Komentari

07morsky08.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • levant

    he. tako je to.
    janjića ti nije žao? nemoš se tako dijelit. dijece ti žao janjića nije.
    pozdrav ti šaljem.
    a onoj u dućanu drugi put reci :"ma nemojte? znate, sad je moderno imat malu djecu. a vaš je veeelik????? pih."
    i napravi onu facu, kao "boože, ova ima veliko dijete".

    avatar

    31.10.2007. (11:02)    -   -   -   -  

  • file

    @levant - Najbolje da počnu uzgajat djecu za "komercijalnu eksploataciju" (a što, kažeš, već se Hitler toga sjetio bio, nisam originalna?!) ko i jančiće, teliće, svinjice...itd, pa mi ih neće biti žao. Ko ni jančića. Jer ću znati da su to djeca iz uzgoja.

    avatar

    31.10.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • levant

    ma mislim sve je to isto. bespomoćni su. a najgore je kad se bespomoćnost iskorištava.

    avatar

    31.10.2007. (11:55)    -   -   -   -  

  • file

    @levant - Ne možeš to uspoređivati. Čovjek je janjiće učinio bespomoćnima iz egzistencijalnih razloga. Jer je morao jesti. Jer ga je Bog stvorio ko predatora. Ko i tigra.
    Ali je li nas stvorio da moramo držati robove? Od djece radit robove? Na svaki ih način zlostavljati?
    Ja mislim da nije. Ali to sam samo ja, jedna mala i beznačajna filipinka.

    avatar

    31.10.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • Suncokreta2

    Je, slažem se u potpunosti, samo na žalost ne triba ići na daleki Istok. Ima toga i kod nas. Dobra , možda, ne tako tragično ali isto žalosno da ne može žalosnije. Do prije par miseci sam radila u nekoj butigi, nije bitno, i nisam imala nikakva prava, pa samim tim i moje je dite bilo zakinuto. Evo neki dan ,baš, pričamo kako bi mogli spojit vikend , Badnjak i Božić pa imat mali godišnji od 5-6 dana. A lani, lani sam radilacili dvanaesti bez pauze, na Badnjak do 6 popodne, a bio je nedilja- samo orjentacije radi. Ni kolača, ni očišćenog stana ni Božičnog ugođaja, samo umor i bjes, jad i tuga. Eto ja više neću tako dočekivat Blagdane, ali eto baš ta tvoja prodavačica, možda hoće. Evo na vrime apeliram, da već, ako ne možemo ništa napravit za tu dicu na Istoku, napravimo nešto za njihove mame tu kod nas. Je li baš potriba ić kupovat poklone na Badnjak, u nedilju u 6 popodne. Jer da nema kupaca, nebi ni prodavači rintali. Makla sam se sa glavne teme, ali možda bi bilo dobro napravit nešto doma, ako se može. A može se.

    avatar

    31.10.2007. (12:17)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Ne brini za sina, narast će on u pubertetu, rastegnu se ko žvakače. A ovi kapitalistički licemjeri, samo im je profit bitan. Nek naprave reklamu za Nike, i sl. sa dječicom što šiju tu robu, cipele, lopte...

    avatar

    31.10.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  • file

    @Suncokreta - radnička prava, rad nedjeljom, potplaćeni i prezaposleni trgovci - to je druga tema. 100% se slažem s tobom.
    Ali u svjetlu ove moje teme upravo to što ti pričaš je - radničko zanovijetanje. Koje suvremeni kapitalisti žele izbjeći pa sele proizvodnju na istok. Ali trgovci ih još zajebavaju. Jer ipak neko mora prodavati tu robu koju im proizvodi suvremeno roblje.
    @fulvus - za malog se ne brinem. Narast će on u velikog zajebanta, ako Bog da.
    Ali oni "mali" iz Indije i dr. - za njih se isto niko ne brine.

    avatar

    31.10.2007. (13:11)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Cura od 20 godina u Tajlandu je stara jer je počela radit s muškima s 11 i ako do 20 nije skupila za kupit velika kolica-pokretnu trgovinu ostaje joj prosjačenje. Toliko o tome svemu.

    avatar

    01.11.2007. (08:06)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    a ća ja znan ča bi ti rekla ,,glupo je okreati glavu na sve to ,,,ali i kod nas su nekad davno bila takva vrimena moj dida je sa 4 godine već odija upoje ,bra salatu a ,ka je naresa bitniji je bija tovar o njega i njegove škole ,,,a kad pogledan malo bolje te azijate ,,,ni mi jasno ,,čemu tolika dica ,,čemu sirotinja na sirotinji ,,čemu nemar i nezainteresiranost za vlastito dite ,pa oni njima dođu ko mala pokretna imovina ,,koja donosi kakav takav dohodak ,ža mi je dice ,,al ča bi in mater na nogu nabila ,,,malo bi jon bija put do marsa ,,,jer ka boje pogledan kad bi gladna ,žedna i bolesna bila jezikon bi kopala al svome ditetu nika nebi dala da se na račun njega okoristin ,,,i onda ko je tu lud mi ili oni ,,,

    avatar

    01.11.2007. (10:04)    -   -   -   -  

  • file

    @koralj@ča se može - nisan tila toliko u širinu ići, nisan tila pisat o zlostavljanju dice po cilon svitu, to je nemoguća misija, primjera je miljun. Niti san tila suditi o drugin civilizacijama i njihovoj (ne)brizi prema dici. Tila san samo reć kolika je moralna bijeda "bilog" čovika kad koristi njihov jad i bijedu za podebljat svoju ionako već debelu guzicu.
    A taj novi "robovlasnički poredak" pomalo osvaja cili svit, čini mi se.
    Ko zna kako se nama piše. Meni ne pari lipo.

    avatar

    02.11.2007. (00:19)    -   -   -   -  

  • fulvus

    vidim svi ste spojili produženi vikend. Samo ja radim! Lako vama kad ja radim za vas. Ja sam stup društva. Bez mene ništa.

    avatar

    02.11.2007. (13:38)    -   -   -   -  

  • file

    @fulvus - I ja, i ja!!! Mislim, radim.
    Evo kidan sad doma. Nemam vrimena pisat.
    Pozdrav radnicima-udarnicima.

    avatar

    02.11.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    h&m je dosta proizvodio po dalekim zemljama, pod neznamkoim uvjetima. onda je proveo anketu medju kupcima: da li biste platili vise i koliko ako znate da roba nije proizvedena robovskim radon(djece). ja sam rekla da bi, ali posto je h&m poznat po niskim cijenama, ne vise od 5 eura.
    sad imaju dio kampnje "fair trade". ajde bar nesto

    avatar

    04.11.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...