Komentari

pripadantebi.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • Sanja ...

    Ponekad mi se čini da bi mogla tu pobić, liti ili u ranu jesen, ali zime su i onako teške i kad je vruće u kući, a kamoli kad vitar prolazi kroz kamene zidove...šteta šta te kuće tako odumiru, ali ka šta ti kažeš, da ih je pritvorit u turističku atrakciju, još veća šteta. Meni je lipo ono šta su napravili na Modravama. Doveli su mlade iz cile Hrvatske da na ruke, bez vode i struje, obrade maslinike i žive baš u takvin kućicama po dva tjedna liti, bez tehnike, samo uz druženje i rad ( i molitvu). Još nisam čula da nekome nije bilo lipo, iako svoju dicu tamo ne mogu zamislit.

    avatar

    03.12.2007. (07:44)    -   -   -   -  

  • prorok

    E lipe ti te slike prošlosti
    dobrojutro i prijatan dan želin.

    avatar

    03.12.2007. (07:45)    -   -   -   -  

  • marsi

    čiovka ruješ mi po ranama višćice jedna mala:))
    ...jednog dana kad dobim puno novaca ostavinskom raspravom
    od dalekog rođaka iz amerike...
    kupit ću jednu takvu staru kućicu(baš ovu zadnju sa slike),
    obnovit ću si je i tu ću provodit prolječa u jeseni svog života...

    avatar

    03.12.2007. (08:50)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    piško jedna ča mi napravi najranije ujutro ,,,,kad te potleušicei čatrne vidin opet mi se ditinstvo vrača ,,,,,sav taj kamen ,,,,facade ,,,,ploče ,,,,,ma zadavit ču te na sljedečoj kavi ,,,,,,i ovako san jutros maganjana ,,,a ti me dotukla do kraja ,,,,,,,da jel bi mogla živit ,,,,,pa narafski da bi ,,,,a ča na kraju čovika more činit sritnin nego mir ,,,,i sva lipota naše dalmacije (( ma mogla bi i vodu nosi na glavu i drva na škinu ,,i živit bez struje aj aj bar tri dana hahhah četvrti bi pukla kako cvrčak )),,,,,,kako me ti samo znaš taknit namo di netriba uffffffffff

    avatar

    03.12.2007. (09:27)    -   -   -   -  

  • Suncokreta2

    Sve stoji šta si rekla, slažem se u doti jednu rič. Obožavam kamen, pa si me razveselila sa ovim lipim fotografijama:-))

    avatar

    03.12.2007. (10:12)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Zimi? S djecom? Nema šanse. Vidim kakav je zimski život u selu na kopnenoj obali mora. Da nam nema vode, struje i kompjutera, teško bismo i na kopnu opstali. Doktora imamo, al bolnice su nam udaljene 100 km... Sama bih mogla za lijepog vremena, tjedan-dva...

    avatar

    03.12.2007. (10:55)    -   -   -   -  

  • tigastibobi

    Moga bi ...mos sve na ovome svitu ako si sa pravon osobon ..lipo bi posa na ribe ..seta po frisku ariju ..dis bolje :)

    avatar

    03.12.2007. (12:30)    -   -   -   -  

  • lipota zore

    u pravilu se totalno slažen s tobon, mada mi se ponekad čini da je nešto takvo moj spas i da stvarno triba pobić od asfalta i gužve. ali kažen, u pravilu ne bi, bilo bi mi mučno. slike su odlične. i moja je mati donosila svojoj materi vodu tako. lipo :-))

    avatar

    03.12.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • čiovka

    @Sanja: Pobić na odmor, to da. Ali živit, kad si naučen na konfor? Ovisan o brodu? Ja mislin da bi se ja teško privikla! Hahahaha.... jedino sa laptopom!!!!! :-)))))))))

    @prorok: Lipe, lipe... :-))

    @marsi: Aha...... sve mi je jasno.
    Mogli bi onda napravit blog izletište u Drveniku!!!! :-))))

    @zore: A dobro je i tri dana!
    Ma isto bi ti vukla laptop sa sobon! :-)))))

    @suncokreta: A kad je tako..... svak ide za boljin životon! :-))

    @pjesma: Skroz se slažemo! :-))

    @bobi: Aha.... i ja bi..... ali ne dugo!!!! ;-)))))))

    @lipota: To san i ja mislila... lipo je uteć na kratko vrime.....
    Ali malo duže, mislin da ne bi!!!! :-))

    avatar

    03.12.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Draga moja, pa ča ću se ja trudit oko slika? A vidi kako si ti to fantastično obavila i popratila pravin tekstom, pa se ni oko tega ne triban trudit. :-) I znaš da je baš lipa ona gustirnica, puno je lipa! :-) Postavila si neka pitanja? Prije 5-6 godina ozbiljno sam razmišljala o životu na otoku. Napravili smo kućicu, volimo otok, ljude, način života, mir, muž plovi, ja doma, dica u osnovnu-na otoku ima čak i srednja. Rekli bi svi - a zašto ne? odgovaram- razlog je jednostavan: Nismo to mogli učinit našoj dici! Nama bi sve bilo super, ja bi se mogla naviknit na sve nedostatke, ali dica? - Ne, za njih bi to bilo izgnanstvo! I tako, čekaćemo da odrastu, krenu svojim putevima, a kućica na otoku će čekat i dočekat će. :-))

    avatar

    03.12.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • gustirna

    I još samo ovo, oprosti, znam ljude čija su se dica vratila na otok živit i odgajat tamo svoju dicu. Ima takvih primjera, i drago mi je kad upoznajem takve ljude, posebni su.

    avatar

    03.12.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • riječi tišine

    Jako lijepe slike...
    Podsjećaju me, bude sjećanja...
    Dah prošlosti prošao mi sad mislima i dotičem zaborav riječima.
    Topli pozdrav ostavljam!

    avatar

    03.12.2007. (15:34)    -   -   -   -  

  • Maškarada

    Sada bi teško bilo tako živit. Ali s vrimena na vrime rado bi otišla. I znaš najbolja voda mi je bila kod none iz bujola (kante).

    avatar

    03.12.2007. (15:35)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Ja sam sigurna da ne bih mogla. Mislim, bi kad bi morala..... Bez vode, tekuće sam bila 5 dana ......užas! Živim 3 km od grada i to mi je problem. I je. Svatko ko kaže da nije, nije probao. Buseva više nema često, a naveče nikako i skupi su. Npr. danas: Buntovnik je imao praksu od 7 ujutro, vozi ga (ok, tad idem i na posao), pustili su ga ranije - idi po njega, popodne je bio u autoškoli- vozi ga i čekaj, sad u pola 8 ide na njemački - vozi opet......i tako svaki dan, cijeli dan.....šta god da trebaš - sjedaj u auto. Uzima puno vremena a i novaca. I zato znam da ne bih mogla na otoku. Ali....nekoliko dana, pa i zimi - da!!!!

    avatar

    03.12.2007. (16:32)    -   -   -   -  

  • Decy

    znam samo jedno:
    u njima je zimi tako toplo,
    a ljeti tako ugodno hladno.
    ne treba klima niti alu-stolarija!!!

    avatar

    03.12.2007. (17:19)    -   -   -   -  

  • BuNo

    ey super blog svrati i plis komaj ako mi komas stalno cu ti dolazit na blog i komat a naravno ti ces mi to vracat(zna se) a,ako ne necu ti nikad doc na blog vise bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    03.12.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • BuNo

    ey super blog svrati i plis komaj ako mi komas stalno cu ti dolazit na blog i komat a naravno ti ces mi to vracat(zna se) a,ako ne necu ti nikad doc na blog vise bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    03.12.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • BuNo

    ey super blog svrati i plis komaj ako mi komas stalno cu ti dolazit na blog i komat a naravno ti ces mi to vracat(zna se) a,ako ne necu ti nikad doc na blog vise bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    03.12.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • lastovo

    baš ima nešto toplo oko srca kad vidiš ove slije..
    ja san izabrala takav život..kad ima telefona..ima i interneta :)..struja malo zafrkava..al ne osjećan pustoš i to je ono šta je važno..tu san 3 godine i još nisan osjetila onaj relax o kojemu se priča kad se spomene Lastovo

    avatar

    03.12.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Mene neodoljivo vuče baš takav otok. Tu ljudi, uz sve teškoće, žive 90 i više godina zdravi.
    Jedan dan odoh živit tamo, iman i kućicu i zemlje, fala Bogu.

    avatar

    03.12.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Lijepe su ti fotografije, kao i inače. :-) Ovaj put izdvajam treću i četvrtu - moji favoriti. ;-) A život na otoku - da, dobro si rekla, možda nekoliko dana, pa i mjesec... Ali teško više od toga. I to sve zato što smo navikli na blagodati civilizacije, međutim, život funkcionira i bez tih nekih stvari koje su nama svakodnevne - dokazale su generacije prije nas. Neki još uvijek dokazuju. To što smo se mi navikli... to je druga priča. Dođe mi nekad da bih baš pobjegla na neko takvo mjesto, udaljeno i mirno. No, i ja sam ta koja vjerojatno ne bi baš predugo izdržala, priznajem.;-)

    avatar

    03.12.2007. (18:55)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Ja moram priznati da ne bih mogao.Naučio sam se na sve prednosti civilizacije, i ne bih mogao živjeti na takav naćin. Znam otići na ribolov po nekoliko dana, ali nosim sa sobom sve živo što treba i ne treba. A ako nema signala za mobitel, već se osjećam izgubljeno. Znaš, kad sam u divljini i kad mi treba sat vremena do prvih kuća nije ništa strašno jer znam da tamo ima sve. I telefon, i tv, i svježe namirnice, ali na otoku, gdje ako nisu dobre vremenske prilike, a ne daj Bože nekom treba medicinska pomoč,pa budeš osuđen na milost i nemilost....ne...ne mogu se zamisliti...pozdravljam te....i naravno...pusa...

    avatar

    03.12.2007. (19:30)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    falilo mi je malo betona i asfalta...pa onda koja satelitska antena...sesno odbacene plasticne vricice i ako more jedna kerumova kesa...lipi je to kontrast sa prirodon...a ne ovako sve nekako bezveze lipo...e sitija san se ka ca je niko gori napisa...stolarija od aluminija...ovog puta "nisi" bila na pravemu nivou blogiranja...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    03.12.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • čiovka

    @gustirna: Kad san slikavala onu gustirnu baš san na tebe mislila!
    Moj ti je isto pomorac i prije 5-6 godin smo skoro kupili kućicu na otoku! Odustali smo i moran priznat da mi nije previše ni žal.
    Sad bi mi bila velika briga a za tako nešto nikad nije kasno! :-)))))

    @riječi: Je, ove slike bude sječanja! :-)

    @maškarada: S vrimena na vrime svakako, ali teško bi se bilo priviknit! :-))

    @suncokretić: Lipo si i sama rekla, ovisan je o busu pa je grubo, a zamisli da si ovisan o brodu! :-))

    @decembar: Liti se uvališ umore i ispod bora i stvarno ti ne triba klima! :-))

    @bruno: Aha!

    @lastovo: Bravo za tebe! :-)))))
    Najvažnije je da si ti zadovoljna! :-))))

    @koraljka: Možda i ja iden jednog dana, ko zna! :-))))

    @Big Blue: Sviđa mi se izbor slika. I kao šta si rekla, navikli smo se na lipo i dobro i teško je zamislit drugačiji način života! :-))))

    @ribarnica: Medicinska pomoć je svakako ključna. U zadnje vrime sve češće čujem: brod lučke kapetanije išao po bolesnika, helikopter išao po bolesnika. I sve je dobro dok je vrime lipo, a malo jače jugo ili bura ili noć, pomoći niotkud! Pusa i tebi Franc! :-))

    avatar

    03.12.2007. (20:16)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    Koje blago je taj tvoj otok , itekako pamtim gustrinu i latu s Pelješca, ali srića gustrina je bila u sklopu kuće na prvom katu, ma nije se govorio kat zaboravila sam kako, a lata kao WC, i to sam prošla, lipe uspomene, što sam starija sve više mislim da bi tila živit i zimi doli, istina nisam probala, ali sve jaće me vuće.

    avatar

    03.12.2007. (22:32)    -   -   -   -  

učitavam...