Komentari

obsijana.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Šijanac

    Izolacija na obje strane balkona služi kako bi smanjili utjecaj toplinskog mosta s obzirom da je betonska ploča neprekinuta između unutarnjeg grijanog prostora i vanjskog negrijanog prostora. U razgovoru sa nadzornim inženjerom suglasili smo se da je to nekakav optimum s obzirom na korištene materijale i principe. Idealno bi bilo koristeći posebne blokove kojim se balkonska ploča potpuno odvoji od betkonske ploče kata, no u praksi je to za nas bila naučna fantastika. Tada ne bi imalo nikakvog smisla toplinski izolirati betonsku ploču balkona.

    Iskreno, ako smatraš da postoji i malo istine u priči sa faradejevim kavezom, osobno mislim da si prilično naivan. Ne kažem da sam ja 100 % u pravu, ili da sam ja pametniji od tebe ili bilo što treće, no ja imam prilično inženjerski način razmišljanja, te ako se u nekoj priči navedu totalne kretenarije i nabacane teze kao istina, što kazat više nego da je osoba, koja ih prihvati kao činjenicom, naivna. Ali iskustvo me je naučilo još jednu stvar, a to je da bez obzira koliko očite dokaze i argumente daš nekom proroku, kojim bi se njegov svijet preokrenuo, on će prije ustrajati u svojoj fanatičnoj sljedbi, nego prihvatiti argumente.

    Zato je uvijek bolje ne tražiti komentar ako ga ne želiš čuti i ne davati savjet ako ga netko ne traži. U tom duhu, sretno u svom vjerovanju, a ja ću prilično mirno spavati.

    Glede dileme oko vanjske žbuke. Očito je da nisi pročitao cijeli blog gdje možeš pronaći informaciju da smo koristili termo-ciglu debljine 30 cm povezanu toplinskim mortom, a sva mjesta gdje postoji betkonski serklaž stavili smo kombi ploču debljine 5 cm. Rezultat je da smo postigli koeficijent toplinske vodljivosti od oko 0.7 W/m2K. Kada bi vjerovali winerberger prospektu pri korištenju toplinskog morta postigli smo 0.6 W/m2K (0.18 W/mK djeljeno 0.3 m debljine cigle), no dajmo da su pretjerali 10-20 %.

    Sa postignutom izolacijom smo zadovoljni, jer na kraju krajeva, radi se o istom koeficijentu koji se dobije sa 5 cm stiropora i betonskim zidom. Naime uzmimo prosječni keoficijent stiropora od 0.038 W/mK. Podjelimo sa 0.05 m debljine i dobijemo 0.76 W/m2K. Beton je prilično loš izolator i na dijelovima gdje ima sa druge strane samo betonski serklaž debljine 20 cm nije postignuta ništa posebno bolja izolacija. No naravno tamo gdje bi se nalazila cigla sa druge strane stiropora, došli bi do boljih iznosa, ali koji po nama (za uloženo i dobiveno) u Puli nisu potrebni.

    avatar

    08.10.2007. (22:30)    -   -   -   -  

  • Reggie

    Ovako, nisam siguran tko ti je rekao da je T568A super standard od T568B, jer je razlika samo da li je zelena ili žuta zicica prva po redu.

    Inace dajem mrežno "Boris" odobrenje za UTP instalacije :-D

    A o KML-u pogledaj ovdje:
    link
    ...pa malo sredi svoj web server, tj. httpd.conf file :-D

    avatar

    19.10.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...