Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (106)

Marketing


  • taj sam koji jesam

    G. Stazić, s kojom količinom licemjerstva raspolaže ovaj blog? Prešućujete neka krucijalna pitanja za Hrvatsku, a ovdje se rasipate velikim riječima. Vi sta zadnji koji ste pozvani štititi nezavisne novinare jer ste novinarsku etiku prodali partiji. I opet: kad će te konačno odgovoriti na moje pitanje?

    avatar

    19.10.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • PITANJE

    Ni na moja 2 niste odgovorili. Ali nemojte se opterecivati, sto bi rekli zagorci- no answer is also an answer! Mene osobno ne zanima sto mislite o HDZ-u, jer znam sto mislite i dijelim to misljenje kao i vecina onih koji Vam dolaze na blog. Zanima me sto nudite i cime namjeravate zasluziti glasove biraca. Sto se skandala s Peratovicem tice, i nije ostao bez reakcija. Reagiralo se jucer. Usporedba s 90-tima ne stoji, a i problem s tajnim sluzbama je puno dublji. Ni Vasa stranka s koalicijskim partnerima u svom mandatu nije uspjela vise od otvoriti ga.

    avatar

    19.10.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • Doc Rock

    pa kad je sloboda medija bila slobodna za vrijeme HDZ-ove vlasti. Ja se stvarno ne osjećam sigurno. A to je sramota. To me sve podsjeća na Tuđmanovu eru, kad su alfice upale u emisiju "Zločesta djeca" na 101-ici, i uzele disk, bez ikakvog pitanja. Sad to rade malo diskretnije, ali ja se ne osjećam sigurno, jer mi mali ljjudi smo nezaštičeni. A o ministru Kirinu nemam riječi. To je već poznata stvar da se dovode takvi kadrovi, koje malo dijete može kontrolirati. Uvijek sam bio za SDP, ali nekako se bojim i ovih izbora. Ne smije se pustiti Ivo da blebeće toliko, jer dok se ti obraniš, gledatelj više ne sluša. Treba reći: Od 2000 .godine do danas se napravilo to i to, a planira se to i to! To mi hoćemo, a ne, vi niste, pa ne moramo ni mi. Pa ne radite vi za sebe, nego za NAS!

    avatar

    19.10.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    bez ljutnje gospodinu stazicu,
    ali pisete pizdarije.
    kao prvo sudbena i pravosudna
    vlast trebali bi biti odvojeni od
    politike.
    ukoliko je netko povrijedio zakon
    on treba odgovarati,drugim
    rijecima pred zakonom trebaju
    biti svi jednaki,i ante i mate,i
    nenad i marija (...)
    ili u zakone izglasujte posebnu
    klauzulu da se zakon ne primjenjuje
    na novinare.
    mislim da ne bi trebali biti povlatena
    zanimanja,bez obzira da li je netko
    smetlar ili novinar.
    isto tako selektivan primjena zakona
    (po vasoj definiciji) bila bi da nije kriv
    lopov,nego banka koja nije dobro
    zakljucala sef.
    naravno da je lopov kriv jer je
    prekrsio zakon.

    i tko moze jamciti da je netko
    dilao dokumente,uzmimo
    teoretsku mogucnost da neki
    novinar ukrade dokument
    drzavne tajne,po kojem ce
    zakonu onda odgovarati,ili ce
    se morati zvati sdp po savjet,
    jer naime u tom slucaju nitko
    nije "dilao"?
    ili cemo osuditi banku jer nije
    dovoljno dobro zakljucala sef,
    a lopova pustiti?

    i koja bi to poruka bila,ako je
    netko novinar moze raspacavati
    drzavnim tajnama?
    pa zaboga onda bi svi spijuni
    koji bi vrsljali po hrvatskoj samo
    trebali zavrsiti novinarsku
    akademiju i bili bi zasticeni
    ko sibirski medvjedi?
    sizofrena situacija.

    ovim ne zelim reci da gospodin
    peratovic kriv,neka se time bave
    oni kojima je posao da stite
    zakon,ali ne razumijem zasto
    bi netko tko krsi zakon (ako
    krsi) trebao biti zasticen pred
    zakonom samo zato jer je
    novinar a ne recimo nogometas?

    ukoliko su novinari vise vrijedni
    od ostalih gradana,onda bi to u
    kaznenom zakonu trebalo naglasiti
    pa da se zna.

    ja se osobno ne brinem jer koliko
    vidim slobodno je iznosenje
    misljenja na blogovima,dapace
    uopce ne mislim da je potrebno
    stvarati paranoju da netko blogere
    "progoni i ne dopsuta iznosenje misljenja..."

    sto se mene tice nemam potrebu
    strahovati jer postujem zakone
    ove zemlje,dakle savjest mi je
    cista.
    a i mislim da je narod napokon
    uguglao i da mu je puna kapa
    medijskih paranoja poput
    milanka opacic-vesna skare ozbolt "prate me" afera..

    pa sta se covjek koji ne krsi
    zakone ima cega bojati?

    avatar

    19.10.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @taj sam koji jesam: ponovno sam pregledao sve komentare na svom blogu i pronašao jedan tvoj komentar. evo ga:

    Hoće li netko os SDP-ovaca konačno odgovoriti na moje davno postavljeno pitanje na ovom blogu? www.dragotadic.net

    taj sam koji jesam • 18.10.2007. u 19:19

    nikakvo pitanje nisam našao u datumima prije toga, a kada sam otvorio stranicu koju nudiš, vidio sam da tamo objavljuješ svoje fotografije. to je posve o.k. ali nikakvog pitanja nema. prema tome, stvarno ne znam na što sam ti trebao odgovoriti. ali, ako sam napravio previd, ja ti se ovdje ispričavam i molim te da pitanje postaviš ponovo. nema nikakvog razloga da ti ne odgovorim.

    avatar

    19.10.2007. (12:50)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @pitanje: pregledavajući komentare, našao sam jedno tvoje pitanje. ono glasi: zašto milanović zajedno s jurčićem ne ide na to sučeljavanje. ma, nije u tome problem. milanović je već rekao da može povesti cijeli tim, jer bilo tko iz toga tima može se sučeliti sa sanaderom, ali zar ne vidiš da sanader pod svaku cijenu želi izbjeći takav susret pa se izmotava.
    što se pak tiče pitanja u ovom komentaru, a to je što SDP nudi biračima, odgovor možeš pronaći i na web stranicama SDP-a. SDP je izradio i javnosti ponudio svoje politike: gospodarsku, obrazovnu, zdravstvenu, mirovinsku... građani su ih imali prilike pročitati, postavljati pitanja, a autori politika su na njih odgovarali. ne znam kako bih ja tebi ili bilo kome drugome to sada mogao sažeti u jedan kratak odgovor.

    avatar

    19.10.2007. (12:57)    -   -   -   -  

  • dežurni

    Bez brige Neno! Zatvaraju, kako i sam veliš, onoga "..tko se drzne objaviti neki svoj stav".

    avatar

    19.10.2007. (14:00)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    bilo bi lijepo da nesto od tih vasih programa nesto i cujemo,naime,svaki put kada vidim milanovica na tv ( svaki put je obavezno logo sdp iza njega,hvala htv-u) cujem samo kritiziranje hdz-a i sanadera...a da napokon malo cujemo te vase programe...?
    evo na portalu jutarnjega u rubrici zagreb objavljen je naslov " grad je poslovao protuzakonito" da je revizija u poslovanju zagreba nasla greske,premasilo se nekih 800 miljuna u potrosnji,buduci da je milanovic nedavno dao podrsku bandicu da li to spada u dio programa ili?

    avatar

    19.10.2007. (14:33)    -   -   -   -  

  • ivan

    Zaista ste licemjerni vi u SDP-u,a naročito vi g. Staziću.Pa zar Vi mislite da smo mi glasači toliko glupi,zaslijepljene komunizmom i mržnjom,ne računam.Kad ste kao stranka već stali u odbranu novinara(Jednog, ne svih)onda ste bar trebali reći da bi se u ovoj državi morao poštovati zakon, a ne sistemom obmana, aferaštva i medijskog linča prikupljati izborne bodove.
    Gdje ste bili vi DOSLJEDNI SDP-ovče kad jezatvaran, suđen i robijao ista tako hrvatski novinar DOMOGOJ MARGETIĆ.On je odao haškog svjedoka(znamo kojeg)što je banalno u odnosu na odavanje državne tajne.Ovako štitite samo svoje novinare, a one drugi nek robijaju.

    avatar

    19.10.2007. (15:35)    -   -   -   -  

  • Mac

    Uf, KONZERVATIVNI , pa ti si opasno zakasnio sa tim navodom iz Jutarnjeg.
    Pa to pisanje u Jutarnjem i priopćavanje dotičnih članaka na HTV traje točno od momenta dolaska Hloverke na HTV , što skoro da korespondira i smanjenjem PDV na tiskovine.
    Naime, Jutarnji je točno od tog datuma okrenuo ploču i "udara" po SDP (a zagrebačkom pogotovu) a veliča sve "akcije(omladinske radne) HDZ.
    Tebi ,kad bi čovjek i naveo neke detalje programa SDP , ti ih i tako ne bi želio čuti. A sad da ti pišem o tome kako je SDP počeo, još za vrijeme Račana , iznositi svoje programske ideje u raznim segmentima društva, mislim, da bi to bilo moje gubljenje vremena.
    Da bi čovjek tvrdio to što ti tvrdiš , mora biti konstantno UP TO DATE , što ti , očito, nisi.
    A ako jesi, onda si drzak i bestidan , jer govoriš neistine , ukratko lažeš.
    Znači ako nešto ne znaš , nemoj tvrditi , da nisi nigdje vidio program SDP. Predsjednik Mesić je javno na TV rekao da je dosad vidio samo programe SDP-a i HNS-a i to nitko iz HDZ nije demantirao a ti si se sad tu našao lupetati. Nemoj da ti pamet bude sporija od jezika(prstiju).
    Kad bi tvoje namjere bile korektne i iskrene brzo bi uvidio da griješiš te da SDP iznosi svoj program već najmanje 10 mjeseci. Ali samo treba otvoriti oči, "našiljiti" uši i to je to .
    Cijela javnost već zna da iza gospodarstva stoji Jurčić, iza pravosudja Josipović, iza samouprave i regionalizma Komadina i Mršić, zdravstva Raj. Ostojić, unutarnjih poslova Ran. Ostojić , B. Grčić iza ekonomskih odnosa sa inozemstvom, iza školstva Lugarić , iza socijale Vidović i Opačić, itd, itd, .... a ti pričaš gluposti.

    avatar

    19.10.2007. (15:57)    -   -   -   -  

  • Mac

    Ivane, tebi, očito , pojam pravne države nije baš najjasniji. Al' dobro ima vremena, shvatit ćeš ti.
    Margetić je prekršio zakon i zato je bio procesuiran. I to je bilo evidentno i čak je , ako se ne varam, to sam na neki način i priznao.
    Peratović je pisao o stvarima , koje su već bile objavljivane ali je problem u tome što se njegovo pisanje nekome ne svidja. Kome, ja u to ne bih ulazio. Da li je kršio zakon nije još utvrdjeno.(vidiš da je odmah pušten, kad je i IVO utvrdio da se mali Ivica(JUBITO) opet zaletio.
    E sad da li je to licemjerje, kao što ti to tvrdiš, ne znam ali sigurno znam da je ponašanje SANADERA u odnosu prema hrvatskim generalima licemjerno . (Sjeti se splitske Rive ali se sjeti i dokumentarca o Del Pontejevoj , gdje se vide razgovori Sanadera i nje u četiri oka a i telefonski razgovori se , nekakvi , potvrdjuju, prate i snimaju-Dunja Gotovina).
    Baš me zanima da li je i to za tebe licemjerje?
    A ako nije onda tebi pored pojma pravne države nije jasan ni drugi pojam , pojam licemjerja.

    avatar

    19.10.2007. (16:11)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Bravo gospodine Staziću! ;)

    avatar

    19.10.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • nikomah.blog.hr

    Pa naravno da ne smiješ Nenade pisati istinu jerbo uvijek postoji mogućnost da te pritvore zbog toga...
    A vidim da te napadaju ove sitne duše , hdz-ovi plaćenici:-)

    avatar

    19.10.2007. (22:16)    -   -   -   -  

  • lolina

    jedno vrijeme sam se čudila kako to da peratović može tako i toliko dugo.
    zatim mi je postalo jasno.
    jako , jako prljav posao neno.

    avatar

    20.10.2007. (01:32)    -   -   -   -  

  • Honey

    Poštovanje!
    Ne budite licemjerni. Nisu ljudi glupi.Toliko se borite za slobodu novinara da je to sumnjivo!
    A što se ideologije i poštenja tiče-sve prolazi.Nije vam bilo mrsko da vam pjeva Severina,a sada je vaša stranka angažirala Hloverku da odradi posao na HTV-u.

    avatar

    20.10.2007. (07:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Honey: Ne budite licemjerni. Nisu ljudi glupi.Toliko se borite za slobodu novinara da je to sumnjivo!

    Ništa tu više nije sumnjivo. Bori se za slobodu novinara..... a uopće ne razmišlja o slobodi mafijaša..... ili nesavjesnih pojedinaca koji ne odrađuju svoj posao kako bi trebalo.
    Ali zato si ti Honey tu..... pa se boriš za njihovo slobodno djelovanje.... za slobodno kršenje propisa i ugrožavanje sloboda drugih ljudi.
    I u pravu si... ljudi nisu glupi.... i jasno je prepoznati tko se tu za koje i kakve slobode bori.
    Piši još..... molim te piši još..... što više pišeš Stazićeva tema postaje sve jača. Da se ne javiš ti i tebi slični..... normalni ljudi bi se čudili zašto Stazić piše o stvarima koje se podrazumijevaju, o stvarima koje su normalne. A onda se pojavite vi..... i ti ljudi postanu svjesni da smo ipak na tom stupnju razvoja da se moram boriti za ono što smo mislili da je odavno svima jasno....

    avatar

    20.10.2007. (09:33)    -   -   -   -  

  • sush

    Mi, nositelji stanarskog prava, nismo privilegirane osobe iz prošlog sistema, nego smo žrtve lošeg i nepravednog zakonodavstva kroz posljednjih 60 godina! Diskriminirani smo i teško oštećeni! Najveći dio oduzetih stanova nije vraćen, nego je prepušten nositeljima stanarskog prava, a nama se to isto stanarsko pravo oduzima! Ne tražimo ništa dugo, nego da se poštuje međunarodni Ugovor o pitanjima sukcesije i Rezolucija 1096 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Tražimo da se ne čine nove nepravde radi ispravljanja starih! Tražimo da se poštuje naše pošteno i legalno stečeno stanarsko pravo. (O stjecanju stanarskog prava vidi dolje!). Tražimo naše pošteno stečene stanove, i pravednu naknadu za nominalne vlasnike, kojima su nakon 1945. godine zakonima trajno oduzeta glavna vlasnička prava! Ne pristajemo na kršenje naših ljudskih prava na dom, imovinu i vlasništvo. Ne pristajemo na nepravedno i protuustavno prisilno preseljavanje u lošije i jeftinije zamjenske stanove!

    Kopija letka namijenjenog građanima Hrvatske:

    OVO SE TIČE I VAS,
    JER SUTRA SE MOŽE I VAMA DOGODITI NEŠTO SLIČNO !

    Oduzimaju nam skoro cijelu imovinu - naše stanarsko pravo!

    Tisuće obitelji su teško oštećene zakonima i sudskim odlukama, protivnim Ustavu i međunarodnim konvencijama! Naše tekstove novine ne objavljuju!

    Slijedeći tekst poslali smo novinama 7. VII. 2004. i kasnije, ali nije objavljen(!):

    Naša vlast nije uspjela (ili nije htjela?) opširno ni detaljno - a čini se čak ni ukratko - informirati javnost, putem najčitanijih novina, o ratifikaciji Ugovora o pitanjima sukcesije i upoznati nas sa ogromnom važnošću Aneksa G tog ugovora (Narodne novine - Međunarodni ugovori, br. 2., od 17. 03. 2004.). Morali bismo se tome jako čuditi i zapitati se jesu li naši vladajući ljudi dovoljno ozbiljni i odgovorni (kad bismo imali razloga za pretpostavku da je bolje u drugim europskim državama)! To nas podsjeća na slično prikrivanje Rezolucije 1096 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, 1996. godine!

    Spomenuti Aneks G (čl. 2., st. 2) obvezuje Republiku Hrvatsku da poštuje sve ugovore sklopljene od strane građana ili drugih pravnih osoba SFRJ do 31. prosinca 1990., uključujući one sklopljene s javnim poduzećima. Dakle, da bude još jasnije: od sada pa na dalje moraju se poštovati svi (stari) ugovori, koje su građani sklopili do kraja 1990. godine, a to znači da se postojeći zakoni moraju sa time uskladiti. To je još nadopunjeno (a ne derogirano, kao što bi neki željeli lažno prikazati!) člankom 6. Aneksa G, koji traži da se te zakonske odredbe primjenjuju bez ikakve diskriminacije. ***

    I bez toga je bilo jasno, da su člankom 30. Zakona o najmu stanova (1996. god.) neopravdano stavljeni izvan snage ugovori kojima je stečeno stanarsko pravo u tzv. "privatnim" neuseljivim stanovima. Sada je to sasvim neupitno, jer je to isto rečeno u međunarodnom ugovoru, koji je po pravnoj snazi iznad zakona (po čl. 140. Ustava RH, pročišćeni tekst, NN 41/2001). Dakle, državi ne preostaje ništa drugo nego poštovati preuzetu obvezu tako, da uskladi Zakon o najmu stanova s međunarodnim ugovorom, što znači da se mora ukinuti odredba iz članka 30. tog Zakona. Time će se nositeljima stanarskog prava vratiti sva prava koja su im neopravdano, pogrešno i protuustavno oduzeta; a to se može ostvariti i tako, da im se, istovremeno sa povratom stanarskog prava, dade i pravo otkupa tih neuseljivih stanova na isti način i po približno istoj cijeni kao što su otkupljeni društveni i nacionalizirani stanovi, te privatni stanovi po čl. 48. Zakona o najmu stanova. Nominalni vlasnici trebaju dobiti naknadu od države, prema spomenutoj Rezoluciji 1096.

    _________

    (Gornje pismo poslali su članovi udruga nositelja stanarskog prava, i drugi nositelji s. p.)

    *** NAPOMENA: U članku 6. Aneksa G piše, da će se domaće zakonodavstvo glede stanarskog prava primjenjivati bez diskriminacije. To ne znači da loše odredbe Zakona o najmu stanova trebaju ostati nepromijenjene, nego naprotiv, to znači da se u budućnosti moraju bez diskriminacije primjenjivati oni i onakvi zakoni glede stanarskog prava, kakvi će biti doneseni i koji će biti na snazi. Dakle, nije učinjena iznimka od članka 2. Aneksa G, pa se mora ukinuti čl. 30. Zakona o najmu stanova (iz 1996. god.). Prema članku 6. Aneksa G, domaće zakonodavstvo MOŽE, a prema članku 2. također i MORA poštovati naše ugovore, kojima smo stekli stanarsko pravo prije 1990. godine.

    O stjecanju stanarskog prava: Nakon 1945. godine svi iznajmljeni stanovi su oduzeti od izvornih vlasnika, a stanari su zakonima dobili trajno stanarsko pravo. Vlasniku je ostavljen stan u kojemu je on stanovao. (Posebno bi trebalo rješavati problem onih, koji su bili istjerani iz svojih stanova). Dakle, većina vlasnika i nositelja stanarskog prava imali su trajno riješeno stambeno pitanje prema tada važećim zakonima. To se, prema ratificiranom ugovoru o pitanjima sukcesije (Aneks G), mora poštivati i danas. Kad su djeca odrasla, neke od novih obitelji stjecale su nova stanarska p

    avatar

    20.10.2007. (09:48)    -   -   -   -  

  • Mac

    Nenade,
    ovo je izvan teme, ali na ovaj način bih želio , da vam skrenem pozornost na nešto , što se dogadja.
    Naime, po ovoj anketi (naručenoj od strane Večernjaka-već mi je sama ta činjenica pomalo sumnjiva, ali , eto , uzmimo je je za takvu , kakva je) je postalo evidentno , da Hrvatska postaje talac dve izborne jedinice (9-te i 10-te). SDP vodi u sedam izbornih jedinica a HDZ ima prednost u tri a takvi rezultati na nivou cijele države donose preimućstvo HDZ. Nelogično totalno, ali tako ispada.
    Na stranu što sam , da budem iskren, i očekivao ovakve (naručene)ankete ( jer potrebno je sad pred same izbore napraviti atmosferu kako se , navodno , sve okreće u korist HDZ -a i kako su svi sad "odjednom" progledali) ali predložite vašima u vodjstvu stranke razgovor sa HNS-om o zajedničkoj listi barem u ove tri jedinice u kojima HDZ ostvaruje prednost. Glasovi HNS bespotrebno propadaju a svaki procent dobro dodje. Predložite im da budu praktični. Imam osjećaj , da će se desiti da dvije trećine ljudi želi promjene a mi ostajemo sa starom vlašću zahvaljujući bjesomučnim obećanjima(poneka su ista kao i 2003, dakle neostvarena) HDZ-a u 9 i 10 jedinici. Nije mi , jedino , jasno , da ti glasači ne vide što se dogadja.
    Idući tjedan slijedi i PULS-ova anketa i ona će sigurno pokazati nešto slično kao i ova (s obzirom na naručitelja-HTV(s Hloverkom na čelu) i Jutarnji). Potrebno je pokazati rast HDZ kako se bliže izbori i to će biti 100% tako. Znaju oni , da ima takvih glasača , koji padaju na te štosove.

    avatar

    20.10.2007. (10:14)    -   -   -   -  

  • turimti

    nema nezavisnih novinara. svi oni zavise od novca zarađenih u redakciji ili izvan, služeći interesima nekih pojedinaca ili grupa...naše istraživačko novinarstvo se sastoji od prezentiranja dokumenata dobijenih od lijevih protiv desnih i obratno...tragično je u svemu ovomu što su mnoge nevine "žrtve" pale, kao posljedica "pisanja-objavljivanja" nezavisnih i inih novinara...
    perat mi nije do kraja odgovorio na pitanje što ga to tjera da se javno bavi šporkicama...možd vi znate odgovor...

    avatar

    20.10.2007. (10:32)    -   -   -   -  

  • walter

    halo Staziću, dobro jutro!
    ovako na prvi pogled da te čovjek ne pozna rekao bi zaletio se, nije u politici pa nezna!
    prvo hajku protiv Peratovića nije pokrenuo ni Sanader ni Kirin ni HDZ.
    postupak je pokrenula SOA, a prvi čovjek SOA-e je Karamarko a, njegov pretpostavljeni "el presidente" Mesić!
    ...i vidi čuda nitko Mesića ne pita sta mu to prvi covjek SOA-e radi, kako to da informacije iz Soa-e cure ko' iz otvorene slavine, sjetimo se samo nedavnog slučaja oko Zagorca gdje su opet procurile u javnost privatne SMS poruke, mailovi itd.(koja frapantna sličnost s Peratovićem, jedino njegove poruke jos objavili)

    dakle "dont bull shit" o tome da policija proganja nevine novinare kolege blogere i ine, jer policija radi po nalogu državnog odvjetnistva, na sto je obvezna po zakonu!

    ...da se kojim slučajem policija nije pokrenula tada bi pljuvali po njima, da ne rade svoj posao, da zataškavaju i ta s..nja!

    .a zasto se čekalo, čekalo se zato da se dogodi upravo ovo ... orkestrirani napad na MUP, vladu RH, premijera Sanadera i na kraju krajeva HDZ jer, naravno za sve negtivnosti u drustvu su krivi upravo oni, a za dobre stvri, zasluzni su svi drugi samo ne oni!
    eto toliko... za sada...

    ..pozz-čitamo se...

    avatar

    20.10.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  • Mac

    @walter:

    Lijepo si ti to rekao "jer policija radi po nalogu državnog odvjetnistva, na sto je obvezna po zakonu!".
    Bilo bi lijepo , kad bi policija u svakom takvom slučaju radila svoj posao profesionalno i kvalitetno.
    Zato je javnosti nejasno zašto šute u slučaju "Kornat" ? Čekaju da prodju izbori , pa da se izadje sa istinom tko je što prešutio i zašto se je čekalo sa akcijom spašavanja dva i pol sata , zašto su tijela unesrećenioh odvežena u vojnu bazu, zašto se je krio identitet pilota i čekalo se mjesec i pol na njegov iskaz ?
    Možda bi rezultati te istrage bili jako bolni za ovu HDZ-ovu vladu kad bi se pokazala upletenost MORH-a a HDZ najviše mandata i ostvaruje na tim prostorima ? I uostalom što je MORH radio na Kornatima, to se svi pitaju?
    Predstavljaj si , WALTERE, situaciju u kojoj se sad pred izbore ustanovi da je Vlada nešto namjerno prešutjela i sakrivala pravi razlog tragedije. Misliš da se ne bi to odrazilo na rezultat izbora? Ako se ne bi odrazilo , a moralo bi, u tom slučaju bi se mnogo ljudi zapitalo s kim to živimo u našoj bližoj okolici ? To su stvari zbog kojih vlade padaju a odgovorni podnose ostavke sa mogućnošću kaznenog progona istih.
    Naravno, Sanader kao PREDSJEDNIK Vlade šuti što , opet naravno, zbog interesa istrage a ja bih prije rekao zbog predizbornih vremena. Od Rončevića se ni ne očekuje da nešto suvislo kaže, čovjek i tako funkcionira kao marioneta.
    Dokle je državno odvjetništvo došlo u drugim silnim aferama i istragama , da ih sad sve ne imenujemo ? Ništa , nula, šuti se , naravno , sad pred izbore , da ne bi slučajno naškodili HDZ-u i Sanaderu.

    avatar

    20.10.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • walter

    @mac: gle, u aferi oko HFP svi su čestitali i dali bezrezervnu podršku državnom odvjetništvu kao neovisnom i nepristranom tijelu, među inim i SDP, pokušavajući negirati zasluge ove Vlade u stvaranju ozračja da državno odvjetništvo može neovisno i funkcionirati.
    ...dakle, ne vidim zasto ne vjerovati drzavnom odvjetništvu sada, ili se to radi samo kad ti to odgovara

    .... isto tako ni neovisna komisija nije jos uvijek dala nikakve rezultate u vezi kornatske tragedije, a već je proslo vise od mjeseca kako je ta komisija formirana...
    ...a kakva je uloga bila MORH bila na kornatima ako je tamo MORH i bio pokazat će istraga, pa kom pravo a kom krivo
    ...naravno, u predizborno vrijeme afere nikom ne odgovaraju, kako HDZ-u tako ni SDP-u,
    samo je stvar u tome dali su to stvarne afere s dokazima i argumentima ili nečija tvorevina da se nasteti protivniku, a koliko vidim gosp. Stazić u gore navedenom tekstu ni jednom jedimom riječju ne spominje SOA-u, Karamarka, Mesića i drugove nego isključivo potencira MUP, predsjednika Vlade, i ministra Kirina kao glavne krivce za progon Peratovića

    @ doc rock: upravo zahvaljujući trezvenosti HDZ-ovog ministra unutrasnjih poslova Jarnjaka
    radio 101 jos uvijek funkcionira i emitira

    avatar

    20.10.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • Mac

    Walter,

    kako to misliš ako je MORH uopće tamo i bio ?
    Da li je negdje objavljeno da je SOA bila ta , koja je pokrenula cijelu stvar?
    Da li ti misliš da ljudi , koji nešto taje u vezi sa istragom na Kornatima zaslužuju da vladaju ovom državom još 4 godine , bez obzira što je predizborno vrijeme? Što ako se ustanovi da je krivica na MORH-u? A ostane ista vladajuća garnitura , koja je to prešućivala?
    Milsliš da će dati ostavke ? Ako to misliš, naivan si. Oni baš zato što ne pomišljaju o takvim postupcima i neće da objave rezultate, naime , kad dobiju izborni legitimitet , njih više ništa neće zanimati. A ovako kad je sve zataškano ,neće biti ni pada rejtinga.
    Koje to afere iz ovog 4-godišnjeg mandata ne odgovaraju SDP-u? Nemoj mi sad navoditi Lenac, molim te , jer ,to, ako je afera i recimo da jeste, za tu aferu je SDP platio račun na prošlim izborima .
    Pa naravno da je data potpora za DORH u akciji Maestro ,samo ne znam što se onda HDZ hvali time ali to ne znači da se DORH ne smije kritizirati ako nešto poduzima a nema dovoljno dokaza za to. Problem i jeste u tome , što dosta toga ukazuje na neovisnost DORH-a u tako škakljivim slučajevima.(činjenica da slučaj Glavaš do 2005,do razlaza njega i Sanadera, nije pokrenut)
    A ova neovisna komisija za Kornat je jedna obična farsa. Sve ono što je iznijeto u Latinici i oni znaju već dugo ali šute.

    avatar

    20.10.2007. (14:08)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    mac pokusaj barem jednom biti objektivan i prenijeti informacije onakve kakve jesu. anketu nije radio samo vecernjak,nego je to projekt vecernjega,medija servisa i rtla-a.
    a rtl i medija servis,poznato je, su toliko "prohadezeovski" koliko sam ja svjetski prvak u ronjenju.

    ali necu se truditi,jer nema smisla nekome tako pristranome objasnjavati,kladim se da su rezultati drugaciji da nijedan hdz-ovac ne bi dovodio u pitanje anketu niti njene rezultate jer je anketu radio rtl.
    naime,nama desnicarima nije sklonost iskrivljavanje cinjenica,kao sta je poznato npr,u svim anketama do sada uvijek se hdz minorizirao pred izbore a svaki put je pobjedivao.
    najocitiji je primjer mozda dr hebrang koji u takvim "objektivnim" anketama pred izbore nije prolazio izborni prag a svaki put bi postizao odlicne rezultate.
    toliko o objektivnosti.
    ako je itko do sada u anketama minoriziran to su bili hdz,hsp...
    i tako godinama...

    avatar

    20.10.2007. (14:18)    -   -   -   -  

  • Mac

    A ti , KONZERVATIVNI , još jednom pročitaj , jer je ponavljanje majka znanja.
    "Naime, po ovoj anketi (naručenoj od strane Večernjaka-već mi je sama ta činjenica pomalo sumnjiva, ali , eto , uzmimo je je za takvu , kakva je)" Dakle, Večernji je naručitelj a Medija servis je proveo ispitivanje i uradit će to za svakoga tko je spreman tu uslugu platiti. RTL je isto tako naručitelj i ja to nisam greškom naveo. U ocjenu RTL ne ulazim.
    Rezultati su takvi, kakvi su i ja sumnjam u njih jer vidim da je HDZ spreman sve učiniti ,da ostane na vlasti, pa i dogovoriti stvaranje atmosfere u kojoj se cijela država opredjeljuje za njih .
    Smanjuju PDV na tiskovine neposredno pred izbore(što misliš tek onako bez interesa guraju nekome u džepove novce), dovode Hloverku i ekipu 2 mjeseca prije izbora na čelo Info-programa HTV , što je vidljivo u svim emisijama, koje ona uredjuje(o tome smo već nešto pisali, ne bih da se ponavljam). A Hloverka je, inače poznata SDP-ovka.
    Navodiš mi Hebranga a taj čovjek je svaku anketu PULS-a napadao osim ove zadnje , po kojoj su skoro "sustigli" SDP.(malo ih je, jedino, IRI-jeva anketa pomutila).
    Prva anketa PULS-a otkako je Hloverka preuzela uredništvo je "odmah" pokazala trend sustizanja HDZ i tendirala daljnem rastu HDZ.a. Ova idući tjedan će sigurno pokazati , da je HDZ prešao SDP. Smiješ se opkladiti ?
    Znaju u HDZ-u da kod nas ima birača , koji pod svaku cijenu žele biti tamo gdje je većina.
    Molim te , odgovori mi , da li je tebi logično da neko pobjedi u 7 IJ-a a neko u 3 IJ-e i onda poslije toga ovaj sa osvojene 3 IJ dobije vlast na prostoru cijele države?
    Naravno da nije logično ali takav sustav imamo i toga se treba držati.
    Da o dijaspori ne govorimo.
    Poštujem to , što ne kriješ da si desničar , za razliku od onih koji se javljaju kao razočarani SDP-ovci , koji su , zaboga, u HDZ-u odjednom našli odriješenje.

    avatar

    20.10.2007. (16:44)    -   -   -   -  

učitavam...