Komentari

cerovac.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • tragicnamisao

    Nedavno sam bio na jednom vjenčanju u glinskoj Pravoslavnoj crkvi. Nekako ta inače lijepa (i u ratu netaknuta građevina) vuče kroz sebe taj mit o pokolju.
    Nije više toliko važno je li se to zaista dogodilo, jer događaj ionako sudjeluje u srpskoj mitologiji, bez obzira na činjenice.
    Po svemu sudeći, pokolj u glinskoj crkvi samo je djelomično istinit, međutim ustaških pokolja na Baniji je zaista bilo nebrojeno i to je isto tako činjenica.

    avatar

    17.12.2007. (11:45)    -   -   -   -  

  • Cerovac komentira

    Ja to uopće ne nječem. Ali sam za to da se ustanove činjenice i zato prenašam ove tekstove iz Glasa Koncila. Naime bio sam u Domovinskom ratu na Banovini. Mržnja srpskog stanovništva prema nama u Zboru narodne garde bila je nevjerojatna. A posljedica takovih mitova kao što je onaj o pokolju u Glinskoj crkvi. Pa su onda nove generacije srba išle u četnike jer su bile odgajane u mržnji prema Hrvatima i mislili da imaju pravo vršiti zločine nad Hrvatima.

    avatar

    17.12.2007. (12:53)    -   -   -   -  

  • tragicnamisao

    Slažem se, Srbi na Baniji/Banovini zaista ne vole Hrvate. Cijeli njihov identitet se sastoji od mržnje prema Hrvatima. Za njih su svi Hrvati ustaše, a mitologija, grandomanija i sklonost ka politički perverznom svakodnevnica.

    avatar

    17.12.2007. (16:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...