Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • brod u boci

    Potrebno je imati mjere za odmjeriti ovaj komentar. Ipak kad smo već kod ove teme. mislim da mjere 92-59-89 nisu uopće loše ;-)))
    Šta sam ono uopće još htio reći...kad se sjetim, javit ću se!

    avatar

    28.11.2007. (12:42)    -   -   -   -  

  • primakka

    u književnosti mi nije lijepo ono što me ostavlja ravnodušnom. sve ostalo je stvar ukusa. nekadašnja "rakova obratnica" sa opisom boemštine sada je prošlost, kao i uvijek iznova čitan dostojevski. radije pogledam šta ima novoga na blogu, a bome ima! izmišljeno ili stvarno :))

    avatar

    28.11.2007. (13:25)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    hahaha... pet za odmak ;))

    avatar

    28.11.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Biram Umberta. Kao što svi volimo različita jela, tako su nam različiti i odabiri fantazija. Lipo je kad u nekom neuglednom kolaču pronađeš marcipan. :)

    avatar

    28.11.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    najbolji mi je seksopisac henry miller (premda seks nije ključan za njegove knjige) . apollinaire je isto dobar

    avatar

    28.11.2007. (20:25)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ako je prošlo jako puno vremena od čitanja neke knjige ili gledanja nekog filma.... zaboravim čak i osnovnu nit.... ne sjećam se puno toga. Ali dobre erotske scene i opise pamtim zauvijek. :))))))))
    Volim kad ljudi imaju mjeru u komunikaciji i svakodnevnom životu... ali od umjetnika ne očekujem granice. Oni ne stvaraju radi nas (osim onih koji stvaraju radi novca) nego stvaraju za svoju dušu... a tada je pitanje naših duša da li letimo do tog oblaka ili ne..... Ako mi se nešto i ne sviđa.... ne smatram umjetnika lošim... nego naprosto živi i brodi nekim drugim dimenzijama i ja ga ili ne razumijem.... ili sam u nekoj drugoj dimenziji.
    Ovaj svijet bi bio puno siromašniji i dosadniji da umjetnici nisu probijali granice... i da se u svom stvaranju nisu otimali mjeri koju je postavilo društvo.

    avatar

    28.11.2007. (20:33)    -   -   -   -  

  • exPataren

    sve nešto gledam ovaj tekst koji je citiran. i sve nekaj mislim, kad žensko citira muški tekst, kako se to...iskrivi. kako se vade riječi iz konteksta. Evo, kada Bluica citira, sve nekako miriše na...romantiku. a Umberto je , kao muškarac, mislio ovo: on bio na njoj, pupak na pupak..i kada su oboje,jelte, on onako znojan, sišao s nje. i čiča mića gotova priča. kakva, bona romantika. pupak na pupak!!

    avatar

    28.11.2007. (20:42)    -   -   -   -  

  • Elyca

    mjera...kad sam pročitala komentar od Broda....ne mogu a ne zapitati žensko pučanstvo: Koje su idealne mjere u muškarca???

    avatar

    28.11.2007. (21:46)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad se kaže - odmjerenost, onda to znači da u svemu što dajemo od sebe prema van - javno, treba ići do određene granice, osim kad je krajnje intimna situacija posrijedi.
    Treba biti odmjeren u svemu, iako to ovisi i o temperamentu čovjeka.
    Za mene su opisi seksa kao i odijevanje (razgolićenost) stvar dobrog ukusa. Kao i erotski film i tvrdi pornić. Kao i umjetnička fotografija i vulgarna fotografija u nekom sexy magazinu.
    Ja sam uvijek radije - za naznaku nečega, a ne ono - do kraja... (osim u jelu, tu sam skroz - neodmjerena)
    No, sto ljudi, sto čudi, pozdrav :)))

    avatar

    28.11.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • woolf

    ja nisam odmjerena, jednostavno nisam takva i točka ;) ali često glumim da jesam . i to -loše. glumim loše :)

    avatar

    28.11.2007. (22:58)    -   -   -   -  

  • skiceSlavonije

    BLOGERSKI MANIFEST
    1. Ako ste vlasnici, vodite računa o svom vlasništvu i onima koji tom vlasništvu daju vrijednost i smisao, jer svaki bloger uvećava vašu imovinu i vašu dobit.

    2. Kada želiš nešto, dovoljno je da to i zatražiš, želimo da se to primijeni i na blogere. Mi smo oni koji stvaraju blogosferu! Mi radimo za vas bez plaće, budite barem fer!

    3. Kada postavimo neko pitanje, želimo na njega čuti i odgovor. Ne želimo vikati u gluhu tišinu.

    4. Kada zamolimo informaciju, želimo je i dobiti Kod nas nema nekih skrivenih poruka niti predbacivanja. Ako tražimo pomoć, onda je i trebamo, a svojim radom je i zaslužujemo.

    5. Dosta nam je jednosmjerne komunikacije s adminima. Budite barem toliko pristojni da odgovorite na postavljeno pitanje!

    6. Mi smo jedina besplatna radna snaga.Bar ponekad ne mislite samo na sebe. To nije ništa strašno. Molim vas da se naviknete na to da na pitanja treba odgovoriti, to je stvar osobne kulture, čak i u virtualnom svijetu.

    7. Ako blogeri pišu svaki dan, nađite i vi vremena za oodgovore na njihova pitanja.

    8. Nema nikakvog zadovoljstva u tome da te ignorira netko tko živi od tebe. Predlažem štrajk u pisanju blogova na tri dana.

    9. Kad postavljamo pitanja, ne radimo to samo zato da vas gnjavimo.

    10. Imate dovoljno koristi od našeg pisanja, nemojte nas tjerati da molimo. Nemojte ignoriranjem sami sebe dovoditi do financijske propasti, jer naš rad nije nikakav dokaz naše ljubavi prema vama! Radi se o razmjeni: vi nama prostor, mi vama sliku, glazbu i riječi, no ako komunikacija ne bude dvosmjerna, mnogi će odustati, mnogi već jesu.

    11. Mnogi imaju i po nekoliko blogova.I bloger zbog kojeg nastaje ovaj manifest ih je imao čak četiri, zar ne zaslužuje pomoć?

    12. Jednostavno je odgovoriti na upit. Odgovori poput da ili ne su potpuno dovoljni kod svakog pitanja!

    13. Kada imaš problem, prirodno je zamoliti za pomoć i prirodno je očekivati odgovor i rješenje. Ne tražimo sažaljenje nego korektnu suradnju.

    14. Frustracija ubija volju za rad, a izostanak odgovora budi revolt i vodi odustajanju i kad su manji problemi u pitanju.

    15. U ovom manifestu nema ništa što se može dvojako tumačiti.Bloga bez blogera nema, a bez suradnje blogeri bi mogli odustati.

    16. Svi vlasnici vide samo profit! Samo dalekovidni vide i kako ga održati i još uvećavati.

    17. Mi blogeri očito volimo pisati i biti čitani, kao što vi volite novac koji ljudska potreba da se izrazi donosi.No, ako vi nas ne razumijete; ne razumijemo ni mi vas!Jednostavna logika.

    18. Kada vas nešto pitamo odgovorite!

    19. Nemojte nas pitati da li nam se blog sviđa! Kada ne bi bilo tako, većina nas ne bi bila tu gdje jesmo!No, ako želite i da ostanemo tu i privučemo još blogera, potrudite se malo kad zagusti.

    20. I na kraju osnovno pravilo: U slučaju najmanje nedoumice, dileme ili sumnje, o čemu god se radilo, ponudite nam najjednostavnije rješenje, odgovorite nam , makar to morao biti i negativan odgovor!!!

    Ovaj manifest pošaljite na što je god moguće više blogova, da napokon i jednom zauvijek admini i vlasnici portala uspiju razumjeti blogere!

    MI STVARAMO BLOG!!!

    avatar

    29.11.2007. (00:06)    -   -   -   -  

  • trill

    Apsolutno. Ukusi se različiti, afiniteti isto, ali baš zbog bogatstva i raznolikosti pisane riječi svatko može naći nešto za sebe.
    Ovaj citirani odlomak koji je proglašen za najgori opis je možda nekome savršeno dobar opis seksa. Meni nije, ali teško da će netko drugi dobro opisati ono što ja osjećam. Trebala bih sama pisati o tome, a s obzirom da volim imati mjeru...ipak neću :))

    avatar

    29.11.2007. (07:45)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Nekima se neki opisi sviđaju, nekima se ti isti opisi ne sviđaju, neki pak ostaju ravnodušni jer ih podsjeća na već viđeno. U svakom slučaju, pred piscem uvijek stoji težak zadatak. A onda je tu i utjecaj njegove inspiracije i okruženja u kojem živijer ... da bi se nešto dobro moglo napisati treba se isključiti iz okoline ali istovremeno tu okolinu i osluškivati.

    Bez obzira ne sve gore navedeno, ako ne postoji neka priča u kojoj se nalaze opisi seksa, vođenja ljubavi (razdvojio bi obe dvije kategorije), opisi ljubavi a sve to umetnuto u neke male životne situacije, zanimljive z ačitanje, uzalud je trud sviračima.

    Pozdrav,
    Bocaccio

    P.S.

    Glede blogerskog manifesta evo nekih razmišljanja:

    sewen2.blog.hr

    Velika većina medija u nas kontrolirana je od EPH i tu nema pomoći u okviru postojećih www.blog.hr blog stranica. Zato sugeriram neke druge alternative oko kojih bi možda trebalo razmisliti a to je masovno preseljenje kod konkurencije?

    avatar

    29.11.2007. (11:21)    -   -   -   -  

  • Irida

    u komentarima na jučerašnjoj naslovnici blog.hr, ispod teksta o blogerima s almost cool liste, blogerski manifest je nekoliko puta napisan umjesto komentara, a danas je to sve obrisano...uredništvo ignorira manifest potpuno...., ništa novo na blog.hr!
    oprosti što ne komentiram tvoj post.....

    avatar

    29.11.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Brode, i odlična je mjera kad je dobra namjera! ;-))
    @Odmak, slažem se. Ono što me ne ostavlja ravnodušnom... ;-)
    @Gustirna, lijepo rečeno! ;-)
    @Zube, znači Miller, hm... Nisam razmišljala koga bih izdvojila kao naj... Valjda to ovisi i o raspoloženju za čitanje.
    @Dona, dobro kažeš - samo je pitanje letimo li mi s njim, jesmo li ravnodušni...kako osjećamo (ili ne osjećamo) ono što je napisano, jesmo li na istoj valnoj duljini. Prednost je što je izbor velik pa samo treba tragati za onim što nam odgovara - i uživati u čitanju. Ipak, kako sam jednom davno negdje pročitala, i to mi se svidjelo, kažu da nijedna knjiga nije toliko loša da nas ne bi mogla nečem naučiti. :-)
    @Patarenoviću, a zašto onda - ako je tako mislio - nije tako i rekao, hm??? Je li i inače takva - muška "priča". Jelte? Jedno mislite, drugo govorite/pišete??? A? ;-))

    avatar

    29.11.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Ely, pitaj, pitaj!!! ;-)) @Brodeeee, jesi čuo pitanje? Hajde, i mene zanima... ;-)
    @Fanny, tako je, svatko bira po svojoj mjeri - koliko mu razgolićenosti odgovara. ;-)
    @Woolfice, ali čini mi se da tebi to "ja nisam odmjerena" jednostavno - dobro stoji! ;-)
    @Trill, slažem se. :-)
    @Boccaccio, ma naravno - zapravo ništa bez dobre priče u koju je to utkano! ;-)

    avatar

    29.11.2007. (13:11)    -   -   -   -  

  • skaska

    kaj da velim, dobro je imat i dobru mjeru i dobru vjeru

    avatar

    29.11.2007. (13:21)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Idealne mjere za muškarca? Kako ono ide!? Otprilike ovako
    93-41.9-100

    Znači lipe moje, morate fatat onoga od 93 godine, sa temperaturom 41.9 i računom na banci od 100 milijuna već nečega

    avatar

    29.11.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Skaska, dobro veliš! ;-)
    @Brode, aaaa, čekaj, čekaj... pa takvoga ne trebamo fatat, ne može taj pobjeći. ;-) A sad sa ženskog aspekta, kad je već o fatanju riječ, moglo bi se reći ovako: 100 - 9.74 - 110. Dakle: ako ga već moram fatat, onda on treba: 100 m pretrčati za 9,74 sec. i imati IQ 110. Da barem znam za čim, tj. za kim trčim. ;-))))

    avatar

    29.11.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Ma šta će ti samo 110!? Oćeš mojih 1*8 ;-)))

    avatar

    29.11.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Vi ste se izgubili u mjerama. Za muške ima samo jedan broj, a i taj nije Bog zna šta :)))

    avatar

    29.11.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • sam

    a neznam:D, ja eto, npr., volim kako to radi (opisuje) Nicholas Evans. Vjerojatno ga nisi čitala, jedna onako umjereno "normalna" i nepretenciozna, neki bi rekli klišeizirana suvremena proza..ali ja ju volim:-)

    avatar

    29.11.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Dopada mi se dio iz Imena ruže koji si nam poklonila.Po meni ne treba sve otkriti nego nešto i prepustiti mašti čitatelja...
    Pozdrav

    avatar

    29.11.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Brode, ta ti je mjera odlična, a što ćemo sa 100 m??? ;-)))
    @Koraljka, prišapni! ;-)
    @Sam, nisam čitala. Mogla bih. Ah, taj moj popis "moram pročitati"... :-)
    @Žubor, drago mi je da ti se svidjelo. :-)

    avatar

    29.11.2007. (21:59)    -   -   -   -  

  • gdy

    Eeee... Biggy, biggy! Kada je vodjenje ljubavi u pitanju - samo mi reklama od osjeckog pada na um; " Pusti price, uzmi pivo!"! Pa si ti sad misli!
    Pusa od krampusa!

    avatar

    30.11.2007. (01:28)    -   -   -   -  

učitavam...