Komentari

hannah7.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • kriza srednjih godina?

    nije mi jasno kako si sama sebi dozvolila da ti se "zalomi" trudnoća kad ti situacija doma nije baš pogodna za tako veliki korak.
    ja bih isto željela imati još djece, ali nikako ne bih sama sebi dozvolila da ostanem u drugom stanju jer mi klima kod kuće ne odgovara.

    avatar

    28.11.2007. (18:01)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    naišla sam sasvim slučajno na tvoj blog i pročitala ga od početka. Koliko ljudi na ovome svijetu a toliko sličnih priča. Kao prvo čestitam ti na trudnoći i na malom biću čije si otkucaje srca osjetila. Iz tvojih riječi vidi se da mu se raduješ i da ga želiš, da je nastao kao izraz tvoje ljubavi prema mužu. A on ... sličan je kao mnogi muškarci , kao moj muž. .. teško im je govoriti o osjećajima, više šute nego što pričaju.. a kad uspiješ potaknuti ih na iskren razgovor ostaješ začuđen na ono što su rekli....
    Njegov odnos prema nerođenom djetetu... možda ga je strah, kako sam naslutila imala problema u drugoj trudnoći .Možda se već sad brine kako ćete biti ti i djete, hoće li proći sve uredu, teško im je o tome govoriti jer oni moraju biti hrabri i jači nego mi, a ustvari su ranjiviji i slabiji što se toga tiče. Govorim ti to uz vlastitog iskustva. Imam dvoje djece, s drugim djetetom curicom imala sam problema. Sa šest mjeseci posteljica se počela kalcificirati i ustanovljen mi je "zastoj u razvoju ploda". Pakao koji smo prošli do rođenja a i poslije nebi nikome poželjela. Prilikom poroda ostala je bez kisika a mi nismo znali da li će imati posljedice. Hvala bogu danas je prvoškolka i pravi mali mudrac ,posljedica ama baš nikakvih nema. Nakon par mjeseci kada smo razgovarali o još jednom djetetu muž je rekao jasno NE. Pitala sam zašto? Prvi put rekao je strah me je. A onda sve ono što ga je to vrijeme pritiskalo a nije želio podijeliti sa mnom. Bila sam šokirana. Ali i dan danas poštujem njegovu želju, mislim da takav pakao nebi mogla ponovo proći.
    A što se tiče držanja četri čoška u kući, možda mu ustvari to smeta. Oni vole kad si ovisna o njima ili se bar pravi. Ne vole oni emencipirane žene, za pod svoj krov. Vole i godi im kad su žene ovisne o njima. A ti si sve samo ne to. Imaš bolji posao od njega, bolje plaćen, uz sve to obavljaš svoje dužnosti kao žena, majka, kućanica i sve to uspjevaš i bez njegovog velikog upletanja, a k tome ga još uvijek bezgranično voliš.
    Pokušaj ga posjesti milom ili silom na otvoreni razgovor, meni je koristilo, dobila sam tada odgovore koje nisam mogla ni sanjati. Napravi to radi sebe, svoje djece i još nerođenog djeteta. Dovoljno si jaka da snosiš sve posljedice pa makar to morala i sama jer ti to možeš, duboko u to vjerujem....poljubac tebi i tvojim anđelima ostavljam...

    avatar

    30.11.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • pošteni

    slazem se sa malenimoj, sjednite i razgovrajte, to prvo

    avatar

    30.11.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    pošteni hvala

    avatar

    30.11.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • hannah

    Dragi moji! Mučno mi je ovih dana. Tek danas sam svratila na blog i zapravo o svemu trenutnom još ne mogu ni pisati. To ću pokušati kasnije. Evo mojih odgovora. Dozvoliti da ti se dogodi trudnoća!? Zbog zdravstvenog stanja ne smijem koristiti nikakvu hormonalnu kontracepciju. Tri puta sam stavljala mehaničku spiralu koju bi organizam odbacio u prosijeku nakon dva tjedna (osjećate pikanje žičice u trbuhu i to mora pod hitno ići van). Za sterilizaciju postoje zakonska ograničenja. Sve živo sam proučila i savjetovala se s ginekologom. Jedina kontracepcija koja nam je preostala bila je kondom kojeg smo revno koristili bez pardona. Što se desilo? Dva dana prije nego li sam trebala dobiti nismo ga koristili. Moje cikluse i one dane u mjesecu oboje već znamo napamet kao vrapci na grani. I tako se dogodilo. Jedino razumno objašnjenje dao mi je moj ginekolog koji mi je rekao da zbog stresnog načina života (a poznaje me dobro jer sam mu pacijentica već dugi dugi niz godina, zna i sam da me je nekoliko puta hospitalizirao zbog stvari izazvanih stresom na poslu) vrlo lako može doći do poremećaja i u takvim slučajevima može doći do duple ovulacije. Istini za volju, to pitanje koje si mi postavila, postavila sam i ja sebi sama, ne jednom već sto puta. Nažalost, kritiziranje same sebe u tom slučaju nije mi pomoglo jer se neminovna činjenica time nije otklonila.

    Razgovori. Da samo znate koliko puta sam ga posjela na takav razgovor. Još negdje u wordu (kad nije bilo bloga) imam tone i tone zapisa koji su mi služili kao ispušni ventil prije i nakon takvih razgovora. U njima ima svega, samo ništa lijepog. U tim tekstovima ima i mojih dodatnih provala bijesa koji opisuju moja tadašnja stanja.

    Iz ovog kuta i s novostima o kojima ću pisati u nekom budućem periodu, mogu vam samo reči da se nešto u meni prelomilo, jedan dio mene je umro, stvari promatram kao sa strane. Sve to više nije važno. Na prvom mjestu su moja djeca, a sve drugo kako život posloži, posložit će. Moja svakodnevna borba za bolje sutra, moja požrtvovnost i predanost nikome nije donijela ništa dobra, meni ponajmanje. Što bi moja mama rekla, sve je to za žive ljude, to je život. Hvala vam svima na podršci.

    avatar

    04.12.2007. (11:45)    -   -   -   -  

  • pošteni

    ne znam sta bi ti rekao, cini mi se da si pokusala sve, ali jednostavno ne ide. mozda ce se nesto dogoditi i opet sve krenuti prema boljemu iako iz ove perspektive ne izgleda tako. u svakom slucaju drzim ti fige i drz' se

    avatar

    06.12.2007. (08:15)    -   -   -   -  

  • hannah

    hvala ti na podršci. Trenutno oboje šutimo. Ja zato što više ne znam, a sve više mislim da ni nemam što za reči. Neka vrijeme radi svoje. kad se malo pobrojim, što htjela ne htjela, moram radi klinaca, napisat ću sve mučne događaje unatrag deset dana.

    avatar

    06.12.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    nekada je bolje tako, riječima samo stavljamo sol na ranu koja nikako da zacijeli... poljubac djeci i pozdrav tebi....

    avatar

    06.12.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    samo da znaš da mislim na tebe...

    avatar

    18.12.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • hannah

    hvala ti malenimoj - ja tebe čitam. Nisam još sposobna pisati, ali sam s vama svaki dan i sve vas rado čitam.

    avatar

    20.12.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    laku noć, pogledaj djecu u njima ćeš naći svu snagu ovog svijeta, a on kako kaže pošteni možda bude sve ok.... miran san... i znamo mi čekati, zar ne...

    avatar

    20.12.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • moralne dileme

    Ne znam na koji način da ti pomognem, jedino ti mogu reči da nakon kulminacije (negativne) samo može biti bolje. Mislim da je zapisivanje misli,trenutnih raspoloženja i događanja " jedan način izbacivanja tereta, a i podrška kroz komentare "nevidljivih" ponekad čini čuda.
    Želim ti puno sreće i da i dalje budeš jaka.

    avatar

    21.12.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • nataša

    ne javljaš se već dugo, ali to nije razlog da ti ne poželim ostvarenje tisuće lijepih želja u narednoj godini !

    avatar

    24.12.2007. (14:30)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    Sretan Božić te mir i veselje, tako bi trebalo biti...

    avatar

    25.12.2007. (21:32)    -   -   -   -  

  • malenimoj

    Puno vreću razumjevanja, toplih riječi, ljubavi i sreće od srca tebi i tvojoj obitelji u Novoj godini želim....

    avatar

    31.12.2007. (10:07)    -   -   -   -  

  • nataša

    dobro ti jutro želim !

    avatar

    01.01.2008. (11:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...