživaj dok traje, neće dugo...:)))))))

    @ Fanny, "kad upadne malo više perja, odmah se čovjek osjeća zdravije i poletnije", ajooj, kak si to dobro napisala! A na pitanje "zamisli si čovjeka koji si sve može priuštiti - što njega još može motivirati kad zapadne u krizu?" je naš prijatelj Ludlud napisao odličan koment kao odgovor na to...

    @ Ludlud, nemam što za dodat, možda "a za što su dukati neg da se penđaju"...:))))))

    @ Zvone, tvoji su još mali, nemaš pojma koji te horori čekaju kad pubertet zakuca na vrata, uostalom, zaokruži pogledom pažljivije po faksu i zamisli što sve može potencijalno obitavati u tvom domu, zapamti, to se ne događa samo drugima...:)))))))) Ne igram loto i ne kockam, sklon sam sve sam zaraditi, glupa navika...:))))Fala i tebi također...:))))))))

    @Neazess, ajd, fala bogu...:)))))) Prilagoditi se i evoluirati, je jedina formula uspjeha. Pri tome je naravno, ključna stvar ostati svoj. Dobio sam sve sezone Star Trek i DS9, gledam pomalo i razmišljam kao i ti, o svijetu bez novca, samo latinum...:)))))))))

    avatar

    05.01.2008. (15:11)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @neazess: kad bi društvo evoluiralo, sasvim je svejedno bi li koristilo novac ili ne bi. Dakle nije u samom novcu problem. Na žalost, društvo devoluira. ;)))

    avatar

    05.01.2008. (16:08)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Ludlud: Ma naravno da nije problem u novcu nego u ljudima, to je jasno - ne mogu simbolični papiri biti nizašto krivi :-)). Što se pak devolucije tiče, možda tako djeluje na prvi pogled, ali znaš onu: kad dođeš do dna više ne možeš prema dolje nego samo gore. Mislim da sve ide u smjeru u kojem treba ići (pa makar to bilo i samo u krug ;)))).

    avatar

    05.01.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • zlivija

    ja ti zelim da nitko ne dira tvoje krugove!

    avatar

    06.01.2008. (11:55)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    sagi, ja sam čak uspjela napisati i nešto ne baš tako sivo. dakle, jednu priču koju nisam ostavila u špajzi (a to radim zadnje vrijeme), već sam je priklejila na blog. a znaš li zašto? ha?
    pa sagi... ja sam ti sama u kući već tjedan dana!!!!!!! čak mi se ne da ni frižider napuniti. ja uživam. gledam Almodovara, čitam Norvešku šumu, spavam, ispijam kave, surfam... lalalala...
    nisam ni snijeg očistila, a jutrom samo primjetim stope koje su kružile oko kuće (da, da... i zvonce sam isključila). eh... taman kad ih se zaželim (mislim na djecu), evo njih nazad. a onda... sve kao u tovm postu (jedino su djeca mala) :))))

    avatar

    06.01.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Zlivija, ma za to sam se odavno pobrinuo, hvala, tebi također...:))))))

    ...@Zona Z, e to se zove odmor, moja omiljena vrsta odmora. Cijenu određuje rijetkost, a takav odmor se jaaaaako cijeni...:))))))))))

    avatar

    06.01.2008. (14:59)    -   -   -   -  

  • fanny

    Eto recimo - ne volim snijeg i nisam skijašica. Ali za mene bi divan doživljaj bio - iznajmiti pravu brvnaru u nekoj zasniježenoj zabiti (Gorski Kotar), saonice i divljanje do besvjesti. A poslije ući u toplu kuću, navaliti na dobru klopu, dobro vinčeko i uživati u društvu koje volim i koje slično meni doživljava stvari. I bez blizine skijališta i žičara, napominjem.
    Baš me zanima koliko bi se ovih skijaša koji su jučer krenuli na skijališta zadovoljilo s time. Jer, ja kažem - skijati ako voliš možeš i na našem lokalnom Planinarcu, ali tamo nikad nema nikoga od istih. Ali zato ima mene koja se spuštam na vreći ispunjenoj slamom. Pa se vraćam gore, pješke, jer je netko ukrao sajlu od žičare (!!). I meni dovoljno. I da mi je najveći jack-pot na svijetu, više mi ne treba od brvnare u snijegu i pravog društva. Može djelovati kao demagogija, ali sretna sam sama sa sobom jer JA znam da je tako.
    Pozdrav :)))

    avatar

    06.01.2008. (16:32)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    @Fanny, nit gubim nadu, nit se nadam. To je kao loto! Ako bu bu! Ponekad i uplatim.
    @sagi, nemoj mi to raditi. Napišeš post s kojim se upucavaš, i daješ sliku frajera dvadesetčetvrtog stoljeća, ja te pohvalim i pak nisi zadovoljan. Kaj nisi napisal da kad mama behandla odraslu djecu pa još opali trkavelu oko njih da se ti njoj uvališ piškilonca na leđa i da si priuštiš malo pažnje. To ti fali još iz djetinjstva i onda zamoliš da te shvatimo. Onda bi imali nastavak! (ajd malo glumi!)

    avatar

    06.01.2008. (21:45)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    da za Novu sam upravo pomislio i rekao: "..jebeš sve ako nemaš s kime podjeliti i zdravlje ...", dvije najvažnije stvari koje si svatko od nas može poželjeti ne samo svake godine nego i svaki dan jer bez toga sve ostalo nema smisla ...

    avatar

    07.01.2008. (10:06)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Ma slažem se sa svim napisanim Sagi. Ova djeca me ugušiše, hoće li ikada otići, pitam se, a znam da ću tugovati kad se to zaista desi. Dan, dva.
    Love treba uvijek. Davno sam rekla da lova za mene znači sloboda. I to stoji i danas.
    Pa nadam se da ću u ovoj godinio nešto nabolje promijeniti. U nadi je spas.

    avatar

    07.01.2008. (11:48)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fanny, u Gorskom se možeš jako fino odmoriti. I to zimi i ljeti. Ljubazni domaćini, prihvatljive cijene i odlična domaća kuhinja. Raj nepoznate Hrvatske, ima sve što si napisala...:)))

    ...@ Redakcija, svaki normalan muškarac se ophodi sa komadima na način koji je na rubu otvorenog upucavanja. Ono, nemreš zaključit da se upucava al nemreš zaključit ni da se ne upucava. Posljedica je da sugovornice ( tašte rođenjem ) procvjetaju, koncentrirano daju najbolje od sebe, a to rezultira dobrom zabavom za sve sudionike. Imam u kući tri žene i naravno da mi ne nedostaje pažnje, krivo pucaš. Naprotiv, izrastao sam u najgoru noćnu moru svake samosvjesne, emancipirane žene. Nikad mi nije bilo jasno zake se takve stalno muvaju oko mene ak sam utjelovljenje svega što spisateljice u glorijama, milama i sličnim časopisima proglašavaju čistim muškim hororom...:))))

    ...@ Dag, nisi valjda?!?!? Kak ti je tak nekaj hodalo po glavi???...:)

    ...@ Kora-kri, oš reć da kad se pogledam u špigl vidim tebe? Brrrr, nije valjda, sigurno si ljepša od mene...:))))))))))))))))

    avatar

    07.01.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    @sagi, nit krivo pucam, nit pucam. I zašto? Pa lijepo se razgovaramo. Složila sam se s tvojim postom jer si opisao ono što svi manje više imamo doma i željeli bismo mijenjati. Kako si ti to slaganje doveo u pitanje, a nema sumnje da nam je to isto, dala sam ti mogućnost skrenuti temu u kojoj možemo zabaviti sebe i druge. Sad ako ja spadam u "takve" (kakve?) koje se muvaju oko tebe, ja bih precizirala, ne muvam se nego kliknem kod simpatičnog sagija koji kuži više nego što pokazuje, ali i zna granice zeke-peke, a opet to može biti i sat naobrazbe. Taj filing ironije i humora je dobar aspirin za sve nes. Pa malo kiselog, vitamina C i to je to! Ali sve malo i umjereno jer s lijekom treba pažljivo. Krajnost lijeka je....otrov!

    avatar

    07.01.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Očitovanje iz duše. I kao praktičar vidim odmah rješenje za nestašicu u kupatilu. Ormarić za kozmetiku pod ključem ili lokotom s kombinacijom. Pa da vidiš preobrazbe. Tata jel mi možeš... NE MOGU!!!

    avatar

    07.01.2008. (19:51)    -   -   -   -  

  • prof

    Aaha, sad kužim zašto su moji procvjetali kad sam ja odlepršala!!!

    avatar

    08.01.2008. (02:09)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    Bistre, ne brini se. Npr. ja se muvam oko Sagija, ali čisto bezbrižno. mogu tako kad dobro znam da je Sagi visoko moralan i nema sklonosti nezrelim ženama (takoreći, djevočurcima) :)))))))))

    avatar

    08.01.2008. (07:51)    -   -   -   -  

učitavam...